Pravoslavlje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sada cete videti kako se ovakve teme licemerno brzo zatvaraju...
Odakle cemo...?
Mozda nije lose da krenemo sa necim laganog,za zagrevanje,kao sto ....
...kao sto je...
...hmmm,stvarno je tesko izdvojiti neceg LAGANOG u pravoslavnoj doktrini...

Setio sam se - nek to ovaj put bude RUKOLJUB !!!
Jel zna neko odakle su papisti i pravoslavci dobili ideju da ljube ruke verskim liderima ???
Gde su to pokupili, na kom verskom otpadu u paganskom svetu ???

Ovo jasno govori da je to lažna crkva, jer je prava Isusova crkva nastala 1844. u američkim kukuruzištima.
Ne.

Razlog br. 2 – Prava biblijski utemeljena vjera vs paganske misterije

Posle Potopa pobunjenik protiv Boga Nimrod i njegova jednako problematična porodica razvili su satanistički sistem religijske i političke uprave obavijen velom misterija koji se nakon raseljavanja baštinio među svim paganskim narodima. Najveći dio te ideologije ugrađen je u vjerske i političke strukture širom svijeta, sa modifikacijama i promjenama forme ili imena tokom istorije. Sve to je apsorbovala tzv. Hrišćanska crkva u vjekovima otpada, a glavni centri za razvijanje i širenje jeresi bili su u Aleksandriji i Rimu. U Bibliji Vavilon je uvijek predstavljao velikog protivnika Božjoj izvornoj religiji, a posle nestanka doslovnog Vavilona, duhovni Vavilon nastavlja isto destruktivno djelo i to će, prema knjizi Otkrivenja, činiti sve do Drugog Hristovog dolaska. Ovo je dobro znati za slučaj da se neko kao argument za „pravovjernost“ svoje crkve poziva na istorijski kontinuitet.

Biblijska proročanstva upravo ukazuju da istinski Božji narod nema ništa zajedničko sa duhovnim Vavilonom, odakle se ljudi pozivaju da izađu kako ne bi propali zajedno sa njim.

Klasicno paganstvo - stvorenju (majci) pridaju Bozanske osobenosti koje spadaju u ekskluzivne odlike Boga nebeskoga !!!
...nesto sto je potpuno strano Bozjem narodu kako u vreme starog tako i u vreme novog zaveta.
Kako znas?

Razlog br. 3 – Obožavanje Majke i djeteta

Jedno od glavnih nasleđa iz Vavilona je obožavanje „Majke Božje“ i njenog „boga sina“. To je jedan od najizrazitijih primjera koji pokazuje kako vavilonska mnogobožačka religija traje do našeg vremena, pošto je crkva uvela poštovanje Marije po ugledu na drevno obožavanje boginje Majke. Marija je ni kriva ni dužna tako postala nova „Kraljica nebeska“. Brojni „kulturno-istorijski“ artefakti prikazuju boginju Majku, Semiramidu, s djetetom Tamuzom na rukama. Ovaj kult se može pratiti kod svih starih naroda.

Neobraćeni pagani koji su se masovno počeli priključivati otpaloj crkvi nisu imali namjeru da se odriču svojih tradicija, a „najbolji način“ da se privole „hrišćanstvu“ bio je sinkretizam i kompromis putem „hristijanizacije paganstva“ ili bolje rečeno paganizacije hrišćanstva. Crkvene vođe su to vidjele kao „dobru politiku“ za širenje uticaja i moći. Slijedeći vavilonski model, Marija je postala „bezgrešna djevica“ i „bogorodica“ koju treba obožavati i moliti joj se, a Isus je praktično zamijenjen sa Tamuzom, „bogom sinom“.

Ovo je flagrantno izopačenje jevanđelja koje se nalazi pod Božjim prokletstvom (1. Timoteju 2:5; Galatima 1:7-9).

prema knjizi Otkrivenja, činiti sve do Drugog Hristovog dolaska. Ovo je dobro znati za slučaj da se neko kao argument za „pravovjernost“ svoje crkve poziva na istorijski kontinuitet.

