Posao u Australiji

hvala ti puno na ovako dobrim savetima, slazem se sa tobom sa svim sto si napisala jer sam ja tamo bio tri meseca tako da sam bio inpresioniran onim sto sam video, sto me je i nateralo da razmisljam u tom pravcu. bio sam i tamo na neke razgovore ali kad se spomene odakle dolazim odmah to dobije novu temu , a to je bolje je da smo hrvati , bugari pa i makedonci a za nas je neka nova prica, ali ne gubim nadu uopste pa se nadam da cu ostvariti svoj cilj, jer sve dok je nade sanse postoje. probao sam na sajtu ambasade ali nesto se ne snalazim kad je u pitanju moja prica tako da ako nadjes neki novi sajt javi mi. podrav i za tebe

znam , nazalost, meni je sve na "izvol'te" . ja sam inzenjer rudarstva sa 20 godina radnog iskustva i imam vec ponudu za posao u AU. problem je ielts , moram da imam 6.0 na testu za vizu a ja stvarno ne znam kako cu. dugo nisam bio u kontaktu sa engleskim, razumem ga odlicno i citam ali komunikacija i pisanje sam zaboravio godinama. trebam nekako da polozim taj ielts sto pre ili da nekog platim da uradi za mene ... :whistling: a vodicu i sina sa sobom da se tamo skoluje :)

znam , nazalost, meni je sve na "izvol'te" . ja sam inzenjer rudarstva sa 20 godina radnog iskustva i imam vec ponudu za posao u AU. problem je ielts , moram da imam 6.0 na testu za vizu a ja stvarno ne znam kako cu. dugo nisam bio u kontaktu sa engleskim, razumem ga odlicno i citam ali komunikacija i pisanje sam zaboravio godinama. trebam nekako da polozim taj ielts sto pre ili da nekog platim da uradi za mene ... :whistling: a vodicu i sina sa sobom da se tamo skoluje :)

Pozdrav, kao sto sam obecao:
Ovo su agencije i institucije za pocetni trening

Ready Workforce
9228 5700 - www.readyworkforce.com.au
Integrated
9216 2100 – www.intgroup.com.au
Skilled
9144 4105 – www.skilled.com.au
Workpac
9443 8222 – www.workpac.com
Mining People International
9426 1500

Hays
9226 5766
Gerard Daniels Australia
9322 0888

Richards Mining Services
9400 7577

Mining Info Page
www.mininginfopage.com.au

Dept of Industry & Resources
www.doir.wa.gov.au

MARCSTA Information
www.marcsta.com

MARCSTA Training
www.tracmin.com.au

WA School of Mines
www.curtin.edu.au/curtin/dept/wasm
enter Mining employment

Poslednja izmena:
hvala ti puno na ovako dobrim savetima, slazem se sa tobom sa svim sto si napisala jer sam ja tamo bio tri meseca tako da sam bio inpresioniran onim sto sam video, sto me je i nateralo da razmisljam u tom pravcu. bio sam i tamo na neke razgovore ali kad se spomene odakle dolazim odmah to dobije novu temu , a to je bolje je da smo hrvati , bugari pa i makedonci a za nas je neka nova prica, ali ne gubim nadu uopste pa se nadam da cu ostvariti svoj cilj, jer sve dok je nade sanse postoje. probao sam na sajtu ambasade ali nesto se ne snalazim kad je u pitanju moja prica tako da ako nadjes neki novi sajt javi mi. podrav i za tebe

Tu smo zato da se podrzavamo, a opet tu smo jer ne vidimo izlaza ovde pa moramo overseas...

mislim da se moze uspeti samo treba biti uporan...:dash:

Ja sam inace na pocetnom stadijumu, na ieltsu, u petak cekam rezultate, ali da su kakvi, moram ponovo i to na akademik... mada nema veze, bar sam videla kako i "to cudo izgleda", pa ako nekoga interesuje jos nesto slobodno neka pita.
Ja nisam imala nikoga da me posavetuje u vezi testa, i mogu vam reci da mi je falilo (to sam shvatila tek kada sam zapocela i naravno, zavrsila sa ieltsom)

Pozdrav...

PS potrazicu na sajtu, pa cu te uputiti, gde mozes naci "svoju varijantu", sve u svemu, bez engleskog ne mozes, ne mislim samo zbog polaganja, mislim na ono sto te ceka tamo, a to je sa svih strana samo strani jezik, u kome moras da "bivstvujes", radis , saradjujes, a za to treba biti "dobro potkovan". Mislim da je ielts mozda malo prestrog u nekim stvarima, ali ce nas bar naterati da dobro savladamo jezik, sto nam je najbitnije kada dodjemo...a mislim da onda nema problema da li smo iz srbije ili ne (ima nasih tamo jako puno, ne bi inace dobijao dodatnih 5 poena na imigracijskom za to sto si zavrsio skolu na srpskom jeziku , da je suprotno), kada dokazemo da umemo govoriti i raditi, mislim da je bas briga bilo koga odakle si. Na kraju krajeva, svi su "od nekud", ako ne tamo-rodjeni australijanci, a onda njihovi roditelji... (mislim, ima izuzetaka svugde da moze da zasmeta to sto smo iz srbije, ali verujem tamo manje nego u evropi ili americi)

