Peśo
Domaćin
- Poruka
- 3.608
To te neće učinjet pametnijim, a da si se "proslavio" - nijesi. Pročitaj još jednom i moje i tvoje "gluparije", integralno, pa možda ti zora zarudi.Ono jes, nije lako po'vatati sve tvoje gluparije koje napišeš![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To te neće učinjet pametnijim, a da si se "proslavio" - nijesi. Pročitaj još jednom i moje i tvoje "gluparije", integralno, pa možda ti zora zarudi.Ono jes, nije lako po'vatati sve tvoje gluparije koje napišeš![]()
Dobro je, učiš. I to s veseljem!Śedok i pośedočiti![]()
To te neće učinjet pametnijim, a da si se "proslavio" - nijesi. Pročitaj još jednom i moje i tvoje "gluparije", integralno, pa možda ti zora zarudi.
Čini se potrajatće ti ova noć. No, cijela je tvoja.Pa ti i pamet baš i ne idete u istu rečenicu...
Čini se potrajatće ti ova noć. No, cijela je tvoja.
ovo lici na pocetak novog prijateljstva.... pesho i zhike
Naprotiv, sad te napuštam...!
Romantika dukljanska. Nije ovaj prvi dzabe PEŠO.-peškir, pešak, pozadinac...
Romantika dukljanska. Nije ovaj prvi dzabe PEŠO.-peškir, pešak, pozadinac...
Vidju njina teška jada
ostaše bez gej prajda.....
Јел има ико било какве информације..или Мило штелује...
Молим? Имала 620.145 на последњем попису 2003., а сада има 626.000, дакле 6.000 више него пре 8 година, и више него икад у својој историји.
Хм, можда мислиш на недорађене податке из 2003. који дају цифру од око 670.000, али она је надувана јер су додатном обрадом података избрисани сви они који заправо не живе више у Црног Гори него у иностранству (око 25.000 Албанаца, 15.000 Бошњака, и по 3.000 Срба и Црногораца).
kazu dosad sabrali da crna gora ima 50.000 manje stanovnika nego pre 10 godina
sada 620.000 a pre 10 godina 670.000
Молим? Имала 620.145 на последњем попису 2003., а сада има 626.000, дакле 6.000 више него пре 8 година, и више него икад у својој историји.
Хм, можда мислиш на недорађене податке из 2003. који дају цифру од око 670.000, али она је надувана јер су додатном обрадом података избрисани сви они који заправо не живе више у Црног Гори него у иностранству (око 25.000 Албанаца, 15.000 Бошњака, и по 3.000 Срба и Црногораца).
Ne zafrkavam. Tako pišu i neki od "prvoboraca" standardizacije jezika crnogorskoga (S.Perović, V.Nikčević).
To te neće učinjet pametnijim, a da si se "proslavio" - nijesi. Pročitaj još jednom i moje i tvoje "gluparije", integralno, pa možda ti zora zarudi.
Pomalo si zločest, momak! Olako šalješ ljude na oni svijet, ka da si sam Bog.
Razumije se da ne zbori dosljedno ovako, najprije što ona zna više crnogorskijeh riječi i fraza od mene, a i teme kojijema se ona zanima ne traže ovakav vokabular, ali najvećijem dijelom DA.
Ne, jezik do skora nije zvala crnogorskijem već ili naškijem ili srbskijem, i nju su u školu tako učili, a za razliku od mene društveno je disciplinovanija. S toga je, čim je društveno bilo poželjno svoj jezik radosno počela nazivat crnogorskijem.
Kakvog srpskog jezika odakle ti to? Niko ga tada u Crnoj Gori (osim Njegoša) nije zvao srpskim.
A nijedan Srbin bez dodatnog rječnika ne razumije Gorski.
Pričaš o srpskoj Crnoj Gori pod argumentom neke Njegoševe subjektivne pisanije koja ne mora da ima veze s mozgom o tadašnjoj Crnoj Gori.
Pa eto, makar kao istoričar znaš da je Istraga poturica najvjerovatnije izmišljen događaj, ko zna koliko toga je još on izmislio i slagao.
Znači nečija subjektivna slika za koju pri tom i postoji mogućnost da je izmišljena se uzima kao validan istorijski izvor? E bem ti ja takvu "nauku"![]()