Poziv na kafu

Ovu temu sam htela jos ranije da otvorim

Evo dakle pitanje i za forumasice i za forumase

Za forumasice: da li poziv na kafu od strane muskarca tumacite kao muvanje ili kao druzenje ili zavisi od osobe i situacije?

Za forumase: Da li zenske osobe zovete na kafu radi druzenja ili je to poziv na 'blize upoznavanje'?

Zamislite sad situaciju - udata sam, to svi znaju, i dobila sma vise poziva na kafu od poznanika.
Ja licno ne zelim da odem na tu kafu.
Jer, nesto sam pricala i sa muzem i sa svojim drugaricama, sta ce meni muski prijatelji ako imam muza?

Da li gresim?
I sta vi mislite?

Od jedne kafe nece mi biti nista, kakva god da je...ne znam unaprijed koja je "kafa" u pitanju, niti se opterecujem, ako mi se ide, odem, ako ne, ne odem...ne krijem ni od koga...zasto bih? Od te prve, zavisi da li ce biti i druge kafe, tj. nastavak druzenja...
A svako ponasanje sa necije strane, koje mi ne odgovara, prosto presijecem. Jasno i glasno. Toliko znam i mogu. :)

Dok sam bila udata, moj suprug je obozavao da me startuju tipovi. Sada znam da je to zato sto je bio bolesnik ciji sam bila statusni simbol :roll:
Tada sam mislila da mu je to prosto zabavno kako je i predstavljao. Muski poziv na kafu, ako je muskarac nepoznat je najverovatnije muvanje.
Ali to ne mozes saznati ako ne odes ;)

Za forumasice: da li poziv na kafu od strane muskarca tumacite kao muvanje ili kao druzenje ili zavisi od osobe i situacije?

Za forumase: Da li zenske osobe zovete na kafu radi druzenja ili je to poziv na 'blize upoznavanje'?

Zamislite sad situaciju - udata sam, to svi znaju, i dobila sma vise poziva na kafu od poznanika.
Jer, nesto sam pricala i sa muzem i sa svojim drugaricama, sta ce meni muski prijatelji ako imam muza?

Da li gresim?
I sta vi mislite?

Uvek imam zadnje namere kada pozivam neku zenu na kafu.

Poziv na kafu tumačim kao poziv na kafu, znači, druženje, bilo muško, bilo žensko.
Istina, za muški poziv se ponekad ispostavi da je bio zarad muvanja i, ako nisam zainteresovana, bude mi neprijatno. Trudim se da te situacije predvidim i eskiviram.

Sve to sa dečkom/mužem nema veze. Mislim, imala sam ja i ženske i muške drugare i pre njega i ispila hektolitre kafe i nikad nisam imala problem da to "prijavim" niti je bilo neke sad specijalne reakcije. Ne kapiram, što mu ne bih rekla i kako bi trebalo da on odreaguje? :confused:

Да не трошим тастатуру... Исто овако.:ok:

Pa sad, razni ljudi imaju svakakve razloge kojima objašnjavaju svoju ljubomoru. Nekome je dovoljno to što je ta osoba muškog pola, ništa mu više ne treba kao razlog.
Ne znam, iskreno, moja najozbiljnija i najduža veza je bila sa pametnim čovekom koji je znao da nema načina da nekog sprečiš da uradi nešto što je namislio da uradi i da bilo kakvo ograničavanje tu ne pomaže. Takođe je znao da ne može da spreči tuđe pokušaje muvanja i govorio da ko ne može da podnese pomisao da mu devojku/ženu neko nekad pokuša da muva, treba da si nađe neku propast kojoj niko ne prilazi. Činjenica je da me je što se toga tiče prilično razmazio i ja danas nemam mrvu razumevanja za te razne "ljubomore sa razlogom" zbog kojih ja treba da lupam glavu zbog neke obične kafe.
Јбг, Медо, шта год пожелим да напишем - ти већ написала!:confused:

Да не цитирам Меду,Градитеља и Мирабел - ако ми се иде са неким на кафу и разговор, отићи ћу.
Ако ми се не иде, нећу отићи, било мушко или женско.
Нисам у обавези да кажем мужу са ким сам, а није проблем да му кажем.

П.С. Данас сам у једном другом граду била на кафи са човеком са ким сам одавно желела да попијем кафу. Муж ме је одвезао до тог града, а он био у шетњи док сам ја кафенисала.