Biblijska proročanstva upravo ukazuju da istinski Božji narod nema ništa zajedničko sa duhovnim Vavilonom, odakle se ljudi pozivaju da izađu kako ne bi propali zajedno sa njim.
ma kakvi, ceo prvi vek su hriscani postojali, a da pojma nisu imali da je problem u vavilonu [kao bajagi duhovnom], cak
1. Petrova 5,13Pozdravlja vas crkva s vama izbrana u Vavilonu, i Marko sin moj.
samo razmislite nisam li ja onaj ucenik koji je u pravu, a vi svi u krivu, jer na mojoj strani je rana crkva koja tvrdi ovo cak do 4. veka iz usta SVETITELJA AMFILOHIJA IKONIJSKOG [vidi moj potpis]:
Откровење Јованово неки примају. али многи га називају лажним.
https://geocities.ws/svetopismo/

Isaija:​

znaci Isaija, ako se vec pozivamo na bibl. prorocanstva kao sto se ti @Glasnik. pozivas, jasno kaze da vi preko vavilona bi da vrsate Boziju psenicu!
to isto i Gospod tvrdi u jevandjelju, da vi sa sotonom bi da vijete hriscane kao psenicu!
  • LUKA 22,31 (LUKA 22,30)
  • I reče Gospod: Simone, Simone, evo vas zaiska satana da vas vije kao pšenicu.

Poslednja izmena:

ma kakvi, ceo prvi vek su hriscani postojali, a da pojma nisu imali da je problem u vavilonu [kao bajagi duhovnom], cak
samo razmislite nisam li ja onaj ucenik koji je u pravu, a vi svi u krivu, jer na mojoj strani je rana crkva koja tvrdi ovo [vidi moj potpis]:

znaci Isaija, ako se vec pozivamo na bibl. prorocanstva kao sto se ti @Glasnik. pozivas, jasno kaze da vi preko vavilona bi da vrsate Boziju psenicu!
to isto i Gospod tvrdi u jevandjelju, da vi sa sotonom bi da vijete hriscane kao psenicu!

Razlog br. 4 – Svetkovanje paganskog „dana sunca“ vs svetkovanje Božje subote.

Razlog br. 4 – Svetkovanje paganskog „dana sunca“ vs svetkovanje Božje subote.

Znaci bezis od odgovora o psenici, a hteo si prorocatsva, plus si dobio i jevandjelje?
zasto radis sa sotonom da vijete hriscane kao psenicu?
jel ja lepo nadovezah moju repliku na tvoje VAVILONISANJE?
da; pa zasto ti sada rusis to moje sabotazom o suboti? znas da je to posebna tema, a ja se u nju ne petljam uopste.

odgovaraj na Vavilon i na psenicu koju bi sotona da vije, imas Isaiju, imas Jevandjelje, imas sv. Petra koje sam citirao, subota vs nedelja me ne zanima.

Poslednja izmena:
Znaci bezis od odgovora o psenici, a hteo si prorocatsva, plus si dobio i jevandjelje?
da; pa zasto ti sada rusis to moije sabotaz,m 0 suboti?
7. (a) Kako je grčka filozofija utjecala na rane crkvene “oce”? (b) U kojim je učenjima grčki utjecaj bio osobito zamjetljiv? (c) Koje je upozorenje u pogledu filozofije dao Pavao?

6 Usprkos ovom jasnom upozorenju, otpadnički kršćani drugog stoljeća obilno su se nakitili ukrasima poganske rimske religije. Udaljili su se od svojih čistih biblijskih korijena i umjesto toga zaodjenuli se u pogansku rimsku odoru i titule te postali zadojeni grčkom filozofijom. Profesor Wolfson s harvardskog sveučilišta objasnio je u djelu The Crucible of Christianity (Iskušenje kršćanstva) da je u drugom stoljeću kršćanstvo doživjelo velik priljev “filozofski naobraženih pogana”. Takvi su veoma cijenili mudrost Grka te su smatrali da postoje sličnosti između grčke filozofije i biblijskih učenja. Wolfson nastavlja: “Ponekad su se na različite načine izražavali u smislu da je ustvari Bog Grcima putem ljudskog razuma kao poseban dar dao filozofiju isto kao što je Židovima putem direktnog objavljenja dao Pismo.” On nastavlja: “Crkveni su se oci (...) upustili u sustavno dokazivanje tvrdnje da iza jednostavnog jezika kojim se Pismo voli izražavati postoje i skrivena učenja filozofâ izražena nerazumljivim tehničkim terminima skovanim u Akademiji, Likeju i Stoi Poikile [centrima za filozofske rasprave].”

