Posao u Australiji

Slazem se sa Topaz-om, uslovi za zaradu su iznadprosecni samo ako imalo hoces da radis, kazem ovo iz iskustva mojih roditelja koji su bili u AU. Otac 6 meseci,, majka 3. Doduse to je bilo pre par godina ali u stalnom kontaktu smo sa 2-3 porodice tamo i po tom pitanju nista se nije promenilo. :ok:

Usput danas mi je stiglo pismo od Trades Recognition Australia i resen mi je assessment!!!! OUTCOME: Successful

Sad moram prionuti na engleski, ubrzanim tempom, pa app za vizu, jer iscurice mi vreme :!:

A kako cete resiti ovaj nesretni prelazak na nove pasose?
Mi pojma nemamo sta da radimo povodom toga... A pasosi nam uskoro isticu...Da li vaditi stare nove, ili prolongirati ceo postupak za jos ko zna koliko meseci, dok se ovi nasi bednici ne sete da pocnu da izdaju nove?
uf...:dash:

za geagea
slazem se da je situacija slozena vezano za pasose, stari(pa i novi stari) nece vaziti duze od januara, ako sam dobro obavesten, a novih(biometrijskih) nema jos. :dash:
Ja jos nisam polozio engleski tako da kontam da mi treba jos oko 3 meseca dok predam app za vizu.
Ja cu gledati da svakako sacekam novi pass, a onaj ko bi sad zeleo da preda za vizu taj se nasao u gadnom(birokratskom) vakumu, uzas :sad2:

Hvala Topaz na svim informacijama.

Super je to sto moze da se radi bez razlike koliko dece imas,to mi se extra svidja.

Moze da se zaradi puno novca i da kupis kucu,auto i da normalno zivis.

Koliko se krecu cene kuca u Perthu i {na primer 4 sobe spavace,trpezarija,kupatilo,plus garaza ostava...itd},znaci za viseclanu porodicu?
Kolika bi mesecna rata bila za kucu i na koliko bi se godina vrsila otplata?
Razumela sam da si kupio auto i da vec vozis,da li si kod njih polagao ili su ti uvazili nasu dozvolu?

Izvini sto smaram,ali me zaista sve to interesuje.

Veliki pozzz od mene:p

Hvala Topaz na svim informacijama.

Super je to sto moze da se radi bez razlike koliko dece imas,to mi se extra svidja.

Moze da se zaradi puno novca i da kupis kucu,auto i da normalno zivis.

Koliko se krecu cene kuca u Perthu i {na primer 4 sobe spavace,trpezarija,kupatilo,plus garaza ostava...itd},znaci za viseclanu porodicu?
Kolika bi mesecna rata bila za kucu i na koliko bi se godina vrsila otplata?
Razumela sam da si kupio auto i da vec vozis,da li si kod njih polagao ili su ti uvazili nasu dozvolu?

Izvini sto smaram,ali me zaista sve to interesuje.

Veliki pozzz od mene:p

Pozdrav,
Ovde na prvu kucu nema poreza. Posto kupujes prvu kucu, vlada Asutralije ucestvuje u kreditu sa 40 %.
Tj. za rentiranje se krece od 250/ nedeljno do 350 govorim o kuci (min 3 sobe, kukinja garaza sa dva mesta, dva kupatila, praonica za ves.... radna soba trpezarija oko 220 kvm.
Kad kupujes prvu kucu placas recimo 350 $/nedeljno a jos 150 dolara vlada Australije. Taj deo otplacujes za 20 godina (zadnjih 10 godina) ili ako hoces mozes i ranije.
Polagao sam u utorak ovaj propise (teoriju) 30 pitanja, samo pokazes Srpsku neprevedenu vozacku i potvrdu da zivis u WA (ili gde vec zivis). propisi polaganje placa se 20 $. Izlazak za prakticni deo mi je za 10 dana. Nije tesko voziti. Sve je oznaceno...

