Povodci za decu

Da li bi vodili svoje dete na povodcu?

• DA

• NE!

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Da li taj povodac čini neko konkretno loše detetu? Da li su se psiholozi izjasnili protiv toga, jer ostavlja posledice na psihu deteta? Da li su fizijatri rekli kako to onemogućava detetov razvoj? Da li su bilo koji stručnjaci apelovali da se povodac ne koristi? Ako su odgovori na ova pitanja ne, onda ne vidim zašto vređati one koji koriste povodac, naročito ako je to samo povremeno.
Nemam dete ali imam problema sa kičmom, i ako budem imala potrebu, naravno da ću koristiti povodac. Što ne znači da neću grliti svoje dete, i održavati fizički kontakt s njim u raznim drugim trenucima. Pobogu, da li je to držanje deteta za ruku (što neko reče, izvlačenje njegove ruke iz ramena) jedini kontakt roditelja i deteta?
Nemojte da vam jedini argument protiv povoca bude to što je to nešto neuobičajeno, i što vama izgleda ružnp. Ako ima svrhu i ne čini zlo, zašto da ne? Cenim da su i dečja kolica nekada davno bila neuobičajena :roll: i da su i prvim generacijama roditelja koji su ih koristili, prigovarali kako je to nepotrebno, jer su njihovi preci mogli i bez toga...

Izvini Mirabel, ne slazem se s tobom...Svi smo odrasli bez tih povodaca i nasi roditelji nisu umrli ili postali invalidi zato sto su morali da trce za nama...a moje dete sad prohodava, iskreno, plasim se sta me ceka, ali...to je lepota zivota... ;)

e odrasli smo mi i bez pampersa, i bez instant cerealija, i bez adaptiranog mleka,moji roditelji i bez masine za ves, moja baba i deda samo na bracnu i kacamaku i kravljem mleku i sta sad?

Strašno koliko ste kilavi (tj. kilave pošto vidim da su muški većinski protiv ove sramote).
@mirabel: ako pažljivo pročitaš moj poslednji post videćeš da sam se složio sa onim čiji sam post citirao da je dete u stolici ili kolicima kako god okreneš vezano.

e odrasli smo mi i bez pampersa, i bez instant cerealija, i bez adaptiranog mleka,moji roditelji i bez masine za ves, moja baba i deda samo na bracnu i kacamaku i kravljem mleku i sta sad?
Ajde pročitaj opet post koji si citirala :lol:
Jel kaže čovek da nisu koristili povodce - kaže
jel kaže da zato nisu postali invalidi - kaže
I šta sad :lol:

Strašno koliko ste kilavi (tj. kilave pošto vidim da su muški većinski protiv ove sramote).
@mirabel: ako pažljivo pročitaš moj poslednji post videćeš da sam se složio sa onim čiji sam post citirao da je dete u stolici ili kolicima kako god okreneš vezano.

jesam, pazljivo sam procitala i taj i tvoje predhodne postove. tvoj zakljucak je da smo mi tamnicari i nek ti bude. jednog dana ces valjda znati o cemu pricas, a do tada....

Meni su ti kaiševi,to mi je nekako lakši naziv nego povodac,uvek bili odvratni i zaista me podsećali na kučiće.Ali mi se x puta desilo,kad sam dobila dete koje je vanserijski aktivno i brzo,da pomislim kako to nije zabadava izmišljeno. Tako da se sad i nisam izjasnila u anketi jer nemam treću opciju,osim onih isključivih DA i NE.

Meni su ti kaiševi,to mi je nekako lakši naziv nego povodac,uvek bili odvratni i zaista me podsećali na kučiće.Ali mi se x puta desilo,kad sam dobila dete koje je vanserijski aktivno i brzo,da pomislim kako to nije zabadava izmišljeno. Tako da se sad i nisam izjasnila u anketi jer nemam treću opciju,osim onih isključivih DA i NE.
Naravno da nema. Ili vodiš na uzdama ili normalno ...
Neko čak ni kuče neće da veže.

