POSLEDNJI DANI... od 1914.god.

Ne shvatas sta je vera,,,

i ko ti je rekao da ce da se naceka i da ce da umre, svasta...
ti govoris iz ugla neverovanja...

Ko ima veru njemu je vecni zivot zagarantovan...
To nema veze sa Armagedonom..

Prezivece Armgedon svi koje Bog smatra pravednicima...
naravno da ce JS preziveti... kakvo je to pitanje???

treba shvatiti realnost a ne bajke

znaci dovoljno je da si JS i preziveces ? bez obzira bio gresan ili ne , jer Bog prasta, Bog je ljubav :heart:

kako JS karakterisu i tolerisu laz i ostale grehe ?
sta je po vama uopste greh ?
da li je i gresnima zagarantovan vecni zivot ?

о коме се ту ради, јел има утврђан број праведника, јел то беше оних 144000?

144 000 su izabrani od Boga da bi vladali sa Hristom na nebu... Otkrivenje 14:1-5 ; 7:4

a pravednici su svi oni koji se pridrzavaju Bozjeg zakona i koji ce naslediti zemlju...

koji ce dobiti vecni zivot na zemlji i taj broj je neograqnicen...

prema Otkrivenju 7:9 to je veliko mnostvo ljudi iz svih naroda jezika...

Ja sam ti lepo rekla da se JS pridrzavaju Biblije i da time mogu biti pravedni pred Bogom...

a ti nemoras ni u sta da verujes...

odoh sad :cao:

inace ova tema je o poslednjim danima a ne grehu...
ne bi o tome tu pisala...

pa ne bi rekla da se svi JS pridrzavaju Biblije zato mi je i cudno i zato i pitam
bolje ti to proveri tamo koga sve primate u JS, to ti je moj dobronameran savet , ne mislim konkretno na tebe
jedno rade pred vama a jedno kuci i na ulici

ne moras da pises o grehu nisam to trazila samo sam te pitala kako karakterisete laz i obmanu pogotovo svojih najblizih

za greh postoji druga tema a ovde smo se samo dotakli toga ne treba mi sad esej

@diamonddragon - više voliš da pitaš nego da odgovaraš, a? :)

Ako kažeš parcijalno koristi, da li to znači da koristi
Više je nego jasno, rekao sam da više šteti nego koristi, i to objasnio.
Da li Ti misliš da "viša sila" ne rešava neke stvari?
Ne postoji nikakva "viša sila", stoga je jasno da ista ne može "rešavati" nikakve stvari.
Ako je generalni konsenzus da Kosovo nije Srpska zemlja, da li to znači da Kosovo nije Srpska zemlja?
Teško je reći šta je čija zemlja... ja nikad nisam verovao da zemlja može uistinu da pripada čoveku. Otkad je sveta i veka ljudi pregrađuju svoja dvorišta, otimaju jedni od drugih, jači pobeđuju a slabiji popuštaju, a ko će ga znati ko je prvi počeo...

144 000 su izabrani od Boga da bi vladali sa Hristom na nebu... Otkrivenje 14:1-5 ; 7:4

a pravednici su svi oni koji se pridrzavaju Bozjeg zakona i koji ce naslediti zemlju...

koji ce dobiti vecni zivot na zemlji i taj broj je neograqnicen...

prema Otkrivenju 7:9 to je veliko mnostvo ljudi iz svih naroda jezika...

имамо ли ми православни по вама јс шансе да наследимо земљу?

@diamonddragon - više voliš da pitaš nego da odgovaraš, a? :)

Više je nego jasno, rekao sam da više šteti nego koristi, i to objasnio.

Po Tebi, suština je, dakle, da koristi i šteti.;)

Ne postoji nikakva "viša sila", stoga je jasno da ista ne može "rešavati" nikakve stvari.

Kako možeš reći da nije viša sila ona sila na koju čovek ne može da utiče?

Teško je reći šta je čija zemlja... ja nikad nisam verovao da zemlja može uistinu da pripada čoveku. Otkad je sveta i veka ljudi pregrađuju svoja dvorišta, otimaju jedni od drugih, jači pobeđuju a slabiji popuštaju, a ko će ga znati ko je prvi počeo...

