Pravljenje figurica za torte - cake toppers

Pozdrav svima!

Nedavno sam se upustila u avanturu sa fondanom inspirisana prvim rodjendanom moga sina. Kada sam pogledala sta sve vi ovde radite za malo da odustanem, misleci da je to previse komplikovano za mene, ali sam ipak uspela da napravim nekoliko torti i bila sam zadovoljna. Sada imam zadatak da napravim grb crvene zvezde od fondana, pa me zanima kako da dobijem sto bolju crvenu boju, u naj jeftinijoj varijanti.

Ja koristim crvenu boju u prahu. Problem kod nje je taj da se crveni fondan mrvi i puca jer je prezasićen bojom, a moraš je staviti puno da bi dobila baš crvenu, a ne roza boju. Rješenje je da crveni fondan zagriješ u mikrovalnoj. pazi da ga ne pregriješ. Grij ga malo po malo i svakih 5-10 sek probaj da li se zagrijao i omekšao. Takvog toplog ga premijesi, dodaj šećera u prahu ako se lijepi i odmah radi s njim. Možeš tako više puta. Evo primjer
attachment.php

Ова боја је супер,као и цела торта.
Одлучила сам да пробам вечерас да направим пола мере фондана тако што ћу у желатин да ставим 2 бочице течне боје, а у шећер једно 4-5 кесица у праху, па ћу видети шта ће да испадне.
Хвала пуно на одговору.

i ja sam pokusavala ali mi nije uspelo.na kraju sam popustila i kupila gotov crveni.da napomenem da ja imam po par torti mesecno i da ce taj fondan da mi traje bas bas dugo(tj dok mu ne istekne rok pocetkom 2013),nisam htela da bacam pare za to ali veruj mi da sam prezadovoljna.ja za druge stvari pravim fondan po minjinom receptu ali crnu i crvenu sam ipak kupila jel nema sanse da se dobije takva boja..
Ова боја је супер,као и цела торта.
Одлучила сам да пробам вечерас да направим пола мере фондана тако што ћу у желатин да ставим 2 бочице течне боје, а у шећер једно 4-5 кесица у праху, па ћу видети шта ће да испадне.
Хвала пуно на одговору.

J asam probala sa crnom.Tjekom postupka izrade fondana(pola mjere) u tekući želatin sam dodala crnu boju u gelu.Poslije kad sam vidjela da mi nešt vuće na sivo u šečeru dodala sam još.Sad imam taj crni fondan i zaista je crn ali se i mrvi-Ja ga ugrijem u mikroavalnoj i ljepo se može s njim raditi.Sljedeći put ću tako i sa crvenom.

Направила сам црвени фондан по свом рецепту и црвен јесте, мрви се али може да се ради са њим али мало теже. Једино што су ми остале тамне мрље од желатина зато што сам га ставила у течну боју па се није баш добро растопио. Направила сам грб, само се бојим да се не пресуши до суботе, али видећемо. Кад буде готова торта убацићу слику, да ме мало критикујете:)

A glavu si joj onda radila sa ovim kalupom ili opet onim tvojim, jer cini mi se da je sad ova glava malo drugacija od onih tvojih dosadasnjih sirena i ostalih?
Ja sam vidjela vec taj kalup, ali mislila sam da je to plastika, pa se nisam usudila kupiti, kad ono to u stvari SILIKON i eto kakvo je tvoje iskustvo sa njim :dash:

Back