Потенцијално уједињење Србије и Црне Горе?

Većina građana Crne Gore nije za ujedinjenje sa Srbijom već za učlanjenje u EU.

EU je arapsko-crnacka i liberalno-gejevska vestacka tvorevina, koja se raspada za par godina, imaju unutrasnje socijalne, etnicke, ideoloske, rasne, religijske sukobe uz to i rekordnu inflaciju, zajedno sa recesijom i energetskom krizom. Vi Montenegrini i Gradjanisti sa "Vijesti" su ja mislim ostali poslednji na braniku u EU u celoj Evropi, vise se niko ne divi toliko EU kao i vi, to se raspada za 5 godina, a i ne znaju gde im je dupe a gde glava, a ne da primaju nove clanice trenutno, jbg, to je bilo aktuelno pre 10 i 20 godina, tada je i vecina Srbijanaca zelela u EU, danas ne zeli ni 20%.. Vise bukvalno niko, ali bukvalno, ne tezi ici tamo ka EU. Elem, posto se EU ocigledno reaspada, evo vase buducnosti, Srpski Svet, ali to je tek za 5-10 godina, sada prvo OB:

srbija-crna-gora-i-republika-srpska.png

EU je arapsko-crnacka i liberalno-gejevska vestacka tvorevina, koja se raspada za par godina, imaju unutrasnje socijalne, etnicke, ideoloske, rasne, religijske sukobe uz to i rekordnu inflaciju, zajedno sa recesijom i energetskom krizom. Vi Montenegrini i Gradjanisti sa "Vijesti" su ja mislim ostali poslednji na braniku u EU u celoj Evropi, vise se niko ne divi toliko EU kao i vi, to se raspada za 5 godina, a i ne znaju gde im je dupe a gde glava, a ne da primaju nove clanice trenutno, jbg, to je bilo aktuelno pre 10 i 20 godina, tada je i vecina Srbijanaca zelela u EU, danas ne zeli ni 20%.. Vise bukvalno niko, ali bukvalno, ne tezi ici tamo ka EU. Elem, posto se EU ocigledno reaspada, evo vase buducnosti, Srpski Svet, ali to je tek za 5-10 godina, sada prvo OB:

Zamisli u Podgorici na poslednjim lokalnim izborima Koalicija oko DPS-a koja je za EU je osvojila 38% glasova, "Evropa sad" je osvojila 22% - znači ne "Srpski svet sad" niti "Otvoreni Balkan sad" već "Evropa sad" koja za logo ima ovo:

1668522794333.png

To je 60%. Kada dodamo Demokrate i URU - 80% građana glavnog grada je glasalo za EU a ne za Srpski svet. Žalim slučaj :kafa:

To je 60%. Kada dodamo Demokrate i URU - 80% građana glavnog grada je glasalo za EU a ne za Srpski svet. Žalim slučaj :kafa:

Pa to i pricam. Zato ste jedinstveni slucaj na svetu. Kada svi vide da se EU raspada, jedino vi sa nikad vise entuzijazma prema tamo, prosto neverovatno.

Ali nema veze, EU svakako ne zna gde joj je dupe a gde glava, i raspada se za 5 godina maks, pa necete nikad uci tamo. Vasa sudbina je prvo OB, pa on S. Svet.

Pa to i pricam. Zato ste jedinstveni slucaj na svetu. Kada svi vide da se EU raspada, jedino vi sa nikad vise entuzijazma prema tamo, prosto neverovatno.

Ali nema veze, EU svakako ne zna gde joj je dupe a gde glava, i raspada se za 5 godina maks, pa necete nikad uci tamo. Vasa sudbina je prvo OB, pa on S. Svet.
Prije bih rekao da ti ne znaš gdje ti je dupe a gdje glava ako stvarno misliš da će projekat koji se gradi 70 godina i u koji se uložio toliki novac i energija, tek tako da se sam od sebe raspadne. Nema od toga ništa. Mi idemo ka EU. Za to je ubjedljiva većina naših građana, među njima i dobar dio Srba u Crnoj Gori. A Srbija kako god hoće.
Što se tiče Otvorenog Balkana, ako to bude projekat EU da i Srbija tamo uđe uzgred ne blokirajući Kosovo, a i mi ćemo vjerovatno nevoljno morati u taj paket. Brže bi smo ka EU sami, ali dobro, šta je tu je. Opet bi se našli u EU što nam je cilj.
A od Srpskog sveta nema ništa, to zaboravi. Može samo postojati kulturna saradnja Srbije, Republike Srpske i Srba iz Crne Gore. I protiv toga nema niko ništa, samo da se to ograniči na kulturnu saradnju. I to pod uslovom da i Srbija i BIH budu u EU zajedno sa nama.

