Ангел.
Buduća legenda
- Poruka
- 47.643
A kako to unapred znas? Ne lici li ti to pomalo na neobjektivnost ili uplasenost (tj. ostrascenost)?
Smiri zivce i gledaj neko vreme, nekoliko dana, pa onda komentarisi i osudjuj.
А како не бих знао?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A kako to unapred znas? Ne lici li ti to pomalo na neobjektivnost ili uplasenost (tj. ostrascenost)?
Биће позива на одговорност, али не и санкција за све који су одговорни.
Naravno, u istinu je najteže poverovati, pogotovo kada je u sukobu sa subjektivnim doživljajem i rezonovanjem, oni nisu alternativa, oni su tu da pokupe zaslug i kajmak, poznajem dosta ljudi, prilično sam upućen šta se dešava po javnim preduzećima pogotovo u energetici i vodoprivredi.
Najbolji učinak i brzo su delovali ljudi od struke, čije moralne norme ne dozvoljavaju politikanske pikanterije, poltronstvo i slčno, da bi napredovali u struci, da li stvarno misliš da su Vučić i njegova ekipa vodili odbranu od poplava, preventivna potopljavanja itd. U mnogim opštinama su se dokazali penzioneri, stari istrošeni kadrovi, penzionisani oficiri itd. Jedna je slika na tv-u potpuno je drugačije u realnosti. Marić je po struci pravnik, to što je položio master 20 godina posle diplomskog ga ne čini stručnjakom za vandredne situacije,
А како не бих знао?
Ja verujem da u takvoj situaciji kao sto je ova, nije bitno ko je sta nego koliko pomaze narodu i spasava sto se spasti moze. Zato sam i vise puta ponovila u temi da za to nije zasluzna samo vlast (ili Vucic, posto neki samo to ime i spominju), vec ceo narod, i oni/mi su/smo pomagali vlastima da bi pomogli ugrozenim gradjanima, tako da mislim da tu ne treba gledati ko je ko i ko je sta. Tada su svi jedno, homogena masa ugrozenih, uplasenih i unesrecenih, i to se pokazalo tacnim.
A za odgovornost sam vec rekla da verujem da ce njenog utvrdjivanja biti.
Pa ipak od toga nemas nista. Daj da vidimo hoce li biti utvrdjivanaj odgovornosti (a po svakoj logici stvari - hoce), pa cemo tada da razgovaramo i kritikujemo ako treba, za ovu situaciju.

А до тада да шутимо?![]()
Predloženo ukidanje vanredne situacije, bilans 33 žrtve
Ja verujem da u takvoj situaciji kao sto je ova, nije bitno ko je sta nego koliko pomaze narodu i spasava sto se spasti moze. Zato sam i vise puta ponovila u temi da za to nije zasluzna samo vlast (ili Vucic, posto neki samo to ime i spominju), vec ceo narod, i oni/mi su/smo pomagali vlastima da bi pomogli ugrozenim gradjanima, tako da mislim da tu ne treba gledati ko je ko i ko je sta. Tada su svi jedno, homogena masa ugrozenih i uplasenih i unesrecenih, i to se pokazalo tacnim.
A za odgovornost sam vec rekla da verujem da ce njenog utvrdjivanja biti.
- - - - - - - - - -
Ama ne zataskava se, jos je vanredna situacija.
