POŠTANSKE MARKE

• Začetnik teme Začetnik teme prion
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima,
molim za pomoc...Pre desetak godina sam od rodjake iz Svajcarske dobila na poklon markicu koju sam nedavno pronasla, a jos tada mi je rekla da je vredna...Znaci markica je sa Kube iz 1987 godine sa likom Che Guevare, vrednosti 50. Nije ponistena.

Ima li neku vrednost?Mozete me kontaktirati i na zaboravna@gmail.com

Hvala puno

Pa uglavnom nije uobichajeno da se odgovara preko maila jer ce mozda odgovor zanimati josh nekoga....

pretpostavljam da je to ova markica vrednosti 50 iz 1987 godine ,ovo sam nashao na jednom sajtu
.............................................................
50 centavos postage stamp marks the 20th anniversary of Heroic Guerrillas Day.
The stamp depicts both sides of a commemorative coin.

Approximate value: US$0.55.
.................................................................
Inache u Scotovom katalogu za 2007 god stoje sledeci podatci:
Scott: #2965 A 829....zupchanje 12 1/2 x 12......neponishtena 1 $ ponishtena 0.55 $

dakle nazalost nije vredna bar ne u onom smislu koji Vas zanima...kesh...znachi od 30 do 70 dinara

vredna je zato shto predstavlja markicu izdatu 1968 /godine chiju sam sliku takodje postavio/ a to je za sakupljache teme MARKA NA MARKI pravo blago...opet ne u keshu vec sa gledishta njihovog hobija....
inache ta markica iz 1968 god.vredi 3.50 $ neponishtena a ponishtena 1.10 $
pozdrav i nadam se da sam pomogao

Prilozi

• Cuba1980to1989_image205.jpg
    Cuba1980to1989_image205.jpg
    7,9 KB · Pregleda: 23
  • cvp3120.jpg
    cvp3120.jpg
    37,1 KB · Pregleda: 18
Nasledio sam od dede stari album sa postanskim markama,nisu sve u serijama. Zastuplene su sve evropske zemlje ,naj starija je mislim Belgijska iz 1878(nacrtan broj 2) . Sve su do perioda 2s.rata,ima dosta bivsih Jug. republika. Recir mi gde ja mogu to da odnesem da mi neko proceni vrednost,posto ne bih prodavao ! Hvala unapred

Pozdrav

da li neko može da mi kaže vredi li i koliko markica sa likom Nikole Tesle izdata u SAD ne znam koje godine povodom neke 100 godišnjice,da li rodjenja ili nečeg drugog
u vezi Nikole Tesle.Čuo sam da dosta vredi a imao sam priliku da je vidim kod komšije.

Inventors 4v
Country United States Of America
Year of issue 1983
Michel 1653/56
Yvert 1497/0
Scott 2055/58
Condition Price
** Mint NH
€ 1,80

Sve 4 markice u neponishtenom kvalitetu vrede oko 200 dinara tako da Teslina vredi oko 50 dinara ako neko hoce da je kupi kao raspar,tako da od veoma vredna do bezvredna je kratak put....

Prilozi

• usp1653.jpg
    usp1653.jpg
    23,3 KB · Pregleda: 15
Najlepše Vam hvala na brzom odgovoru ali ja sam misleo na drugu marku.Možda ja nisam bio najprecizniji u opisu ali o filateliji ne znam baš puno.Evo priložiću sliku markice.
21agsh5.jpg

Biću slobodan da vam kasnije postavim još neke slike markica da bi ste mogli da mi kažete nešto o njima.

unapred zahvalan

to nije zvanichna poshtanska markica,verovatno neka vrsta nalepnice povodom te godishnjice ,vrednost svakako nije velika u takvom stanju izguzvanom.Da je potpuno nova i neoshtecewna neki ljubitelj bi se pronashao ko bi je kupio ...
One ostale masrkice Srbije i Jugoslavije su raspari iz serija nisu bezvredne ali praktichno nikog neinteresuju jer ih ima mnogo
Taksene markice takodje su neinteresantne bar meni ...

Pozdrav svima,

nedavno sam počeo da sakupljam poštanske markice na temu astronomije, svemira, astronauta itd.

Interesuje me

1. Kako mogu da proceni vrednost markice, da je ne bih precenio ili podcenio, da li postoji neki sajt za to, jer još uvek nisam spreman da kupujem kataloge?

2. gde mogu da kupim klasere i po kojoj ceni? (u Novom Sadu)

3. Gde bih mogao da kupim markice sa tom tematikom sem na limundu?

Hvala u napred svima!

Ćao svima!
Da li neko može da mi kaže da li se kod nas igde još uvk izrađuju albumi za čuvanje markica? Imam ih na stotine a samo jedan album tako da ih čuvam po raznim kutijicama. :( Tražila sam po raznim knjižarama (u Novom Sadu) ali su se ljudi skoro pa krstili kad ih pitam da li imaju ove albume. Neki su mi čak rekli da nisu sigurni da li to još ima u nabavci kod nas.

Back