POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

Smesno je da tako prizemno tumacis...
Nema potrebe tumačiti,jer je sve jasno kao dan.I smešno je dok ne znaš istinu.

UZAK put je PUT VERE...
Opet grešiš.Uzani put je život po Jevanđelju koji jako malobrojni idu.
A veru može imati mnoštvo ljudi,a takođe vera bez života po učenju Jevanđelja ne vredi ništa.

takodje ti hriscanstvo zoves sektom ok ako te to usrecuje :lol:
Ja sektu zovem sektom.Jer hrišćanstvo se ne bazira na izmenjenoj verziji Biblije.

jer ja sledim put hriscanstva :aha:
Ne.Slediš put Rasela i put izmenjene Biblije koji vrlo malo veze ima sa hrišćanstvom.
A to se jasno vidi i na samo dva stiha koji ste postavili iz vaše Raselove izmenjene Biblije i koji sam ja postavio iz hrišćanske Biblije.

ti nemas pojma niko nikoga ne moze ubediti da VERUJE...
meni nije smesno sto ti ne verujes jos se i izrugujes, eto takav si ti covek...
zapitaj se malo kakav si...

nije slepo verovanje ako neko ceo zivot proucava Bibliju a ako mu je Bog 1000 puta pomogao, ako mu je ispunio molitve itd...

ali vi nikada necete osetiti Boga jer ga ne poznajete... i ne zelite...

Ko zeli Boga i On te kako deluje u njegovom zivotu :cao:
Koje je to verovanje koje se zasniva, ne na srcu i ljubavi, već na proučavanju knjiga koje su pre više hiljada godina pisali ljudi???

Da, ko želi Boga taj ga i nađe. Ali, ne u knjigama, već u svom životu i svetu koji ga okružuje.

A ako svoje verovanje zasnivaš na tvom tumačenju napisanih knjiga - izvini, ali ima nas koji mislimo da je tvoje tumačenje pogrešno i upravo ti ukazujemo na to. Veliki problem ima čovek koji svoj život zasniva na skromnom znanju koje poseduje ne ostavljajući mogućnosti da sazna više i da svoje stavove i poglede na svet koriguje. Ja verujem da se takav čovek udaljuje od Boga, iako on misli suprotno. Ne možeš se približiti Bogu, a istovremeno se udaljiti od Prirode, svojih prirodnih osobina i sveta koji te okružuje.

Nema potrebe tumačiti,jer je sve jasno kao dan.I smešno je dok ne znaš istinu.
A veru može imati mnoštvo ljudi,a takođe vera bez života po učenju Jevanđelja ne vredi ništa.

Koji su to koji slede put Jevandjelja, voleo bih da upoznam te ljude!?

Ja sektu zovem sektom.Jer hrišćanstvo se ne bazira na izmenjenoj verziji Biblije.

Koja je definicija sekte?

Ne.Slediš put Rasela i put izmenjene Biblije koji vrlo malo veze ima sa hrišćanstvom.
A to se jasno vidi i na samo dva stiha koji ste postavili iz vaše Raselove izmenjene Biblije i koji sam ja postavio iz hrišćanske Biblije.

Koji je to put Rasela i sta on naucava?

Koji su to koji slede put Jevandjelja, voleo bih da upoznam te ljude!?
Kada budescitao Bibliju i zeleo da zivis po njoj Bog ce te odvesti do ljuid koji tako zive,ne zuri,ne mozews da preskocis stepenike u svom duhovnom razvoju

Koja je definicija sekte?
imas na mnogim temama ovde postavljene definicije koje polaze iz raznih polaznih tacki.Ako mislis u religioznom smislu,sekta je svako ko se odvojio od izvornog ucenja,usko vezano sada za Bibliju u Hriscanstvu.

Koji je to put Rasela i sta on naucava?
nadji temu jehovini svedoci ovde na forumu pa ces iscitati stranice i stranice sta naucava Raselova organizacija,bilo bi mukotrpno sve kopirati ovde,jer su to gomile textova koje sam i ja sam postavljao.

.

Si čuo za SV PAVLA??
On promovirao da je spasenje ne po djelima več po vjeri kao dar...
To što ti govoriš je židovska verzija po kojoj je spasenje po djelima tj držanju zakonu.
Gdje djela spasavaju po zakonu.

Zato Pavao j židovi su vodili rat.
Zapravo židovi su htjeli ubiti Pavla.
Vidi kako lijepa djela su htjeli demonstrirati a tvrde da je spasenje po zakonu/djelima.

P;S Nemoj samo mi citirati iz evnađelje gdje je po djelima spasenje,znam za to....

Nisam te pitao ko ti je autoritet,vec da ponovim:
DALI SI IKAD SVOJIM OCIMA VIDELA IJEDNU RASLOVU KNJIGU?
hoces reeci da ne citas nista od vasih knjiga?sta je problem u ovom pitanju?Jesi ili nisi?Prosto.
a sta mislis kakva si ti kada izvrces tudje reci,kada se pretvaras da ti nije upuceno pitanje,kada kazes nemorao da diskutujemo,nego ces ti da ims blog od teme a mi moramo da cutimo i jos bolje da ti dajemo reputaciju za to?Razmisli malo pa onda kada iskreno odgovris moci ces da uputis kritiku drugima,dotle je to nista drugo do licemerstvo prve klase

Poslednja izmena:
Izvini ja proucavam Bibliju i sledim Hrista :)

Biblija mi je autoritet a tebi?
Hajde da budem advokat.
I njemu je Biblija autoritet i on veruje da sledi Hrista.
A ja se pitam, kako je moguće da oboje sledite Hrista, a zapravo idete putevima koji se mnogo razlikuju.
Pa me čisto zanima, da li se nekada (ikada) zapitate da li u nečemu grešite, i da li treba da učnite još nešto da biste bili dostojni da se nazovete Hristovim imenom???

jeste i meni je to zalosno...
Ne znam šta je tebi žalosno. Meni je žalosno tvoje ponašanje. Ne umeš pristojno da odgovoriš ljudima, već sve nas nazivaš provokatorima.
U čemu je problem? Nemaš dovoljno strpljenja?

Znaš, (Cobi je verovatno čuo) od jednog propovednika u Advenstističkoj crkvi sam čuo otprilike sledeće (veoma lepa pouka):
- Treba preispitati svoje stavove i svoje ponašanje prema drugim ljudima. Uvek, u svakoj situaciji se treba zapitati: "A kako bi Isus postupio? Šta bi On uradio?"....

Šta misliš, da li bi Isus na tvom mestu sve nas nazvao provokatorima?

Back