Prije bih rekao da ti ne znaš gdje ti je dupe a gdje glava ako stvarno misliš da će projekat koji se gradi 70 godina i u koji se uložio toliki novac i energija, tek tako da se sam od sebe raspadne. Nema od toga ništa. Mi idemo ka EU. Za to je ubjedljiva većina naših građana, među njima i dobar dio Srba u Crnoj Gori. A Srbija kako god hoće.
Što se tiče Otvorenog Balkana, ako to bude projekat EU da i Srbija tamo uđe uzgred ne blokirajući Kosovo, a i mi ćemo vjerovatno nevoljno morati u taj paket. Brže bi smo ka EU sami, ali dobro, šta je tu je. Opet bi se našli u EU što nam je cilj.
A od Srpskog sveta nema ništa, to zaboravi. Može samo postojati kulturna saradnja Srbije, Republike Srpske i Srba iz Crne Gore. I protiv toga nema niko ništa, samo da se to ograniči na kulturnu saradnju. I to pod uslovom da i Srbija i BIH budu u EU zajedno sa nama.

Neće se raspasti "samo od sebe", čoveče, nego usled najveće inflacije u poslednjih 40 godina, recesije, štampanja trilijardi evra iz vazduha, energetske krize, socijalnih nemira, protesta, političkih kriza, tamo im vlade padaju i smenjuju na svaka 3 meseca, ideoloških sukoba, etničke i rasne krize, tamo su već 30% stanovika i 50% rodjenih ne-belci, a i preostali belci se mrze izmedju sebe i podeljeni izmedju liberala i desničara. Ja ti ne govorim da će se EU raspasti, nego da se već raspada trenutno, samo se čeka na finalnu objavu. Želeti sada ući u EU je sada kao želeti ući na Titanik koji tone. Ali evo ajde, da te to ne zanima, kako misliš, da pored tih svih objektivnih problema koje sam naveo, kako misliš da EU ima sada vremena da se dodatno proširuje? Ja mislim da ti negiraš realnost i živiš u nekoj deluzuji. Budućnost je u Aziji i Kini, a ne raspaloj EU i Americi, ovaj vek ne pripada njima.

Gde da ne blokiramo Kosovo? Pa mi nudimo i *Kosovu da udje u OB, ali ono neće.

Dok vi hoćete, barem računajući po glasovima koje su URA, SNP, DF, i Evropa Sad dobili.

Demokrate su kao protiv, ali to samo dižu cenu. OB je vaša budućnost.

Otvoreni Balkan je samo prvi, ekonomski, korak stvaranja Srpskog Sveta.

Uz Božju pomoć za 5-10 godina kad se NATO, EU, SAD, raspadnu,

Crna Gora, Republika Srpska, Srbija, prave Srpsku Federaciju.

Ali mi nismo nacisti, i ljudi tvog opredeljenja će dobiti entitet u Crnoj Gori, Bar, BP, Gusinje, Rožaje, Plav, Petnjica, Tuzi, Ulcinj, Cetinje.

To će biti vaš Monte - Islamski etnički entitet gde ste većina. U okviru SCG.

Trećina Srba je u trenutnoj Vladi. Srbi su na čelu mnogih opština, državnih kompanija, mnogi Srbi u Crnoj Gori su puni kao brodovi itd. Građanska država ipak.
Цг тренутно јесте грађанска држава али у тако малој држави препуној различитих вера, сукобљених етноса и подељених националних осјећања промовисање грађанства није решење.

Грађанство ће радити, док се једног дана, далеки било, не запуца. Сјетите се 2019. и 2020. године када је ЦГ била на ивици рата.

Још да не помињем да јр ЦГ окружена са једне стране ХР а са друге стране Албанијом, чије национлистичке идеје обе имају претензије на њену територију.

Једини природан пут ЦГ је онај уз Србију, као и у средњем вијеку, јер све док граница одваја Србина од Србина нешто ту не ваља.

Апсолутно се слажем!

Ти се боље запитај шта би Његош или твој прађед на све ово рекао.

Gde da ne blokiramo Kosovo? Pa mi nudimo i *Kosovu da udje u OB, ali ono neće.

Dok vi hoćete, barem računajući po glasovima koje su URA, SNP, DF, i Evropa Sad dobili.

Demokrate su kao protiv, ali to samo dižu cenu. OB je vaša budućnost.

Otvoreni Balkan je samo prvi, ekonomski, korak stvaranja Srpskog Sveta.

Uz Božju pomoć za 5-10 godina kad se NATO, EU, SAD, raspadnu,

Crna Gora, Republika Srpska, Srbija, prave Srpsku Federaciju.

Ali mi nismo nacisti, i ljudi tvog opredeljenja će dobiti entitet u Crnoj Gori, Bar, BP, Gusinje, Rožaje, Plav, Petnjica, Tuzi, Ulcinj, Cetinje.

