Posao u Australiji

ne moras da pitas na engleskom, mozes i na srpskom,

odgovaraju na mail, ali uglavnom upucuju na zvanicni sajt

mozes nazvati i telefonom i imas opciju (ako se dobro secam) da pritisnes broj xx ako hoces da nastavis razgovor na srpskom...zavisi od pitanja ali i tada upucuju a sajt, uglavnom

Imam konkretna pitanja vezano za radno iskustvo.
Znam da mnoge to interesuje pa pitam one koji imaju iskustva da odgovore neka odgovore.
Procedura mi je jasna da treba polagati IELTS pa slati diplomu u AUS....
Moja pitanja glase posto sam ja konkretno vezan za oblast elektrotehnika (a isto vazi i za ostale oblasti) zanima me:

1. Ko je relevantan da proceni moje radno iskustvo i na koji način se to proverava?

2. Kako će meni neko da poveruje da sam ja stekao neko iskustvo ako sam radio sve i svašta 3 godine u nekoj obicnoj privatnoj firmi koja funkcionise na granici zakona (a takvih je najviše), i recimo ako sam stekao iskustvo u nekom javnom preduzeću Telekomu, Elektroprivredi...?

3. Kakva je razlika ako ja stvarno od trenutka diplomiranja provedem u nekoj firmi 3 godine, ili recimo jednostavno platim u nekoj privatnoj firmi da dobijem potvrdu da sam u toj firmi radio to i to na tim i tim poslovima, da li će oni proveravati to, kako se to tretira?

Hvala unapred onima koji mi daju savet u vezi "radnog iskustva" oko iseljenja.

Pozdrav svima,

da li je neko od vas aplicirao za skilled migrant vizu sa zavrsenim pravnim fakultetom? Kakvi su zahtjevi u pogledi skill assessmenta i radnog iskustva za tu profesiju, i da li je isto ako je u pitanju rad na fakultetu, ili rad u advokaturi? Zahvalan!

Back