Praline

Evo i od mene nesto na ovu temu:)
Dugo sam zelela da imam silikonske kalupe za praline i dok ih nisam kupila,malo sto nisam pukla:)e sada kada ih imam nikako da krenem da isprobam:confused:
Juce sam ih napravila sasvim obicne,izlila cokoladu u koju sam dala aromu naranđže u prahu) na dno i malo kasikicom po zidu razmazala,kada se stegnulo stavila sam nutelu i ceo lesnik i opet prelila cokoladom...
Moji su vecinu pojeli i nekoliko mi ostavili za slikanje,:(pa bas one najgore,gde mi se i transfer umazao,i nisu bas sve praline lepo popunile:)),al eto moram i kiksove da pokazem:mrgreen:
dsc01791.jpg

Кити, супер су. Украшћу неку идеју. Нисам радила са трансфером, можда и то пробам. Ја сам мало занемарила ове појединачне калупе и користим оне друге са 15 комада у табли (као за лед). То бих могла већ да елаборирам: једне су погодније за пуњење, а једне за затварање. Све у свему, лепо се забављам и све поклањам.

Hvala:)
I meni je lakse raditi sa onima u tabli(spojene) valda sto nemam prakse.....
evo ja jos cuvam onu tvoju kutijicu(u nju sam stavila macarons),a nikako da krenem sama da pravim:)

Да подигнем тему и да се мало правим важна. Направила сам их пуно, експериментисала са пуњенима и - поклањала. У овој кутији их има стотињак.

Prilozi

• P3190084.jpg
    P3190084.jpg
    43,9 KB · Pregleda: 94
  • P3190088.jpg
    P3190088.jpg
    38,3 KB · Pregleda: 84
  • P3190073.jpg
    P3190073.jpg
    38,9 KB · Pregleda: 87
Evo kalupa sa kojim sa se danas castila.
Kupila sam ih na buvljaku od jedne Bugarke, koja godinama donosi posudje i svakojaku robu i prodaje.
Objasnila sam joj sta hocu i pokazala sam joj kalup za praline, koji sam dobila na poklon.
Svaki ima po 15 pralina i cena jednog je 4,2 eura.
Izvinjavam se zbog losih slika, jer je slikano telefonom.

Poslednja izmena:
Evo kalupa sa kojim sa se danas castila.
Kupila sam ih na buvljaku od jedne Bugarke, koja godinama donosi posudje i svakojaku robu i prodaje.
Objasnila sam joj sta hocu i pokazala sam joj kalup za praline, koji sam dobila na poklon.
Svaki ima po 15 pralina i cena jednog je 4,2 eura.
Izvinjavam se zbog losih slika, jer je slikano telefonom.
Na kom buvljaku?

Маришка, ја сам у оваквом плавом са мотивом сунцокрета пекла пројице. Пралине нисам правила, јер мислим да су крупни за то. Мада, бавила сам се мишљу да нешто експериментишем са бомбицама које се преливају чоколадом, па да обрнем поступак.

http://www.coolinarika.com/recept/ruze-od-cokolade/

http://www.coolinarika.com/recept/750644/

Аскице, ако сам добро препознала калупе, мислим да такве имаш на нашем бувљаку и коштају 300-350 динара.

Poslednja izmena:
Askice, kupila sam ih u Aleksincu, gde i zivim.

Olgice, ne znam kako da ti objasnim koliki su kalupi, ali ovaj drugi sa motivom ruze, jedna pralina je iste velicine kao ruza u onom kalupu od dvanaest razlicitih pralina, mislim na onaj kalup koji imas i ti. Motivi ruze su manji malo u odnosu na ove sa motivom suncokreta. Nisam ih jos probala, ali u ove sa motivom suncokreta planiram da napravim bas tako neku kombinaciju, kao sto ti kazes, smesa za neke kuglice.

Samo da se dodam, ovi kalupi su se pojavili i u kineskim radnjama, za 350 din, videla sam ih juce!
Askice, ako imas neku takvu radnju u blizini, mozes ih videti, pa vidi sto bi rekli da li ti se svidza :)

Ако могу да препоручим, без намере да рекламирам - једини прави калупи од силикона доступни тренутно нама су ови:
http://www.slatkidekor.com/index.ph...n=com_virtuemart&Itemid=64&vmcchk=1&Itemid=64

Ја имам такве, силиконске, а и цена им је ОК, обзиром да су и у иностранству 7-9 евра. Наравно, ако вам неко донесе пријатељски, а уз свако наручивање из иностранства рачунајте на +30% и малтретирање. У КИКИ су били 840 динара, а рекли су да ће добити после НГ. Чак су и узимали адресу од заинтересованих да им јаве кад добију.
Они други од поликарбоната су одлични, али захтевају темперирање чоколаде. Ја то нисам радила, јер немам опрему, овако ми је једноставније, обзиром да се овим бавим само из хобија.

Део мојих:величине су отприлика као посуде за лед из замрзивача, а свака чоколадица је 10-12 грама.

Prilozi

• P9150165.jpg
    P9150165.jpg
    37 KB · Pregleda: 65
Да подигнем тему и да се мало правим важна. Направила сам их пуно, експериментисала са пуњенима и - поклањала. У овој кутији их има стотињак.

Ispadoše mi oči. Kako mi je ovo promaklo?? z:mrgreen: Pa nisam bila tu.:zstidljivko:

Back