Poslednja izmena:
ovo nije diskusija sto ti radis!
hteo si VAVILON, dobio si citate, i sada samo kopiras sto nema nikakve veze sa mojom replikom i citatima - znaci sabotiras samo, a niko te nije vukao za jezik da uplices vavillon u temu... na koji sada nadovezujes staru grcku, veze s vezom nema

Poslednja izmena:
hteo si VAVILON, dobio si citate, i sada samo kopiras sto nema nikakve veze sa mojom replikom i citatima - znaci sabotiras samo, a niko te nije vukao za jezik da uplices vavillon u temu
Jeste.
Na t3mi abtihrist nisi to kszso?
Zadto?
Evo vidi:
Gotovo sve religije nazovikršćanstva zastupaju danas to vjerovanje. Miguel de Unamuno, istaknuti španjolski učenjak 20. stoljeća, napisao je o Isusu sljedeće: “Umjesto da vjeruje u besmrtnost duše, prema [grčkom] platonskom običaju, on je vjerovao u uskrsnuće tijela [kao u slučaju Lazara (vidi 249-52. stranicu)], prema židovskom običaju. (...) Dokazi za to mogu se pronaći u svakoj poštenoj knjizi s područja biblijskog tumačenja.” On zaključuje: “Besmrtnost duše (...) je poganska filozofska dogma” (La Agonía Del Cristianismo [Agonija kršćanstva]). Ta se “poganska filozofska dogma” infiltrirala u učenje nazovikršćanstva i pored toga što je očigledno da Krist na takvo što nije niti pomišljao (Matej 10:28; Ivan 5:28, 29; 11:23, 24).

Sta kazes,pa nije valjda...!?
..nisam znao.
A da ti ipak pitas Makija i njegovog verskog papskog pajtasa da ti pojasne sta je to konstruktivcna diskusija ?
Oni su nametnuli jedan tempo koji je po meni potpuno neprikladan ali kad vec insistiraju - nek vide kako to realno izgleda.
...ili kao sto bi rekli ameri - " give them a tase of their own medicine " ! :kafa:
hteo si VAVILON, dobio si citate, i sada samo kopiras sto nema nikakve veze sa mojom replikom i citatima - znaci sabotiras samo, a niko te nije vukao za jezik da uplices vavillon u temu
:roll:

Poslednja izmena:
Pa nema bato,ako li nemas sustinske povezanosti sa predmetnim pitanjem onda ti argumenatcija pada u vodu.
Evo i ti si vec pominjao ovo.

Sada malo detaljnije posto te interesuje.

Razlog otpada br. 5 – Slavljenje raznih svetaca

Biblijski pojam svetosti se veoma razlikuje od crkvenih ideja. „Posvetiti se“ vezano za naše individualno stanje pred Bogom jednostavno znači „biti pripremljen za spasenje“. Logično, to se postiže dok je čovjek živ (ref. 2. Mojsijeva 19:5,6; 1. Petrova 2:9; Jovan 17:17; Djela 9:32; 1. Korinćanima 1:2; Filipljanima 4:21; Efescima 4:11-13…).

S druge strane, u paganskim religijama naći ćemo različita shvatanja i definicije ko se i prema kojim kriterijumima smatra svecem. Otkrićemo da je pojam „svetac“ u najvećem broju slučajeva povezan sa kultom predaka, znamenitih ličnosti, utemeljivača vjera i nacija – putem mitologizacije i glorifikacije određenih ljudi iz prošlosti. Moramo odmah primijetiti da je ovakav pristup pogodno tle za kreiranje neobjektivnog suda, lažiranja istorije i zataškavanja činjenica koje ne idu u prilog biografiji (pro)slavljenog „sveca“. Štaviše, za očekivati je da ljudska ustanova (vjerska zajednica) to radi preferirajući osobe koje su najviše doprinijele njenoj stvari (osnivači, vladari podržavaoci i zaštitnici, veliki donatori i sponzori) ili promotere njihovih vjerovanja i dogmi.

Takođe ljudi su skloni cijeniti „svetost“ kroz prizmu ljudskih „podviga“ odnosno djela koja je navodno preporučuju. Drugi, još značajniji aspekt za stvaranje kulta svečeva su natprirodne manifestacije koje se posthumno pripisuju pokojniku, kandidatu za sveca. Zbog obmanjivačkog djelovanja palih anđela (2. Korinćanima 11:14), oni kojima Biblija nije standard za utvrđivanje istine i zablude spremno će to pripisati svojim lokalnim božanstvima („svečevima“). Klasičan primjer demonske manifestacije te vrste zapisan je u 1. Samuelovoj 28. glava. Dakle, slavi se mrtva osoba (kult mrtvih), „svetac“ koji navodno preuzima određenu posredničku ulogu između „onostranog“ i ovoga svijeta. Kao po pravilu, ti „sveci“ su veoma strogi i čini se da im je glavno zanimanje kažnjavanje i održavanje sujeverja kod kršitelja pravila njihovog kulta.

