hvala ti puno na ovako dobrim savetima, slazem se sa tobom sa svim sto si napisala jer sam ja tamo bio tri meseca tako da sam bio inpresioniran onim sto sam video, sto me je i nateralo da razmisljam u tom pravcu. bio sam i tamo na neke razgovore ali kad se spomene odakle dolazim odmah to dobije novu temu , a to je bolje je da smo hrvati , bugari pa i makedonci a za nas je neka nova prica, ali ne gubim nadu uopste pa se nadam da cu ostvariti svoj cilj, jer sve dok je nade sanse postoje. probao sam na sajtu ambasade ali nesto se ne snalazim kad je u pitanju moja prica tako da ako nadjes neki novi sajt javi mi. podrav i za tebe
Tu smo zato da se podrzavamo, a opet tu smo jer ne vidimo izlaza ovde pa moramo overseas...
mislim da se moze uspeti samo treba biti uporan...
Ja sam inace na pocetnom stadijumu, na ieltsu, u petak cekam rezultate, ali da su kakvi, moram ponovo i to na akademik... mada nema veze, bar sam videla kako i "to cudo izgleda", pa ako nekoga interesuje jos nesto slobodno neka pita.
Ja nisam imala nikoga da me posavetuje u vezi testa, i mogu vam reci da mi je falilo (to sam shvatila tek kada sam zapocela i naravno, zavrsila sa ieltsom)
Pozdrav...
PS potrazicu na sajtu, pa cu te uputiti, gde mozes naci "svoju varijantu", sve u svemu, bez engleskog ne mozes, ne mislim samo zbog polaganja, mislim na ono sto te ceka tamo, a to je sa svih strana samo strani jezik, u kome moras da "bivstvujes", radis , saradjujes, a za to treba biti "dobro potkovan". Mislim da je ielts mozda malo prestrog u nekim stvarima, ali ce nas bar naterati da dobro savladamo jezik, sto nam je najbitnije kada dodjemo...a mislim da onda nema problema da li smo iz srbije ili ne (ima nasih tamo jako puno, ne bi inace dobijao dodatnih 5 poena na imigracijskom za to sto si zavrsio skolu na srpskom jeziku , da je suprotno), kada dokazemo da umemo govoriti i raditi, mislim da je bas briga bilo koga odakle si. Na kraju krajeva, svi su "od nekud", ako ne tamo-rodjeni australijanci, a onda njihovi roditelji... (mislim, ima izuzetaka svugde da moze da zasmeta to sto smo iz srbije, ali verujem tamo manje nego u evropi ili americi)