gost 10000
Veoma poznat
- Poruka
- 10.858
j je sonant.. i je vokal ..u ovom primeru 'bio' nigde nema j ............ to su nelokalizovani glasovi..mozda ti se ucini da, kad je I pored J.....cujes i to j...ali ono ne postoji..........kamion, avion... 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Да! Оно се на том месту никако не пише , али се чује ! У фонетици Симића и Остојића лепо пише : /bijo/ ; /mislijo/ ; /radijo/ ... итд... Значи, чујеш неки глас сличан сонанту ј ,нарочито када не пазиш на изговор. Брзо изговорити ове речи без ј , немогуће је .moonja:j je sonant.. i je vokal ..u ovom primeru 'bio' nigde nema j ............ to su nelokalizovani glasovi..mozda ti se ucini da, kad je I pored J.....cujes i to j...ali ono ne postoji..........kamion, avion...![]()
Или : Банетов, уместо Банов... Милетов, уместо Милов...ljubica018:Često se čuje i Milicin umesto Miličin, učiteljicin umesto učiteljičin, Pavletov umesto Pavlov...
...a ja loše kuuucam...
Или : Банетов, уместо Банов... Милетов, уместо Милов...
Hellen:Aко је Бане, са дугоузлазним А, онда је просвојни придев Банов (у ЦГ најчешће).
Ако је Бане, са дугосилазним А, онда је присвојни придев Банетов.
Ако је Мило, онда је Милов.
Ако је Миле (са дугосилазним И), онда је Милетов.
Ако је Пера, онда је Перин,
ако је Перо, онда је Перов,
а ако је Перо (са наглашеним О, као у француском), онда је Пероов!
Па Хрвати нпр. кажу Милин ако је номинатив Миле.Cayca:Mozhe i Milin i Banin ako je nominativ Mila, odn. Bana.
®:Ne znam kako se ma ko ko ne koristi srpsku jezičku podršku na tastaturi može pojaviti na ovakvoj temi. Poprilično je groteskno za mjesto raščlanjivanja jezičkih finesa, a nerijetko samih zabluda, zastranjivanja i krucijalnog nepoznavanja pravopisa.
Uzgred, šta mislite o uvršćavanju papirologije u Klajnov Rečnik jezičkih nedoumica, konkretno, evo kako:
![]()
Podilaženje ovakvoj stupidariji, toliko je porazno... da amnestira ma čije nepravilno izražavanje, tj. elementarno, osnovnoškolsko jezičko obrazovanje.
Zatim, prisvojni pridjevi za većinu dana, sem subote i nedjelje... recite mi ih...
Što su samo dani vikenda privilegovani da ih imaju?
Na posljetku, desi li vam se da zastanete i kažete: „Nema smisla, neću da postavljam tapete na zidove kuće čiji krov prokišnjava”.
Pozdrav, ®
Zatim, prisvojni pridjevi za većinu dana, sem subote i nedjelje... recite mi ih...