Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Мој је мало мањи од тог минимума па никад нисам сасвим успео да схватим ту причу са девизним резервама и динарима. А покушавао сам да схватим.

Ај сад..да пробамо, вероватно безуспешно. Држава добије неке јевриће...е сад..њој требају динарчићи. Да ли би можда она требала на већ постојећем тржишту да купује динаре, од банака (или већ...грађана..или..ко их има а не требају му тренутно)? Ал' онда ти јеврићи оду на тржиште..банкама...грађанима, привреди...

Ако то не уради...она их ставља у девизне резерве...то му дође неки...није "штек" него... негде се сакрију паре, да се никад не такну... а уместо тога се у еквиваленту одштампају паре (динари). Ал' онда не би ове девизе требало више да постоје. Мсм...ако их ставиш у неку банку да се оплођују...они постоје....добијамо практично дупло више пара... мени делује логично да би те девизе требало спалити, ако већ штампамо динаре који су номинално еквивалент тим девизама у резерви...

Стварно не разумем причу о девизним резервама. Никад је вероватно нећу ни разумети.

Не излази ми цела порука. Не знам зашто. Овако кроз цитат ће ваљда цела да се види.

- - - - - - - - - -

Мој је мало мањи од тог минимума па никад нисам сасвим успео да схватим ту причу са девизним резервама и динарима. А покушавао сам да схватим.

Ај сад..да пробамо, вероватно безуспешно. Држава добије неке јевриће...е сад..њој требају динарчићи. Да ли би можда она требала на већ постојећем тржишту да купује динаре, од банака (или већ...грађана..или..ко их има а не требају му тренутно)? Ал' онда ти јеврићи оду на тржиште..банкама...грађанима, привреди...

Ако то не уради...она их ставља у девизне резерве...то му дође неки...није "штек" него... негде се сакрију паре, да се никад не такну... а уместо тога се у еквиваленту одштампају паре (динари). Ал' онда не би ове девизе требало више да постоје. Мсм...ако их ставиш у неку банку да се оплођују...они постоје....добијамо практично дупло више пара... мени делује логично да би те девизе требало спалити, ако већ штампамо динаре који су номинално еквивалент тим девизама у резерви...

Стварно не разумем причу о девизним резервама. Никад је вероватно нећу ни разумети

, привреди...

Стварно не разумем причу о девизним резервама. Никад је вероватно нећу ни разумети

Poslednja izmena:
Laž, laž i samo laž. Stop propagandi partijskih robota. Sva upozorenja su bila objavljena blagovremeno na sajtu RHMZS, arhive su još tamo (ako ih ne cenzurišu kao i ostatak interneta!)

njen prijatelj meteorolog se jedva spasao :lol: jak neki meteorolog, mora da je sa megatrenda...

a ako je bio kod nje u drustvu one za koju je rekla da joj je potvrdila zvanicnu verziju da je 101 posto istinita ja da sam na njenom mestu ovom "meteorologu" bi zavrnula shiju.

Gledam sad hrvatski program, prikazuju poplave u Hrvatskoj, Bosni i Srbiji. Kod njih gde god su prikazali i koga god su snimili, svaki i jedan je plakao i cmizdrio, a kod nas jos nisam videla ni jednog unesrecenog da je suzu pustio, neki su se i zezali. Kaze baba sa drugog sprata onom spasiocu sto joj dotura hleb u kanti na konopcu, .......e hvala, aj dodji i sutra da malo pricamo, ponesi i sat, istrosile mi se baterije:D
Jesmo stvarno neka zaj.ebana rasa, dusmani mogu samo da crknu od muke kad nas vide takve ne unistive:D

Не знам како је у другим градовима али у мом граду се растрчали активисти Управе прихода и сравњују податке из Пореских пријава и стања пријављеног на лицу места.Више од половине грађана пореских обвезника, накнадно позивају у Управу прихода да допуне пријаве.
Значи, следећа задужења (или ће можда допунска за ову годину) биће увећана више пута.
Држави требају паре и нема зезања. (Осим на форуму - наравно јер су ту бесплатна).

aj ponovi mi link jer mi otvara naslovnu stranu blica na ovom sto si dao

Еве ги.

