Povodci za decu

Da li bi vodili svoje dete na povodcu?

• DA

• NE!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ја морам о себи мало...
Моја су оба сина проходала од 9 месеци, сами. Разлика између њих је 19 месеци.
Са обојицом шетала без повоца, ишла у куповину, у разне шетње, чак и на митинге!

Јесте, умарала се, кичма ми је иначе у лошем стању, али сам ја била у добром стању јер су ми деца одрастала слободно.
Знали су кад треба да стану, кад треба да затраже моју руку, кад да потрче и кад да успоре.

За то је требало много стрпљења и труда, али, то је посао родитеља!

Jeko, gomila ljudi ima problema kao ti pa ne stavlja deci povodce i ne vuklja ih za ruku ko pobesneo. A kako objašnjavaš ovo na slikama koje sam ostavio? To su decna mnogo starija od onih godina koje si ti navela.
Sad kad sam video sliku tvog klinca na patriotama setio sam se majke 9 jugovića.
Šta misliš, da li je ona stavljala povodac svom čoporu?

ja sam naglasila u prvom postu na ovu temu da taj pojas nije za vecu decu, a ni za mladju od godinu dana, to je pojas za prohodavanje, a roditelji koji ga koriste i kasnije zato sto ih mrzi da se fizichki baktju oko dece, smatram ih lenchugama i neposvecenim dechjem odgoju.
Inache, taj pojas je meni zaista bio od pomoci u tom periodu za koji je predvidjen na tako sto je dete bilo mirnije setajuci na taj nacin i manje je trazhilo da ga nosim (a to je nekim mamama u nekim slucajevima jako vazhno jer nisu u mogucnosti da nose dete iz prakticnih ili zdravstvenih razloga). Znaci taj pojas smanjuje zahteve dateta da ga uzmes u ruke zato sto se krece malo sire nego kada je vodjeno za ruchicu i samim tim vise se zainteresuje za okolinu dok se shetjka.

Ima i "pametnijih" izuma od ovog, gotovo sam siguran.... čiviluk sa točkićima koji ponosna mama gura ispred sebe, a dete je "kaišićima" zakačeno za isti, povodac sa kontrom, kako bi dete imalo osećaj ko je glavni u šetnji... itd.

Pa ljudi jeste li vi normalni (mislim na ove koji jedva čekaju da ovaj džirlo proizvod dodje na ovu stranu bare)...

ja pitala i pedagoga i pedijatre i fizijatra pre kupovine, preporucili su u onom razdoblju koje sam navela u postu
.
i kao sto si vec navela, nisu nijedan argument dali protiv povoca, osim da je to neuobicajeno i da im ruzno izgleda. :roll: Gle cuda.
I zasto je OK vezivati staviti dete u stolicu na kaiseve u kolima?? Tek to je njegovo sputavanje. Ali eto, na to smo svi navikli. Te stolice i pojasevi nisu babe i zabe. Ako jesu, zasto jesu?
Nemaju svi roditelji izmedju 20 i 30 godina i zdravu i pravu kicmu. Ne zive svi roditelji zajedno, pa da dete moze da se da na cuvanje onom drugom prilikom odlaska u shopping, ili najobicniju kupovinu namirnica iz koje se vraca sa punim kesama. Ako i zive zajedno, obicno i jedan i drugi roditelj rade pa nije bas moguce uvek ostaviti dete onom drugom. Neki roditelji zaista imaju hiperaktivnu decu (ne, to nije posledica roditeljske nebrige i ne moze se tako lako izleciti), ili vise njih, i nemaju uvek savrsenu koncentraciju da motre na njih i u najvecim guzvama. I tako dalje...
Btw primecujem da se mnogo postova svodi na 'toliko dece je odraslo bez povoca i zivi su i zdravi' .
Jeste, toliko dece je odraslo i bez poseta lekaru, pa ipak vecina roditelja svoju decu vodi lekaru kad su bolesni.
Jako mnogo zena se poradjalo i u njivama, pa to ne znaci da i sad treba da bude tako.

