Pravopis, pravopisne greške, jezičke nedoumice i pitanja

• Začetnik teme Začetnik teme Kurt2
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kako glasi prvo lice jednine prezenta glagola BITI

• bi

• budem

• bih

• bejah

• bicu

• jesam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
zabavljam se sa jednim slatkisom od letos i treba mi pomoc oko xmas gift-a! da li imate neku sugestiju sta da mu kupim?? obozavam shopping & gifts...samo sto uvek kada treba nesto da kupim drugu ili decku uvek budem STUCK! dakle, da li vi kupujete poklone? i kakve? npr. parfem, sat, dux, neku dobru knjigu??

thx unapred

А најлепше ми је када на енглеске речи писане у оригиналу додају српске падежне наставке...

Ма супер се и тога сећаш....:-)

Толико неписмености нас свуда окружује, на ТВ, на билбордима, на позоришним плакатима...чак и у дописима Министарства просвете које добијамо као званични документ......а боље да су неког питали него што мисле да сами најбоље знају!

Hellen:
Ма супер се и тога сећаш....:-)

Толико неписмености нас свуда окружује, на ТВ, на билбордима, на позоришним плакатима...чак и у дописима Министарства просвете које добијамо као званични документ......а боље да су неког питали него што мисле да сами најбоље знају!
Ne moraš ni toliko da se sećaš ako je negde u podsvesti zapamćeno kako se neka reč piše. :)

Danas sam čitao nešto što sam pisao pre par meseci i konstatovao da sam ispravno napisao pogoci, a na konkretno pitanje ovde odgovorio pogrešno. Problem je izgleda što malo njih je zapamtilo kako se reči pravilno pišu.

Back