- Poruka
- 5.005
Kao prvo, to sto je Nova prikupila samo po sebi nije uzorak. Svak ko je u životu imao bilo kakvih dodirnih tačaka sa statistikom i obradom podataka, zna kolika je ovo u stvari nebuloza. Ti podaci koji imaju su prikupljeni zbrda-zdola, i kao takvi oni ne mogu biti reprezentativni, ustvari i mogu, ali sa velikim odstupanjem tj mogućnošću greške. Pretpostavljam da se ovdje radi o klasičnim manipulacijama, tj oni gađaju za njih željeni procenat, pa kasnije ukoliko konačni rezultati budu značajno ispod željenih, počnu svoju staru priču o pokradenom i lažiranom popisu. Da ne pričam o tome kako oni javno priznaju kako su prekršili zakon prikupljajući na ovaj način podatke, mada ne sumnjam da i ostale najjače partije čine to isto. Još pročitah izjavu Danilovića kako su oni plasirali ove podatke baš kako si spriječili da popis bude pokraden, nešto u tom kontekstu. Ja ne znam da li oni sami vjeruju u to što pričaju, no dobro....
Po meni, broj Srba će porast na ovom popisu, ali ne na račun Crnogoraca, već više na račun onih koji su ostali neopredijeljeni prošli put, kojih je ovog puta dvostruko manje, plus oni koji su se tada izjasnili Jugoslovenima. No, vidjećemo konačne rezultate,a evo i Medo napisa na svoj fb nalog kako će Crnogoraca bit preko 45%, a Srba preko 35%. Vidjećemo...
Raspolazes li kakvim podacima za Bosnjake i Muslimane?