Statler and Waldorf
Buduća legenda
- Poruka
- 42.778
мислиш да је Војислав КоштуницаMa on nije ni čovek, a kamoli zlurad čovek

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
мислиш да је Војислав КоштуницаMa on nije ni čovek, a kamoli zlurad čovek
Naravno da nije ravnopravna.Hrvatska je ravnopravna članica EU. Ne vidim problem u tome što Bruxelles vodi glavnu riječ.
I tko uopće uspoređuje Hrvatsku sa UK i Francuskom?
Uvek je neki interes u pitanju i to sa obe strane.Pa Bruxelles vlada i Njemačkom, Francuskom, Italijom, Španjolskom...
Sve države su morale uskladiti svoje zakone sa Europskim. Pa kako je Ujedinjeno Kraljevstvo izašlo iz EU, tako može tko god hoće, ako misli da će mu biti bolje. U EU te nitko ne maltretira i ne drži silom.
U konačnici, samo je standard i bitan.
ni ja, to je isto kao kad ste bili ravnopravniHrvatska je ravnopravna članica EU. Ne vidim problem u tome što Bruxelles vodi glavnu riječ.
I tko uopće uspoređuje Hrvatsku sa UK i Francuskom?
Ког бољег стандарда?ali njima danas vlada ionako Brisel
celu drzavu su rasprodali
nemaju suverenitet
ali to je cena boljeg standarda
Je l' si ti nekad izasla iz Srbije?Ког бољег стандарда?
Стандард им је лошији него у Србији. И то много.
Ženo Božja, ma tko uopće priča o tome, što je tebi? Hajde, daj si mira i pročitaj ponovno što sam napisao. Pričali smo o odnosima unutar EU! Ja sam samo rekao da i Njemačka i Francuska, Italija, Danska, Finska moraju poštivati odluke Bruxellesa, isto kao i Hrvatska i da u tom slučaju Bruxelles upravlja i njima, a ne samo sa nama. Jel sad kužiš što sam napisao?Naravno da nije ravnopravna.
U kom stadijumu ludila mozes da poredis recimo stalne clanice Saveta Bezbednosti sa Hrvatskom????
Mislis da Nemacka moze Francuze da tretira kao Hrvate?
Ili Britance?
Pa ne moze. Jer su to igraci koji su slicnog nivoa.
Naravno da je interes u pitanju. Nama je dobro jer nam se ipak povećava standard, dobijamo novce od EU. Pred tri mjeseca EU nam je uplatila 818 milijuna eura, a to je tek jedan djelić onoga što ćemo dobiti. Mi sami ne bi mogli stvoriti tolike novce. Otkad je ušla u EU Hrvatska je dobila skoro 6 milijardi eura više nego što je uplatila, u 8 godina, bez tih 818 milijuna (čini mi se). Nama se isplatilo biti u EU.Uvek je neki interes u pitanju i to sa obe strane.
U svakom slučaju bolje nego kad je Beograd vidio glavnu riječ. I pod AU i pod EU.ni ja, to je isto kao kad ste bili ravnopravni
sa austrougarskom, gde je ova vodila glavnu rec,
zato ste i imali tu veliku cast da timarite konje
Napisao si da je Hrvatska "ravnopravna clanica"- sto je i vrapcu na grani jasno da nije.Ženo Božja, ma tko uopće priča o tome, što je tebi? Hajde, daj si mira i pročitaj ponovno što sam napisao. Pričali smo o odnosima unutar EU! Ja sam samo rekao da i Njemačka i Francuska, Italija, Danska, Finska moraju poštivati odluke Bruxellesa, isto kao i Hrvatska i da u tom slučaju Bruxelles upravlja i njima, a ne samo sa nama. Jel sad kužiš što sam napisao?
Medijalna plaća u Srbiji 425€, medijalna plaća u Hrvatskoj 800€. Minimalna plaća u Srbiji od iduće godine 298€, minimalna plaća u Hrvatskoj 500€. Cijene podjednake, režije nešto malo niže u Srbiji. Pa ti vidi kako je u Srbiji bolje! Zato Srbi dolaze raditi u Hrvatsku jer je u Srbiji bolje, kak da ne!Ког бољег стандарда?