- - - - - - - - - -
Jeste rekao je ja sam ga jos sinoc gledala u Dnevniku:
http://www.rts.rs/page/stories/sr/s...491/Marić:+Obrenovčani+su+bili+upozoreni.html
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/Dru%C5%A1tvo/1604491/Mari%C4%87%3A+Obrenov%C4%8Dani+su+bili+upozoreni.htmlpetak, 23. maj 2014, 00:16 -> 00:47
"U sredu smo počeli da upozoravamo ljude preko medija i nadležne u opštinskom štabu da je neophodna evakuacija, ali mnogi meštani su to odbijali. Kada je voda nagrnula, svi su hteli da ih evakuišemo", rekao je Marić za Politiku.
http://www.politika.rs/rubrike/tema-dana/Hvala-svima-ali-Rusi-su-dosli-prvi.sr.htmlУ среду смо почели да упозоравамо људе преко медија и надлежне у општинском штабу да је неопходна евакуација, али многи мештани су то одбијали. Када је вода нагрнула, сви су хтели да их евакуишемо. Колале су разне приче, да је пробијена брана, да нема сирена... Брига о сиренама је у надлежности локалних самоуправа. Већ три године апелујемо да се поправе сирене, али општине одговарају да немају пара. Огласила се једна сирена, али када чујете њен звук, тада је опасност већ пред вратима. Брана у Обреновцу не постоји, реч је о насипу. Готово 48 сати после наших првих упозорења почели су да попуштају насипи на више места и да вода из Колубаре огромном брзином продире и плави куће. Био је велики метеж и паника, али успоставили смо систем, прво смо евакуисали децу, труднице, немоћне и болесне, оне из приземних кућа, на оне у вишеспратницама апеловано је да не напуштају домове сами и да сачекају помоћ, јер су приоритет били угрожени у приземним објектима. Па нико није луд да каже људима ’останите код куће и сналазите се сами’. Ни гласине о броју мртвих нису биле тачне.
]У среду смо почели да упозоравамо људе преко медија и надлежне у општинском штабу да је неопходна евакуација[/B], али многи мештани су то одбијали.
http://www.kurir-info.rs/cuckovic-obrenovac-je-nestao-za-tri-sata-ali-nisam-ja-kriv-clanak-1382285Dok radimo nasip na ulazu u Obrenovac, zovu nas iz „Beogradvoda“ da pošaljemo spasilačku ekipu jer je nasip probijen, vidimo bujični nalet, trčimo ka opštini, puštamo sirene, zovemo gradonačelnika Sinišu Malog. To se dešava oko 5.20 u četvrtak ujutru. „Beogradvode“ tada kažu da navire voda koja će imati takvu dubinu da će automobili biti pokriveni. Obaveštavam gradonačelnika i kažem da je najbolje da ljudima iz prizemnih kuća kažemo da odu na gornje spratove i čekaju instrukcije. Kažem: „Siniša, molim vas, dajte izjavu koja će biti tog karaktera“.
Име и презиме и телефон особе која ти је потврдила ту инфо?
Danas, po nekim najavama, bi trebalo da bude ukinuto vanredno stanje.
- - - - - - - - - -
Pa ne, pricajte, ali ne tako ostrasceno, jer ne znate /ne znamo sta ce stvarno biti.
Sumnja jeste osnov ljudskog intelekta i napretka, ali nije i osuda (unapred).
Pa dao je link, sa RTS-a. Naravno, niko nije ni tvdio da broj zrtava nece da se uvecava, samo nece biti toliki kao sto je i ovde i na nekim "fejsovima" pisano.
Pirodno je da se Vučić najčešće pominje, on je birao kadar, to je prirodno u svim normalnim državama, ko je zaslužan što Obrenovac nije evakuisan na vreme, što evakuacija 20 hiljada ljudi traje 6 dana. Za odgovornost se neće desiti kao što se desilo za afere sa Univerzal bankom, Agrobanko,, aferom Konjak, alfatoksin, pljače građana preko računa za struju, ATP Vojvodina, prva, druga, deseta afera sa železnicima, itd.
Ама име и презиме особе која зна да је ово што се тврди истина. Ако лажете, одговараћете!
Име и презиме и телефон особе која ти је потврдила ту инфо?