Ja, AV, podnosim ostavku!Podnosim je jer sam se ispavao i u ovo malo lucidnih trenutaka shvatio sam svoju nezamenljivu odgovornost za stanje u državi na čijem sam čelu.
Shvatio sam da mi je Zakon o vanrednim situacijama nalagao da „odmah po saznanju da postoji neposredna opasnost od elementarne nepogode“ (član 30, Služ. gl. 111/2009 i 92/2011) proglasim vanrednu situaciju, a to saznanje je postojalo još od utorka 13. maja kad je već posle 17h Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ) najavio velike padavine, a iste večeri je to i Biljana Vraneš pročitala u III dnevniku RTS-a, upozorenje pojačano mapom Srbije gde su područja u vanrednoj opasnosti bila označena crvenom bojom.
Ja, AV, proglasio sam vanredno stanje tek u četvrtak, 15. maja, u popodnevnim satima, kad je za mnoga ugrožena područja već bilo uglavnom kasno. Nisam se oslonio na stručnjake, već na pogrešne procene sebe samoga i svojih drugara iz vlasti, što me čini objektivno odgovornim za teške posledice po živote i imovinu stotina hiljada ljudi.
Takođe ja, AV, pored ovog osnovnog, zakonskog, političkog i nezaobilaznog razloga, podnosim ostavku i iz sledećih moralnih razloga:
1. Iako sam ranoranilački već dve godine u vrhu vlasti – de facto sam bio to vreme sam vrh vlasti – nisam iz toga skoro ništa naučio. Podsticao sam poslušnički, slugeranjski stav mojih saradnika, pa čak i ministara. Pa sam tako dočekao da me, na sednici Vlade, 15. maja, kad sam shvatio kolike su razmere katastrofe, ponese histerično-paranoično stanje koje nisam mogao da kontrolišem; sviknuti na moje nenormalno ponašanje, ministri su prećutali moje ispade, umesto da me neko od najviših državnih rukovodilaca sabrano prekine (ili, još prigodnije, otera u p. m.), čime sam dodatno uplašio stanovništvo (kad je već mnogo toga bilo kasno), uneo paniku, zbunio državnu upravu i nadležne službe, pojačao nered i konfuziju, umesto da se smireno i civilizovano obratim javnosti kako bi se umanjile haotične i tragične posledice koje su usledile.
2. Tada sam pozvao dobrovoljce na Šabac, hiljadu i po njih, umesto da sam Šabac pozovem na veću angažovanost (jer ima i tamo dovoljno ljudi). Smenio sam, nošen svojom nezajažljivom željom da moji svuda vladaju, predsednika lokalnog Štaba i predsednika opštine Šabac, koji nije iz moje stranke, i postavio svog čoveka, Babića iz Vrnjačke Banje, koji se, ne poznajući ni Šabac ni ovaj posao, pokazao brzo kao nesposoban, pa sam onda na to mesto gurnuo generala Dikovića, načelnika Generalštaba. Ja, AV, time sam se umešao u komandovanje vojskom, što nije uopšte u mojoj ingerenciji, a ogrešio sam se i o funkcionalnost komandovanja, jer je posao ovog generala da nadgleda čitav angažman Vojske Srbije na svim ugroženim područjima, a ne samo u Šapcu. Iskreno, uprpio sam se, šta je tu je, ali sam itekako odgovoran za svoje teške pogreške.
3. Vozikao sam se helikopterima, pontonskim čamcima i amfibijama, vukući sa sobom snimatelje i novinare, koji su svakako imali preča posla da izveštavaju nego da mene slikaju, čime sam, još gore, naveo i pojedine svoje ministre, a onda i ostalu estradu, da se posluže istim suvišnim marketingom. To je s pravom ostavilo ružan ukus u javnosti, jer je ličilo na stranačku i vlastodržačku promociju, zbog čega se osećam duboko postiđenim.
4. Neprimereno, naopako, preteći zabranio sam da se objavljuju podaci o postradalima sa smrtnim ishodom, kako bih te podatke ja lično objavio, kojom prilikom sam – u najmanju ruku ružno – pitao „gde su te stotine i hiljade mrtvih“, iako broj smrtno postaradilih nije konačan niti znamo sve razmere ove katastrofe. Molim Srbiju da mi ovo posebno oprosti.
5. Dopustio sam, i svojim ponašanjem ohrabrio, brojne nazovi rukovodioce – državne, administrativne, medijske i ostale – da hroničnu neorganizovanost države ne umanje, već pojačaju do košmara, tako da se društvo, na osnovi samoodbrane, moralo samo nekako pribrati, što svakako nije najbolji način za vanredne situacije ove vrste. Naročito sam, ako ne lično, a ono kroz svoje nesposobne saradnike i trabante, narušio lanac koordinacije i komandovanja u slučaju Obrenovca, jer su, umesto da misle svojom glavom ili da slušaju pametnije od sebe, nadležni za uzbunjivanje i akciju spasavanja čekali da im ja to odobrim. Umesto da radim svoj posao – posao glavne državne koordinacije uz savete proverenih, pravih stručnjaka – ja, AV, predao sam se niskoj strasti glumljenja Vođe, što je daleko od evropskog standarda kojem sam se, na jeziku, obavezao.
Mogu navesti i sijaset drugih razloga, ali na kraju, da ne davim u ovoj poplavi, moram priznati i ovo:
Između 1993. i 2008. godine – punih 15 godina – pripadao sam tzv. radikalnoj stranci i podsticao, u svojstvu jednog od njenih čelnih ljudi, najdublju političku patologiju (Šešeljevih neonacista), pa sam, čak, odatle dospeo do položaja ministra informisanja u vreme NATO bombardovanja, kad je ubijen novinar S. Ćuruvija, poginuli brojni radnici RTS-a, a ja dobio stan od države. Davao sam tokom tih ranijih 15 godina brojne gadne izjave, kojih se danas valjda stidim. Ali neka bude šta je bilo. Ja, AV, podnosim ostavku i tek ću se za 15 godina ponovo pojaviti u političkom životu, koliko mi treba za skrušenu, hrišćansku i svaku drugu pokoru od ranijeg šešeljevskog angažmana. U međuvremenu, predaću se lektirama Vebera, Parsonsa, Lumana i evropske liberalne misli, baviću se svojom porodicom i pravnim zanatom koji sam davno izučio a nisam ga nikad praktikovao, i pokušati da doprinesem, najpre svojim nečinjenjem, a onda skromnim delima, ustanovljenju građanskog društva u Srbiji i same Srbije kao pravne i demokratske države po ugledu na razvijenu Evropu.
Ima za mene, verujem, života i po strani od politike!
Ja, AV,
u prestonom gradu Beogradu,
31. juna 2014.
na dan završetka deonice Ub – Lajkovac
Izvor bejaše ovde: http://blog.blic.rs/1219/AV-ostavka

