crveni oblak
Elita
- Poruka
- 19.115
xaxaxaxax ........
samo ti politicari.........![]()
Mislis da se, na Krsti koja velicha slobodu govora, strogo drzim diplomatije?
Ocu, ocu.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
xaxaxaxax ........
samo ti politicari.........![]()
Mislis da se, na Krsti koja velicha slobodu govora, strogo drzim diplomatije?
Ocu, ocu.![]()
Jeko, treba praviti razliku između Hrvata i Ustaša. Ona postoji, ma koliko god taj pokret bio masovan među Hrvatima.
Iskreno, koliko god ja volim svoj narod i Srbiju, toliko smatram da jedan Hrvat treba da voli svoje. Glavna razlika je što sam ja ponosan na dela mog naroda (ne ulazim u polemiku oko zločina pojedinaca kojih ima svuda) a Hrvati ne mogu da budu ponosni.
Isto tako ne mogu da prihvatim da ja neko odgovoran za zlodela svog stirca ili bilo kog drugog pripadnika svog naroda. Hrvati su pravili zločine i u novije vreme, pa današnji krivci treba za to da odgovoraju. Mesić ima zašta da odgovora, jer je jedan od glavnih krivaca za raspad SFRJ. Dao je zakletvu, kao predsednik, a šta je uradio? I sad nam dolazi kao gost u Beograd. A zločini Ustaša su bili toliko veliki i surovi, da očekujem barem da se naslednici tih zločinaca izvine.
Jeko, treba praviti razliku između Hrvata i Ustaša. Ona postoji, ma koliko god taj pokret bio masovan među Hrvatima.
Iskreno, koliko god ja volim svoj narod i Srbiju, toliko smatram da jedan Hrvat treba da voli svoje. Glavna razlika je što sam ja ponosan na dela mog naroda (ne ulazim u polemiku oko zločina pojedinaca kojih ima svuda) a Hrvati ne mogu da budu ponosni.
Isto tako ne mogu da prihvatim da ja neko odgovoran za zlodela svog stirca ili bilo kog drugog pripadnika svog naroda. Hrvati su pravili zločine i u novije vreme, pa današnji krivci treba za to da odgovoraju. Mesić ima zašta da odgovora, jer je jedan od glavnih krivaca za raspad SFRJ. Dao je zakletvu, kao predsednik, a šta je uradio? I sad nam dolazi kao gost u Beograd. A zločini Ustaša su bili toliko veliki i surovi, da očekujem barem da se naslednici tih zločinaca izvine.
Jeko, treba praviti razliku između Hrvata i Ustaša.
Zapamti Hrvati ne postoje ako bi smo nekog mogli nazvati Hrvati to su Varazdin i okolina,zagorje i gore oko Drave.
Ostalo su Srbi koji su prvo unijaceni da bi postali Hrvati tj ustase to je jedina istina.
A vala ako je tako, onda hvala Mesicu bas za to sto ne zivim u toj kreaturi od drzave...
A za zlocine, bato, nije dovoljno izvinjenje...minimalno, treba da nam plate dug, bar novcano, kad vec ne mozemo da ozivimo te Srbe.
Hrvatska je, zbog institucionalizovanih zlocina nad Srbima na svojoj teritoriji, duzna Srbiji mnogo vise od kezavog izvinjenja.![]()
Aco, da li na te koncerte dođu svi... baš svi Hrvati? Ili ipak ostane neki kod kuće, jer se, možda, samo možda, ne slaže sa tim?
U Splitu i Zadru sam bio. Češće nego što možeš da pretpostaviš. I doživeo neke ružne stvari tamo. Ali nisu svi splićani izašli na ulicu baš zbog mene, jednog Srbina. To što mi se desilo, desilo se zbog pojedinaca.
Inače, komuniste ne podržavam, iako su probali da me vrbuju. Bio sam ja mladi pionir Titiov. Hvala, nikad više.
Ako su skoro svi Hrvati Uaše, a ostane jedan koji to ne podržava, ne možemo reći da su svi Ustaše. Da li su svi Srbi bili Četnici ili Partizani?
