Pravoslavno groblje u Benkovcu razoreno bagerima!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Проклете усраше у свим њиховим злочиначким походима од лишавања живота и зверстава над цивилима, старцима и деци као и уништавању културе и споменика културе српског народа - ЈЕДИНО МОЖЕ ДА ОПАМЕТИ РЕЦИПРОЦИТЕТ, ЗАПАМТИТЕ ТО, НИКАДА НИШТА ДРУГО ИХ НЕЋЕ ОДВРАТИТИ - ЈЕДИНО РЕЦИПРОЦИТЕТ........... да су имали у свести да ће сада бити раскопано било које католичко гробље у Србији - ОНИ ТО НЕ БИ УРАДИЛИ! Овако, ова љига у облику Председника стварно ће почети да им се извињава за овај вандализам.

Реципроцитет или другачије речено освета. Освета је архетипски старозаветни мотив, који је до дан данас
актуелан, јер неке ствари ма колико човечанство ишло "напред" никад не застаревају.

Овде бих подсетила на причу о повратку Одисеја на Итаку, након 20 година лутања.
На Итаци затиче очајну ситуацију, просци запосели његов дом, а Одисејев син Телемах је исувише млад и
неискусан да се супротстави силеџијама, међутим, кад препозна оца, он би одмах да се освети за све што
је претрпео он и његова мајка у свом дому, али лукави Одисеј га зауставља у тој намери...

За освету је битно изабрати прави моменат, а не срљати, што наравно Одисеј зна.

А прави моменат је онда када си спреман и кад си најјачи.

moderatori...gdje ste...

kao tema postavljena cista laz i izmisljotina s ciljem sirenja mrznje...
zasto to dozvoljavate

irone, jomini .....vama ovo nebi promaklo...

Kako te nije sramota , prvo proveri pa onda zapomazi i zovi moderatore.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Скрнављење православног гробља у Бенковцу
16. мај 2008 - 11:13

бенковац Дана 15. маја 2008. године, свештеник бенковачки Љубомир Црнокрак је у старом гробљу покрај парохијског дома у Бенковцу затекао полицију, војску и судске вештаке који су багерима и осталом механизацијом прекопавали гробље. Након што их је упитао шта раде, нису му хтели одговорити, али се на крају открило да су тражили масовну гробницу, која се по њиховом уверењу налазила на том месту.

После вишесатне неуспеле претраге, отишли су из гробља оставивши тужну слику тоталне девастације, прекопаних гробова и уништених надгробних споменика.

Нажалост, читав овај догађај је протекао у духу непоштовања, нетолеранције, показивања надмоћности и спровођења силе према православној Цркви од стране присутних органа из војске и полиције, јер нико од надлежних није унапред обавестио власнике гробља (Српску Православну Цркву) да ће се у црквеном дворишту проводити претрага. И после завршених радова нико се није удостојио да обавести представнике Српске Цркве о чему се заправо ради?

Надамо се да ће се у току наредних неколико дана неко од надлежних органа у вези овог случаја огласити, јер следеће што можемо очекивати је то да ће нам без објашњавања рушити храмове и манастире под изговором да се у темељима налазе масовне гробнице.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo i link , mislim da je institucija koja stoji iza sajta dovoljna garancija verodostojnosti, pricam Srbima , vi Hrvati ste rusenjem groblja pokazali da vam nista nije sveto.

http://www.spc.yu/sr/skrnavljenje_pravoslavnog_groblja_u_benkovcu

Poslednja izmena:
Kako te nije sramota , prvo proveri pa onda zapomazi i zovi moderatore.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Скрнављење православног гробља у Бенковцу
16. мај 2008 - 11:13

бенковац Дана 15. маја 2008. године, свештеник бенковачки Љубомир Црнокрак је у старом гробљу покрај парохијског дома у Бенковцу затекао полицију, војску и судске вештаке који су багерима и осталом механизацијом прекопавали гробље. Након што их је упитао шта раде, нису му хтели одговорити, али се на крају открило да су тражили масовну гробницу, која се по њиховом уверењу налазила на том месту.

После вишесатне неуспеле претраге, отишли су из гробља оставивши тужну слику тоталне девастације, прекопаних гробова и уништених надгробних споменика.

Нажалост, читав овај догађај је протекао у духу непоштовања, нетолеранције, показивања надмоћности и спровођења силе према православној Цркви од стране присутних органа из војске и полиције, јер нико од надлежних није унапред обавестио власнике гробља (Српску Православну Цркву) да ће се у црквеном дворишту проводити претрага. И после завршених радова нико се није удостојио да обавести представнике Српске Цркве о чему се заправо ради?

