Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U Drazevcu je merna stanica Kolubare, 11 km od usca
http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920
na kojoj je registrovan pomahnitali rast Kolubare pocev od ponoci izmedju 14. i 15. maja. U ta dva dana je bila ona "potop" kisa.

Za sirenu... jednu izjavu sam cuo da je bila u 5 ujutru.
Jednu izjavu sam cuo o vodi vec u 2...
Drugu da je u 3.15 bio poplavni talas...
I ja sam čuo da je bila u 5 ujutru 16.05.. Čuo sam da se oglasila tek pošto se centar Obrenovca već našao debelo poplavljen, a da je do tog momenta pričano ljudima da nemaju razloga za brigu.

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/hidrologija/izvestajne/bezprognoza.php?hm_id=45920
na kojoj je registrovan pomahnitali rast Kolubare pocev od ponoci izmedju 14. i 15. maja. U ta dva dana je bila ona "potop" kisa.

Ljudi još od rata jasno razaznaju zvuk sirene. Kažu, ništa. A ti popričaj sa nekim iz Obrenovca. Pun ih je Bgd. A ni Obrenovac nije daleko.

komentar.png

I meni su prvo ti "pajseri" upali u oko, koji su među prvima krenuli u odbranu.

http://forum.krstarica.com/showthre...УБЛИКЕ-!!!?p=28042271&viewfull=1#post28042271

a sećam se, postavljan je i neki snimak sa ytube-e gde neki "dobrovoljac" (pretpostavljam pajser, čiji se posao uglavnom svodi na stranačko pisanje grafita i lepljenje plakata) snima ispred zgrade opštine valjda i priča kako su "jadni stigli i čekaju sat vremena ali nema ko da im da lopate"
Za sat vremena, mogli su nogama i rukama da napune barem 100 džakova umesto što su urlali tamo

I ja sam čuo da je bila u 5 ujutru 16.05.. Čuo sam da se oglasila tek pošto se centar Obrenovca već našao debelo poplavljen, a da je do tog momenta pričano ljudima da nemaju razloga za brigu.

Drugi dan potop kise, 15og u 05 ujutru je bila sirena, ako je bila.

Jeste ovo za Beograd, ali posluzice
prognoza-13-05-14-1.jpg

Na iteku srede, na pocetku cetvrtka je vodostaj krenuo da divlja - tada je bila sirena.

a sta su oni radili dok je voda punila ulice...koliko je potrebno da se primeti nadolazenje vode od cca 2 metra pa i vise negde je bila i preko krova jednospratnih kuca dakle i preko 4-5 metara...kad su oni primetili panonsko more po sred obrenovca...na jedan metar? dva metra? 2.35? 3,75 metara? jel moguce da nisu imali nikakav nadzor nigde nikakvu operativnu kontrolu prostora, iako su znali da ce reka doci ne samo preko redovne nego i preko vanredne granice odbrane od poplava? a znali su bez ikakve sumnje.

Tamnava se uliva u Kolubaru kod Draževca, a podivljala Tamnava je "dopingovala" još više Kolubaru,

I meni su prvo ti "pajseri" upali u oko, koji su među prvima krenuli u odbranu.

http://forum.krstarica.com/showthre...УБЛИКЕ-!!!?p=28042271&viewfull=1#post28042271

a sećam se, postavljan je i neki snimak sa ytube-e gde neki "dobrovoljac" (pretpostavljam pajser, čiji se posao uglavnom svodi na stranačko pisanje grafita i lepljenje plakata) snima ispred zgrade opštine valjda i priča kako su "jadni stigli i čekaju sat vremena ali nema ko da im da lopate"
Za sat vremena, mogli su nogama i rukama da napune barem 100 džakova umesto što su urlali tamo
Najbolje da si ti umjesto njih otisla