Kola 10 godina stara mozes kupiti za 2000 $ i to na kredit !!!!!!
Sve moze

za geagea
slazem se da je situacija slozena vezano za pasose, stari(pa i novi stari) nece vaziti duze od januara, ako sam dobro obavesten, a novih(biometrijskih) nema jos. :dash:
Ja jos nisam polozio engleski tako da kontam da mi treba jos oko 3 meseca dok predam app za vizu.
Ja cu gledati da svakako sacekam novi pass, a onaj ko bi sad zeleo da preda za vizu taj se nasao u gadnom(birokratskom) vakumu, uzas :sad2:

A sta li ce biti za onoga ko preda za vizu sa starim i u medjuvremenu izadju novi...:dontunderstand:

Ja nisam, do momenta kada je ispalo da onog nesretnog 9.aprila ipak nece poceti zamena.
I sada, taman kada smo sve pripremili za slanje, pojma nemamo sta da radimo, a toliko sam se tome radovala...
Zivela Srbija!

Ja nisam, do momenta kada je ispalo da onog nesretnog 9.aprila ipak nece poceti zamena.
I sada, taman kada smo sve pripremili za slanje, pojma nemamo sta da radimo, a toliko sam se tome radovala...
Zivela Srbija!

Ako sam dobro razumela, i kada kazu da je pocela zamena, i onda se samo prvo uzimaju podaci i uplate, a tek za oko mesec dana se dobiju pasosi...
sto mi dodje, kada po srpski iskalkulisem jos minimum narednih 5 meseci bez novih pasosa. Pih, sta je to za nas iz srbije...@#$!@#%^$#@*%& :dash: :sad2:

Potpisujem, zivela nama nasa Srbija!

Pozdrav svima,posebno Topazu koji je dao vise informacija nego imigracioni sajt.Ja sam na samom pocetku,planiram da na jesen apl.za vizu.Imam 32 godine i prvi put ucestvujem na nekom forumu(slobodno se smejte).Da li neko zna da li za supruga treba assessment ako sam ja podnosilac i ako mi ne trebaju bodovi na njega?

Negde sam pročitao da počinju u junu da izdaju nove pasoše, a u policiji mi rekli da ne znaju kad će početi, to je bar iskreno. Za sad svi znaju da će stari prestati da važe januara09, pa i normalno je da to bude naopako, kao i sve ostalo. Kad bi se to promenilo, verovatno ne bih ni želeo da odem.

Dandy, daj mi neku lepu informaciju o tvom Succesfull Assessmentu, odnosno, koje zanimanje i koji pathway (a ako mi to kažeš, posle ću te verovatno pitati i koliko kila dokumenata si poslao:)). Ako si neke tehničke struke, možda možeš da mi preporučiš prevodioca.

Amlap, šta radiš?

Ja čekam pečat na nastavnom planu i opisu posla, pa da prevodim i šaljem.

Bubu s Marsa, jesil' položila?

pa sad kazi da nisam sa marsa, ili ko da sam sa kruske pala ako se trudim da postujem nase zakone ili da se drzim nekih pravila, kada jos ne znam ni kada cu imati pasos... sa marsa, a pocinjem i da dobijam zelenu boju ko nek marsovac >ovako nekako :mrgreen:

A rezultate mi on line jos nije htelo izbaciti, da li verujes da sam prvi put proverila jutros oko pola sest, a drugi i treci put sada, cim sam dosla kuci...

Probam posle jos , dok ne budu rezultati:think:

Evo, u medjuvremenu dobih ovo

Dear IELTS Candidate,

We would like inform you that IELTS results for May 10th session can be collected at our info desk and that the Test Report Forms are being sent by post to candidates who are not from Belgrade.

We would also like to inform you that we are experiencing some difficulties with the upload of the result to the Internet. We apologise and hope that we would be able to upload them soon.

Thank you for you patience and understanding.

Kind regards,

Jelena Bugarski

Customer Services Assistant
British Council Serbia

Dakle, ako nista od interneta, cekam do ponedeljka (ili ko zna do kada) dok ne stigne. :sad2:

Po novom tumacenju zakona stari pasosi ce uz nove vaziti do 2011. godine. Inace i ako pocne u junu izdavanje novih pasosa(u sta sve vise sumnjam), pre jula ih nece niko videte, posto po informacijama koje imam izrada ce trajati i trajati...
E da, zamislite, kanda izvodi vise ne vaze samo 6 meseci nego su trajni!!! :worth:

Poslednja izmena:
a da li kuce prodaju namestene ili ne?