Ljudi, ja mnooogoo volim svoju slobodu! Nikada, nikada nisam upala u zamku zabranjivanja, odredjivanja ili kontrolisanja onog sto moj partner (muz) radi ili ima nameru da uradi. Iz prostog razloga sto nikome ne ostavljam prostora da se pozove na moju "zabranu" i pokusa da mi crta granice. Sto opet ne znaci da ja (i on) ne "citamo" kome sta ne bi bas odgovaralo.
Oduvek sam imala prijatelje, koji su mi od detinjstva bliski. Malo smo se rastrkali po svetu, ali kad god se nadjemo na istoj teritoriji mi izlazimo. Moj muz nekad ide sa mnom, nekad ne. Nikada mi nije palo na pamet da sakrijem od njega nesto. Pa valjda sam se udala za njega zato sto sam prepoznala da cu sa njim leteti slobodno, a ne zato sto cu dobiti lanac oko vrata, duzine koju ce on da odredi.:eek:
Znaci - nepoznatima ne ostavljam prostora da me zovu na kafu, ne zanimaju me.
Sa prijateljima sasvim normalno sednem i kuci i napolju. I trebaju mi, ne odricem ih se ni po koju cenu. Muza imam za sve, njih za prijatelje!
Ljubomora se prevazilazi jasnim izrazavanjem emocija. Ima je tamo gde su partneri nesigurni u same sebe i svog saputnika.
Ja posedujem malu dozu posesivnosti (niko nije savrsen! ;)), ali mi se aktivira samo ako osetim sumnjive vibracije sa zadnjim namerama - prema mom muzu. E, onda ...nije preporucljivo biti u blizini, moze da bude neprijatno, iako ne moram da uradim ili izgovorim bilo sta. :mrgreen:

sve zavisi kako se postavis i kakav utisak odajes
često se, da, takvi pozivi tumače kao zadnje namere jer su ljudi sveli na ****** i piččku
zavisi i od konretnog odnosa, jel ste kolege, slučajni partneri, ali sve se lako razjasni
samo ovo za muške prijatelje je - debilizam

Pa dobro, različiti smo ljudi i kako ćemo postaviti bračne i ostale odnose i kako ćemo reagovati na ovakve situacije zavisi od karaktera, vaspitanja, stavova....Znam parove koji su se dogovorili da izlaze samo zajedno ili da nema odvojenog viđanja drugih ljudi bili to muškarci ili žene, nebitno. Milion kombinacija ima. Negde je to stvarni dogovor između dvoje ljudi, negde je to želja jednog, a drugi je pristao jer mu je cost-benefit analiza tako rekla. Svejedno, ako funkcioniše, dok funkcioniše, sve ok. Nekome je to nezamislivo, ima neku drugu priču i super.
Zavisi to i od načina života, recimo meni posao podrazumeva povremena službena putovanja, poslovne ručkove ili večere i slična cimanja, pa ako bih svaki put morala da lupam glavu kako će on da reaguje...ebo taj život. Imam par koleginica koje baš zbog toga imaju priličnih problema, pa recimo da bi smanjile durenje i zvocanje ne smeju da kažu da je npr ta neka večera bila baš prijatna niti išta pozitivno sa nje da prepričaju, jer moraju da ostave utisak da je i njima sve to teško sranje. Ebg, ja to ne bih mogla ni sekunde, to su suviše velike gluposti da bi bile vredne tolike predstave i nerviranja. Ima i obrnutih slučajeva, gde žena drobi mužu zbog službenih putovanja, a on radi u komercijali, ebt, to mu je prva stvar u opisu posla. Iz moje perspektive, to je bre mučenje bez razloga za oboje.

Elem, kad je kafa u pitanju, odlučiš kako god hoćeš, ali ne valja ni odmah tresnuti šamar tome ko je zvao, "sram te bilo, kakva kafa, ja sam udata žena!", jer ljudi imaju različita viđenja o tome, koja ne moraju biti uvredljiva :)

Da li gresim?
I sta vi mislite?

prihvatam poziv na kafu/piće dok ne krene muvanje (ako imam dečka)

Da li gresim?
I sta vi mislite?

Pa ne znam sta se onda cimas, ako ne zelis nemoj ni da ides. Uvek mozes da se izvadis na to da imas dogovor sa muzem da izlazite samo u paru i gotovo. Licno, ne gledam to kao e sad sam se udala i sad samo izlazim sa muzem. Imam par bliskih prijatelja iz detinjstva i skole, sa kojima se povremeno vidjam, da li u parovima ili ne, nebitno, i ne vidim nista lose u tome.

Ovde nije rec o dugogodisnjim prijateljima nego o prvom pozivu na kafu s kolkotolko svezim poznanstvom

Ja sam vise komentarisala onaj deo posta sta ce meni muski prijatelji. A ako mogu da steknem prijateljicu u tridesetoj, zasto ne bih mogla i prijatelja? :dontunderstand: Da se muz ne bi osecao ugrozenim, ili sta? Mene za poznanike vezu zajednicke teme i interesovanja, i ne vidim kakve veze tu ima pol. Osim ako tu nema neke istorije, fizike i hemije, ili je nekad bilo... to vec prevazilazi kategoriju poznanika... i svaki komentar je suvisan.

Back