a sta su oni radili dok je voda punila ulice...koliko je potrebno da se primeti nadolazenje vode od cca 2 metra pa i vise negde je bila i preko krova jednospratnih kuca dakle i preko 4-5 metara...kad su oni primetili panonsko more po sred obrenovca...na jedan metar? dva metra? 2.35? 3,75 metara? jel moguce da nisu imali nikakav nadzor nigde nikakvu operativnu kontrolu prostora, iako su znali da ce reka doci ne samo preko redovne nego i preko vanredne granice odbrane od poplava? a znali su bez ikakve sumnje.
žena koja je bila juče na TV je rekla da je voda neverovatno brzo nadolazila...njen muž je jedva stigao da izađe i prebaci auto iz glavne u bočnu ulicu i da uđe u zgradu

Desetak minuta...ma čudo neviđeno

Na isteku prvog dana potop kisurine... njihova "borbena gotovost" je bila ravna nuli.

Valjda je neko cekao da kisa prodje, pa da vidi sta ce :roll:

U trenutku preliva preko nasipa, po izjavama koje sam cuo to bi trebalo da bude oko 2 ujutru, sigurno da nikog zivog nije bilo u opstini, policija je verovatno tek prosto dezurala... A bio je mrak potpuno oblacnog neba i kusurine kao iz kabla.
Morali su da budu obavesteni da divlja Kolubara puni ugljenokope... mozda su mislili da je to dovoljno? :think:

Drugi dan potop kise, 15og u 05 ujutru je bila sirena, ako je bila.

Jeste ovo za Beograd, ali posluzice
prognoza-13-05-14-1.jpg

Na iteku srede, na pocetku cetvrtka je vodostaj krenuo da divlja - tada je bila sirena.
Opet kažem, ja sam čuo svedočenje da se sirena oglasila u petak ujutru u 05:00. Moguće da je zbog šoka cura pogrešila dan i datum.

Ja sam tek u petak ujutru saznao da postoji problem u Obrenovcu, a koja je prava razmera tog problema saznao sam tek oko 10:00. Do tog momenta prema svemu što sam čuo mislio sam da su u problemu samo Poljane i još par sela oko Obrenovca.

Opet kažem, ja sam čuo svedočenje da se sirena oglasila u petak ujutru u 05:00. Moguće da je zbog šoka cura pogrešila dan i datum.

Ja sam tek u petak ujutru saznao da postoji problem u Obrenovcu, a koja je prava razmera tog problema saznao sam tek oko 10:00. Do tog momenta prema svemu što sam čuo mislio sam da su u problemu samo Poljane i još par sela oko Obrenovca.

:think: Valjda ovi znaju sta rade
http://www.vreme.com/cms/view.php?id=1197724

Zaista petak
Vanredna odbrana od poplava u celom slivu Kolubare proglašena je 14. maja. Kako je izgubljena bitka s poplavom na prilazima Obrenovcu analize tek treba da pokažu.

Kolubara je 15. maja probila nasip kod Velikih Crljena koji je štitio kopove od ulaska vode u širini od 50 metara i napravila klanac dugačak 100 i dubok oko 30 metara i od najsavremenijeg rudnika u Srbiji, stvorila veštačko jezero u kome je, kako se pretpostavlja, nekoliko desetina miliona kubika vode. Huk vode čuo se na 10 kilometara od kopa.

U Obrenovcu se rano u petak 16. maja ujutro izlila Kolubara - 80 odsto grada je pod vodom, koja je nadolazila, struje nema

Ne smatram da je humano da sad gnjavim ljude... baska sto tek znam da postoje, ni ne poznajem ih licno... neka rodbina od jedne poznanice.

Ljudi iz Obrenovca kažu da nisu čuli sirenu, a onda će se to pretvoriti u rat četnika i partizana.

- - - - - - - - - -

Ne smatram da je humano da sad gnjavim ljude... baska sto tek znam da postoje, ni ne poznajem ih licno... neka rodbina od jedne poznanice.

Šta je humano ili nehumano u Srbiji!? Nema više te granice.

Back