Država je samo pokazala da kao što ne funkcioniše u običnim okolnostima, ne funkcioniše ni u vanrednim. Možda je naivno očekivati, da udržavi u kojoj je veća verovatnoća da umreš ako se ozbiljno razboliš, da pogineš u uličnom obračunu ni kriv ni dužan, da pogineš od onih koji su plaćeni da štite javni red i mir...i da ne nabrajam dallje...da će te ta ista država zaštititi od elementarne nepogode.Pirodno je da se Vučić najčešće pominje, on je birao kadar, to je prirodno u svim normalnim državama, ko je zaslužan što Obrenovac nije evakuisan na vreme, što evakuacija 20 hiljada ljudi traje 6 dana. Za odgovornost se neće desiti kao što se desilo za afere sa Univerzal bankom, Agrobanko,, aferom Konjak, alfatoksin, pljače građana preko računa za struju, ATP Vojvodina, prva, druga, deseta afera sa železnicima, itd.
Nebojsa Stefanovic, ne znam koji mu je broj telefona!
U poplavama stradale 33 osobe
![]()
Broj stradalih od poplava u Srbiji porastao je na 33, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
"Od posledica utapanja stradalo je njih najviše 13", rekao je Stefanović.
Na sednici državnog štaba za vanredne situacije, Stefanović je rekao da se vrše obdukcije tela svih preminulih, da će biti poznat uzrok smrti svake od tih osoba.
Republički štab za vanredne situaucije predložiće danas Vladi Srbije da se ukine vanredno stanje u zemlji.
On je rekao da postoje uslovi da se vanredno stanje ukine, ali da će ono ostati na snazi u dva grada i 16 opština gde je situacija takva da, kako je rekao, ne možemo potpuno da ga ukinemo.
http://www.novimagazin.rs/vesti/ukidanje-vanrednog-stanja
Na poplavljenom području pronađeno 33 tela, od kojih je 13 preminulo od posledica utapanja, rekao Stefanović, a javlja RTS.
[URL="http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:492754-Novi-bilans-33-zrtve-poplava-predlozeno-ukidanje-vanredne-situacije"]http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:492754-Novi-bilans-33-zrtve-poplava-predlozeno-ukidanje-vanredne-situacije
[/URL]
13 posledica utapanja, a njih 20 preminulu od čega? Inače bi umrli da nije bilo poplave?
Na poplavljenom području pronađeno 33 tela, od kojih je 13 preminulo od posledica utapanja, rekao Stefanović, a javlja RTS.
[URL="http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:492754-Novi-bilans-33-zrtve-poplava-predlozeno-ukidanje-vanredne-situacije"]http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:492754-Novi-bilans-33-zrtve-poplava-predlozeno-ukidanje-vanredne-situacije
[/URL]
13 posledica utapanja, a njih 20 preminulu od čega? Inače bi umrli da nije bilo poplave?
Država je samo pokazala da kao što ne funkcioniše u običnim okolnostima, ne funkcioniše ni u vanrednim. Možda je naivno očekivati, da udržavi u kojoj je veća verovatnoća da umreš ako se ozbiljno razboliš, da pogineš u uličnom obračunu ni kriv ni dužan, da pogineš od onih koji su plaćeni da štite javni red i mir...i da ne nabrajam dallje...da će te ta ista država zaštititi od elementarne nepogode.
Juče sam slušao priču jedno od volontera na nasipima, koji je sa oduševljenjem govorio kako su svi svima naređivali, radnije je vojska preuzimala komandu, a danas su međusobno jedni drugima davali naređenja, odličan primer entropije sistema u organizaciji, šteta što je bilo malo studenata FON-a, za njih bi bilo odlično iskustvo i primer.Д али се слажеш са њим? Ако греши, знаш ли да си саучесник? А? А?
Mene zanima jel se smrt uzrokovana stresom u momentu vodi pod prirodnom smrcu ?
Д али се слажеш са њим? Ако греши, знаш ли да си саучесник? А? А?
Ajde Deda ne glumi još većeg naprednjaka...Prestani da se praviš glup.