Стандард им је лошији него у Србији. И то много.
Naravno da je, za zemlju svoje veličine, isto kao što je i Slovačka npr. Da li je Slovačka ravnopravna članica EU? Slovenija? Finska?Napisao si da je Hrvatska "ravnopravna clanica"- sto je i vrapcu na grani jasno da nije.
Zanosis se. Gubis vezu sa realnoscu.
Smesno.
To bi sve moglo da se i tako napise, da zivot nije pokazao da ni ovima koji se zalazu za monarhiju nije stalo da naprave tu monarhiju. Na vlasti su od 70 te godine i 2000 im je data Srbija na legalnu upravu i sto nisu napravili monarhiju? Znaju da je to budalastina i da jedino kao drzava bezakonja njima odgovara, divlji balkan, "tranzicija"И на овој теми се из неког разлога угурала једна од омиљених тема о којој Срби воле паламудити, Србија република или монархија?
Ту причу намећу они који би реафирмисали идеју Србије као монархије, мада и они никако сами са собом да раскрсте, уставна или апсолутистичка монархија. Залажу се за уставну монархију јер је то као модеран "напредан" (само "напредно", никако назадно) концепт монархије а када аргументују своју тежњу више то вуче ка апсолутистичкој монархији са "мирисом" диктатуре.
У сваком случају, уважавајући околности и успостављен систем вриједнсти уопште у свијету, мапу свјета
Pogledajte prilog 1066815
гдје монархије заузимају кудикамо мање територије. и тек око 6% свјетске популације. а и ако погледамо како котирају политичке опције које заговарају монархију, шансе да Србија поновно постане монархија и не постоје. Наравно, ваља уважавати свако мишљење.
Сама чињеница што данас превладавају републике у односу на монархије, по мени,није узрокована чињеницом што се тај облик владавине показао бољим, већ (тренутни) свјетски процеси и не дају мјеста монархијама. А и тако већина данашеих држава је успостављена у задњих сто година, ту је република заправо и једина опција. Узмимо микро простор бивше Југе. Ко ту уопште има традицију и капацитет да изњедри монархистичку династију? Ко? Хрвати? Ко ће њима бити монарх? Поглавникова кћерка или неко од потомака? Или Словенија, БиХ, Сјеверна Македонија?
Само народи који су се изборили за своју слободу, за своју државу, могу изњедрити монархистичке династије, историја је ту немилосрдна. Нације којима су кроз историју други доносили слободу, други правили и кројили државу тешко да могу имати монархистичке династије. Како ће? Па сјеверни Македонци (или сјеверномакедонци, је*ем ли га, како је исправно) не могу се ни за име државе изборити. Или ова дејтонска долина плача коју неки Босном зову којој је страни намјесник наметнуо основне државне симболе,заставу игрб. Па како такве творевине да имају монархитичке династије? Не иде брате.
Pa ni Slovacka nije ravnopravna.....Naravno da je, za zemlju svoje veličine, isto kao što je i Slovačka npr. Da li je Slovačka ravnopravna članica EU? Slovenija? Finska?
Uvijek je bilo i uvijek će biti da će najveći i najjači tjerati vodu na svoj mlin. Ali opet bolje nam je da smo u EU, nego da nismo. Mi smo zadovoljni.Pa ni Slovacka nije ravnopravna.....
Finska je svakako klasa iznad Hrvatske i Slovacke.
Pa o tome upravo govorim. Niko ne kaze da je to lose. Svakako Vam je bolje nego u Srbiji.Uvijek je bilo i uvijek će biti da će najveći i najjači tjerati vodu na svoj mlin. Ali opet bolje nam je da smo u EU, nego da nismo. Mi smo zadovoljni.
Чему овај цинизам?Je l' si ti nekad izasla iz Srbije?
Hajde molim te navedi sve te parametre po kojima Hrvati imaju gori standard od Srba.Чему овај цинизам?
Стандард им је бедан.
Сваки пут се изнова питам од чега живе људи у градовима и шта једу.
Плате им у неким секторима јесу веће него код нас али су им цене и до 3х веће. О комуналијама да не причамо.
Дакле, просечни Хрват сигурно не живи боље од просечног Србина, ако не и горе.