Ako želimo da se „svetac“ moli za nas, on mora biti živa osoba. Ako pokušavamo da komuniciramo s ljudima koji su mrtvi, što je to nego jedan oblik spiritizma? Biblija osuđuje i izriče prokletstvo nad svim pokušajima komunikacije s mrtvima (vidi: Isaija 8:19,20; 5. Mojsijeva 18:10-12). U praktičnom životu, isti „sveci“ koje slavi crkva posjećuju razne okultiste i komuniciraju sa njima.

Takođe je upadljivo da postoje različiti sveci za razna zanimanja i probleme koje ljudi mogu imati, što nije ništa drugo do staro obožavanje kućnih i plemenskih „bogova“ tj. demona. U velikom broju slučajeva paganski lokalni bogovi su zamijenjeni „hrišćanskim svecima“, preuzimajući gotovo iste ingerencije. Ako pratite kroz istoriju početke kulta određenog „sveca“ lako ćete ustanoviti da su to mahom izmišljene priče i mitovi. Plejadi „svetaca“ nerijetko su priključivani i bizarni likovi, nemoralne osobe i zločinci. Uz kult svečeva vezani su svi oblici sujevjerja. Slavljenje svetaca je takođe u direktnoj suprotnosti sa Dekalogom – Božjim moralnim zakonom. Prema Bibliji jedini kvalifikovani posrednik između Boga i ljudi je Isus Hrist (1. Timoteju 2:5). Ovo je takođe izopačenje jevanđelja i nalazi se pod Božjim prokletstvom (Galatima 1:7-9).

..nisam znao.
A da ti ipak pitas Makija i njegovog verskog papskog pajtasa da ti pojasne sta je to konstruktivcna diskusija ?
Oni su naemtnuli jedan tempo koji je po meni potpuno neprikladan ali kad vec insistiraju - nek vide kako to realno izgleda.
...ili kao sto bi rekli ameri - " give them a tase of their own medicine " ! :kafa:

znaci takmicenje u sabotiranju? e, pa izvini, nisam znao, ali samo si mi pokazao da ni ti nemas odgovor na "vavilonisanje" - jel ste zapodenuli vavilon? jeste; i sta sad. necemo o vavilonu? okey, onda, ja da brisem, nema diskusije, samo sabotiranje, a mene mrzi da u tome ucestvujem, vi ste predubedjeni u nesto o vailonu, i to je to, bezite samo od konkretizacije problema

..nisam znao.
Oni su naemtnuli jedan tempo koji je po meni potpuno neprikladan ali kad vec insistiraju - nek vide kako to realno izgleda.

Da li mislis da cemo ovde uspeti da dodjemo do razlog 999?

Ako ne uspemo nastavljamo na bilo kojoj temi.
Naravno svaki dalji post neko pokrece ne zavisi od mene.
Pa ako interesovanje stane, staju da se iznose i dalji razlozi otpada.
Do ponovnog interesovanja.

Razlog br. 6 – Idolatrija

Da vidimo da li ce biti interesovanja?

znaci takmicenje u sabotiranju? e, pa izvini, nisam znao, ali samo si mi pokazao da ni ti nemas odgovor na "vavilonisanje" - jel ste zapodenuli vavilon? jeste; i sta sad. necemo o vavilonu? okey, onda, ja da brisem, nema diskusije, samo sabotiranje, a mene mrzi da u tome ucestvujem, vi ste predubedjeni u nesto o vailonu, i to je to, bezite samo od konkretizacije problema
Ne.
Tema je pravoslavlje.
Iz postovanja nisam hteo da otvorim novu pod naslovom zasto je pravoslavlje krivoslavlje.

