Posao u Australiji

Ništa ja, došao s odmora...
Sad bi trebalo da čitam unazad, da vidim ko je od vas šta uradio i dokle stigao, a možda nekog ne bude mrzelo pa mi napiše sve na jednom mestu ;).
Čini mi se da vas ima sad dosta sa state sponsorship u rukama?
Sad mi treba još jedno računanje - ako predam sad za sponzorship, pa ga dobijem, pa krene obrada aplikacije, može biti brzo viza? E meni baš ne treba puno brzo, imam još šta da završavam ovde. I tako.
Sad malo okrećemo ćurak, malo ću ja da zapitkujem po forumu...:)

Ništa ja, došao s odmora...
Sad bi trebalo da čitam unazad, da vidim ko je od vas šta uradio i dokle stigao, a možda nekog ne bude mrzelo pa mi napiše sve na jednom mestu ;).
Čini mi se da vas ima sad dosta sa state sponsorship u rukama?
Sad mi treba još jedno računanje - ako predam sad za sponzorship, pa ga dobijem, pa krene obrada aplikacije, može biti brzo viza? E meni baš ne treba puno brzo, imam još šta da završavam ovde. I tako.
Sad malo okrećemo ćurak, malo ću ja da zapitkujem po forumu...:)

Ma ne sekiraj se tebe će da prime svakakao samo se ti predaj...:hahaha:

Samo da vam javim da sam dobila pozitivan assessment za R&D manager u Vetassess-u. :)))

Prijava 16/06, papiri stigli 19/06, a danas POSITIVE

Jos jednu stvar da ne zaboravim, nisam posebno overavala kopije diploma, spisak ispita i fond casova vec mi je sudski tumac preveo, zaheftao prevod sa kopijom i stavio pecat na oba papira. Sliku nisam overavala, ali mi je sudki tumac "preveo" prvu stranu pasosa tako da su i to prihvatili bez zahteva za overom fotografije... Ko ima pitanja u vezi Vetassess-a tu sam...

Ovo sam zaboravila, nisam im slala nikakvu izjavu da sam van Australije u trenutku podnosenja prijave (potrebno za izuzece za porez) i platila 350$... Kod njih na sajtu ima jedna recenica nakon svih onih ko moze da ti overi tu izjavu, gde kazu da ukoliko ti je kao jedina kontakt adresa van AU onda je to dovoljan dokaz.

Samo da vam javim da sam dobila pozitivan assessment za R&D manager u Vetassess-u. :)))

Jos jednu stvar da ne zaboravim, nisam posebno overavala kopije diploma, spisak ispita i fond casova vec mi je sudski tumac preveo, zaheftao prevod sa kopijom i stavio pecat na oba papira. Sliku nisam overavala, ali mi je sudki tumac "preveo" prvu stranu pasosa tako da su i to prihvatili bez zahteva za overom fotografije... Ko ima pitanja u vezi Vetassess-a tu sam...

CESTITKE !!!

Cestitam!
Da li cete sada aplicirati za state sponsorship i za koju drzavu?

Hvala :)) i Pseudonimo hvala puno na savetima :)
Da, do kraja nedelje cu poslati prijavu za sponzorstvo Viktorije kod njih je na listi ovo zanimanje, pa cemo videti. Inace, trebala sam da dobijem i ponudu posla od firme u kojoj sad radim samo u Melburnu, ali prosle nedelje su mi javili da nista od toga. Probacu samo sa CV pa sta mi Bog da :)

Inace, ja sama idem.

Obzirom na ove nove promene od 1.7. da 175 vize se nece dodeljivati u 2009/2010 mislim da bez SS ili ENS cekanje do vize moze bas dugo da potraje. Ima li kod tebe vesti? Jesi li dobio CO?

Nismo jos... Sudeci prema onome sto pisu ljudi sa raznih strana sveta na britishexpats.com sada su poceli da dobijaju CO oni koji su aplicirali pocetkom maja za 176 vizu (mada nema pravila ima zaista i ekstremnih slucajeva gde su ljudi aplicirali jos u januaru, februaru za ovaj tip vize i jos im se niko ne javlja)...
A ovo za 175 sto si napisala se valjda odnosi na one koji nemaju zanimanje na CSL. Ovih dana se na pomenutom forumu javilo dosta njih koji su u januaru aplicirali za 175 sa zanimanjem na CSL da objave da im je viza odobrena... Izgleda cak da su malo usporili sa 176 aplikantima, a fokusirali se na 175 CSL sa pocetka godine, valjda da bi malo smanjili tu razliku u periodu cekanja.... Ali ko ce ga na kraju znati, mozda uopste i nemaju neki sistem vec kako se kome zalomi...:eek: Videcemo, nema druge nego da se ceka:sad2:

Pozdrav i srecno sa aplikacijom za SS:ok:

