Постоје ли Црногорци као народ са сопственом историјом?

Постоје ли Црногорци као народ са сопственом историјом?

• Ukupno glasova
    76
Прво макни то Црногорац па стави Монтенегрин. А ко ће под Турке и Албанце нзм али знам да је под њима Монтенегро. Увијек постоји правда па када вам браћа затраже Тузи, Улцињ, Рожаје, Гусиње, Плав итд. даће те и А нећете рећи. А сада заједно са њима чините тихи геноцид над Србима. Ако си Србин немаш право на посао, да учиш свој, језик црква се напада свакодневно, шаље припадник војске на скупове гдје се виче "за дом спремни".
Метохију су моји ђедови ослобађали и ја се тога ни у лудилу не одричем, ја по гробовима својих ђедова не пљујем за разлику од вас изрода свега шта је црногорско. Црногорско може бити српско и никако другачије. Ако се иђе чувао Космет од заборава то је била Црна Гора. И данас неки који злоупотребљавају и пљују име Црна Гора признају лажни државу.
Neka ti to. Dvaput smo ti poharu Kuča napravili, a treći put ćemo istragu Posrbica. Prije ste sa Turcima šurovali, a danas sa Srbima, ali ste vazda protiv Crne Gore i Cetinjana bili. No se klanjaj spomeniku Velikom Vojvodi Mirku I Petroviću u sred Podgorice što smo ti podigli, da znaš čiji si.

Poslednja izmena:
Što se tiče priznavanja Kosova to nikog ne čudi. Vi ste slučaj za žaljenjem.Vlada Crne Gore zavisi od bošnjačkih i albanskih partija. Bez glasova Bošnjaka,Albanaca,Roma i nešto glasova Hrvata iz Boke,Crna Gora ne može postojati.
Zajedno sa Demokratama prosrpske partije imaju 39% podrške. Bez Demokrata ni 25%.

Neka ti to. Dvaput smo ti poharu Kuča napravili, a treći put ćemo istragu Posrbica. Prije ste sa Turcima šurovali, a danas sa Srbima, ali ste vazda protiv Crne Gore i Cetinjana bili. No se klanjaj spomeniku Velikom Vojvodi Mirku I Petroviću u sred Podgorice što smo ti podigli, da znaš čiji si.
Пази, почео си заиста да вређаш - ако наставиш овако да лајеш буди сигуран да ћеш добити одговор какав заслужујеш!!!

:mafijas::mafijas::mafijas:

Пази, почео си заиста да вређаш - ако наставиш овако да лајеш буди сигуран да ћеш добити одговор какав заслужујеш!!!

:mafijas::mafijas::mafijas:
Evo tebe jedan Zlatni Traktor (nagrada za hrabrost):
581318

Naravno da crnogorci postoje, zadnjih godina pokušavaju da postanu i nacija.
Srbi s vremena na vreme pročišćavaju svoju naciju i odbacuju svoj genetski otpad i ološ.
Od tog otpada nastaju nove ''nacije'' . Mošnjaci, hrvati, crnogorci....
Zato šta nastaju od otpada i jesu takvi kakvi su.
Jeste,ali danas ti kako kazes Mosnjaci i Htvati,hoce fe se naglasi da su to,a ne Srbi,ili muslimanske,ili katolicke vere.A Crnogorski narod je se kroz vekove izjasnjavao ka Srbi iz Crnr Gore.Samo sto ovi politicari odande,nece to da prihvate.

Jeste,ali danas ti kako kazes Mosnjaci i Htvati,hoce fe se naglasi da su to,a ne Srbi,ili muslimanske,ili katolicke vere.A Crnogorski narod je se kroz vekove izjasnjavao ka Srbi iz Crnr Gore.Samo sto ovi politicari odande,nece to da prihvate.
Crnogorci su se izjašnjavali uvijek kao Crnogorci. Nikad izjašnjavanje nijesmo mijenjali.

Da su Turci bili crnci znalo bi se ko je ko.

581319

„Na prvom mjestu dolazi sâmo životno načelo države. Ima ga svaka država; mora ga imati i Crna Gora.

Crnoj Gori je životno načelo – CRNOGORSTVO. Bez toga, Crna Gora ne bi mogla živjeti, tj. ne bi mogla biti Crna Gora.

Izgubivši to, ona ne bi morala materijalno propasti, u njoj bi ostale ove iste stijene i krši, možda još zaodjenute šumom i zelenilom, ona bi se mogla još proširiti, u njoj bi moglo biti i više naroda, bogatijeg i prosvjetljenijeg – ali to više ne bi bila Crna Gora, kad u njoj ne bi bilo CRNOGORSTVA“.