Jeste.
Na t3mi abtihrist nisi to kszso?
Zadto?
Evo vidi:
to sto mi kopiras dalje veze nema sa mojim nadovezivanjem na vavilon i na pozivanje na prorocantsva;
antihrist je posebna tema, tamo sam jasno naznacio moje stanoviste, a ovde sam se samo nadovezao na tvoju repliku, i ti sada kukavicki bezis umesto da se razjasnimo do kraja - o VAVILONU

znaci, samo kopiras, odbijas da diskutujes na citate o vavilonu, a sam si ga ubacio, bojis se jer mozda sumnjas da si pogresio, a ja u pravu

Evo i ti si vec pominjao ovo.

Sada malo detaljnije posto te interesuje.

Razlog otpada br. 6 – Slavljenje raznih svetaca

Biblijski pojam svetosti se veoma razlikuje od crkvenih ideja. „Posvetiti se“ vezano za naše individualno stanje pred Bogom jednostavno znači „biti pripremljen za spasenje“. Logično, to se postiže dok je čovjek živ (ref. 2. Mojsijeva 19:5,6; 1. Petrova 2:9; Jovan 17:17; Djela 9:32; 1. Korinćanima 1:2; Filipljanima 4:21; Efescima 4:11-13…).
Tako je,samo se ziva osoba moze posvecivati i rasti na hriscanskom putu dok je za mrtve ljude,kolikogod oni verni bili u tokui ovozemaljskog zivotra - ta prica zavrsena !
Oni su u grobovima i cekaju vaskrsenje kada bi ponovo oziveli.
Ako želimo da se „svetac“ moli za nas, on mora biti živa osoba. Ako pokušavamo da komuniciramo s ljudima koji su mrtvi, što je to nego jedan oblik spiritizma? Biblija osuđuje i izriče prokletstvo nad svim pokušajima komunikacije s mrtvima (vidi: Isaija 8:19,20; 5. Mojsijeva 18:10-12). U praktičnom životu, isti „sveci“ koje slavi crkva posjećuju razne okultiste i komuniciraju sa njima.
Tako je,spiritizam je Bog kategoricki zabranio i ta se zabrana nikada nije ukinula nit bio kako modifikovala.
Svako ko pokusava komiunicirati sa mrtvacima cini spiritizam sto ce reci navlaci na sebe toliko veliku krivicu pred Bogom da je bitno pomenutu da je za takvu stvar bila predvidjena smrtna kazna !
Takođe je upadljivo da postoje različiti sveci za razna zanimanja i probleme koje ljudi mogu imati, što nije ništa drugo do staro obožavanje kućnih i plemenskih „bogova“ tj. demona. U velikom broju slučajeva paganski lokalni bogovi su zamijenjeni „hrišćanskim svecima“, preuzimajući gotovo iste ingerencije. Ako pratite kroz istoriju početke kulta određenog „sveca“ lako ćete ustanoviti da su to mahom izmišljene priče i mitovi. Plejadi „svetaca“ nerijetko su priključivani i bizarni likovi, nemoralne osobe i zločinci. Uz kult svečeva vezani su svi oblici sujevjerja. Slavljenje svetaca je takođe u direktnoj suprotnosti sa Dekalogom – Božjim moralnim zakonom. Prema Bibliji jedini kvalifikovani posrednik između Boga i ljudi je Isus Hrist (1. Timoteju 2:5). Ovo je takođe izopačenje jevanđelja i nalazi se pod Božjim prokletstvom (Galatima 1:7-9).
Tako je,pravoslavlje umesto Boga ima si svoje zastitnike,mrtvake kojima se klanja,evo dokaza koji koristi wikipedija pozivajuci se na oficijalne pravoslavne izvore:

https://sr.m.wikipedia.org/sr/Списак_православних_светаца_заштитника

da; pa zasto ti sada rusis to moje sabotazom o suboti? znas da je to posebna tema, a ja se u nju ne petljam uopste.

odgovaraj na Vavilon i na psenicu koju bi sotona da vije, imas Isaiju, imas Jevandjelje, imas sv. Petra koje sam citirao, subota vs nedelja me ne zanima.
Znaci intetesuje te!

Pa odgovori idu pod svaku tacku.
Rec je o Vavilonu, zbrci ucenja koja je dovela do otpada.
Tako odgovaram svima ne samo tebi.

Ps.pisto te interesuje.

Dalji oblici Vavilonske nauke:

Religijska idolatrija predstavlja vezivanje za žive ili mrtve objekte obožavanja, kao što su vjerske vođe, razne relikvije i kipovi, ikone, krstovi, brojanice, svetilišta i hramovi, duhovi, osobe koje se smatraju umrlim svecima, i drugi navodni posrednici između čovjeka i Boga.

