Praline

ja sam nasla ovde kod mene ove kalupe..silikonske..
bili su po 8 ev. sad su na popustu 6 ev...ima ih u tri velicine..
ovi veci su verovatno za kolac..?!
dali je to povoljna cena i koliko su u srbiji..
prvi je najveci..
drugi srednje velicine..
a ostali su bas mali ..za praline..

Mogla bih da skoknem do tebe, da kupim i ja koje. :zper::zper:

Vidim da yivis u Grckoj, u kojoj prodanici si nasla, da znam gde da trazim, kada budemo dolazili na leto.

Ja sam regularno, tj. u prodavnici plaćala 7 evra. Ružice i srca su pogodni za punjenje, a listovi i verovatno dinosaurusi su plitki tako da mogu da se pune čokoladom uz eventualni dodatak nekuh čvrstih sastojaka - riža, seckani lešnici i sl. Stavljala sam i one kisele bombone, tipa želea u trakama tako što sam sekla pločice pa ubacivala između dva sloja čokolade. U svakom slučaju, nije promašena investicija, pogotovo za 6 evra.
Inače, videla sam kod nas silikonske kalupe oblika i veličine polovine guščijeg jajeta (a i polulopte sa mašnicom preko). Možda vam daju neku ideju, obzirom na Uskrs koji i nije tako daleko.

Ja sam regularno, tj. u prodavnici plaćala 7 evra. Ružice i srca su pogodni za punjenje, a listovi i verovatno dinosaurusi su plitki tako da mogu da se pune čokoladom uz eventualni dodatak nekuh čvrstih sastojaka - riža, seckani lešnici i sl. Stavljala sam i one kisele bombone, tipa želea u trakama tako što sam sekla pločice pa ubacivala između dva sloja čokolade. U svakom slučaju, nije promašena investicija, pogotovo za 6 evra.
Inače, videla sam kod nas silikonske kalupe oblika i veličine polovine guščijeg jajeta (a i polulopte sa mašnicom preko). Možda vam daju neku ideju, obzirom na Uskrs koji i nije tako daleko.

A gde si ti to videla???

Evo ja sam upravo završila 350 komada pralina.
Dio upakirala u kutjice a dio ću sutra.
Radila sam 6 vrsta.Sanjat ću noćas praline i čokoladu.
Slke postavljam sutra jer već sam od ranog jurtra na nogama i jako sam umorna.
Kod nas su modlice po 56kn,tj oko 7,6 eura po komadu.Meni su preskupi,mada znam da su kvalitetni.
No ja se na svoj način snalazim.:))))
Pozdrav!!!

I ja jedva čekam. 350 komad - to je 25 tura, svaka čast. Ja sam najviše radila 10 u cugu.
Nešto mislim, putuju ljudi u Zagreb, paketić u autobus, častiš majstora i sigurno je najjeftinija "poštarina". A u Zagrebu imamo drugarice-forumašice, pa nije nemoguće.

Evo mene kao što sam obećala sa slikama.
šraline sa nugat kremom.jpg

Nugat punjenje
mljrčne ružice sa lješnjacima.jpg

pa mlječne ružice sa lješnjacima
kokos pralinice(krema od kokosa).jpg

pa kokos punjenje
srca sa karamelom(dulce de leh).jpg

pa karamel punjenje
praline sa kruškovcem.jpg

kruškovac
Ne stanu mi više..

Hvala!
Moram vam još ispričati što mi se dogodilo.
Napravila ja pralinice i krenem pakirati u kutijice.Idem u kuhinju da si sve pripremim i
želim upaliti svjetlo kad ono mrak.Mislim si ja sreća što se to nije dogodilo kad sam radila praline jer
bi ih radila uz svjeću.
Tako sam pakirala u jednoj sobi gdje sam izrađivala kutijice.:)

Puno vam hvala na bonicama i tako ljepim komentarima.
Baš ste me usrećili pozitvnim komentarima!
Svima :heart::zag::cmok2::cmok2:

Evo ja probala kalupe...:zper:
probala malo,da vidim kako ide.razlivaju mi se slojevi,jer sam sipala odprilike..
moracu sledeci put,fisekom ili spricem pa ravnomerno..da budu jednaki slojevi..
i mozda da se ubace i u friz na par minuta,izmedju slojeva.. da bolje legnu..
probala sa belom,crnom i mlecnom cokoladom..napracila fil od putera,secera u prahu,slatke pavlake,sirupa od visnje i ubacila i malo mlevene plazme..ispao je super..bude kiselkast i lepo se stegao kao i cokolada..moze i kuvana kafa umesto sirupa,za one koji vole taj ukus...(ja sam ubacila 6-7 kasika)..
neke punila sa zelebombo... ,sa lesnikom i mlevenim ljutim bombonama..(imala onog odzacara)..sledeci put cu da ih ubacim u onaj fil ..sa puterom..da se oseca vise...
u dinosauruse sam ubacila malo one pucketave bone..

p.s. moje zapazanje je :..da za vecu kolicinu treba i vise kalupa..ovako se ceka oko sat vremena ,da se to stege...u menjuremenu se stegla i cokolada..pa treba ponovo da se razgreje...pa..pa....:whistling::think:
al za kucnu upotrebu su okej...pogotovo za nas koji volimo da se igramo..:ok::per:

aaa..pojelo se vec vise od pola...tako da ....operacija uspela...;)

Prilozi

• P12-02-11_23.23.jpg
    P12-02-11_23.23.jpg
    28,4 KB · Pregleda: 64
  • P12-02-11_23.24.jpg
    P12-02-11_23.24.jpg
    37,9 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Drage moje, nema vas ovih dana.
Evo ja sam mrtva, sinoc sam napravila 130 pralinica i jedva gledam na oci, a moram da radim:dash:
Ja ne mogu da zamislim kako se Lily osecala kada je napravila 350 komada. Ja sam crkla, anisam ni upola toliko uradila.
Lily ti si carica :klap::heart::worth:
Sinoc sam bila umorna, pa cu ih danas slikati i postaviti verovatno veceras.

Back