Ako je generalni konsenzus da je Grinički meridijan Zemljin nulti meridijan, da li to znači da je Grinički meridijan Zemljin nulti meridijan?

Po Tebi, suština je, dakle, da koristi i šteti.;)
Da. Kada unakaziš i iskasapiš nekoga nožem, to njemu i koristi i šteti. Koristi mu zato što će videti ko mu je pravi prijatelj i ko mu dolazi u bolnicu u posetu. Šteti mu jer će do kraja života biti invalid. Ali mu, kao što već rekosmo - i koristi. Tako nekako.
Kako možeš reći da nije viša sila ona sila na koju čovek ne može da utiče?
Mogu reći. Termin "viša sila" može da se odnosi na razne stvari, ali ja govorim o pojmu "act of God", ne o "force majeure" ili o "sili na koju čovek ne može da utiče".
Ako je generalni konsenzus da je Grinički meridijan Zemljin nulti meridijan, da li to znači da je Grinički meridijan Zemljin nulti meridijan?
Ne znam na šta ciljaš? Probaj da formulišeš pitanje konkretnije, a ne da obilazimo kao kiša oko Kragujevca.

Da. Kada unakaziš i iskasapiš nekoga nožem, to njemu i koristi i šteti. Koristi mu zato što će videti ko mu je pravi prijatelj i ko mu dolazi u bolnicu u posetu. Šteti mu jer će do kraja života biti invalid. Ali mu, kao što već rekosmo - i koristi. Tako nekako.

Da li Ti misliš da čovek treba da zaglavi u bolnicu da bi video ko su mu pravi prijatelji?

Mogu reći. Termin "viša sila" može da se odnosi na razne stvari, ali ja govorim o pojmu "act of God", ne o "force majeure" ili o "sili na koju čovek ne može da utiče".

Da li sam Te pitao da li veruješ u delo Božije ili sam Te pitao da li veruješ u višu silu?

Ne znam na šta ciljaš? Probaj da formulišeš pitanje konkretnije, a ne da obilazimo kao kiša oko Kragujevca.

Ako je generalni konsenzus da je engleski jezik svetski jezik, da li to znači da je engleski jezik svetski jezik?

fizicki je prisutan na nebu... naravno Isus je duhovno bice...
Jesi li svesna šta si sada rekla? Da je Isus kao duhovno biće fizički od krvi i mesa prisutan na nebu koji je usput duhovni svet.
Strašno!!!

Odakle ti to da prisutnost treba biti na zemlji?
to nigde ne pise u Bibliji...
Piše u otkrovenje kako će Isus biti prisutan,a o tome je bilo reči i na forumu,ali po običaju takve dokaze ignorišete,a nastavljate sa lažima.

Pavle je bio rimski vojnik i radio svoj posao po naređenju da proganja hrišćane,a ne židove.Kada je spoznao Boga pokajao se,i više nije činio to.Slabo si upoznat sa istorijom.
Definitino ti jos slabije.Pavle je rimski gradjanin a ne vojnik.On je pripadao farisejima i progonio Hriscane do obracenja.Covek genije po nekim izvorima sa 2 doktorata i poznavanjem 6 jezika,nije ni cudo sto je skoro ceo Novi Zavet napisao Pavle

Pa ne mora da umre...sto bi morala...
Svi koji su danas zivi i koji prezive Armagedon nece nikada okusiti smrt...
a vecni zivot je zagarantovan...

Da li znas sta znaci biti JS?

Znaci pridrzavati se svega sto kaze Bog Biblija, Poznavanje Boga preko Biblije njenim izucavanjem... slednjenje Isusovog primera, hriscanski nacin zivota...

sve sto je potrebno da bi se dobilo spasenje...

ko nece ne mora...

Bog nikoga ne tera...

Takodje je prvenstveno potrebno poznavati Bibliju da be se uopste diskutovalo....
ovo mi se svidja ti se ovoga pridrzvas jel da?

Back