E najviše me nervira kada se kao argument upotrebi borba između polova i kako eto nekome smetaju žene. Nikome ne smetaju promene u društvu, mi ovde govorimo samo o gramatici i prisilnom menjanju gramatičkih pravila.
Šta je dođavola borba između polova

bio neki rat koji sam prespavala

Najviše me nervira kada se svako logičko i razumsko insistiranje na promeni koja je u uskoj sprezi sa odavno postignutim promenama u društvu, gleda kao na bunt poluđelih majmunica. A svaki drugi muškarac, pre svega u Srbiji, jer o tom jeziku govorimo, ma šta svaki drugi? Svaki

uz 1% nezainteresovanih... će odmah pronaći u tome atak na njegove testise, bez motiva da razmisli da li možda to predlažu uz neki smisao i da možda to i nema toliko veze sa dokazivanjem koliko sa činjenicom..... da se ja ne osećam kao gospođa ministar
I onda kad napišem>>
Mislim, pre nego što odreaguješ impulsivno samo zato što si nanjušio tračak feminizma u celoj stvari.....
Ti odgovoriš >>
Možeš sve da mi kažeš, ali za to nisi u pravu.
Izbija oči koliko je očigledno
Uhvatio si se za neku "borbu između muškaraca i žena", pretpostaviću na šta si mislio, iako ja uopšte nisam govorila o tome. Niti sam govorila da je ikakva BORBA argument, već ČINJENICA da sada ima žena profesora, pa i ministara, i da se one ne osećaju kao GOSPOĐE PROFESORI. Činjenično stanje je navelo na ideju o promeni.
I to uopšte nije nagla promena, jer žena profesora ima već jako dugo 
Dakle, nema profesorki - zašto bi postojao taj naziv?
Nema šahistkinja - same here.
IMA profesorki. Hm, pa da li su sad one profesori ili profesorke?

Šta vi mislite, gospođo? Zovite me kako hoćete. Ali, molim vas izbegnite ono GOSPOĐA OD PROFESORA, ako možete
Hrvatsko silovanje jezika ima političku pozadinu, a ovo logičku; u pitanju je nešto što je usko povezano sa ugrožavanjem identiteta.
Gramatika kaže da se zanimanja ne menjaju.
Gle sad se ni zanimanja ne menjaju
Usaglasite se.
Ali mislim da je to korenita promena gramatike koja po meni nije dobra. Tako nešto rade Hrvati
Kakve veze opet Hrvati imaju sa ovim?
I šta to tako strašno može da se desi ako PROFESORKU (
koju si i sam oslovljavao tako! možeš jedino da lažeš da nisi...) nastaviš tako da oslovljavaš? Kakva je to korenita promena, kakva promena uopšte? Šta pričaš?
Kada ne bi postojala reč "stjuard" onda bih prihvatio. Ozbiljno ti kažem, ali već postoji reč "stjuard"
Pa već postoji reč PROFESORKA i MINISTARKA

"stjuard" je reč nastala od reči stjuardesa,
ovde, kod nas. Sve ostalo me ne interesuje.
Prvo su bile stjuardese, neko je izmislio stjuard (da li to iko uopšte koristi, mislim paranoja je učinila da nam i to zvuči gej

) kada se pojavila prva muška stjuardesa. Gde si onda bio da se buniš kako je to sakaćenje jezika i opasnost vanserijskih razmera, poput pretnje nuklearnim oružjem?
Ali takva je gramatika već decenijama, Lexa, pobogu.
Dodati reč gospođa u razgovoru je stvar gramatike?
Meni neće smetati da budem inženjer. Iako inženjerka nije neki naročito gadan izraz. Samo nije ustaljen. Smetalo bi mi, doduše, da budem gospođa inženjer
Ali ako mi se omakne da radim u prosveti, biću PROFESORKA, Ok? Smetalo bi mi da me ljudi isparanoisani od neke "feminističke pošasti" iz inata podrugljivo zovu - profesoreee

ili, ovo je tek jako - gospođo profesore!
Može, ukoliko se ta žena stvarno zove Dejan. U suprotnom nema smisla. Osim toga, "gospođa Dejan" i "gospođa profesor" nikako ne mogu da se porede, jer je "Dejan" vlastita imenica dok "profesor" nije.
Sad se malo... praviš glup, je l' da?
a najviše mi smeta što me žene kao takvog sagovornika teže prihvataju nego muškarci.
Biće da nešto nije u redu sa tim ženama a ne sa tobom jednim
To kažeš uz stav da reč >> stjuard << je adekvatna zamena reči "stjuardesa", a reč "profesorka" je potez sakaćenja jezika jer se zanimanja ne menjaju, + to rade feministkinje da bi dokazale nešto, dok u stvari štete sebi

Yebi ga, ni ja te nešto ne bih doživela kao soft feministu
Recimo ovaj primer sa psihološkinjom/sociološkinjom se uglavnom kroz razgovore proteže u podsmešljivom kontekstu.
Čekaj, nisu se smejali onomad, kad smo mi sedeli na nebu i gulili banane, kad su žene tražile pravo glasa, pravo na rad i ostalo iz paketa?
To je sve odmah vrlo ozbiljno shvaćeno...
Jovana Jovanović je vodeća psihološkinja u Srbiji
Pera Perić je vodeći stjuard u Srbiji.
I prestani da pišeš kao da ja insistiram na izrazu "psihološkinja". Meni je samo gadno što se već ustaljene reči ovde smatraju "buntom bez smisla", frazom, izmišljotinom i gramatičkom greškom. Koje reči, napisala sam jedno milijardu puta. A taj primer sa sužavanjem značenja je stvarno ogroman problem. Svaki 20000-iti mentalno retardirani stanovnik Srbije će svakako da pomisli da se radi o skupu žena, skupu koji je u domenu psihologije valjda uzak...? Na ovakve stvari ti odgovaram samo zato što ih iznosiš uz glupe primere. Evo ovo, recimo:
Da li su "psiholozi i psihološkinje" u stvari sve "psiholozi" ili ćemo sada i treće lice množine da navodimo dva puta, za svaki rod respektivno? Kako bi rešila taj problem?
Postoji žena i postoji muškarac. Ne zovemo ženu "muškarac", jer je ona žena. Niti mladoženju zovemo mlada.
Hm, koji izraz da izbacimo, frizerka ili frizer? Koji je bio prvi

Moramo biti isključivi, ne može se tako kasapiti jezik, kao ovde pravilo važi, onde ne važi..... ne ide to. Frizerka i frizer su frizeri. Žena i muškarac su ljudi. Takođe su osobe. One, osobe. Oni, ljudi. Jesam li rešila veliku glavolomku?
A ovo na temu što si dodao, je l' to neka ironija? Zar nije "nikad neprežaljeni" pleonazam?