Posao u Australiji

Razlila se kanalizacija ženi po kući i zove ona vodoinstalatera i on dolazi posle nekog vremena sa pomoćnikom. Gleda majstor ona govna po kući, otvori šahtu i uskoči u šahtu, izlazi posle minut i traži baterijsku lampu, pomoćnik mu doda i on ponovo uskoči unutra, izlazi ponovo za minut i kaže:

Mali, daj ključ osamnaest!
Pomoćnik mu doda i on ponovo uskoči u ona govna, zadrži se oko minut, izlazi i govna počnu da idu u kanalizaciju, gleda majstor pomoćnika i kaže mu:

Uči, mali, inače ćeš ceo život da dodaješ ključeve.

Jaše čovek kamilu pustinjom i kamila polako počne da posustaje, ali na svu sreću on naiđe na oazu i tamo na čoveka koji može da popravi kamilu. On objasni čoveku svoj problem. A ovaj će samo:

Na kanal...
Čovek parkira kamilu na kanal. Majstor uzme bejzbol palicu i udari svom snagom kamilu i ona potrči 100 km/h.
A čovek će na to:

Jesi li ti normalan, kako da je stignem?!
Na kanal...
Ušao lopov u kuću i onako po mraku sa lampom traži plen. Odnekud začu se čudan glas "Isus te gleda". On se osvrnu oko sebe, vidi nema ništa, misleći da mu se učinilo on nastavi. Prođe malo kad opet se začu isti glas "Isus te gleda".Sada je bio siguran da mu se ne čini pa upali svetlo. Kada je upalio svetlo, video je papagaja u kavezu koji viče "Isus te gleda". Lopov se nasmeši i upita papagaja:

A kako se ti zoveš?
Papagaj mu odgovori:

Mojsije.
Lopov se još više nasmeje i upita:

Pa ko ti dade to glupo ime?
Isti onaj koji je dao pit bulu ime Isus.
Evo najkraće i najlepše bajke na svetu. Nekada davno živela jedna devojka koja je svog mladića pitala hoće li je oženiti. Mladić je odgovorio da neće. Od toga dana devojka je živela srećno do kraja svog života, nikome nije prala, kuvala, peglala. Zabavljala se, radila i trošila svoj novac na šta je htela. Problem je da nama devojkama kad smo bile male, tu bajku nisu ispričali, nego su nas zajebali sa onim idiotom na belom konju.

Došao Tarzan na Moravu u Čačak i sprema se da skoči. Kaže mu Čačanin:

Nemoj, Tarzane, ima školjki.
Kaže Tarzan:

Nema veze, u džungli ima mnogo opasnijih stvari.
Uskoči Tarzan, izlazi sav krvav i pita:

Kakve su vam ovo školjke?
Od fiće, audija...

Koja je razlika između dobrih i loših sisa?
Između dobrih sisa stoji krst, a između loših pupak.

Znate li najbrži put da stignem do najbližeg sela?
Ovaj mu odgovori:

Ideš pravo i u utorak skreneš desno.
3. Ispratiti babe
Došle one tako i sele kod baba Nate. Nata se seti da treba nešto da uradi, ali ne zna šta. Seti da je zapisala pa ode da pogleda. Vidi pod 1 da skuva kafu. Ona skuva kafu i posluži je. Seti se da još nešto treba da uradi, ali je u međuvremenu zaboravila da je skuvalala kafu pa pogleda kad vidi pod 1 pa ponovo skuva kafu. I sve tako jedno 10 puta je skuvala kafu. Dođe vreme da babe Naka i Mira odu kući. Kad se malo udalje od baba Natine kuće, baba Naka će:

Vidiš li, Miro, kakva je Nata, ni kafu nije htela da nam skuva.

Dolazi Ciga kod doktora:

Doktore, doktore, kašljem, ne mogu da dišem, umirem.
Smirite se, samo polako. Recite mi da li je neko u Vašoj porodici imao TBC?
TBC niko nikad nije im'o, ali je moj stric u Nemačkoj imao BMW!

Ide Isus Hrist parkom i naiđe na hipika koji puši travu pa mu se obrati:

Dobri čoveče, zašto pušiš? Pušenje je štetno za zdravlje, dobićeš rak pluća.
Ali ovo nisu obične cigarete, ovo je vutra i odlična je, probaj!
Neću, ne pušim, a i ti prestani.
Ali kažem ti, dobra je, probaj.
Ne, ne.
Samo se opusti i probaj, duni jednom.
I da ne uvredi dečka, da pokaže kako je učtiv, Isus pristane i dune par puta.Onda se seti da se nisu upoznali i predstavi se dečku:

Izvini, nisam se predstavio,ja sam Isus Hrist.
Jesam li ti rekao da je vutra odlična!

Ja sam dečak!
A devojčica ga upita:

Kako znaš?
Dečak podiže noge i reče:

Vidiš, imam plave čarapice!

Došla baba kod stomatologa sa 100 da da joj stavi zube.