Надамо се да ће се у току наредних неколико дана неко од надлежних органа у вези овог случаја огласити, јер следеће што можемо очекивати је то да ће нам без објашњавања рушити храмове и манастире под изговором да се у темељима налазе масовне гробнице.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Evo i link , mislim da je institucija koja stoji iza sajta dovoljna garancija verodostojnosti, pricam Srbima , vi Hrvati ste rusenjem groblja pokazali da vam nista nije sveto.

http://www.spc.yu/sr/skrnavljenje_pravoslavnog_groblja_u_benkovcu

imas link stranicu prije, pa procitaj...ako te naravno zanima...
izmisljotina....
ili, dosla policija sa bagerima da juri jazavce po groblju...:mrgreen:

Реципроцитет или другачије речено освета. Освета је архетипски старозаветни мотив, који је до дан данас
актуелан, јер неке ствари ма колико човечанство ишло "напред" никад не застаревају.

Овде бих подсетила на причу о повратку Одисеја на Итаку, након 20 година лутања.
На Итаци затиче очајну ситуацију, просци запосели његов дом, а Одисејев син Телемах је исувише млад и
неискусан да се супротстави силеџијама, међутим, кад препозна оца, он би одмах да се освети за све што
је претрпео он и његова мајка у свом дому, али лукави Одисеј га зауставља у тој намери...

:eek:
veoma hrišćanski ...isto važi i za Mitu:roll:

pravi vernici nema šta:rolleyes:

samo mi jedna stva nije jasna...osveta kome? ljudima poput mene...koji nikad nikom nisu ništa loše učinili bilo kome a kamoli Srbima?

još kad vidim da si moderator pa tako razmišljaš...
samo mogu dodat:
""divno", nema šta":roll:

"čestitke" onima koji su te "inagurirali" na to mesto

imas link stranicu prije, pa procitaj...ako te naravno zanima...
izmisljotina....
ili, dosla policija sa bagerima da juri jazavce po groblju...:mrgreen:

Drzacu se svojih linkova ne posecujem svasta i svacije stranice. Ovo su ozbiljni ljudi i vlasnici zemljista koje je prekopano, koji su bili zaduzeni da se staraju da pokopani Srbi bar u grobovima imaju mira.

samo mi jedna stva nije jasna...osveta kome? ljudima poput mene...koji nikad nikom nisu ništa loše učinili bilo kome a kamoli Srbima?

samo mogu dodat:

Oh, pa da. Treba pognuti glavu i mirno, skrshtenih ruku, gledati na hrvatske bezobrazluke. Da ne zaboravimo i izvinjenje shto Srbi nisu sami prekopali svoja groblja, vec su, bezobrazni kakvi samo znaju biti, ostavili to bogougodnim Hrvatima da urade.

Kako te nije sramota? Umesto da osudish prekopavanje grobova chiji je jedini cilj provokacija i skrnavljenje, ti opravdan revolt dovodish u pitanje?

Poslednja izmena:
pa evo tražim i ništa...

baš me čudi ...obično takve vesti završe na naslovnim stranama

jedino ako nešto nije tipa "kopali u blizini pravoslavnog groblja i od podrhtavanja tla jedan spomenik se nakrivio" i onda to u radikalskodemagoškoj priči zvuči: Hrvati devastiraju srpska groblja...

jer stvarno ne vidim razlog zašto bi se to u hrvatskim medijima prešutjelo kad su sve vijesti tima napadi na Srbe, huliganstvo, grafiti uvijek završile kao udarne vijesti...zažto ne bi i ovo...

eto čekam da postavljač teme da neki link:idea:

Da Hrvati su poznati po tome sto proprate sve o Srbima ... ajde ne se**i.

samo mogu dodat:

Samo kritike na racun Srba kao da smo mi sebi raskopali groblje. Ajde ,ajde da cujemo iz Hrvatskih usta , kako ti karakterises ovaj cin Hrvacke drzave!?

Oh, pa da. Treba pognuti glavu i mirno, skrshtenih ruku, gledati na hrvatske bezobrazluke. Da ne zaboravimo i izvinjenje shto Srbi nisu sami prekopali svoja groblja, vec su, bezobrazni kakvi samo znaju biti, ostavili to bogougodnim Hrvatima da urade.

Kako te nije sramota? Umesto da osudish prekopavanje grobova chiji je jedini cilj provokacija i skrnavljenje, ti opravdan revolt dovodish u pitanje?

pa zar treba posebno BAŠ SVAKI PUT NAGLASITI eto ako treba
i ako se to uistinu desilo baš kako piše i javljaju neki srbijanski mediji
onda ću reć
da to je ne samo bruka i sramota za te koji su to uradili već i za celu Hrvatsku i sve hrvate

al bitno je da ima 8udala s obe strane koji jedva dočekaju takve vesti bilo kad se dese u hrvatskuj, Srbiji ili nekoj drugoj republici ovog regiona pa da počne sveopšta pljhuvačina, pretnje i osvetoubilački komentari, jel?:dash::dash::dash:

"ajde ti nama fino priznaj, ko je bagerisao groblje?
"Djura ti nece nista"

al stvarno nemam pojma živim na drugom kraju Hrvatske

barem sam ja uvek bio obavešten o svemu i informisan...al eto sad prvi put nikako da nađem neke informacije (naravno iz hrvatskih medija o tom događaju)

uostalom taj deo Hrvatske me uopšte ne interesuje... verovatno zato jer bi tamo bio isto "primljen" i "dočekan" ko npr. misoni, eremita i Co:lol:;)

samo mogu dodat:

Који хришћани?!