;)

Poslednja izmena:
svaka chast teddy bubu na veoma iscrpnom opisu IELTS-a

pogledaj sta je i tree ispod toga napisao, ono sto sam zaboravila. Nadam se da ce ti biti od koristi, ako imao pitanja, samo kazi, rado cu ti odgovoriti (poznajem tvoje muke i svih onih koji posecuju ovaj forum jer u stvari su to i moje nevolje, pa sto ne bih podelila svoja saznanja sa nekim kome moze olaksati...) 8)

pozdrav

. probao sam na sajtu ambasade ali nesto se ne snalazim kad je u pitanju moja prica tako da ako nadjes neki novi sajt javi mi. podrav i za tebe

www.immi.gov.au/migrants/family/visa-options.htm
ovde ti je za "porodicnu varijantu" , dalje moras da uradis sam , jer ima puno varijanti, tipa kod koga ides-roditelja, partnera, deteta ili "other" (valjda tu spada brat/sestra, ne znam nisam dalje trazila, vec ces videti sam) pa da li ces biti u ili van Australije...kada obelezis, izbacice ti opciju, sta treba i kako da radis...

Srecno! :wink:

Poslednja izmena:
Evo potrazila sam, sudeci po tvojoj prici ili spadas u vizu Subclass 115- ako se javljas za vizu IZVAN Australije, ili Subclass 835-ako se javljas za vizu IZ Australije...

U pa covece, ti mozes kako ti se hoce...

Puno srece, a vec u samom startu je imas puno!

:super:

Poslednja izmena:
Topaz mene i dalje buni kako si tako brzo dobio vizu 600 dolara necu da komentarisem ja cekam 10 meseci Case Officer i nista 4 nedelje gledaju 4 dana 25 maj 2007 od danas aspc. I ja sam sve poslao i policiski i lekarski ...ali ako nastave ovako da gledaju za jedno 2 godine mozda dodjem na red.. isto je i na forumu koji si dao B2B isto ljudi cekaju i placu.....

teddy bubu sta reci puno hvala iako se neznamo puno mi znaci tvoja podrska, pogledao sam na sajtu i to bi bila viza 115 . pozdravljam te , zelim ti puno uspeha kao i sebi i nadam se da se za 1do 2 godine vidimo tamo. ja inace konkurisem za adelaidu , srecno!!!

Topaz mene i dalje buni kako si tako brzo dobio vizu 600 dolara necu da komentarisem ja cekam 10 meseci Case Officer i nista 4 nedelje gledaju 4 dana 25 maj 2007 od danas aspc. I ja sam sve poslao i policiski i lekarski ...ali ako nastave ovako da gledaju za jedno 2 godine mozda dodjem na red.. isto je i na forumu koji si dao B2B isto ljudi cekaju i placu.....

E pa verovatno lazem!!!!!!!!!!!!!!
Ali meni je lepo u Australiji. Lazem i za 600 E. Lazem i za vizu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ako si pazljivo citao ono sto sam napisao, ako posaljes sve na vreme pre nego sto ti se CO javi, CO ce ti se javiti u sklopu Integrity Check-a (verovatnoi ovo izmisljam) i u sklopu pre-grant vize (i ovo lazem ).

Pozdrav iz Australije:rotf:

STo se tice B2B i onog sajta, to sam dao da bi znali koji su koraci i sta da ocekujete od Migracije. Takodje treba da znas da su Australijanci veoma organizovani, tako da je ceo svet podeljen na regione.
Srbija i ostale Balkanske zemlje su u regionu 5 i imaju svoju grupu "domacih" CO. Tako da ne mozes da se poredis sa drugim regionima.
Ovde imam jos drugara koji su u dan kao i ja dobili CO i vizu.
Da li verujes ili ne tvoj problem.
Ja hocu da pomognem onom ko veruje da je san ostvariv.
Ja sam svoj san ostvario. Sad ga zivim. I da ti kazem iskreno 500 % je bolje nego sto sam zamisljao

Pozdrav Topaz!
Da li si pronasao posao u svojoj struci ili radis nesto drugo?

Da li znas da li rade mame koje imaju troje i vise dece,mislim da li mogu da rade jer sam negde cula da ne mogu da rade drzava ne dozvoljava?

Mislis li da je lako uklopiti se u njihovu sredinu,naci prijatelje tamo?