Tako 1884. piše list „Glas Crnogorca“.

Odnosno kao Srbi, jer je za njih, kao i za svakog normalnog Crnogorca, ta odrednica bila samo teritorijalna i ništa više od toga. Verovatno su i tvoji tata i mama bili Srbi, a o starijim generacijama i da se ne priča. To jest ako nisi neka lojava stoka.
Mene će potomak turskih slugu da priča što su mi otac i majka, a da ne pominjemo djeda i pradjeda.

Mene će potomak turskih slugu da priča što su mi otac i majka, a da ne pominjemo djeda i pradjeda.

Pa vidi, ako sam ja potomak turskih slugu, onda je to i Njegoš i svi Crnogorci iz njegovog doba, pošto u "Gorskom vijencu" pominje srpski rod cirka nekih pola miliona puta :whistling: I normalno da ću da ti pričam, debilu, neko mora da ne bi nastavio da jedeš govnа. Odnosno jedi, pusti ti mene :hahaha1:

581324

Vodeći srpski intelektualac prve polovine 20. vijeka, dr Slobodan Jovanović – a bio je 1942-1943. i premijer – relativno davno prije nego je stvorena jugoslovenska država, veli da će se Srbi suočiti sa dva najžilavija otpora svojoj projektovanoj hegemoniji. Jedan od njih je – CRNOGORSTVO, imenuje ga kao – partikularizam. Te još 1901, dakle 17 godina prije stvaranja Kraljevine SHS, sa stranica „Srpskoga književnoga glasnika”, procjenjuje:

„Imaćemo, između ostaloga, da računamo sa hrvatskim separatizmom i CRNOGORSKIM PARTIKULARIZMOM”.

Pa vidi, ako sam ja potomak turskih slugu, onda je to i Njegoš i svi Crnogorci iz njegovog doba, pošto u "Gorskom vijencu" pominje srpski rod cirka nekih pola miliona puta :whistling: I normalno da ću da ti pričam, debilu, neko mora da ne bi nastavio da jedeš govnа. Odnosno jedi, pusti ti mene :hahaha1:
Jes, ti si Njegošev potomak. Voljeli bi vi da mi zamijenimo istoriju, vi da imate crnogorsku, a mi vašu srpsku.

Naravno da jesam, kao i ti, samo što si idiot pa si se odmetnuo. Tebe bi Njegoš bacio sa Lovćena, jer si glup i bezvredan :kafa:
Patetični ste, vi ne možete nikad bit Crnogorci, koliko god se trudili, a želite svoju istoriju sa crnogorskom da operete:

Još 1862, srpski književnik Jakov Ignjatović za takav eksperiment dao je svojevrsni predožak, najprije u eseju, docnije u poemi „Crnogorstvo”, preimenovanoj u „Slava Crnogorstva”. Tu se ispisuju i ovakvi spletovi besmilica:

„Ako je Srbstvu za njegova petostoletna stradanja tuđinstvo krv zamutilo, srce ojedilo, um zanelo – Crnogorac mu krv čisti, srce popravlja, um bistri; jer je Crnogorstvo čisto Srbstvo, a Crnogorac kalem Srbstva… Al’ kad se Crnogorstvo u Srbstvo prelije, zar će nestati Srbstva? – Neće… Kad se Srbstvu prava izvojuju, Crna Gora će se u veliko Srbstvo preobraziti; i što je Crnogorac danas, to će onda biti svaki Srbin, a to je pravi Srbin. Iz Crne Gore procvetaće Srbstvo, a Crna Gora ostaće ipak seme Srbstva”.

Patetični ste, vi ne možete nikad bit Crnogorci, a time što želite da smo mi Srbi ne možete promijenit činjenicu da su vaši preci, a ne naši, 500 godina ladili Turcima jaja.

Štrafta bre bedniče, mi nismo Crnogorci, ali Crnogorci jesu Srbi kao i mi. To što ti haluciniraš drugačije znači samo ono što sam pomenuo, a to je da si idiot :kafa:

1888. godine, hrvatski časopis „Vienac“:

„Sav život je tu osnovan na temelju junaštva, na temelju CRNOGORSTVA; u potonje vrijeme primiješalo se je malo jevropejstva, te je to unekoliko ugladilo dosta suvi, vojnički život crnogorski. Ali, ako taj jevropejizam ne pođe još dalje i dalje, on do sada nije Bog zna koliko oštetio karakter CRNOGORSTVA“.

Back