Daliborka Delibašić, novinarka iz Obrenovca
"Ja sam se nadala do poslednjeg trenutka da neće, i svi smo mislili da neće, čak i kada je voda ušla u dvorište, mi smo govorili - neće, i kad je stigla do stepenica na ulazu u kuću govorili smo - neće. Međutim kada je stigla mom suprugu skoro do pojasa, onda smo rekli - vadi decu prvo iz kuće. Decu smo uspeli da smestimo u naselje Sava i suprugove roditelje", kaže Daša, koja je dodala da su ona i suprug ostali upravo zbog neverice da će se tako nešto dogoditi.
Ipak, prema rečima novinarke Daliborke Delibašić, najgora je bila noć, jer su veze bile otežane, a komunikacija sa decom potpuno prekinuta.
„Mrak i krici ljudi koji zapomažu, lavež pasa“, bilo je sve što je Daša čula te dramatične večeri.
Daliborka objašnjava da u naselju u kojem živi ima dosta prizemnih kuća.
„Kad je svanulo, tog trenutka smo postali svesni šta se desilo sa našim gradom, našim kućama“ , objasnila je Daliborka.
Daliborka se ovom prilikom i svim kolegama sa kojima je sarađivala zahvalila na solidarnosti.
Koliko su poplave nanele materijalne štete svedoči novinarka koja govori da su mnoge njene komšije ostale bez krova nad glavom.