Veliki pozdrav od mene :P

Cao,
Izvini u celoj guzvi i frci koliko god lakse bilo nego kod nas ne stignem da pogledam sve.
Ovde mozes da radis sat-dva-tri- pet.... Koliko se god dogovoris sa poslodavcem - tolio ce te i platiti.
Drzava ce ti platiti celodnevni boravak za decu u obdanistu za SVU decu!!!!!!
To su gluposti sa Balkana. Ima jos gluposti tipa da su ljudi hladni ... hrana bezukusna...
GLUPOSTI.
Radim part-time jer mi dogovara da dobijem Australian experience i da nadjem posao koji meni odgovara.
Radim trenutno 4 dana nedeljno jedan dan ostavljam za intervjue (racunam i vikend za radni dan jel se bolje placa skoro 50% vise nego obican dan).
Radim u struci ali nije to to.
Polako se uklapam, ma isto ko i tu upoznajes ljude i biras ko ti odgovara.
Slusaj tu sam bio slepac, podstanar i stalno u minusu.
Ovde vec meracim (posle dva meseca) kucu i kvart gde da kupim na kredit.
Lakse je jel ne mislis o osnovnim stvarima. Korak po korak.
Vazno je da me niko ne gleda kao stranca.
SVI SU STRANCI!!!!!!!!! ili im je deda

Pozdarv:super:

STo se tice B2B i onog sajta, to sam dao da bi znali koji su koraci i sta da ocekujete od Migracije. Takodje treba da znas da su Australijanci veoma organizovani, tako da je ceo svet podeljen na regione.
Srbija i ostale Balkanske zemlje su u regionu 5 i imaju svoju grupu "domacih" CO. Tako da ne mozes da se poredis sa drugim regionima.
Ovde imam jos drugara koji su u dan kao i ja dobili CO i vizu.
Da li verujes ili ne tvoj problem.
Ja hocu da pomognem onom ko veruje da je san ostvariv.
Ja sam svoj san ostvario. Sad ga zivim. I da ti kazem iskreno 500 % je bolje nego sto sam zamisljao

Ja ti apsolutno verujem i zahvaljujem sto iako si tamo zelis da pomognes nama koji smo jos ovde, a ZAISTA zelimo otici!! :worth:

Imam prijatelje tamo i tvrdeci po njihovim pricama , a i onih koji su otisli ZAISTA MOZES OTICI SA 600 dolara, a i sa manje, posao imas NA SVAKOM KORAKU !

Hvala sto mi verujete. Najbednije placen posao je 15-17 dolara /sat. Radi 8 sati uzes 100.
Mesec dana tako imaces 2000, za stan rezije i normalan zivot.
Korak po korak. Minimalac sa srednjom skolom je 39500 pa navise!!!!

Ko hoce da radi stvorice.

Tu sam za one sto hoce da promene svoj zivot na bolje.:)

Cao,

Slusaj tu sam bio slepac, podstanar i stalno u minusu.
Ovde vec meracim (posle dva meseca) kucu i kvart gde da kupim na kredit.
Lakse je jel ne mislis o osnovnim stvarima. Korak po korak.
Vazno je da me niko ne gleda kao stranca.
SVI SU STRANCI!!!!!!!!! ili im je deda

Pozdarv:super:

Imam 32 god, 9 godina radnog staza u struci (o ostalim poslovima koje sam usputno radila da bih se iskolovala i prezivela da ni ne pricam) i jos uvek nemam nista, niti se nadam u buducnosti u ovoj zemlji tako necemu, niti vidim mogucnost da radim nesto drugo( iako sam se doskolovala za mnogo stvari i znam da sam strucna i mogla bih toliko da dam drustvu).Vidim jedino mogucnost da se ko pijan plota drzim jednog posla do penzije (jer drugi ne bih dobila) i da trunem iznutra.

Hvala ti na podrsci jos jednom, ovakve reci cine jos jacom moju zelju da odem tamo i da izgradim sebi sadasnjost i buducnost i mladost, jer inace to ovde nemam niti cu imati.

Tvoje reci puno vrede pogotovo sto pises odatle a kada procitamo sa pocetka ti si bio u "istoj kozi" u kojoj sam i ja i mnogi trenutno sada. Mozemo da vidimo tvoj progres, koji bar meni daje nadu da je uspeh i puuuuno lepsi zivot moguc !

Hvala Ti!! :super: :ok: ;)

Hvala sto mi verujete. Najbednije placen posao je 15-17 dolara /sat. Radi 8 sati uzes 100.
Mesec dana tako imaces 2000, za stan rezije i normalan zivot.
Korak po korak. Minimalac sa srednjom skolom je 39500 pa navise!!!!

Ko hoce da radi stvorice.

Tu sam za one sto hoce da promene svoj zivot na bolje.:)

Veruj mi, izracunala sam, ja cu kada sve sredim otici sa maksimum 100eura!!

Istina imam tamo drugaricu koja ce sa mnom deliti stan, i 100 eura ce biti dovoljno za 1. i 2. dan ali znam DA SE VEC DRUGI DAN MOZE ZARADITI VISE NEGO STO TI JE ZA TAJ I SLEDECI DAN DOVOLJNO DA PREZIVIS!

Ako se negde moze opstati to nije ovde vec tamo, ako ovde zivimo od cirka 200eura, a za ceo mesec nam treba minimum 300 (ne govorim o uzivanju nego o golom opstanku), onda cemo znati i tamo a zaradices i za vise od golog opstanka! (ovo kazem za sve koji ne veruju i ne vide dalje odsvojih usiju)

Poslednja izmena:

Back