Ја одлазим редовно у Хр. Знам им однос плата/пензија и цена.Hajde molim te navedi sve te parametre po kojima Hrvati imaju gori standard od Srba.
Ali ne tvoje odokativne.
dete mi tamoHajde molim te navedi sve te parametre po kojima Hrvati imaju gori standard od Srba.
Ali ne tvoje odokativne.
Pa to sam i ja rekao. Što veća država to ima više zastupnika u Euro parlamentu. Ali eto Hrvatska je predsjedala EU-om u prvoj polovici 2020-te. Hrvatska je povukla 6 milijardi eura više nego je uplatila (a mogla je i više), dobili smo 818 milijuna eura dodatnih i dobiti ćemo još više od 5.5 milijardi eura pomoći. Dobili smo pomoći zbog dva potresa koji su nas pogodili. Ja bih rekao da nam se isplati biti u EU i da smo ravnopravni koliko nam treba.Pa o tome upravo govorim. Niko ne kaze da je to lose. Svakako Vam je bolje nego u Srbiji.
pricamo realno - a ovoj e realnost:
Pogledajte prilog 1067477
Ono što primećujem ovde da među režimskim pristalicama zaista sve više i više raste ratno raspoloženje.
Pretpostavljam da to jesu prirodne posledice 24/7 ispiranja mozga na svim živim medijima, ali za razliku od Srpske, gde ima više ljudi koji se sprdaju na račun toga da je novi rat pred vratima doslovno, ovde masa jedva čeka da on dođe. Raspoloženje podseća na evropske umetnike krajem 1913. godine, pred izbijanje Prvog svetskog rata. Ljudi su napaljeni; jedva čekaju da sravne Cenu Goru, pa potom Šipce isteraju i u Albaniji skroz do Jonskog mora.
Hajde ne lupetaj gluposti. Daj te cijene o kojima ti pričaš pa da usporedimo. Koji su iznosi tih "zamrznutih" cijena? Ja ću ti reći cijene kod mene! Kao i tih komunalija.Чему овај цинизам?
Стандард им је бедан.
Сваки пут се изнова питам од чега живе људи у градовима и шта једу.
Плате им у неким секторима јесу веће него код нас али су им цене и до 3х веће. О комуналијама да не причамо.
Дакле, просечни Хрват сигурно не живи боље од просечног Србина, ако не и горе.
Srbi odlaze i u Sloveniju da rade takodje.Medijalna plaća u Srbiji 425€, medijalna plaća u Hrvatskoj 800€. Minimalna plaća u Srbiji od iduće godine 298€, minimalna plaća u Hrvatskoj 500€. Cijene podjednake, režije nešto malo niže u Srbiji. Pa ti vidi kako je u Srbiji bolje! Zato Srbi dolaze raditi u Hrvatsku jer je u Srbiji bolje, kak da ne!
Naravno da je, za zemlju svoje veličine, isto kao što je i Slovačka npr. Da li je Slovačka ravnopravna članica EU? Slovenija? Finska?
Ne moze da budu prognani ,mora da im se sudi.Srbija i nije slobodna zemlja dok neki vojvode ne zavrse u zatvoru zbog sprovodjenja mafijaskih aktivnosti, posto bih ja to nazvao izdajom, a ne samo kriminalom ta ekipa kriminalaca treba da ide dozivotno u zatvor....ili da bude prognana u svoje maticne drzave...ameriku, englesku, crnu goru i ostale fasisticke zemlje....
Не кажем да је у Србији добро али сам сигурна да је и у Хрватској лоше и да се врло тешко живи.Hajde ne lupetaj gluposti. Daj te cijene o kojima ti pričaš pa da usporedimo. Koji su iznosi tih "zamrznutih" cijena? Ja ću ti reći cijene kod mene! Kao i tih komunalija.
Naravno kad su u Sloveniji plaće još veće nego kod nas. Mislim da sam pročitao da će od iduće godine minimalna plaća u Sloveniji biti oko 1130€ bruto (kod nas u Hrvatskoj je to 625€ bruto). Kod prosječne plaće je puno manja razlika (oko 300€, u bruto iznosu).Srbi odlaze i u Sloveniju da rade takodje.