Posao u Australiji

Cao Amlap,
Ja sam veliki protivnik konzumiranja cigareta,tako da super sto si ostavila cigarete!!!
Super sto i ti imas troje dece,bas lepo.
Pitala si me koji tip vize radimo,a ja ti prethodno napisah Skill Sponsored Designated- area,tako pise u bukletu bar.
Mnogo mi je frka oko nerviranja sta da ti kazem i sama znas kako je to.
Srdacan pozz od mene!!!

Annyyy, kad ste predali papire? (izvini ako ste već rekli, ovde se zaista postovi šetaju tamo-amo po nekim čudnim putanjama, već danima ne mogu da pohvatama ko je kad šta rekao i kome odgovorio).
Da dopunim Topaza, najkraći rok od trenutka podnošenja papire, do trenutka dobijanja vize ( za PR skilled program) za koji ja znam bio je 7i po meseci i čovek je Indijac (ima tome već neko vreme), najduži mislim 15. I nema neke verovatnoće, tamo su jednostavno određeni broj ljudi sa gomilama papira, pa kako im kad ide i kako su raspoloženi.
Ma da ne pišem puno, probaj npr http://www.austimeline.com/aus/searchApps.jsp , pretraži , vidi.
Hteo sam da te pitam, kako ste zadovoljni uslugom agenta? Voleo bih da znam i koliko koštaju te usluge (ako nije nekulturno da pitam). Koliko znam, kada odredite agenta u formularu za aplikaciju, svu komunikaciju DIAC obavlja sa vama preko njega, tako da bi i sve vaše nedoumice i upite prema DIAC trebalo agent da radi i vama prosleđuje.
Topaz, provedoh 10 sati na onom tvom forumu (oči mi pobelele). Stvarno je dobar.
Samo sam propustio, jesi li već dobio mail "visa granted", ili ga čekaš uskoro?
Izvinjavajte ako je duži post, kad pišem kraće rastrče se sami po forumu, pa ispadne kao da sam pričao sam sa sobom (ili predsobljem).
Ustvari, možda je to ipak zato što sam zaglavio već predugo sa ovim skill assessmentom, pa sam počeo da "brljavim" po malo.
uf
end

Svi mi malo koji cekamo ili smo cekali malo poblesavimo.
Dok viza ne bude lupljena u pasos ne verujem nikome.
Ma australijanci imaju svo vreme ovog sveta.

Ej,Topaz, pitanje za tebe: pošto si ti prošao sve procedure reci mi molim te ( nadam se da se annyyy neće ljutiti što opet pitam ovo) koliko su ti medicinski pregledi, je li to stvarno tako skupo kao što mi annyyy reče: ...Kako nas je agent informisao koji nam radi papire tamo,da su cene sledece;za
odrasle je cena 265aud,za decu do 12godina je 165aud.a za decu iznad 12god 220aud...

Još nešto: onaj forum je super i pronašla sam te :) .Vidim koliko ljudi je oštećeno micanjem onog "D" iz TRA procedure.Pokušala sam da se registrujem ali B2B mi je odgovorio/la mailom da ne može od decembra ali će moći za par dana.

Takođe eto da kažem, moja rođaka iz Australije mi je rekla da je ASPC prošle sedmice primio moju aplikaciju, i eto sad mogu da čekam taj "čuveni" ACN letter.Koliko vidim da je to otprilike upakovano u 2 mjeseca od dana primitka.

Hej Amlapice naravno da se ne ljutim,veruj mi nemam zasto.
Drago mi je da cujem jos podataka iz iskustva drugih,i naravno neki savet,ako postoji u vezi cele ove zapetljancije,,to jest sredjivanja papira.

Pitanje za Topaza:Da li si ti vec u AU,ili jos uvek sredjujes papire,nisam bas skontala?

Pozzz svima!

Pozdrav svima,
Moze li mi neko reci kako se u Australiji u listi zanimanja vodi VETERINARSKI TEHNICAR ?
Da li je moguce otici u Australiju na turisticku vizu , a trajno ostati tamo ?
Gradovi koje preporucujete prvenstveno za porodicni zivot

Pozdrav svima,
Moze li mi neko reci kako se u Australiji u listi zanimanja vodi VETERINARSKI TEHNICAR ?
Da li je moguce otici u Australiju na turisticku vizu , a trajno ostati tamo ?
Gradovi koje preporucujete prvenstveno za porodicni zivot

Pročitaj moj post na predhodnoj strani , ima više linkova :).Traži pod FARRIER .

Evo i ovo:
http://www.immi.gov.au/asri/a-z.htm
http://www.immi.gov.au/asri/occupations/f/farrier-4123-13.htm

Ne vjerujem da se može ići tako turistički, pa da ostaneš.Jedino ti taj period može pomoći da vidiš kako sve tamo funkcioniše itd.Morao bi se vratiti jer bi ako to ne ispoštuješ dobio zabranu ponovnog ulaska.Vrlo su strogi po tom pitanju.

Za gradove ne znam, možda Sidewalker kaže nešto o tome on je već tamo u Perthu ako se ne varam.

Još nešto: onaj forum je super i pronašla sam te :) .Vidim koliko ljudi je oštećeno micanjem onog "D" iz TRA procedure.Pokušala sam da se registrujem ali B2B mi je odgovorio/la mailom da ne može od decembra ali će moći za par dana.

