Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori iz 2023. godine

Nikako, migranti ka i Srbi
Migranti a Bosanski jezik prica preko 50% u 4 opstine, Albanski prica preko 50% u 2 opstine, Srpski prica preko ne znam tacno sada ali oko 15 opstina dali relativan vecina i absolutna vecina. Crnogorski prica 1 opstina preko 50% i jedna opstina relativna vecina tj ne preko 50%.
CG.jpg

Kroati se oblizuju, ima spisak stvari šta bi sve hteli da dobiju od CG od Prevlake preko genocida u Morinju do priznavanja kroatskog jezika kao zvaničnog u CG. A šlag na tortu je ratna odšteta za Dubrovnik

Evo o čemu sam pričao. Skupština Crne Gore dovodi ustašu da zavodi red i širi ideologiju Crvene Hrvatske uz DPS dok PES i demokrate podmuklo ćute.

Fali Milačić u skupšini da ih spusti na zemlju.

Edi dali si ti svjestan tvoje kontradiktornosti? Pa i ja kao Bosnjak se ponosim da sam Crnogorac
Nijesam ja kontradiktoran nego si ti mlad pa ti je tesko da se odvojis od sredine i od kratkorocne politike naravno.

ali ne u smislu kako drugi vide to kao etnicku pripadnost nego priapdnost toj drzavi
Mladicu svi mi na Balkanu smo isti etnicki stok ili tesko mijesani pa moramo da izmisljamo nasu posebnost jer ispada da se zbog vjere razlikujemo . Tako da mitomaniji treba reci dosta kao i svima onima koji umjesto o ekonomiji pricaju o zastavama .
Nadam se da me razumijes a ako na taj nacin mislis pa slazemo se ja sam Crnogorac po cinjenica da su mi korjeni iz CG i
ali sam po etnickoj pripadnosti Bosnjak. Ali treba shvatiti da jedan dio Crnogoraca Pravoslavaca smatra sebe Crnogorac i po etnickoj pripadnosti tj ne u ovom smislu kako ja sebe smatram Crnogorac tj drzavnoj pripadnosti.
Mladicu , 21 je vijek i u dobro uredjenom drustvu tvoja etnicka pripadnost ne bi smjela da ti bude niti prednost niti mana i ni ti niti pripadnik bilo koje nacije ne bi smio da dodje i situaciju da mora da se grupise radi zastite i slicno. Takvo drustvo da se izgradi uzima dosta vremena i u takvom drustvu ostvarujes prava po osnovu zivota u tom drustvu. Da li ce neki Crnogorac u takvom drustvu sebe vidjeti kroz etnicki prizmu ili kroz identifikaciju sa drzavnim okvirom je nebitna stvar zaista. Bitno je da u takvom drustvu moze da se zivi ljudski i u kapacitetu za koji imas potencijal. A ti ispada hoces drustvo u kojem moras da se grupises da ti bude dobro pa ti razmisli.

Ti računaš da su stvari iste kao u junu 2023. godine. Zar ne uočavaš da danas PES i Demokrate nemaju upola glasova koje su imale tada? Zašto? Ponajviše baš zbog ovakvih stvari, jer se stiče opravdani utisak da te partije previše popuštaju Mandiću, tako da se Crnogorci u tim partijama polako vraćaju DPS-u. Čak i ne bih rekao "polako' jer se DPS za godinu dana vratio na nivo koji je imao u septembru 2020. godine kada je bio na 30%. I to sada sam, bez SD-a.
Zaboravlja se Đilasovo klatno. Ako ga previše zategneš na jednu stranu, postoji ogromna vjerovatnoća da će se ono kao kontrateg vratiti na drugu stranu. To se desilo u avgustu 2020. godine, a sada ga Mandić zateže na srpsku stranu. Samo što se može desiti da mu se vrati na crnogorsku ako previše zategne.
Koji ustupci Srbima
Jel to što su vladi?

Njegos je vazda reka da nam je Italija bliza od Rusije, posrbico

🇲🇪🦅
Njegoš je bio jedan od najvećih rusofila u srpskoj istoriji. Isti taj Njegoš je hirotonisan za vladiku 1833. godine u Petrovgradu uz prisustvo ruskg cara Nikolaja I.
Italija nije postojala za Njegoševa života, nastala je 1866. godine 15 godina nakon Njegoševe smrti.

Njegoš je bio jedan od najvećih rusofila u srpskoj istoriji. Isti taj Njegoš je hirotonisan za vladiku 1833. godine u Petrovgradu uz prisustvo ruskg cara Nikolaja I.
Italija nije postojala za Njegoševa života, nastala je 1866. godine 15 godina nakon Njegoševe smrti.

,,Ja, gospodar slobodne Crne Gore, pravi sam rob petrogradskih cudi. To mi je dodijalo, pa hocu taj jaram da zbacim.
Slobodnoj Crnoj Gori priliči samo da od slobodne države, kao što je Amerika, primi pomoć kad već ne može bez nje biti…” 🇲🇪 🇺🇸 - Njegos

Back