Posao u Australiji

Ej, uzo da čitam ovaj forum negde od pedeset prve stranice, rekoh da pronadjem kad smo počeli ove sponzorske kombinacije, ima li šta od informacija da prepišem, jer mi niko ne da da prepišem onaj sastav "zašto volim mamu i tatu", pardon, "zašto volim državu od koje tražim sponzorstvo"....
...sad zaboravih šta sam hteo reći...

A od koje drzave zelis da trazis sponzorstvo? Ako je neka koju "poznajem" mozda bih mogla da ti dosapnem koju recenicu...
Ćao Ge. Mislim WA.

Pročitao sam pola teme.
Kad sam već morao sve da čitam, uspeo sam i neka sećanja da evociram...
Gea dobi remark ieltsa na strani 54
palma me vijala oklagijama na 55
na 57 se tree setio zamoliti da svi napišu podatke u potpisu da se lakše raspoznajemo-sad imamo temu za to
strana 58 me podsetila kako je evro padao pa skakao, a gorivo bilo čak i jeftino pre godinu dana
na 59 topaz izjavio da ne gleda televizor, jer ne mora; moj životni san – život bez TV je dokazano ispunjiv
na strani 60 podsetih se kako smo onda svi slali prazne mejlove to aspc, ne znajući da nam to ništa ne vredi
videh i da sam nekome pomagao za TRA, lepo
ovde se negde setih i maltretiranja oko TRA – menjanja UAC MAPom, pa predjem na site TRA, koji je uzgred budi rečeno premešten, i šta vidim – nema map, i dalje je UAC, zaboravio sam potpuno za taj nesudjeni MAP, a neko je skoro imao pitanja oko toga (ona gospodja sa tri agenta), pa se zabrinuh da nisam pogrešio – ali nisam
nadjoh izuzetnu jednu misao sročenu u izuzetnoj jednoj rečenici našeg adamsa na strani 67, moram da citiram:
Kod:
Tree, mislim da nisi u pravu. Sve sto je ironicno, treba reci kada povremeno nisi namerno mislio kako reci sustinu otprilike legalnog razmisljana sviju nas ovde cime treba istaknuti naklonost ka razmisljanima buducih pitanja a jos vise razmotriti svakodnevnu pojavu razlicitih situacija u kojima nisi kompetentan da dajes odgovore na svrsishodna pitanja istomisljenika razlicitih razmisljanja.
na 68 me podseti boka kako su isključili gas usred zime
tek na strani 78 jednoj kiwijanki odobrena viza...
pa onda još jedna za bias na 79
na 82 počelo da se prelazi na state sponsorship, dandy, pa heksy
na 84 gea dobila co
na 89 dandy dobio sponsora, pa CO na 94
na str 95 jedan cickovski iz vojvodine dobio vizu posle tri meseca, čak mu je i lupili u pasoš, čak je još i otišao, a na istoj strani i pseudonimo i njegov CO
u medjuvremenu na ovim stranama puno novih članova, još sponzorisanja, assessmenta, apliciranja.... a opet vidim i sebe na forumu, znači da sam pročitao šta sam pročitao

i sad me malo boli glava
idem da prošetam, a kad se vratim, da apliciram; bio sam mnogo veseliji dok sam stalno za nešto aplicirao

A vi ljudi dobre volje, ako neko želi da mi pošalje na PP ili mail neke podatke u vezi apliciranja za WA sponsorship, recenziju troškova života, primerak motivacionog pisma ili nekog CVa, sve u smislu da se manje mučim, jer mi ne ide koncentracija nikako u poslednje vreme, :mazi:.

Pozdrav ljudi, ja svratih da vas pozdravim . Nisam vas zaboravila, svratila da vidim jel` jos ko dosao sa ove strane. Palmice bila sam ubijedjena da si ti vec ovamo, nadam se i zelim i tebi i svima da se sto prije rijesi i da ako jos uvijek zelite dodjete u AU.
Mi smo skroz zadovoljni, od onoga sto smo ocekivali ispale su i neke bolje kombinacije.
Recimo jedna od tih kombinacija je sto smo znali i planirali da cemo morati placati skolu( na radnim vizama smo) za klinca, medjutim oslobodise nas toga, dali smo imali srece neznam ali 5-tak ostade u djepu :super: sve u svemu nama je odlicno.
Ja jos neradim :mrgreen: muza su odmah angazovali,prvo je isao u skolu tj neke kurseve tri mjeseca, sve zavrsio i ispolagao i sada sljaka.
Veliki pozdrav za sve! :D

Hej, ljudi!!!! :D :D
Dobili smo mail...Evo delica:

