mirabel
Iskusan
- Poruka
- 5.543
Juče sretnem drugara čiji je brat došao iz Kanade na odmor sa klincima. Kaže tamo ne smeš da udariš svoje dete, ne da ga biješ već samo malo udariš, jer ćeš završiti u zatvoru. Onda deca ne smeju da se igraju na ulici ispred dvorišta već samo u dvorištu u protivnom ćeš opet biti prijavljen. I onda kapiram ja da je tamo sve uređeno ali može li čovek koji je naučio na drugačiji način života da živi po takvim pravilima gde je svaki njegov korak određen? Kaže taj moj drug tamo (u Kanadi) se živi a ovde (u Srbiji) se uživa.
Pa u uredjenim drustvima, vec je rekla Linda, imas obavezu da postujes sva pravila - nema slaloma kroz obaveze - shvatili neki drugi pametni ljudi da se pravila i za najsitnije stvari postavljaju i postuju a za uzvrat dobijes mnogo toga.
Ja licno nisam imala problem sa pravilima dok sam zivela u inostranstvu, ja sam imala onaj neresivi kretenski emotivni problem - sve mi je falilo - i mirisi, i ljudi, ja to mogu da shvatim, i da sam vec imala dete kad sam odlucila da se vratim, razmislila bih itekako sedamsto puta