Pravljenje figurica za torte - cake toppers

Za ganaš da ne bi pucao stavi više pavlake, a manje čokolade, i neće pucati.

ZD, ja stvarno ne znam zašto to puca... Uspelo mi je svega jednom da prelijem tortu onako tečnim ganasheom a da mi posle nije popucala.. Srazmeru sam radila kako je Vesna Korica napisala... možda torta ne treba mnogo da se ohladi pre te glazure:think: A ovo je slika što su mi poslali...

Verovatno je ipak do tacne, nije dovoljno cvrsta pa pri nosenju popuca krema.

Jaoj sto sam se odusevila, imam za pocetak maja porucen bidermajer od cake pops-a i mancmelou mafine u roze boji za devojacko vece :D to ce da bude diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiivno nezno zenstveno :D

Ja ne stavljam te torte na tacnu nego na metalni stalak koji se baš ništa ne savija. Jednom mi sve bilo lepo, ja stavila u frižider pa kad sam htela da stavim figurice, imala sam šta da vidim.... pukotine takve da se videla boja fila ispod.... Takve stvari ne mogu da dopustim sebi - prvo što je nervoza za mene, a drugo - može biti veoma loša reklama.... Zato sam ovoj rekla da ne mogu da prihvatim takvu dekoraciju, ali je pristala na fondan....

opet ja bas sam resila sve da probam

ala ce dragi da se najede tortica ;)

jel moze neki proveren recept za royal icing sa tim se sara po torti jel neskodi fondanu ?
i da li ima neko recept za sugarwil to je valjda za one cipke u silikonkom kalupu ?

Za sugerwil ce ti Kaca sve objasniti, ona je postala tata mata u tome, a royal aceing ce ti Sanja objasniti, ona to isto radi od bjelanca i prah secera, a ja kupujem u prahu iz Barvalla

Sin mog brata od tetke se venčava 2. maja, i on i buduća žena mu, žele da im ja napravim mladenačku tortu. Kao ovu Uninu. Ok, nije ništa komplikovano, ali...Uvek ima ali što devojci sreću kvari...:aha: Oni bi želeli da torta ide u visinu, a ne u širinu. Ne treba im velika torta, ali sam ja sada zbunjena jer nemam pojma koliki da mi bude ovaj gornji sprat. Kog prečnika, a da ne izgleda kao kolač? Nikada nisam pravila manji od 15cm, ali to mi se čini preveliko, jer onda donja treba da bude bar 35cm, pa hoće da budu visoke 10cm, napraviću im tortu od 17kg. :( A ne treba im. Svaka pomoć je dobro došla. :cmok:

1rc2fd.jpg

i ja mislim da je skupo i to bas pogotovo sto ja nisam naplacivala torte i ovo sto pravim ili je dzabe ili samo materijal plate pa zaradu nemam da dam za kurs ali .... bas mi se ide

prelomila sam ipak idem jedno iskustvo vise nece da skodi dobila sam neke parice pa umesto da se obucem idem na kurs mislim da ce mi ici
a nemam ni alat nista pa bolje mi je posle da kupujem sta mi stvarno treba a ne ovako neznam ni sta mi treba mozda kupim nepotrebne stvari
3 dana valjda cu dosta nauciti :)
ovo je moja korica i cvece prvi put napravila svaki cvet :) gledala sa neta od alata samo sekac za gerber ostalo seckala po garazi i pravila alat :)

CAM00548.jpg

Sin mog brata od tetke se venčava 2. maja, i on i buduća žena mu, žele da im ja napravim mladenačku tortu. Kao ovu Uninu. Ok, nije ništa komplikovano, ali...Uvek ima ali što devojci sreću kvari...:aha: Oni bi želeli da torta ide u visinu, a ne u širinu. Ne treba im velika torta, ali sam ja sada zbunjena jer nemam pojma koliki da mi bude ovaj gornji sprat. Kog prečnika, a da ne izgleda kao kolač? Nikada nisam pravila manji od 15cm, ali to mi se čini preveliko, jer onda donja treba da bude bar 35cm, pa hoće da budu visoke 10cm, napraviću im tortu od 17kg. :( A ne treba im. Svaka pomoć je dobro došla. :cmok:

1rc2fd.jpg

Ja sam pre neki dan imala mladu ona je isto htela tortu da nije preteska a opet da izgleda veliko pa sam joj predlozila da joj jedan sprat urradim od stiropora probaj i ti ovau donju prvu tortu napravi od stiropora ili stirodora :)

Ja sam pre neki dan imala mladu ona je isto htela tortu da nije preteska a opet da izgleda veliko pa sam joj predlozila da joj jedan sprat urradim od stiropora probaj i ti ovau donju prvu tortu napravi od stiropora ili stirodora :)

Pravim tortu sinu mog brata od tetke, kog sam praktično othranila, i nema šanse da mu predložim da jedna torta bude od stiropora. Neću je naplatiti, pa ne želim da iko pomisli da je od stiropora, da bih jeftinije prošla. Praviću kako bog zapoveda, pa nek ima i 15kg.

Kako god da okrenes na 4 sprata imace ti oko 20 kg sa 10 cm visine...... malo je zeznuto zalepiti ova srca, to je moje iskustvo.....jer srca moras odraditi ranije da se potpuno osuse i onda ih je malo zeznuto zalepiti, treba malo vremena da uhvati lepak......jer ipak je to potpuno suv fondan, ajd ova gornja i pomoz boze, zabodes malo vrh u donju tortu al ova sto stoje na tacni su mi zivce pokidala dok se nisu zalepila....:)
a precnike hm, ja pravim 35-28-21-15, vala manja od 15 gore nikako ne moze..... jedino da pravis sa 5 razmaka....30-25-20-15....al licno meni je to malo prostora onda.........

Poslednja izmena:
Kako se na obode torte koja je obljepljena filom po visini lijepe raznorazne sjeckane stvarcice, ljesnici, listici badema, ili mrvice cokolade??? Htjela sam to uraditi na nasoj Uskrsnjoj torti, ali dzaba kad ne znam :sad2: da nakrecem trotu pa posipam po njoj iz ruke mrvice cokolade, izgledalo mi je prosto nemoguce, neprakticno, a tek da mi je torta od slaga i za musteriju i jos da ih imam puno za vikend... ma nema sanse da uradim, mora da postoji neki jednostavniji nacin

Poslednja izmena:

Back