Pravljenje figurica za torte - cake toppers

zaista ste umetnice, svaka cast! ja sam se samo desetak puta oprobala, za svog sina I par prijatelja, I nemam nameru, da to komercijalizujem jer je trud ogroman a ja loš trgovac

ako je neka voljna da mi kaže da li ove vile pravite ručno ili pomoću nekog kalupa, bila bih vam večno zahvalna.

evo mojie družine za ćerku prijateljice

Hvala Modestypepper. :)
Od mene jedan motor od pre nekoliko nedelja
attachment.php

attachment.php

I jedan gormit zajedno sa plastičnom igračkicom po kojoj sam radila.
attachment.php

znam da je bilo milion puta postavljeno pitanje za dimenzije torti ali kao baksuz nemogu nijedno sad da nadjem kad mi treba

pravim prvu svadbenu tortu na sprat treba mi pomoc

jel mala razlika da idem 5 cm razlike u obimu izmedju spratova?
visina 10-12 c jel to ok visina ?

prva torta je zoja 30 cm koja mera vam treba za nju? Nisam je nijednom pravila ovako veliku
druga neznam jos 25cm (ova ce biti sa mlekom i pudingom i raznim lomljenim stvarcicama unutra)
i treca je kidy 20 cm
koliko kg bi odprilike imala ova torta ja kao proracunala oko 14-15 kg da li sam dobro izracunala

od stiropora pravim kao jedan sprat torte sad cu sliku

1978871_815075885172564_584966729_n.jpg

i ispod ove donje ide jos jedna znaci 4 sprata

e mlada je mislila oko 12 kg ali se plasi da nebude niska i mala pa sam ja dala predlog ove torte
ali bi jedan sprat tj 3 bio od stiropora i ruza ne torta da bih izvukla visinu a da neutice na kilazu i pristala je ja sam rekla da bi imala oko 14-15 kg odprilike a vec manja kilaza je premala torta sto ona nece

e bune me sad ovi spratovi ova donja mi je prevelika da bude 34 ili mozda i nije ?
koliko mera zoje treba za tu tortu x3 verovatno ili da pravim neku sa debljim korama da je dignem a zoju da stavim ovu odozgo sto je manja jer su joj tanke korice i kako da pecem u plehu 34 kocka pa da secem krug nemam pleh obim 34 ?
neznam

da li mislis na milku sa lomljenim cokoladama, ili grcku....slicne su....e sad kod mene su tanke korice, debeo fil i red sl pavlake ili slag....extra cvrsta....ja sam je stavljala kao donju bez problema....
ja kad pravim mladenacke pravim jednake visine spratove....ako prvis 34 od 10 cm bice sigurno 8 kg....
ova od 28 5, gornja 2.5 sigurno.....preci ce ti sigurno 15...a tu ne racunam dekoraciju te stiropor torte.....

a ta kazes da drugi bude stiropor, onda bi se taman uklopila :)

Poslednja izmena:
Dosla ovde da trazim savet za velicinu torti, a ono imam sta da citam.... Poslala mi zena sliku, hoce takvu za 90 ljudi, vocnu (obicne piskote, zuti fil, voce)... Koje velicine torte praviti? Da li idu separatori (nemam ih) izmedju spratova? Jesu ovo jestive slike nalepljene na fondan?? Svaka sugestija je dobrodosla, ili da odustanem?:confused:

A ovo je slika koju mi je poslala

nemam ni ja ali kad radim te na sprat secem one srebrne katronske u velicini torte stavljam tortu na nju pa onda fondan da se tacna nebi videla e onda u onu donju staavim stapice za rostilj i onda odozgo ti sa skrivenom tacnom stapici ti drze gornju tortu a tacna im nada da probiju

ako mislis na one kupovne piskote neznam ja mislim da ti one nisu jake da izdrze fondan ali aaj da cujemo iskusnije i mene to kopka ja se nebi usudila iskreno

e za velicinu neznem pogledaj par postova iznad isto sam pitala kilaza velicina :) ali sam izvukla sta je LADYNS rekla ona pravi 30-21-15 i bude dekorisana oko 13-14 kg eto mozes tako jer mislim da ti za 90 ljudi treba oko 12 kg mozes ii 28-21-15 posto su sve vocne a one su teske evo i fondan torte misljenje da se ispravim i dodam zaboravila sam
mozda bar 6, 7cm razlike , pravila sam i to imam upisano kao orijentaciju ;) 28 cm , 21cm i 15 cm oko 12kg (visina oko 10cm, 11 cm )
opet neka me ispravi neko ako sam pogresila

slike koliko ja vidim su kupovne one jestive sto se lepe na fondan

ja nebi odustala na tvom mestu :)
za dekoraciju je laka sve tri u razlicite boje ,kupis ove slikice nalepis,napravis ruzice i leptirice poredjas i gotovo jedino sad vidi dimenzije i te piskote :rumenko: dal mogu i navali

od mog malog iz skromnog iskustva mogu ovo da ti kazem za ostalo cu ostaviti iskusnijima da te nebi mozda usmerila pogresno :)

Poslednja izmena:
30-21-15 sa 10 cm visine bude oko 13-14 kg....ovde za ovu dekoraciju 13 kg verovatno, i to ti je taman to....slike su stampane jestive......ma milina kad nema figurica, ajd mani kakvo odustajanje, nije komplikovano uopste....

a za visinu, moje su torte uglavnom okrugle oko 8.5 cm......i onda ispecem koricu vise i fila za trecinu vise i eto visine 10 cm minimum......

grudva80 dobar si djak :D i da ja mislim da je belly mislila na piskota koru a ne keks piskotu....znas onu koru citava jaja i svega isto u nju:D lupam tri belanca umutis, dodas tri kas secera, pa tri zumanca a na kraju lagano tri kas brasna.....

Poslednja izmena:
Jaoooo sto ste zlatne!!!!!!!!!!! Dekoracija mi nije toliki problem, toga se ne bojim jer nije nista zahtevno. Mucilo me to sto su vocne, pa jedna na drugu, a ta torta sa obicnom piskotom-ona od celih jaja, ne kupovna, pa to nema sanse da izdrzi a da se ne deformise... Nedostaje iskustvo:rumenko: A te srebrne tacne nece da skliznu??? Kapiram da ih ne busite nego stapice rezete na visinu torte pa se tacna prakticno "osloni" na te stapice, pa stapici preuzmu teret.. Sad cu da se preracunam, pa da joj posaljem cenu (nemam cenu po kg-a nemam ni navedene velicine torti u ponudi), pa kud puklo.... Uvek ima prvi put i uvek bude ono "vatreno krstenje"... Secam se prve torte na sprat sa slagom, kad nisam znala odakle da pocnem. U svakom slucaju cu javiti kako sam prosla, ako poruce...
Bas sam se nasekirala... a ono jos jedna zena salje sliku torte na sprat, ukrasenu ganasheom i svezim jagodama:mrgreen: e to sam odbila, jer mi prosli put (ne i prvi) ganashe popucao...

Back