Poziv Srbima iz Hrvatske

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kojih 150 godina prije hrvata???

1804. Prvi srpski ustanak
1815. Drugi srpski ustanak

Pa još malo istorije:

Други српски устанак је довео до српске аутономије у оквиру Отоманског царства и успостављања Кнежевине Србије, која је имала своју скупштину, устав и владарску династију.

Jeste li i vi to imali sve od 1102. godine :) ;)

Pa još malo istorije:

Други српски устанак је довео до српске аутономије у оквиру Отоманског царства и успостављања Кнежевине Србије, која је имала своју скупштину, устав и владарску династију.

Naravno da smo imali.
Cijelo vrijeme Hrvatska je imala svoj Sabor, bana, vojsku, a kovala je i novac.

Pa još malo istorije:

to ti o beogradskom pašaluku kao državi???.
Prvi balkanski rat je vođen između balkanskih saveznika (Bugarska, Srbija, Crna Gora i Grčka) i Turske. Osmansko carstvo, koje je već 1908. godine bilo uzdrmano Mladoturskom revolucijom, u 1912. je bilo još više oslabljeno i ratom protiv Italije. Tu slabost Turske koriste balkanske zemlje i otpočinju rat protiv Turske s ciljem osvajanja teritorija Balkana koje se nalaze pod turskom vlasti. Rat je otpočeo 8. listopada 1912. kada je Crna Gora objavila rat Turskoj.

Pa još malo istorije:

ostatak ostataka(16.stoljece),ali nas ima.a dje je srbija,breee..:hahaha:

europe_map_1500.jpg

Poslednja izmena:
to ti o beogradskom pašaluku kao državi???.
Prvi balkanski rat je vođen između balkanskih saveznika (Bugarska, Srbija, Crna Gora i Grčka) i Turske. Osmansko carstvo, koje je već 1908. godine bilo uzdrmano Mladoturskom revolucijom, u 1912. je bilo još više oslabljeno i ratom protiv Italije. Tu slabost Turske koriste balkanske zemlje i otpočinju rat protiv Turske s ciljem osvajanja teritorija Balkana koje se nalaze pod turskom vlasti. Rat je otpočeo 8. listopada 1912. kada je Crna Gora objavila rat Turskoj.
Šta ti piješ?Koja '908?,Koja '912?:hahaha:

Naravno da smo imali.
Cijelo vrijeme Hrvatska je imala svoj Sabor, bana, vojsku, a kovala je i novac.

E važi, hajde ti, blago nama, daj neki dokaz, recimo neku sliku, dokument ili bilo šta (link), gde nešto piše ili postoji na hrvatskom jeziku recimo 1400-te godine...

Ili recimo 1500-te godine...

NA HRVATSKOM JEZIKU!!! NE NA MAĐARSKOM, ITALIJANSKOM, LATINSKOM...

Eto, ако nema (kao što nema) može i nešto iz 1600-te ili 1700-te...

Da vidimo malo te zakonike, novce i sl.

Je l' može??? :) ;)

e sad lepo u Beč pa im objasnite tu vašu državu pod njihovom vlašću

mi smo imali gotovo sve osim vladara. a vi ništa. nula. zeero. niste postojali. jel to možeš shvatit. iz svake obitelji uzimali su djete i vodili ga u carigrad (istanbul). ta djeca su postajala najbolji turski vojnici i vračala se haračit po srbiji. jel misliš da ste bolje prošli

ostatak ostataka(16.stoljece),ali nas ima.a dje je srbija,breee..:hahaha:

europe_map_1500.jpg

E super je karta, k'o da ju je crtao Franjo Tuđman :)

Nego, može li neki link, dokument, slika, knjiga, novac... bilo šta gde nešto piše na nekom (makar iskvarenom) hrvatskom jeziku u to vreme... ;)

Mislim, hvalite se bašćanskom pločom iz 11. veka i kojekakvim drugim istorijskim spomenicima, pa verujem da tako nešto postoji i kasnije, npr. 1300-te, 1400-te itd. ;) :)

Poslednja izmena:
mi smo imali gotovo sve osim vladara. a vi ništa. nula. zeero. niste postojali. jel to možeš shvatit. iz svake obitelji uzimali su djete i vodili ga u carigrad (istanbul). ta djeca su postajala najbolji turski vojnici i vračala se haračit po srbiji. jel misliš da ste bolje prošli

kao prvo izbrisi nulu..pre neki dan sam banovala zbog nule..drugo..i pre turaka je Srbija postojala...dakle obavezno na kurs istorije...tebe sam vec ubelezila kao polaznika:D

NA HRVATSKOM JEZIKU!!! NE NA MAĐARSKOM, ITALIJANSKOM, LATINSKOM...

može i nešto iz 1600-te ili 1700-te...

Je l' može??? :) ;)

kak da nebi moglo..

++++
Pavao Ritter Vitezović iz Senja, Odiljenje Sigetsko, 1684

Gospoje hrabrene i hrvatske vile,
ke ste radi mene mnogu skrb imile,
nit ste se brinile pomoć mi poslati
od turačke sile za moć me zdržati,
dojdohu vam brati i vojni i sini,
s njimi vitez zlati ban Mikula Zrini,
da ovoj zidini sigetskoj pomogu,
na koju car čini zvrvit silu mnogu.
U njih i u Bogu ufanje mi biše,
i oni, što mogu, to se ne kratiše,
svaku skrb imiše kako me sahrane:
straže razlučiše vokol na sve strane,
oružja i hrane donesoše dosti
ter viteški brane sigetske tvrdosti,
s kršćanske dragosti većkrat se pobiše
i turske zmožnosti mnogo oboriše.
Lahkoće već više ni se moglo dati
neg ku mi doniše ljubljeni Hrvati.

++++
ajd sad ti/vi:::mrgreen:

Jel paz molim te ,isto tako i ovi što pređoše u katoličanstvo malo malo pa nas kolju
više volim islamiste normalniji su

ps rekoh ne trudi se da objasniš meni objasni tu vašu državnost Bečlijama

IJU..............VI STE LJUBICASTI?:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
A NE ONO STO SE ROZI.A NISAM VIDELA DOBRO HAHAHAHA
DA I? STA JE POVIJESNICAR HTEO DA KAZE

Da oni su PINK-I

E super je karta, k'o da ju je crtao Franjo Tuđman :)

Nego, može li neki link, dokument, slika, knjiga, novac... bilo šta gde nešto piše na nekom (makar iskvarenom) hrvatskom jeziku u to vreme... ;)

ta karta je sa najpriznatijeg sajta za poviest i istoriju..te karte su nastale nakon sto se je struka svih evropskih drzava usaglasila.i dala svoj blagoslov.

http://www.euratlas.com/

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back