Pravljenje figurica za torte - cake toppers

Pozdrav drage moje..
Srecna vam Nova 2014 i sve najbolje u njoj vam zelim :cmok2:
E sad jedno pitanjce..ima li ovde negde ..ili negde drugde sema za starke???

attachment.php
 
ono što Ti sigurno mogu reći da slučajno ne uzimaš Barvalov fondan za figurice jer je jako loš . Ja sam za figurice prešla na Hanijev fondan za figurice koji po potrebi mešam sa Barvalovim običnim fondanom . Barvalove boje su intenzivnije a Hanijev fondan za figurice se vrlo brzo suši , tako da mi je to trenutno dobitna kombinacija za figurice . Za cvetove sam se prešaltala na gumtex ( prodaje Pribor za dekorisanje torti iz Bajmoka ) , madjarska gum pasta koja je savršena , a i nju mešam po porebi ( zbog boje ) sa Barvalovim fondanom . Za ovo što si pitala nisam ni čula . Koliko košta ? Ako nije skupo , da probamo i to z:lol:
 
cmc se koristi tako što se fondan samo " posoli " , ima neke mere ali za veće količine

- - - - - - - - - -

Otkazase mi tortu,a figurice (Winnie Pooh) vec napravljene! Jel ima neko savet kako najbolje da ih sacuvam? Pretpostavljam u kesu,ali da li sme da ima vazduha unutra,ili da bas prilepim foliju?

nipošto u kesu , najbolje u kutiju pa negde na orman gde je vazduh suv
 
1512398_757280514300592_1821801563_n.jpg

Koji je razlog zasto je torta ovakva, zasto ima ovde gde gde fleke po ovom rozem delu? Verujem da to fondan vlazi i verovatno iz torte povlaci otkud znam, samo znam da mi grozno deluje. U pitanju je Milka torta ciji recept je objavila ovde Zlatna Koka. Prvi put sam je stavljala pod fondan, e sad molim one koji ovu tortu stavljaju pod fondan da mi kazu sta moze biti razlog? Sumnjam da je u pitanju ovo mleko kojim se natapaju korice, mada sam se plasila da ne preteram pa sam mleko malo i stavila. Izvinjavam se ukoliko vec ima na temi prisano o ovome, citala sam je pre izvesnog vremena al konkretno se bas i ne secam detalja vezanih za ovo sto pitam,
 
Pa jesi li je premazala puter kremom prije fondana? Ja tu tortu tako brzo nafilujem u obrucu, obozavam je jer je fil isti u sva 3 sloja, i samo korica, malo mliejka, fil, pa opet tako i gotovo za tren. Sutra akda skinem obruc smao malo poravnam nozem ili glatka je kompletno, tanki sloj puter krema i gore na zadnju koru takodje i gotovo, spremna je za presvlacenje. Nikad nisma sa njom imala nikakvih rpoblema, pravila je bezbroj puta, cak da bi fil bio kremastiji ja stavim koju kasiku umucene sl. pavlake koje uvijek imam jer za viken filujem puno torti, uviejk za neku treba pavlake.
 
Meni je dobra hani masa za figurice, ali pošto je treba u milion boja, pravim ih od običnog hanijevog fondana. Evo mojih domaćih životinja:

o0pbwg.jpg

Ja njihovu masu za figurice kupujem samo neke boje koje češće koristim, tipa crvenu, plavu, žutu. I obavezno belu pa ostale boje odatle lako dobijam kombinovanjem i dodavanjem gel boje pošto se masa lepo boji. Mada kad ponestane koristim i njihov običan fondan i skroz je ok.
 

Back
Top