Jedan od vrlo jakih argumenata u prilog vjerodostojnosti Knjige koju nazivamo Riječ Božja upravo je način na koji ona razobličava idolatriju i uopšte svaku prevaru. Iz tog razloga Biblija je vjekovima bila stavljena van domašaja ljudi u indeks zabranjenih knjiga i to upravo od strane crkve, navodnog baštinika hrišćanstva. Drugi Božji Uput zabranjuje idolatriju (2. Mojsijeva 20:4-6), a vrlo precizan opis idolatrije u pojašnjenju ovog Uputa nalazimo u 5. Mojsijevoj 4:15-19: „Dobro pazite na svoje duše, jer niste vidjeli nikakav lik onog dana kad vam je Gospod na Horevu govorio iz vatre, da se ne biste iskvarili i napravili sebi rezan lik bilo kakvog idola, lik muškarca ili žene, ili neke životinje koja je na zemlji ili neke ptice koja leti nebom, ili bilo čega što se miče po zemlji, lik neke ribe koja je u vodama ispod zemlje, i da ne bi, kad podigneš oči prema nebesima i vidiš sunce, mjesec i zvijezde, svu tu nebesku vojsku, bio zaveden da im se klanjaš i da im služiš, jer ih je Gospod, tvoj Bog, dao svim narodima pod cijelim nebesima.“

Idolatrija uništava ispravnu predstavu čovjeka o Bogu. Na duhovnom i psihološkom planu, idolatrija predstavlja odbacivanje Boga i moralnih zahtjeva koje živi Bog postavlja pred čovjeka i mijenja ih mrtvim idolima koji ne zahtijevaju moralnu odgovornost. Na taj način čovjek gubi zdravi razum i postaje fanatik i fanatični branilac svojih idola koji su istovremeno postali predstavništva za obožavanje demona. Idolatrija omogućava svojim praktikantima upražnjavanje svakog grijeha i nemorala pod plaštom simulacije religioznosti. Zbog toga je idolatrija mnogo suptilniji kanal obmane i otpada od Boga nego što se to obično smatra, posebno u savremenoj civilizaciji gdje njeni primitivni oblici jedva postoje. Ali istina je da njena podmukla i razarajuća suština ostaje ista u svim vremenima, bez obzira na forme idolatrije.

Prema Svetom Pismu, idolopoklonici su isključeni iz nasleđa vječnog života (vidi: 1. Korinćanima 6:9, 10; Otkrivenje 22:14, 15). Sudjelovanje u idolatriji pred Bogom je grijeh koji diskvalifikuje sudionika izvan okrilja Božje milosti i spasenja. Idolatrija je odricanje od Boga putem simuliranja pobožnosti. To je jedan od mehanizama izbjegavanja suočavanja sa istinom i sopstvenim stanjem, gdje čovjek traži lažno utočište kroz pridavanje božanskih svojstava idolima koji ga ne pozivaju na moralnu odgovornost i koje može antropomorfizovati i poistovjetiti se s njima. Na taj način idolopoklonik zatvara kanale božanske blagodati i u duhovnoj realnosti sklapa savez sa demonima, bez obzira na ideologiju i/ili teologiju kojom to nastoji opravdati. Idolatrija je jedan od metoda prizivanja demona i sredstava za manifestacije demonskih aktivnosti.

...Da li mislis da cemo ovde uspeti da dodjemo do razlog 999?
Licno sam optImista s tim da je prva hiljada razloga jos uvek samo zagrevanje...
Ono ozbiljnije dolazi tek nakon toga stoga se nadam da cemo se raspisati uvelikom, imam kondiciju za ovakav stil pisanja,nekako su me nas sagovornici motivisali na dodatan angazman...
...bas je zabavno,zar ne ? :D
Ako ne uspemo nastavljamo na bilo kojoj temi.
Naravno svaki dalji post neko pokrece ne zavisi od mene.
Pa ako interesovanje stane, staju da se iznose i dalji razlozi otpada.
Do ponovnog interesovanja.

