Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
а да ли је неко скапирао објашњење зашто је Обреновац био забрањени град, како су га малочас назвали?

Zato sto tamo ima zaraze svih vrsta. Valjda si cuo da je do sada unisteno skoro 200 tona uginulih zivotinja (nije sve u samom Obrenovcu). Sve to je bilo u vodi, na suncu. Idealan izvor svega sto moze da padne na pamet.
Prvo da zavrse ovi abho, ddd i slicno, pa da ljudi udju.

Pustena je struja u vecinu Obrenovca, i tehnicka voda - lakse ce da se cisti i dezinfikuje.

pricam o politicarima a ne o inzenjerima...ali da bi znao kako i sta se desava u vanrednim situacijama kad se svi plase raspolozenja nekog politicara, onda bi znao da nemaju samostalnost odluka i u tom kliringu se desavaju velike greske. nesto slicno rece kolega emil dante

naravno da nema kad 50 posto ljudi iz srpske politike nema dana radnog staza pre politickog
Управо причамо о истом. Дилетантски комплекс инфериорности пред знањем и струком, струку
је понизио и десетковао у сваком погледу.... Дилетанти никада поред себе не подносе јаке личности
нити ауторитативне стручњаке у било којој области. Добродошли су амо љигавци и Климоглавићи..

Pri kraju ovaj Boban Radisavljević kaže, a to je u 03:01, da na TV-mag vidi da rade nasip i da mu nije jasno zašto.
Tad su ga minirali.

A sto mora da bude miniranje? Jel mora da bude "kabum" kao u Holivudu? :roll:
Jel dozvoljeno da nasip prosto popusti? Voda je ionako bila puna svega i svacega, napravivsi prethodno haos jos od Valjeva... Voda je bila par metara preko kote vanredne odbrane od poplava. Dok je Obrenovac bio plavljen, Kolubara je jos neko vreme rasla.

Nije se jos jasno ni objavilo gde je tacno nasip popustio. Na pocetku mi se cinilo logicnim da je to pri uscu, ali sada mislim da je to bilo nesto uzvodnije, juzno od grada gde Kolubara ima jednu krivinu na desno gde konacno skrece ka Savi.

Управо причамо о истом. Дилетантски комплекс инфериорности пред знањем и струком, струку
је понизио и десетковао у сваком погледу.... Дилетанти никада поред себе не подносе јаке личности
нити ауторитативне стручњаке у било којој области. Добродошли су амо љигавци и Климоглавићи..

naravno... pocev od djike preko bote do ace...niko ni dana radnog staza makar na bulevaru da vide kako se zaradjuje posteno novac.

dobro, djika je preprodavao antikvitete ali to je nista spram onoga sta je trebao da ima.... ispade milosevic od svih njih najobrazovaniji i najiskusniji.

Utisale nam se nesto kolege prorezimlije. Da l` gledaju i slusaju sta evakuisani ljudi iz Obrenovca izjavljuju medijima?

Miniranje. Ljudska greska.

Dakle, Kami je izgleda bio u pravu.

Miniranje toliko blizu elektrane koja daje pola struje Srbije je ludacki potez po svim merilima. Takodje smatram sasvim sumanutim da se poplava resava pustanjem vode uzvodno. Logika bi pre bila da se voda pusti nizvodno, ako ce vec.

Sta kazes, da li je ovaj nivo Kolubare, par metara preko nivoa vanredne odbrane (tj. nivoa dzakova, koji nisu ni bili namesteni) mogao da napravi havariju, i bez holivudskih efekata?

protok-na-kolubari-1.jpg

Ne treba zaboraviti Makedonce, koji su od svih najveca sirotinja, a pokrenuli su prvi gomilu sms akcija, plus gomilu akcija prikupljanja hrane, vode i kojecega u nizu gradova, plus poslali svoje spasioce i vozila.

Iskreno, njihova solidarnost me je najvise pogodila, jer ni njih nema za sta kuce da ujede.