Autora ne znam...

Šamac kao gradić mnogo najebao...
http://www.muskiportal.com/bosanski-samac-zivot-nakon-apokalipse/?PageSpeed=noscript

- - - - - - - - - -

Ni mrtvi nisu bili pošteđeni...
aa_picture_20140523_2381809_high-1024x682.jpg

Колико овде имa жртaвa..

pazte komentar bota na informerov tekst... pa se pitate koji je to mozak.... :lol:

pile ima veci....
Tajkuni ne zele da nam EU pomogne. A kad udjemo u EU, imacemo po 1000 E samo socijalne pomoci.

Razvijenije zemlje, sa iskustvom resice sve nase probleme.

:mrgreen:

Na srecu, samo mali broj ljudi u Srbiji zeli zlo nasem hrabrom rukovodstvu.

Mi istinski PRPOZNAJEMO da se sada u Srbiji desava jedna vazna promena, da sad idemo napred, na zapad, da se nasa svest menja, idemo putem pobednika, putem demokratije i bogatstva.

Tajkuni ne zele da nam EU pomogne. A kad udjemo u EU, imacemo po 1000 E samo socijalne pomoci. Razvijenije zemlje, sa iskustvom resice sve nase probleme.

To tajkuni nece.

I oni koriste tuđu nesreću: Bahate gazde podigle kirije i cene stanova

NA listi bahatih i nesavesnih profitera koji pokušavaju da se okoriste o patnju Obrenovčana našli su se i - pojedini stanodavci.

http://dnevno.rs/biznis/nekretnine/...hate-gazde-podigle-kirije-i-cene-stanova.html

Ko tu laže? Marić tvrdi da su Obrenovčani bili upozoreni da treba da se evakuišu

Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije Predrag Marić izjavio je da su građani Obrenovca još 14. maja bili upozoreni preko medija da je neophodna evakuacija te opštine.

http://dnevno.rs/vesti/srbija/12478...i-bili-upozoreni-da-treba-da-se-evakuisu.html

Не знам како је у другим градовима али у мом граду се растрчали активисти Управе прихода и сравњују податке из Пореских пријава и стања пријављеног на лицу места.Више од половине грађана пореских обвезника, накнадно позивају у Управу прихода да допуне пријаве.
Значи, следећа задужења (или ће можда допунска за ову годину) биће увећана више пута.
Држави требају паре и нема зезања. (Осим на форуму - наравно јер су ту бесплатна).

Sta je tu cudno - u ovoj nepogodi isplivalo je sve kojiko smo zakazali i koliko je drzava jadna i bedna koju ostavljamo svojim potomcima
Daj za puteve, daj za sanaciju klizista, daj za izgradnju kuca, daj za civilnu zastitu i crveni krst, daj za vojnu opremu....sve nam treba
sve je razruseno i zapusteno....

http://www.zeleznicesrbije.com/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/medija_centar/node_1400676993.html

Poslednja izmena:

Back