Pa pazi, mi Akija pustamo uvek kad je moguce, a kad bude naucio da ide uz nogu i sa nama, da dodje na poziv i ne bezi, necemo ni koristiti povodac, osim mozda za odlazak na izlozbu. U mojoj zgradi ima zena psa koji nikada ne ide s njom u setnju s povocem, a pas je dobar i miran kao jagnje.
Mozda za nekog i jesu uzde, ko zna.....

Da li je još nekome sem meni ovo odvratno? Ovakav prizor je sve češći u Bg-u. Ne mogu da verujem da postoje roditelji koji će svoje DETE voditi kao kuče!!! (Nemam ja ništa protiv kučića a li ovo je dete).
Mislim da je ovo jezivo. Koliko god dete bilo nestašno, nemirno, ne treba mu stavljati povodac. Nije mi jasno šta je tim roditeljima u glavi ...

Мени је ово дегутантно, поистовети дете са псом, само да се родитељи не би сагињали....:roll: Понижавајуће за људски род. :confused:

Уосталом деца се рађају, барем је најбоље родити дете између 20-30 године, па ако ни тада не можеш да се сагињеш, шта ће онда бити у неким познијим годинама?
Ја сам са се својим сином санкала и то на најопаснијим теренима, возила онај малецни бициклић на три точка, возила се у аутодрому,....била сам уморна, али никада нисам била у тако доброј физичкој кондицији као тада, кад је био мали.

saginjanje...?
ok, ja sam setala malog djecaka sa tim sto je on morao da istegne ruku da dohvati moju, ja imam 1.63.... koliko je zdravo za dijete da bude izlozeno setnji sa jos vecim naporom za ruku kada seta sa roditeljem? tj nekim vece visine od moje.....

samo da bi roditelj rekao da je bolji od tamo nekog drugog, jer on... jelte... ne vodi svoje dijete na povodac "kao psa" :confused:
eh,
kada bi bar svi roditelji koristili povodce i tako "zlostavljali" svoju djecu, a uzdrzali se od svih oblika pravog zlostavaljanja...
kad se vec tolika prasina podigla...

Мени је ово дегутантно, поистовети дете са псом, само да се родитељи не би сагињали....:roll: Понижавајуће за људски род. :confused:

Уосталом деца се рађају, барем је најбоље родити дете између 20-30 године, па ако ни тада не можеш да се сагињеш, шта ће онда бити у неким познијим годинама?
Ја сам са се својим сином санкала и то на најопаснијим теренима, возила онај малецни бициклић на три точка, возила се у аутодрому,....била сам уморна, али никада нисам била у тако доброј физичкој кондицији као тада, кад је био мали.

Bez ljutnje, ali meni je degutantno poistovetiti tudje dete sa psom :mrgreen: samo da bi "dokazao" da si pozrtvovaniji roditelj. I deca se ne radjaju po pravilu izmedju 20-30 godine, vec mnoga dosta kasnije i bas me zanima da li sad imamo jos neko poredjenje izmedju roditelja kad su nasa deca vec psi???? I isto me zanima da li se deca koja nisu psi (po vasem poredjenju) radjaju toliko napredinija od mog, posto kod nas taj biciklic jos uvek ne dolazi u obzir, ili ih sama neupotreba ovakvih pomagala cini tako naprednim.

E,jeste poredjenje,stvarno...:lol:
Meni se vizuelno ne svidja...i ne bih ga stavila svom detetu...ali ne osudjujem ni one koji to rade.
Verovatno ta setalica ima neku svoju svrhu...ali ste mnogo daleko otisli,nemojte preterivati,kakvo zlostavljanje.:roll:

Постојали су ти поводци и у време кад су моји били мрвице...
на памет ми није пао...:lol:

Све је ок док су везани.. ту су, безбедни су, послушни...
А шта ће бити када их пустим са ''ланца''? :p

Sad sam se setio one stare reklame za Pall Mall
Vidite li PSA?
harness.jpg

Mislite o tome ...

Back