По стоти пут овде, морам да кажем да сам поклоник старогрчке културе и њихове
паганске религије у културолошком смислу. У традиционалном смислу поштујем
православље.
Ваљда ти је из овога јасно да нисам религиозна, односно да не спадам у категорију
верника, већ у оне који мисле својом главом и диве се лепоти и уметности....Јер и
ренесанса је само наставак старогрчке културе и дивљења људској лепоти, наспрам
средњевековног (хришћанског) мрачњаштва.

Зашто те је толико узбудила прича о Одисеју? То је једна древна прича о човеку и
његовој непрестаној борби, о лутању, о верности, о љубави, о повратку кући, о
освети, као једном од највећих покретачких мотива у историји цивилизације....

Какве везе имају ова фуднаментална људска питања са модерисањем на форуму?

Strela više puta si pokazala kakva si na ovom forumu...stvarno nemam živaca više za tebe... da je tebi neko dao pušku 90ih mislim da bi ti ujke iz 41. pozavidele na "delima"

samo mi još do dan danas nije jasno čemu tolika mržnja prema Hrvatima a posebice prema meni otkako sam došao na ovaj forum...možda zato jer obaram tvoju viziju Hrvata (ujke), možda zato jer ne igram za tvoj tim (radikali i to), možda zato jer nisam Srbin (pa nemam šta tu raditi a najviše postujem ovde od svih Hrvata)...kako bilo...internet (bi trebao biti) slobodni medij u kojem (ne bi trebalo biti granica) i gde su svi dobrodošli (sem onih koji šire mržnju a ti si jedna od njih) pa još k tome moderatorica...zato taj epitet "divno" (pod navodnicima)

Који хришћани?!

По стоти пут овде, морам да кажем да сам поклоник старогрчке културе и њихове
паганске религије у културолошком смислу. У традиционалном смислу поштујем
православље.
Ваљда ти је из овога јасно да нисам религиозна, односно да не спадам у категорију
верника, већ у оне који мисле својом главом и диве се лепоти и уметности....Јер и
ренесанса је само наставак старогрчке културе и дивљења људској лепоти, наспрам
средњевековног (хришћанског) мрачњаштва.

Зашто те је толико узбудила прича о Одисеју? То је једна древна прича о човеку и
његовој непрестаној борби, о лутању, о верности, о љубави, о повратку кући, о
освети, као једном од највећих покретачких мотива у историји цивилизације....

Какве везе имају ова фуднаментална људска питања са модерисањем на форуму?

Strela više puta si pokazala kakva si na ovom forumu...stvarno nemam živaca više za tebe... da je tebi neko dao pušku 90ih mislim da bi ti ujke iz 41. pozavidele na "delima"

samo mi još do dan danas nije jasno čemu tolika mržnja prema Hrvatima a posebice prema meni otkako sam došao na ovaj forum...možda zato jer obaram tvoju viziju Hrvata (ujke), možda zato jer ne igram za tvoj tim (radikali i to), možda zato jer nisam Srbin (pa nemam šta tu raditi a najviše postujem ovde od svih Hrvata)...kako bilo...internet (bi trebao biti) slobodni medij u kojem (ne bi trebalo biti granica) i gde su svi dobrodošli (sem onih koji šire mržnju a ti si jedna od njih) pa još k tome moderatorica...zato taj epitet "divno" (pod navodnicima)

Какве сад ово има везе? Питао си ме нешто, ја ти одговорила и шта сад хоћеш?

Убацујеш се малициозним антисрпским коментарима кад год ти се укаже прилика, односно, обавезно се придружиш неком провокатору у пљувању Срба и Србије...

Како би прошао неки Србин на хрватском форуму да се само делимично понаша као ти овде? Колико би
трајао његов налог? 5 или 10 минута, или би био елиминисан исте секунде? А? Шта мислиш?

П.С. А пушке се сигурно не бих латила. Неке радикалније методе сматрам далеко ефикаснијим.

Како би прошао неки Србин на хрватском форуму да се само делимично понаша као ти овде?

Колико би трајао његов налог?

5 или 10 минута, или би био елиминисан исте секунде? А?

Шта мислиш?

1. a kako se ja to ovde ponašam?:roll:...demantiram i argumentovano diskutiram...a ako se otvori neka tema koja je teška laž ili žešći qretenizam onda se sprdam i zezam ko i svi ostali dok se ista ne zatvori

2. njegov nalog bi trajao ovisno... ako je vikend ili instant provokator veoma kratko, a ako je stalni forumaš koji je otvorio niz veoma posećenih tema, te koji zna kad se može malo zezat a kad treba bit ozbiljan veoma dugo... a ti si ionako meni rekla da nemaš nameru ići na hrvatske forume...zato te molim da ne pričaš napamet i avansno, nego odi i uveri se:idea:

3. predrasude...:roll:

4. znam ponekad pogrešim i omakne mi se koja reč ili rečenica koja nije OK al se ispravim ili izvinem...pojasnim...itd...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back