A o mojim iskustvima sa Hrvatima ne bih ovde, imao sam ih mnogo. Mnogo sam vremena proveo među njima i dobro ih upoznao. Većina su bila ružna, po neko i dobro. Tih nekoliko dobrih mi ne dozvoljava da ih sve svrstam u istu grupu. jJdnako kao što ne dozvoljavam da ceo moj narod optuže za genocid, zbog zločina pojedinaca iz mog naroda. Ili misliš da isti princip ne važi i za nas i njih?
Link na Prebilovcima nisam ni otvorio niti ću dolaziti na tu temu.
Evo kako forumski provokatori zaobilaze shkakljive teme.![]()
jeko, ovo je ono o čemu sam pisao. On se jasno odredio prema zločinu svog naroda. Sad znamo sa kim imamo posla.
Ne postoji "škakljiva tema" za mene, možda samo za vas, meni su sve iste.
Ne želim doći jer će bar pola vas odmah misliti da sam došao provocirati, itd., a ja sa vama u stvari samo pričam iskreno i bez uvijanja (kao što se uvijaju neki Hrvati jer misle da tako treba što su na "srpskom" forumu), uz povremeni dodatak epiteta koji neki pojedinci ovdje itekako zaslužuju.
Međutim, evo, prizivate me. A kad dođem biće kmeka, kuknjava i prijavljivanje, pa meni bančina a vama ključ na temu.
Stoga, bolje da ovo zaobiđem.![]()
Necemo te prijaviti ako budes kulturan.
Zelis pricati bez uvijanja...pa ajmo da se siti izdivanimo. Sta mislis o ovom zlocinu jednog pozamasnog dela predaka svoga naroda koji su se zvali ustase, a bavili se klanjem Srba izmedju ostalih nedela (uff bresto moram da tupim prste zbog ove nase objektivne i tolerantne moderacije
)...jel da da je uzasno strasno to sto su radili? Jel ti se zgadilo sto ti je mozda neki deka ucestvovao u tome? Odrices li se takvih? Jel si zaplakao citajuci tekst? Ja jesam, priznajem. Bas sam pekmez po tvom misjenju, jel tako? Da li si bar malo bio tuzan? Da li si se bar malo uplasio genetike tih zlocinaca i propagiranja te bolesne koljacke svesti i nesavesti na tlu svoje zemlje?
Necemo te prijaviti ako budes kulturan.
Zelis pricati bez uvijanja...pa ajmo da se siti izdivanimo. Sta mislis o ovom zlocinu jednog pozamasnog dela predaka svoga naroda koji su se zvali ustase, a bavili se klanjem Srba izmedju ostalih nedela (uff bresto moram da tupim prste zbog ove nase objektivne i tolerantne moderacije
)...
-jel da da je uzasno strasno to sto su radili?
Jel ti se zgadilo sto ti je mozda neki deka ucestvovao u tome?
Odrices li se takvih?
Jel si zaplakao citajuci tekst?
Ja jesam, priznajem. Bas sam pekmez po tvom misjenju, jel tako?
Da li si bar malo bio tuzan?
Da li si se bar malo uplasio genetike tih zlocinaca i propagiranja te bolesne koljacke svesti i nesavesti na tlu svoje zemlje?
Ovo ti zoveš kulturom?!![]()
Ajde vi nastavite, evo ja neću učestvovati, kao što sam već rekao... pa-pa....
Mislim da je Jeka napisala jasno: "možda". Zašto ti to toliko smeta? Ti joj odgovori i napiši da ti neki deda nije (ili jeste) bio u Ustašama. Sve i da je bio, nisi ti kriv za to. Ali stoji ona moralna obaveza da se ogradiš od zločina.
Šta fali što je mi hrvati napisao ovo što je napisao. Svaka mu čast na tome, još više ako je to iskreno.
Ni ja neću da prihvatim neku imaginarnu odgovornost za bilo koji zločin pojedinca iz mog naroda, ali ću da osudim svaku budalu koja je napravila zločin i da sažaljevam svaku žrtvu. Osnovna razlika u odgovornosti je u tome što su zločine sa naše strane činili neorganizovani pojedinci, dok je u NDH to bila državna politika. Zato vi i treba da smognete snage da se ogradite od fašista Ustaša.