Sinko, daj mi neke zube za male pare, stara sam i ne mogu da jedem.
Imam, baba, porcelanske.
Koliko ti oni koštaju?
500 eura.
Imaš li, sinko, neke jeftinije?
Imam, baba, drvene. Oni su ti 300 eura.
Joj, sinko, pa ja imam samo 100 eura, daj mi stavi bilo kakve za te pare.
Dobro, baba, imam za te pare, metalne zube. Samo kada ti ih stavim i kada odeš kući, ako se nađeš napolju kada je grmljavina i nevreme, ti onda zabij glavu u zemlju.
Dobro, sinko.
Stavi on njoj metalne zube, ode baba u svoje selo i jednog dana dok je čuvala ovce, poče da grmi, seva i baba se seti saveta i zabi glavu u zemlju. Prolazio pored nje seljak, vide babu kako se naguzila, priđe joj otpozadi i opali je. Kad čuješ babu iz zemlje:

Udri, grome, al' do zuba nećeš doći!

Citala sam "Australia FOR DUMmIES" , pa rekoh, da podelim sa vama par novo-naucenih pojmova.

Drongo
In the early 1920s, an Australian racehorse called Drongo came very close to winning major races, but in 37 starts he never won a race. Soon after the horse’s retirement, racing fans started to use the term for other horses that were having similarly unlucky careers. Soon after, the term became more negative, and was applied also to people who were hopeless cases or used to describe a fool, a stupid person, or a simpleton. So if you’re called a drongo, it’s not a compliment!

G’day
You’ve certainly heard this one! And it really is the standard Australian greeting, used at any time of the day or night, though it’s not used as an alternative to farewell, as good day might be in other countries.

Stubby
A short, squat beer bottle often encased in a stubby holder (a foam casing) in warmer climates. The stereotypical Australian male is often depicted drinking a stubby, while dressed in a pair of stubbies (the trade name for a pair of men’s brief shorts).

You Right?
“Do you need my help?” It’s often used by salespeople and is the Australian equivalent of “Are you being served?” or “May I help you?”

Ne znam kako se prebacuje link,ali video sam na zvanicnom Au.. sajtu pod changes..

Introduction of a JobReady Test

The Government is introducing a JobReady Test (JRT) from 1 January 2010 for all GSM applicants nominating trade occupations for migration purposes. This measure complements similar measures previously announced for the subclass 457 visa and is designed to ensure a supply of ‘job ready’ applicants to supplement Australia’s labour market needs. The JobReady Test will also ensure a consistent standard of skills and competencies across trade occupations.

The JRT will ensure that GSM applicants who wish to migrate to Australia are able to successfully compete in the Australian labour market in the area of their nominated occupation.

Details of the JobReady Test are being developed by the Department of Education, Employment and Workplace Relations in consultation with the Department of Immigration and Citizenship and key industry stakeholders.

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/gsm-reforms.htm

Mislite na ovo?

Introduction of a JobReady Test

The Government is introducing a JobReady Test (JRT) from 1 January 2010 for all GSM applicants nominating trade occupations for migration purposes. This measure complements similar measures previously announced for the subclass 457 visa and is designed to ensure a supply of ‘job ready’ applicants to supplement Australia’s labour market needs. The JobReady Test will also ensure a consistent standard of skills and competencies across trade occupations.

The JRT will ensure that GSM applicants who wish to migrate to Australia are able to successfully compete in the Australian labour market in the area of their nominated occupation.

Details of the JobReady Test are being developed by the Department of Education, Employment and Workplace Relations in consultation with the Department of Immigration and Citizenship and key industry stakeholders.

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/gsm-reforms.htm

Mislite na ovo?
Da to je to mada mislim da sam video da se odnosi i na jos neke subclass..a ne samo na 457.

ako sam ja to dobro skontao vazice za sve GSM-ovce koji predaju aplikaciju posle 1. jan 2010.

vazice za sve koji idu preko ZANATA (trade occupation).

Za ostale ne vazi.

U medjuvremenu, od 01.07. vaze nove cene, pa tako 176 kosta 2.525 dolara + 3.510 dolara za drugog clana (ukoliko dobije ispod 4.5 na IELTS-u).

Ovo je za mene znacajno povecanje! (sad bih nesto rekao u vezi sa jednom rupicom na telu ispod ledja, ali cu se uzdrzati :vudu:)

Koliko je pametno poslati nepotpunu prijavu u DIAC da bi se izbeglo povecanje cena, pa je naknadno kompletirati?

A mene interesuje da li se second instalment placa po ceni kada te pozovu da platis (posto na sajtu pise da se ne uplacuje dok ti ne kazu) ili po ceni koja je vazila kada si aplicirao?
Sto kaze Aleksin, 500+ dolarica nije za bacanje....

A mene interesuje da li se second instalment placa po ceni kada te pozovu da platis (posto na sajtu pise da se ne uplacuje dok ti ne kazu) ili po ceni koja je vazila kada si aplicirao?
Sto kaze Aleksin, 500+ dolarica nije za bacanje....

second instalment se placa pre dobijanja vize ako pricamo o parama za DIAC,ako se placa za agenta to ne bi znao, mislim da kod njih ima i third instalment

Ma jok, ja sam onaj zadnji u redu sto mase gacama..:gace:(koliko kostaju ove zajebancije ,dobro su mi i gace ostale..)
..Nego tu je moja frendica Hexy..i jos par njih..pa sve mislim sad ce da grune sampanjac..
..pu..pu..da ne ureknem..!:;)

Hej djiki rode, ovo ako ovako potraje ima da IH nema...
e025.gif

Ništa bwe ne znamo, ništa nam ne javljaju...
a055.gif

Back