Posle 15.3. dosao je 12.4.

Interesantan je sa psihološkog stanovišta ovaj cirkus u BG. Svi znaju da je farsa. On zna da je farsa, mi znamo, statisti tamo znaju, svi na forumu znaju, ali i dalje diskutujemo o tome kao da je nešto realno. 😊
Он зна да је фарса, ми знамо да је фарса, статисти знају да је фарса, сви на форуму знају да је фарса... дакле реално – фарса! :mrgreen:

Screenshot_20250412_182958_Chrome.jpg

400.000
Pogledajte prilog 1713346

Obrnuto - svi znaju da je vase izvodjenje maloletnika farsa (i sramota, ne samo regionalna nego i globalna)
🤣
Upravo o ovome govorim. I ti si apsolutno svestan da je to tamo farsa, predstava finansirana od strane poreskih obveznika. A ti i dalje pokušavaš to da predstaviš kao neki realan događaj. "Veliki brat" je neuporedivo manja farsa od ovoga.

Studenti ako su pametni poslušaće svoje profesore.

Ovo prikazivanje da Vučić želi da se nastavi školska godina, a da je sitrajavanje u blokadama nastave sveti cilj studenata, je potpuno pogrešna.
Ono što bi njemu najviše odgovaralo jeste da nastava ne krene i da onda sasvim zakonski prinudne uprave od strane Vlade preuzmu fakultete.

Nakon toga stvar će biti gora nego od koje smo krenuli.
Blokade će neslavno završiti izbacivanjem sa fakulteta, i ostaće jedna mrlja na sve ove proteste. To je baš ono što studenti ne bi trebalo da urade.

Pre svega, oni su mogli znati da će se nastava ove šk godine završiti. Niko im to nije obećao niti je mogao. Ne znam odakle građanstvu uopšte ideja da će univerziteti podržati ukidanje samih sebe. Bilo je samo pitanje dana da nastava otpočne, prema meni mnogo se dugo čekalo, trebalo je to odmah posle 15. marta.
Ako je to tako, onda su oni morali sve to da znaju od samog početka blokade fakulteta. Ako nisu znali, trebali ste vi, profesori, da ih obavestite. A ako su znali, zašto su govorili da nema nastavka nastave do ispunjenja zahteva i time sve nas ostale navodili da tako mislimo?

Dakle, ako blokade posmatramo kao jedan projekat, onda je trebalo planirati vreme trajanja tog projekta ili vreme do kada taj projekat treba da bude završen po svaku cenu (u ovom slučaju 15. april). Ukoliko bi se procenilo da projekat neće biti gotov u tom zakonski predviđenom roku (zahtevi neće biti ispunjeni) onda uopšte nije ni trebalo ulaziti u projekat, ili je barem trebalo osmisliti i sprovoditi neku drugu vrstu projekta, radikalnijeg tipa, kako bi se država naterala da radi svoj posao.

Neverovatno mi je da su oni, a i vi sa njima, ušli u ovaj rat sa državom a da niste računali da će država samo da sačeka 15. april i uradi ovo što sad pričaš.

Još neverovatnije, neki fakulteti se ne slažu ni sa idejom prelazne vlade već zagovaraju da se nastavi sa blokadama.

Ako je to tako, onda su oni morali sve to da znaju od samog početka blokade fakulteta. Ako nisu znali, trebali ste vi, profesori, da ih obavestite. A ako su znali, zašto su govorili da nema nastavka nastave do ispunjenja zahteva i time sve nas ostale navodili da tako mislimo?

Dakle, ako blokade posmatramo kao jedan projekat, onda je trebalo planirati vreme trajanja tog projekta ili vreme do kada taj projekat treba da bude završen po svaku cenu (u ovom slučaju 15. april). Ukoliko bi se procenilo da projekat neće biti gotov u tom zakonski predviđenom roku (zahtevi neće biti ispunjeni) onda uopšte nije ni trebalo ulaziti u projekat, ili je barem trebalo osmisliti i sprovoditi neku drugu vrstu projekta, radikalnijeg tipa, kako bi se država naterala da radi svoj posao.

Neverovatno mi je da su oni, a i vi sa njima, ušli u ovaj rat sa državom a da niste računali da će država samo da sačeka 15. april i uradi ovo što sad pričaš.

Još neverovatnije, neki fakulteti se ne slažu ni sa idejom prelazne vlade već zagovaraju da se nastavi sa blokadama.

Zašto bi prestao društveni angažman ako se počne sa hibridnom nastavom? Kakve to ima veze sa protestima? Oni imaju puno slobodnog vremena. Ne moraju da odustaju od svojih zahteva, nije valjda da blokada služi kao ucena? Pa vlasti samo odgovara da bude beskonačna blokada, jer će onda ući u fakultete. To ti je igra šaha, jedan potez ovamo, drugi onamo. Ovaj potez su povukli oni, sad smo mi na redu.

Zašto bi prestao društveni angažman ako se počne sa hibridnom nastavom? Kakve to ima veze sa protestima? Oni imaju puno slobodnog vremena. Ne moraju da odustaju od svojih zahteva, nije valjda da blokada služi kao ucena? Pa vlasti samo odgovara da bude beskonačna blokada, jer će onda ući u fakultete. To ti je igra šaha, jedan potez ovamo, drugi onamo. Ovaj potez su povukli oni, sad smo mi na redu.
Zašto su onda blokirali fakultete do sada?
Društveni angažman će nažalost prestati jer, kao što smo videli, niko sem prosvetara, filharmonije, glumaca i advokata (na 30 dana) nije spreman da se potpuno žrtvuje za viši cilj.

Društveni angažman će nažalost prestati jer, kao što smo videli, niko sem prosvetara, filharmonije, glumaca i advokata (na 30 dana) nije spreman da se potpuno žrtvuje za viši cilj.

Nema razloga da bilo šta prestane, i ne vidim da će :). Mislim da se stvari zahuktavaju, biće tu puno akcija narednih godina ako treba. Samo treba odigrati pametno i pripremiti se za dužu "borbu". U toj borbi ne treba da prepustimo univerzitete. Ništa se neće postići ako se ne menja oblik "borbe" i ne prilagođava trenutku.

A za ovo zašto su? Moj je utisak da su oni mislili da nema šanse da to potraje, da će njihovi zahtevi biti ispunjeni kada ljudi izađu na ulice i u štrajkove. Jednostavno, nisam sigurna da su smatrali da će to da traje više godina. A više godina ne može univerzitet da bude blokiran, da ne izdaje diplome, da ne radi, onda će staviti ključ u bravu. Ili kako vidimo, preuzeće ga Vlada. Zato - pamet u glavu. Mislim ako igde ima mudrih ljudi ima ih tu.

Back