Praline

Ukusi nista posebno samlela lesnik imalo pistace stavila nutelu malo viskija pa punila ali su ukusni posto vise nema ja pojela samo jednu ha ha ha nisam stigla na red.

attachment.php

Nesto malo od mene nisu kalupi za praline ali bice i njih

Meni izgledaju bas lepo...:)

Teodorice ja trenutno koristim austrijsku 400g 180dinara ili 200 dinara, kako gde. Meni je ona trenutno najbolja. To je crna coks. Mlecnu koristim bambijevu mlecnu ili noiset, a belu kako kad, nijedna mi nije nesto.

Evo konacno slikica mojih pralina.

attachment.php

a evo kako su upakovane

attachment.php

bilo je desetak ukusa: bele praline sa belim ganacheom od kokosa, bele praline sa ganacheom od belog badem nugata, praline sa marcipanom, pistacina i arcers likerom, praline sa ganacheom od kafe, praline sa ganacheom od meda i cimeta, korpice sa dva sloja belim ganacheom i ganacheom od lesnika, korpice sa ganacheom od lesnika, praline sa ganacheom od ruma, kockice sa ganacheom od cili papricica i presvuceni tartufi.

Olgice hvala na predlozima za punjenja.

Опет ја, на брзака, за викенд. Надмашила сам саму себе. Кад сам мислила да неће успети, свих 30 комада су испале "за сликање". Мало сам пробала шарање белом чоколадом. Фил: млечна чоколада и карамел+кикирики.
P6050081.jpg
P6050045.jpg
P6050008.jpg
P6050017.jpg

E pa stvarno,i ja sam od danas na dijeti,al kod mene samo voce( i kafa :) ).
A ove praline su predivne,ja inace obozavam praline i sitne kolace.....:)
A olgicine sam i probala tako da sam se i uverila da su i preukusne a ne samo prelepe.
Bezim sa ove teme...ne smem vise da gledam...

Hvala svima na pohvalama i reputacijama. Pravila bih ja mnogo toga, ne samo praline. Pošto nisam karakter, sve bih pojela. Ovako, za neki rođendan, posetu, bilo kakav poklončić, napravim toliko koliko mi treba, pojedem škart ili presečen "eksponat" i primam pohvale. Mudra sam ja.

Hvala Gorice na pohvalama.
Olgice imam jedno resenje za tebe, samo prestanes da jedes slatko. Ha, ha, znam da nije lako odreci se necega tako finog i mekanog i ukusnog poput cokolade.
Ma meni je lako da pricam, kada sam tako stvorena da mi organizam ne trazi slatko, nece, ne dopada mu se, ali zato slano sklanjaj od mene.

Back