To će biti vaš Monte - Islamski etnički entitet gde ste većina. U okviru SCG.
Тако је! Све се слажем

Apsolutno nista od toga nema veze sa uredjenjem zemlje kao gradjanske drzave.
Грађанство нема перспективу, поготово не на Балкану ђе избијају ратови сваких 50 година и мање. Отиђи до Улциња и виђећеш да више ниси у Цг него у 'Малесији' или ти га Албанији. Отиђи до старе Рашке и наћи ћеш већину пробосанских (апсурд) Муслимана поготово у Рожају, но, ту има нешто и ових ДПС-оваца. Једино ко чува Црну Гору и Црногорство су Срби, чувају је на Његошевом и Косовском завјету баш онако како треба. И зато ћемо се опет спојити једног дана

Грађанство нема перспективу, поготово не на Балкану ђе избијају ратови сваких 50 година и мање. Отиђи до Улциња и виђећеш да више ниси у Цг него у 'Малесији' или ти га Албанији. Отиђи до старе Рашке и наћи ћеш већину пробосанских (апсурд) Муслимана поготово у Рожају, но, ту има нешто и ових ДПС-оваца. Једино ко чува Црну Гору и Црногорство су Срби, чувају је на Његошевом и Косовском завјету баш онако како треба. И зато ћемо се опет спојити једног дана
Ima vise perspektive nego nacionalna srpska drzava u kojoj ima 30% Srba. Crna Gora je svakako samo u teoriji gradjanska drzava a u praksi je nacionalna drzava *********a.

Poslednja izmena:
Moj đed je bio partizan. Prađed zelenaš. Borili se za vaspostavljanje izgubljene državnosti Crne Gore u okviru zajedničke države Južnih Slovena i njenu ravnopravnost u njoj.
И моји су били Зеленаши. Борили су се за димастију. Никако за независну ЦГ и никако прротив Србије.

Чак су они били ти који су заговарали српство, док су Бјелаши заговарали Југословенство.

Ponovno ujedinjenje Srbije i Crne Gore je nesto najgore sto se Srbiji moze desiti. To bi bilo vece zlo nego pnovno ujedinjenje sa Hrvatskom.

Zasto? Crnogorci su populacija koja bastini plemenski mentalitet i nacin razmisljanja, koji je sklon konvertitstvu, ekstremizmu i impulsivnosti. To je identican mentalitet sa Gega Albancima. Oni su kao neka vrsta pravoslavnih Albanaca, srpskog jezika. Ako bismo se opet ujedinili, opet bi se silna energija trosila u borbi sa tamosnjim separatizmom. Srbija bi bila u neravnopravnom polozaju, jer, iako populacijski, ekonomski i teritorijalno mnogo veca, imala bi u toj zajednickoj drzavi 50% ingerencija kao CG. Eventualni parlament bi imao isti broj poslanika kako iz Srbije, tako i iz Crne Gore, sto nije fer prema Srbiji. Razni Slavko Perovici i Milo Djukanovici bi opet optuzivali Srbiju da je kocnicar crnogorskog progresa, sto je prica koju bi opet vecina gradjana progutala i ponovo glasala za nezavisnost.

Mi smo imali 3 rak rane od 1999. do 2006. koje su nas mrcvarile toliko da nikakv drustveni progres nismo mogli da postignemo, a to su: Crna Gora, Hag i pitanje Kosova. CG i Hag su reseni, ostalo je samo Kosovo. Zar nam na grbaci treba jos jedan teret, opet da nas cede i maltretiraju kao sto su do 2006? Ako tamo ikada srpstvo ponovo odnese prevagu, sto ne verujem da ce se desiti, neka budu jos jedna nezavisna srpska drzava, ali da se ujedine sa nama - nikada! To je mentalitetski drugacija populacija, prilicno kolektivisticka i tribalna. Oni jesu Srbi poreklom, ali su se mnogo pokvarili. Sa druge strane, panonski i pomoravski covek (populacije Vojvodine, Sumadije, Juzne Srbije, Timocke Krajine, pa cak i Podrinja) je suzdrzan covek individualistickog duha, stabilan u svom identitetu i sklon kompromisu. Crnogorci, bas kao i Albanci, kompromis dozivljavaju kao slabost. "Izvini" se kod njih dozivljava kao poraz. Oni idu na sve ili nista, zato ih je toliko puno u kriminalu i politici, a toliko malo u legalnom preduzetnistvu, nauci i drugim disciplinama gde se zahteva dugotrajan rad, priznavanje gresaka i uvazavanje drugoga.