Poslednja izmena:
Mislim da si im ovim zapusila usta :) i kao sto si vec navela, nisu nijedan argument dali protiv povoca, osim da je to neuobicajeno i da im ruzno izgleda. :roll: Gle cuda.
Nemajusvi roditelji izmedju 20 i 30 godina i zdravu i pravu kicmu. Ne zive svi roditelji zajedno, pa da dete moze da se da na cuvanje onom drugom prilikom odlaska u shopping, ili najobicniju kupovinu namirnica iz koje se vraca sa punim kesama. Ako i zive zajedno, obicno i jedan i drugi roditelj rade pa nije bas moguce uvek ostaviti dete onom drugom. I tako dalje...

Не допада ми се начин твоје комуникације.
Зашто ,,запушила уста''?

Ја лично писала о томе да са проблематичном кичмом водила двојицу малих и давала силе аргументе против повоца.

Ти селективно читаш постове, а видиш само оно што се теби допада.

Вежи своје дете, нико ти не брани, али немој се односити овако према већини која децу није држала на узици!

Ok, mozda je 'zapusiti usta' preteran izraz.
U svakom slucaju, citam sve postove i dajem argumente za povodac. Moj post koji su citirala sadrzi te argumente, i pritom ne kazem nista za roditelje koji ga ne koriste. *Izmedju ostalog i moji, ali to nije tema ;) * Ako jesam, citiraj taj deo slobodno i ja cu ga korigovati.
Ono sto ne razumem je diskusija koja se razvezla na 6 strana, a da ne vidim ni jedan argument protiv osim 'deca vam lice na dzukele' , potenciran uglavnom od autora teme.
Volela bih kada bi se neki fizijatar prikljucio temi, mada je mozda dovoljno i ono sto je JEKA navela.

Не допада ми се начин твоје комуникације.
Зашто ,,запушила уста''?

Ја лично писала о томе да са проблематичном кичмом водила двојицу малих и давала силе аргументе против повоца.

Ти селективно читаш постове, а видиш само оно што се теби допада.

Вежи своје дете, нико ти не брани, али немој се односити овако према већини која децу није држала на узици!

Ne vidim da je neki uspeh shtetiti svojoj kichmi noshenjem dece samo da bi se izbegao "degutantan povodac". Dete njima nije vezano, nego opasano.

Јеко, нисам их носила, пустила сам их да се крећу, да трче, васпитавала их да се чувају!
И да, сагињала се и узимала да их понесем кад је то било потребно, па ја сам обична мама као и свака друга мама, зашто би ми било тешко да урадим нешто за своју децу?

A gde je povodac za muza? I korpa za zenu? :D
Mislim, dajte malo maste. :D :D

:ok:
Са све струјом! Ја сам слаба жена, морала бих да га јааако вучем, па ми она варијанта са струјом игра...

А он није на Форуму, тако да се неће сетити корпе, а ја ћу прећутати... :whistling:

А ја стоти пут пишем, васпитавање није чување деце од непријатних и опасних ситуација, васпитавање је оспособљавање детета за суочавање са животом, за сналажење у ситуацијама које га чекају!

Пошто неко рече да нема аргумената ''против'' цитирах Ванду.

Због проблема са куковима са којима је рођено једно моје дете редовно смо посећивали ортопеде и сви су били једногласни: РОДИТЕЉИ НЕ СМЕЈУ ДЕТЕ УЧИТИ ДА ХОДА! Оно ће проходати само онда када буде спремно и зрело!

Значи, били су изричито против и поводаца, и шеталица, и водања детета за руке да би проходало...