Takođe eto da kažem, moja rođaka iz Australije mi je rekla da je ASPC prošle sedmice primio moju aplikaciju, i eto sad mogu da čekam taj "čuveni" ACN letter.Koliko vidim da je to otprilike upakovano u 2 mjeseca od dana primitka.[/QUOTE]

Koliko se secam, izvini zbog kasnjenja odgovora, bio sam zauzet, za odrasle je 6700 din a za decu (ne znam od koliko do koliko godina) nasa cerka je imala skoro 3 godine u septembru 2007 kostalo je 3000 din.
I mora se platiti DHL 2300 din

Hej Amlapice naravno da se ne ljutim,veruj mi nemam zasto.
Drago mi je da cujem jos podataka iz iskustva drugih,i naravno neki savet,ako postoji u vezi cele ove zapetljancije,,to jest sredjivanja papira.

Pitanje za Topaza:Da li si ti vec u AU,ili jos uvek sredjujes papire,nisam bas skontala?

Pozzz svima!

Sve smo zavrsili platili, procedura je sledeca>
Sve sto treba jeste da DIAC posalje nasoj AU ambasadi broj odobrenja da se lupi viza.
To cekamo

Eh... Blago vama i srećno...

Procitala sam sve vec nekoliko puta, ali nisam videla da je neko napisao da mu je zanimanje na MODL listi.
AMLAP, koje teme si imala na writingu do sada?

Moje zanimanje je na MODL (kuvar), ali kao što reče Tree to može da ubrza assessment ali sam proces dobijanja viza - ne vjerujem.Za to je potreban GOOD LUCK.
Teme:
Task 1 (prvi put):U nekom sam restoranu i slavim nešto s nekim društvom i ja treba da kažem kojim povodom sam tamo, kako smo usluženi, da li ću opet doći i pohvale ili pokude u vezi s tim.
(drugi put): Čitam u uglednim novinama neke informacije o gradu koji dobro poznajem ali te vijesti po mojim informacijama nijesu tačne.Pišem uredniku tih novina demanti te informacije (jer sam predhodno provjerila) i kao čudi me da tako ozbiljne i ugledne novine mogu objeviti tako nešto neprovjereno.
Task 2 (prvi put): Neki ljudi misle da stariji ljudi moraju ranije da idu u penziju, jer efektivnost njihovog rada opada, a da treba da dođu mlađi ljudi. Da li se slažem ili ne.
(drugi put): Posljednjih godina primjećuje se sve veći broj gojazne djece.Što mislim zbog čega je to tako i kako se to može spriječiti.

Pročitaj moj post na predhodnoj strani , ima više linkova :).Traži pod FARRIER .

Evo i ovo:
http://www.immi.gov.au/asri/a-z.htm
http://www.immi.gov.au/asri/occupations/f/farrier-4123-13.htm

Ne vjerujem da se može ići tako turistički, pa da ostaneš.Jedino ti taj period može pomoći da vidiš kako sve tamo funkcioniše itd.Morao bi se vratiti jer bi ako to ne ispoštuješ dobio zabranu ponovnog ulaska.Vrlo su strogi po tom pitanju.

Za gradove ne znam, možda Sidewalker kaže nešto o tome on je već tamo u Perthu ako se ne varam.

Hvala AMLAP,ne nadjem nigde veterinarski tehnicar, ali procitacu jos koji put...

Što posla čoveka u kovače konjskih potkovica, misliš da može tu da se nadje?:)
Ustvari bilo bi dobro da može, jer na SOLu nisam video da se traže "niža" veterinarska zanimanja, kao što su možda 6392-11 Veterinary Nurse i 6399-15 Animal Attendant.:(

Što posla čoveka u kovače konjskih potkovica, misliš da može tu da se nadje?:)
Ustvari bilo bi dobro da može, jer na SOLu nisam video da se traže "niža" veterinarska zanimanja, kao što su možda 6392-11 Veterinary Nurse i 6399-15 Animal Attendant.:(

Hahaha.. Eh, nisam imala lošu namjeru,ali to bi mu bilo super ( a nije baš kovač, nego češlja grivu i održava kopita itd), to je isto dio poziva ...
Ne, stvarno, poslali smo SOL listu pa neka pronađe sam kao što smo mi to radili.Bez ljutnje, nije mi jasno da ljudi dolaze na forum da im mi tražimo zanimanje:shock:
Ljudi, ako mislite ići u migrante prvo i osnovno je da znate engleski u onoj mjeri da sami nešto pročitate iz linkova, mi vam ne možemo ovdje prevoditi.Nisam ni ja sve znala pa sam uzela rečnik pa polako...Stvarno mi je bilo glupo da pitam na forumu što znači koja riječ ...:roll:

I ponovo apelujem: sve isprintajte pa sjedite za stolom, podvukujte, prevodite a gdje se zapne eto foruma:)

Hahaha.. Eh, nisam imala lošu namjeru,ali to bi mu bilo super ( a nije baš kovač, nego češlja grivu i održava kopita itd), to je isto dio poziva ...
Ne, stvarno, poslali smo SOL listu pa neka pronađe sam kao što smo mi to radili.Bez ljutnje, nije mi jasno da ljudi dolaze na forum da im mi tražimo zanimanje:shock:
Ljudi, ako mislite ići u migrante prvo i osnovno je da znate engleski u onoj mjeri da sami nešto pročitate iz linkova, mi vam ne možemo ovdje prevoditi.Nisam ni ja sve znala pa sam uzela rečnik pa polako...Stvarno mi je bilo glupo da pitam na forumu što znači koja riječ ...:roll:

I ponovo apelujem: sve isprintajte pa sjedite za stolom, podvukujte, prevodite a gdje se zapne eto foruma:)

Just take it easy:))

Back