Ja vise pratim PomsinOz forum, i oni bas brzo dobijaju 176 vize bar u poslednje vreme (pogledaj timetable kod njih), ali koliko vidim uglavnom se dugo ceka na SS cak i do 3 meseca... Ali ako je dobijes zaboravis to vreme cekanja, zar ne :))

Ja vise pratim PomsinOz forum, i oni bas brzo dobijaju 176 vize bar u poslednje vreme (pogledaj timetable kod njih), ali koliko vidim uglavnom se dugo ceka na SS cak i do 3 meseca... Ali ako je dobijes zaboravis to vreme cekanja, zar ne :))

Pogledacu obavezno.... Ovamo gde ja visim je dosta forumasa iz nama bliskih,nesvrstanih, drzava: Indije, Bangladesa, Zimbabvea, Egipta i sl., pa rekoh mozda nas slicno tretiraju :lol:.
Inace i oni se zale da se period cekanja za SS znatno povecao. Ja sam cekao ravno mesec dana na odgovor, a to je bilo pred novu godinu. Posle toga su krenula ova nova pravila i prioriteti pa vise ljudi trazi sponzorstvo.... Ali prodje i tih par meseci...

No worries, sto kazu Ozi :super:

Pazite sad ovo....

Priority Application Processing Information

As a result of the priority processing direction expalined above only
applications from the following priority groups will be allocated to case
officers.
1. State or Territory Nominated Applications - These applications have
the highest priority for allocation once the department has received and
approved a nomination from a State or Territory authority.
2. Applications with a nominated occupation on the Critical Skills List
(CSL) - these applications are allocated and processed after the State and
Territory Nominated applications.

Izbacili onu vremensku odrednicu da aplikacija ide CO - u u roku od 10 radnih dana... Ocigledno se napravila guzva za 176 vizu....
Kada sam ovo video prosuo sam salve psovki na racun onih iz British council-a zbog njihove zajebancije sa remarkom za IELTS. Potrosili su mi nizasta dva meseca, a oni sto su aplicirali u aprilu vec polako pakuju kofere @#$%$%^#.

Dandy ima li neceg novog kod tebe?

Poslednja izmena:
pa ne znam shta bi ti rekao, ja sam bash u toj grupi iz tachke 1. tvoga posta(i njihovog obaveshtenja). Predao sam alikaciju u novembru 2008. State Sponsorship mi je received i approved od strane APC-a josh 12.tog proslog meseca, i dobio sam mail da ce mi aplikacija biti shortly predata CO-u. Al od tada josh uvek nishta...

Inache da, snimio sami ja to 'za kao 10 dana'.. ali za sada kazem josh uvek nishta, mada podsvesno mozda ja vec i imam CO samo mi se on josh nije javio.. :whistling:

E da to sam i ja primetila.:think:
No dobro, ipak je proritet kada imaš State sponsorhip. :)
U svakom slučaju treba imati strpljenja šta da kažu ljudi koji čekaju i po godinu dana.
Nego htedoh da vas pitam vi što ste radili medicinski pregled, koliko se unapred to zakazuje?
Mislila da uradim to možda za mesec-dva pa da znam kada da pozovem.:whistling:

Mi to jos nismo odradili, cekamo da nam CO kaze kada...
A ti dandy jesi li zavrsio medical i character?

Inace, ispisnici smo. Tebi se racuna valjda ovo u junu kada si presao na 176 kao trenutak apliciranja, a i ja sam aplicirao 14.6. za 176 (1100 - 16.6.)

Upravo mi je stigao novi mejlic i kaze:

STATE OR TERRITORY SPONSORED - Subclasses 885, 475 and 176

If you have obtained state or territory sponsorship your visa
application will be processed as a priority. However it can
take up to 2 months from the time sponsorship is approved until
it is registered on our system. Once registered on our system
your application will be allocated to a case officer for assessment
and once conducted they will make contact if they require additional
information or documentation.

Dobro, ovo je vec malo konkretnije, zar ne?

Upravo mi je stigao novi mejlic i kaze:

STATE OR TERRITORY SPONSORED - Subclasses 885, 475 and 176

If you have obtained state or territory sponsorship your visa
application will be processed as a priority. However it can
take up to 2 months from the time sponsorship is approved until
it is registered on our system. Once registered on our system
your application will be allocated to a case officer for assessment
and once conducted they will make contact if they require additional
information or documentation.

Dobro, ovo je vec malo konkretnije, zar ne?

Ma to zvuci sjajno, budi strpljiv :D

Na pomsinoz forumu dosta njih uradi i medicals i police odmah posle aplikacije da ih to posle ne bi zadrzavalo kad dobiju CO. To uopste nije losa ideja obzirom da medicals mogu da traju i do dva meseca. Rok vaznosti je 6 meseci ako se ne varam ili godinu, svejedno sa ovim ubrzanim promenama u poslednjih 2-3 meseca mislim da sa SS ce se brzo davati vize, pa tako nece ni proci rok vaznosti.

Nego, da se vratim ja na ulepsavanje svoje biografije da bi predala za SS Vic do kraja nedelje :bye:

Back