I zasto je OK vezivati staviti dete u stolicu na kaiseve u kolima?? Tek to je njegovo sputavanje. Ali eto, na to smo svi navikli. Te stolice i pojasevi nisu babe i zabe. Ako jesu, zasto jesu?
Kao što rekoše - selektivno čitaš postove, za ovo imaš objašnjenje

Nemaju svi roditelji izmedju 20 i 30 godina i zdravu i pravu kicmu. Ne zive svi roditelji zajedno, pa da dete moze da se da na cuvanje onom drugom prilikom odlaska u shopping, ili najobicniju kupovinu namirnica iz koje se vraca sa punim kesama.
Ovde ima njih nekoliko koji imaju problema sa kičmom pa im opet nije bilo teško da se saviju

Ako i zive zajedno, obicno i jedan i drugi roditelj rade pa nije bas moguce uvek ostaviti dete onom drugom. Neki roditelji zaista imaju hiperaktivnu decu (ne, to nije posledica roditeljske nebrige i ne moze se tako lako izleciti), ili vise njih, i nemaju uvek savrsenu koncentraciju da motre na njih i u najvecim guzvama. I tako dalje...
Tačno je da to nije stvar vaspitanja i da roditelji rade. Zatop postoje obdaništa
Btw primecujem da se mnogo postova svodi na 'toliko dece je odraslo bez povoca i zivi su i zdravi' .
Jeste, toliko dece je odraslo i bez poseta lekaru, pa ipak vecina roditelja svoju decu vodi lekaru kad su bolesni.
Jako mnogo zena se poradjalo i u njivama, pa to ne znaci da i sad treba da bude tako.
Šta je degutantno u tome da se dete kad je bolesno odvede lekaru?
U stvari i jeste, ovi spovodcem idu kod veterinara.

Ok, mozda je 'zapusiti usta' preteran izraz.
Ne možda, sigurno

U svakom slucaju, citam sve postove i dajem argumente za povodac. Moj post koji su citirala sadrzi te argumente, i pritom ne kazem nista za roditelje koji ga ne koriste. *Izmedju ostalog i moji, ali to nije tema ;) * Ako jesam, citiraj taj deo slobodno i ja cu ga korigovati.
Ono sto ne razumem je diskusija koja se razvezla na 6 strana, a da ne vidim ni jedan argument protiv osim 'deca vam lice na dzukele' , potenciran uglavnom od autora teme.
Si sigurna? Aj pročitaj opet svih 6 strana
Volela bih kada bi se neki fizijatar prikljucio temi, mada je mozda dovoljno i ono sto je JEKA navela.
Pozvao sam moderatore sa podforuma zdravlje da komentarišu ovo.

Poslednja izmena:
Јеко, нисам их носила, пустила сам их да се крећу, да трче, васпитавала их да се чувају!
И да, сагињала се и узимала да их понесем кад је то било потребно, па ја сам обична мама као и свака друга мама, зашто би ми било тешко да урадим нешто за своју децу?

Nije u pitanju da li ti je tesko ili ne, nego da li ti je kichma ok ili ne. Ako si sve to mogla bez tegoba, onda nemas problem s kichmom.:)

Hm...da zene su se pre poradjale u njivama, ali su i bebe cesce umirale...bolnice i doktori su stvari POBOLJSALI...ne vidim na koji nacin ovi povoci unapredjuju nasu decu, kako to oni zbog njih postaju bolji???? malo mi je ovo sebicno: zavezacu dete kako bi mi bilo lakse da ga vaspitam (da ne trci po ulici, ili da se, ne daj boze, previse ne savijam)...mislim, malo banalizujem, ali mislim da cete shvatiti poentu...

pa i da padne ebem mu mater , ljudski je .

to,neće daleko :lol:
imala sam i ja taj problem koji je Hellen spomenula,nisam mogla da prohodam čini mi se do 3.godine,i nosila sam nešto metalno na nogama čini mi se,bar tako vidim po slikama,ali ne znam koliko mi je pomoglo...
buh skrenuh s teme...protiv sam toga skroz,ne samo pto izgleda ružno,i neprirodno je.

Nije u pitanju da li ti je tesko ili ne, nego da li ti je kichma ok ili ne. Ako si sve to mogla bez tegoba, onda nemas problem s kichmom.:)

Нема потребе да овако разговараш бранећи то што си водила дете на узици. Ја се теби нисам обратила лично, нити икоме. Говорила сам уопштено и то врло аргументовано.

А ако мислиш да ћу ти послати извештај лекара о мојој кичми, вараш се.. :)

Back