Zavisi sta hoces.
U prevodu kad se obilaze kuce one su namestene. Jer se kompanije utrkuju da ti se svidi taj namestaj za tvoju kucu.
Gledam jednu kucu blizu nase koja je na prodaju vec dva meseca je sredjuju. Sve mora po zakonu da bude tj. svi papiri od prethodnih gazda sredjeni.
Ako rentiras sve u stanu i okolo (kuce) je gazdina obeveza da placa i sredjuje.
Gazdu ne vidis. Agent dodje (najavi se) jednom u tri meseca.
Tvoje je samo da placas racune.

Evo rezultati,

Listening 6
Reading 7
Writing 6
Speaking 6
Overall Band 6.5

Svakako moram ponovo. Sa listeningom sam iznenadjena, ocekivala sam 5, sa speakingom takodje, ocekivala sam 7, za writing se nisam znala nicemu nadati, posto mi je u opste tesko islo pisanje na tu temu i ocekivala sam na skali od 5 do 7 nesto (a to je u stvari to-6), dakle moram sve da povisim za jednu ocenu i to na akademiku za jedno dva tri meseca. :dash: :sad2: :mrgreen:

Evo rezultati,

Listening 6
Reading 7
Writing 6
Speaking 6
Overall Band 6.5

Svakako moram ponovo. Sa listeningom sam iznenadjena, ocekivala sam 5, sa speakingom takodje, ocekivala sam 7, za writing se nisam znala nicemu nadati, posto mi je u opste tesko islo pisanje na tu temu i ocekivala sam na skali od 5 do 7 nesto (a to je u stvari to-6), dakle moram sve da povisim za jednu ocenu i to na akademiku za jedno dva tri meseca. :dash: :sad2: :mrgreen:
Što je i sasvim dostižno ako prioneš na vedžbanje. Inače, ovo su odlični rezultati (možeš u majstore s nama). Meni je akademik čak bolje išao nego general dok sam se spremao (ne kažem da je lakši, ali mi nije ni puno teži).

Da znas koliko mi je potrebna sada podrska, iako sam znala da cu morati ponovo da polazem, nekako sam ocekivala bolji rezultat, bar iz speakinga, ali djavo ce ga znati kako se ocenjuje, a i ko zna sta sam ja tamo nalupetala (oce to meni), posto sam bila umorna, jako, i ponekad sam se posle detaljnog obrazlaganja nekog pitanja setila da sam zaboravila sta je u opste pitanje.Bez obzira na to, speaking mi ostaje kao prelepa uspomena.

Sve u svemu, Sledeci put MORA da bude bar 7 na svakom delu, a znam i da bi trebalo da mogu, jer mi se cini da sam zaista dala 40-50% manje od svojih mogucnosti.

Hvala Ti na podrsci!

;)

A sta li ce biti za onoga ko preda za vizu sa starim i u medjuvremenu izadju novi...:dontunderstand:
Ja sam predala za vizu sa starim pasošima, s tim što moj vrijedi još 7-8 god, a kod djece je rok važnosti 5 i 2 god.izvadila sam ih djeci sredinom prošle godine.
Kod nas u Crnoj Gori već su počeli novi pasoši.
Stari će biti važeći uporedo sa novima, mislim i nekoliko godina, a ja stvarno nemam namjeru vaditi novi i uvaljivati se još u taj trošak - jer se nadam da će moj sljedeći biti australski 8).Jedino ću djeci vjerovatno, pogotovu ovaj pasoš od 2 godine važnosti, morati da promijenim u novi ali to će biti tek kad isteknu.

Znači ljudi nemojte da vas brinu stari pasoši, ako je validan još koju godinu.Možete slobodno na njih da idete.

Dandy, ajde kad nađeš vremena skeniraj ono što si poslao u TRA i pošalji mi da pogledam.

Back