Da vidimo da li ce biti interesovanja?
👍

to sto mi kopiras dalje veze nema sa mojim nadovezivanjem na vavilon i na pozivanje na prorocantsva;
antihrist je posebna tema, tamo sam jasno naznacio moje stanoviste, a ovde sam se samo nadovezao na tvoju repliku, i ti sada kukavicki bezis umesto da se razjasnimo do kraja - o VAVILONU

znaci, samo kopiras, odbijas da diskutujes na citate o vavilonu, a sam si ga ubacio

Licno sam optImista s tim da je prva hiljada razloga jos uvek samo zagrevanje...
Ono ozbiljnije dolazi tek nakon toga stoga se nadam da cemo se raspisati uvelikom, imam kondiciju za ovakav stil pisanja,nekako su me nas sagovornici motivisali na dodatan angazman...
...bas je zabavno,zar ne ? :D

👍
Pa posle 1000 ide 1001

Razlog br. 7 uticaj Vavilona okultne gradjevine i znaci Crkve/hramovi, tornjevi i obelisci...

Znaci intetesuje te!

Pa odgovori idu pod svaku tacku.
Rec je o Vavilonu, zbrci ucenja koja je dovela do otpada.
Tako odgovaram svima ne samo tebi.

Ps.pisto te interesuje.

Dalji oblici Vavilonske nauke:
dalje sto kopiras se nigde ne pominje da je to - to, idolatrija
trazio si prorocanstva, ja sam ti ih dao, ISAIJU KOJI POMINJE VAVILON, da se preko njega vije psenica gumna Bozijega, a Hristos da se nadovezuje na njega - da bi to satana da radi!
ti na to kopiras teskt gde se vavilon ni ne pominje?! - van pameti, evo ti opet gde se pominje:

ceo prvi vek su hriscani postojali, a da pojma nisu imali da je problem u vavilonu [kao bajagi duhovnom], cak
samo razmislite nisam li ja onaj ucenik koji je u pravu, a vi svi u krivu, jer na mojoj strani je rana crkva koja tvrdi ovo [vidi moj potpis]:

to isto i Gospod tvrdi u jevandjelju, da vi sa sotonom bi da vijete hriscane kao psenicu - OPTUZUJUCI IH ZA IDOLATRIJU, eto samo to sto nije rekao na koji nacin bi da vijete/vrsate psenicu sa djavolom!
p.s. ofarbao sam u crveno da se jasno vidi poenta - vi sa satanom nas vijete koristeci se vavilonom, a sveti petar nema pjma, za njega je vavilon CRKVA IZABRANA. Isaija vas je rasskrionkao prorocanski, Hristos isto, samo potvrdi Isaiju. Vi bi nas da vijate i vrsete jer ste satanisti.

Poslednja izmena:
dalje sto kopiras se nigde ne pominje da je to - to, idolatrija
trazio si prorocanstva, ja sam ti ih dao, ISAIJU KOJI POMINJE VAVILON, da se preko njega vije psenica gumna Bozijega, a Hristos da se nadovezuje na njega - da bi to satana da radi!
ti na to kopiras teskt gde se vavilon ni ne pominje?! - van pameti, evo ti opet gde se pominje:

ceo prvi vek su hriscani postojali, a da pojma nisu imali da je problem u vavilonu [kao bajagi duhovnom], cak

to isto i Gospod tvrdi u jevandjelju, da vi sa sotonom bi da vijete hriscane kao psenicu - OPTUZUJUCI IH ZA IDOLATRIJU, eto samo to sto nije rekao na koji nacin bi da vijete/vrsate psenucu sa djavolom!

Dragi forumasi,evo vam klasicnog primera izvrcenja Bozje reci,da znate kako to realno izgleda - citirao je covek teksta bez zapazenog kontekstra s namerom da mu da pogresan kontekst.
I ovo nije njegova kreacija vec on samo kopira svog ucitelja koji je jednom cak i Hristu davao citate zanemarujuci neke druge poruke Pisma koje su onemogucqavale znacaj s kojim je doticni hteo poentirati.
Evo dokaza u prilog:

Mat.4,3-7:
"...I pristupi k njemu kušač i reče: ako si sin Božij, reci da kamenje ovo hljebovi postanu.
A on odgovori i reče: pisano je: ne živi čovjek o samom hljebu, no o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božijih.
Tada odvede ga đavo u sveti grad i postavi ga navrh crkve;
Pa mu reče: ako si sin Božij, skoči dolje, jer u pismu stoji da će anđelima svojijem zapovjediti za tebe, i uzeće te na ruke, da gdje ne zapneš za kamen nogom svojom.
A Isus reče njemu: ali i to stoji napisano: nemoj kušati Gospoda Boga svojega..."

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back