To facilitate the assessment of this application, you are requested to provide the following
additional information listed below:
2nd Instalment Visa Application Charge (VAC) (English language tuition)
● The following applicants over 18 years of age have not demonstrated that they satisfy the
functional English language requirement required for this application.
Secondary Applicants:
The 2nd instalment VAC must be paid for each person listed above. The amount depends on
the date the application was received by this office, and for more detailed information, you
should read Form 990i Charges, available on our website or from any of our offices.
This application cannot be approved unless the required amount is paid for each applicant named,

Pa, znaci to je to.... Sada si sigurna da je sve ostalo OK. Na Britishexpats procitah post nekog tipa kome je viza odobrena istog dana kada je dostavio dokaz o uplati 2nd instalment -a...

Gea, cestitam! Vi ste, takoreci, vec u Australiji, samo toga jos niste svesni u potpunosti : )

A sad jos jedno pitanje za tebe Gea (a pozeljni su i ostali naravno:))

Kako ste se odlucili za tip vize: 175 ili 176-sponzorstvo drzave? Ustvari meni nije jasno koje su prednosti jedne a koje druge?
I ako ste se odlucili za 175, sta ste planirali za posao, trazite li odavde ili cekate da odete tamo? Mozda je neko i pisao o tome ovde, ali ja nesto nisam naletela...

Evo ja da odgovorim....

Razlika izmedju 175 i 176 je u tome sto kao sponzorisana osoba (176) moras da provedes 2 godine u drzavi koja te je sponzorisala, a kao independent (175) mozes da biras gde ces da zivis... To je sustinska razlika...
Drugo, za 176 treba manje bodova - 100, za razliku od 175 - 120, pa je to varijanta za one koji ne mogu da namaknu 120, a zanimanje im je na spisku trazenih u nekoj od drzava...
I trece, State sponsored aplikanti sada imaju prioritet prilikom obrade aplikacija, mada se relativno brzo resavaju i aplikacije za 175 kada je zanimanje na CSL.

Na tebi je da procenis sta su ovde prednosti, a sta mane ovih tipova vize.
Pozdrav

Jos jedna bitna stvar kod 176 vize je da drzava - sponzor odredjuje na kom delu teritorije mozes da se naselis. Tako npr. u svim drzavama koje nude sponzorstvo, ostim SA i ACT, ne smes da se naselis na teritoriji glavnog grada i okoline, a kao sto pretpostavljas, vecina poslova je bas tamo.
Ako mozes da namaknes 120 bodova, bolje apliciraj za 175 vizu. Vreme cekanja se bas znacajno smanjilo kada si na CSL listi. Mi da nismo imali silne zastoje, imali bismo vizu u pasosu jos pocetkom leta.
Kako napredujes sa assessmentom?

Nego, HVALA SVIMA NA CESTITKAMA I PODRSCI :D

Poslednja izmena:
Sto se assessementa tice, jos uvek cekam diplomu, tako da me to koci. Ali bar sam zapocela dugooo cekanje, pa makar za pocetak i diplome, a posle drugih stvari:)

A sto se tice posla, da li ste vi trazili vec posao, ili imate neku drugu kombinaciju? Ili kad stignete tamo, tek onda krecete u trazenje posla? Kakva je vasa organizacija po tom pitanju?

Mislili smo da pocnemo da trazimo posao za supruga kada dobiejmo vizu, znaci za par dana, mada, cisto sumnjam da ce to ici tako lako odavde. Slacemo u narednih par meseci prijave na svaki oglas koji se pojavi u Australiji, pa ako ga prime, idemo... makar to bila i Tasmanija.

Ako ne uspemo nista da pronadjemo odavde, mislili smo da krenemo posle nove godine. Suprug trenutno radi dva posla koja moze da "prenese" bilo gde i koja ce nam omoguciti da prezivimo u Australiji dok ne nadjemo neko zaposlenje tamo.

Dobio sam odgovor iz WA da im je sad processing time 16 weeks.U mom slucaju jos dvadeset dana, jer sad tek obradjuju aplikacije iz prve polovine maja..:think:
Aj boz' pomozi..!
Kud ne trazih sponzorstvo od Viktorije...:dash:

@Djiki
Pa sto ne trazis sponzorstvo i od ostalih drzava...Sta te kosta!
Je l' tako Tree :zper:

@Tree
Znas, to sto ja ne znam bas dobro razliku izmedju SSV i SRSV nije toliko strasno koliko je kada jedan agent ne zna da je za SA potrebno 4.5 na IELTS-u, kako bi se izbeglo placanje AMEP-s...
Ali nije da se vadim..

Poslednja izmena:

Back