Zao mi je jedino sto je Boka zavrsila u CG. To je jedan zaista drugi svet, kultivisan, slican Srbijancima (panonsko-moravskom coveku) po mentalitetu. Steta sto 1945. nije pripala Bosni i Hercegovini, pa posredno Republici Srpskoj, ali komunisti su iscrtali granice kako su iscrtali i tu vise nema natrag. Ako bi se ikada stvorila prilika da Boka postane deo RS/BiH, to bi trebalo iskoristiti, a ni pedalj dalje od toga!

CG je u NATO paktu, sto celu stvar cini i teoretski nemogucom. A da se CG utopi u Srbiju i postane pokrajina ili okrug, to je tek SF. I najzesci CG Srbi to ne bi hteli. Bogu dragome hvala, vecina gradjana Srbije (a to pokazuju ankete) je protiv bilo kakvog ponovnog ujedinjenja sa CG. Ujedinjenje Srbije i Crne Gore danas u Srbiji zele samo oni koji su dosli ili poreklom iz CG i niko vise.

Srbija treba da saradjuje sa zemljama od kojih moze imati koristi. Od komsija, to su Madjarska i Rumunija pre svega, mozda cak i Bugarska. Ja bih vise voleo da vidim uniju Srbije i Madjarske, Srbije i Rumunije, nego Srbije i balkanskih pseudodrzavica. Kakav mi interes imamo u CG? Kakvo je to trziste? Nikakvo za nas. Bolesno nas mrze, vise nego Hrvati zapadnog Srema i Dalmatinske Zagore, zasto za ime sveta sliniti i kukumavciti za njima? Neka idu gde hoce, neka se podave u mrznji, kriminalu i mitomaniji, a nas neka ostave na miru i, ako se rekonvertuju na srpstvo, neka ne pomisljaju da cemo ih primiti nazad. Prosla su ta vremena kada smo mi bili opijeni nekakvom idejom o "ujedinjenju sa bracom". Cak i RS ako se odvoji, a najverovatnije da hoce kroz par decenija, sa njima treba imati maksimalnu kulturnu i ekonomsku saradnju, a nikakvo ujedinjenje! I oni bi za par decenija kukali kako ih Beograd koci, a bez Beograda bi vec kosmicka agencija RS kolonizovala Mars, plate bi bile vece od luksemburskih, a BL instituti bi pronasli formulu za besmrtnost :lol:

Neprecizni podatak iz 2018. godine. Evo ti nešto egzaktnije i novije, iz juna ove godine:

Screenshot (103).png

https://www.cedem.me/wp-content/uploads/2022/07/Prezentacija-jun-2022_FINAL-06072022.pdf

Znači za nezavisnost bi danas glasalo 62,7% građana Crne Gore, za ulazak u zajedničku državu sa Srbijom 23,4%, bez odgovora 13,9%.
Kada bi izuzeli ove bez odgovora onda bi rezultat bio otprilike 73% za očuvanje nezavisnosti, 27% za stvaranje neke zajedničke države sa Srbijom.
Ali i kada bi sve ove bez odgovora dodali ovima koji žele stvaranje zajedničke države sa Srbijom (što je nerealno), opet bi 62,7% glasalo za očuvanje nezavisnosti, što je znatno više od nekadašnjih 55,5% sa referenduma iz 2006. godine.
A ja vjerujem da bi u Srbiji procenat onih koji su protiv stvaranja zajedničke države sa Crnom Gorom kakva je bila Državna zajednica SCG ili SRJ bio i veći nego u Crnoj Gori. Građani Srbije bi vjerovatno ogromnom većinom pristali jedino da se Crna Gora integriše u Srbiju i da dobije eventualno status Autonomne pokrajine kakav danas ima Vojvodina, ali u Crnoj Gori je tako nešto spremno podržati tek 10,4% građana (tek svaki treći Srbin u CG bi pristao na to, 2/3 Srba u CG bi bilo protiv toga, svi ostali naravno protiv). Tako da nema ništa od ujedinjenja u smislu stvaranja neke zajedničke države ili prisajedinjenja Crne Gore Srbiji. Možda jedino ako i Srbija i Crna Gora uđu u EU, a ta EU u nekoj daljoj budućnosti preraste u državu.

Poslednja izmena:
Srbija,Makedonija,Crna Gora i cela BiH ulaze u sastav velike Albanije...ne zato sto su Albanci jaki nego je to NaTO i hazari izplanirao...sve ce to da bude etnicki ocisceno = evakucija stocnim vagonima u roku od max 7 dana sa max 5 kg prtljaga za Sibir....ko se ne ukrca u nojevu barku progutace ga glib iz slivnika...tu novci i poturcivanje ili katolicenje ne pije vodu...mozda moze jos par godina ustanika,cetnika,hajduka i bandi po planincugama dok i te repove ne pohvataju i streljaju ko ozna i udba 1945-1952

Back