Oduševili me koliko su svega poslali, i još skupljaju
Poddrska za Srbija od Makedonskiot narod
https://www.facebook.com/pages/Podd...od/1385361835044020?notif_t=fbpage_fan_invite

10294289_1385620465018157_309113289863422062_n.jpg

A sto mora da bude miniranje? Jel mora da bude "kabum" kao u Holivudu? :roll:
Jel dozvoljeno da nasip prosto popusti? Voda je ionako bila puna svega i svacega, napravivsi prethodno haos jos od Valjeva... Voda je bila par metara preko kote vanredne odbrane od poplava. Dok je Obrenovac bio plavljen, Kolubara je jos neko vreme rasla.

Nije se jos jasno ni objavilo gde je tacno nasip popustio. Na pocetku mi se cinilo logicnim da je to pri uscu, ali sada mislim da je to bilo nesto uzvodnije, juzno od grada gde Kolubara ima jednu krivinu na desno gde konacno skrece ka Savi.

imas intervju onog popa iz valjeva koga niko ne sme da pozove uzivo... reko da je popustio chep, paz imali su chepinu na brani..... i 5 miliona kubika vode otislo u obrenovac...i jos pita sto niko o tome ne pise. a mozda ih je, to jest nas sve bog kaznio sto su oni hteli gracanicu valjevsku da ruse... mozda da se dodvore biltu i njegovoj ljubavi spram nas pravoslavnih.

cudni su putevi ljudski a jos cudniji gospodnji

Miniranje toliko blizu elektrane koja daje pola struje Srbije je ludacki potez po svim merilima. Takodje smatram sasvim sumanutim da se poplava resava pustanjem vode uzvodno. Logika bi pre bila da se voda pusti nizvodno, ako ce vec.

Sta kazes, da li je ovaj nivo Kolubare, par metara preko nivoa vanredne odbrane (tj. nivoa dzakova, koji nisu ni bili namesteni) mogao da napravi havariju, i bez holivudskih efekata?

protok-na-kolubari-1.jpg

Ti, burazeru, ili si se presaltovao na ``pravu`` stranu ili si slep. Odgovorio sam jutros sve o miniranju, naveo sve, tacku po tacku i Kopove Kolubare i Mislodjin, ali si ti napredno zapeo za elektranu, za usce i kojekakve gluposti. Otvori kartu, pa se upoznaj malo sa Srbijom.

protok-na-kolubari-1.jpg

das bio u ratu znao bi koji haos i ludilo odluka vlada kad nesto mora hitno da se donese a nemas kompetentne vec sto babica... potpuno ih razumem ali zaista, ako je tako bilo kao sto pretpostavljas... ali ko zna sta je bilo, valjda cemo barem nesto iz nase skorasnje istorije saznati.

Zato sto tamo ima zaraze svih vrsta. Valjda si cuo da je do sada unisteno skoro 200 tona uginulih zivotinja (nije sve u samom Obrenovcu). Sve to je bilo u vodi, na suncu. Idealan izvor svega sto moze da padne na pamet.
Prvo da zavrse ovi abho, ddd i slicno, pa da ljudi udju.

Pustena je struja u vecinu Obrenovca, i tehnicka voda - lakse ce da se cisti i dezinfikuje.
у разним поплављеним селима, Свилајнцу, Варварину, Убу, Бијељини није било угинулих животиња и заразе?

imas intervju onog popa iz valjeva koga niko ne sme da pozove uzivo... reko da je popustio chep, paz imali su chepinu na brani..... i 5 miliona kubika vode otislo u obrenovac...i jos pita sto niko o tome ne pise. a mozda ih je, to jest nas sve bog kaznio sto su oni hteli gracanicu valjevsku da ruse... mozda da se dodvore biltu i njegovoj ljubavi spram nas pravoslavnih.

cudni su putevi ljudski a jos cudniji gospodnji

A ne bi se zacudio da je od Crkve dobijena dozvola da se stari hram potopi, a da je novi izgradjen?

Da nije rekao kakav je cep bio na brani, tj. od cega? Kolubara je pravila haos, ko zna koliko krupnih stvari je bilo tu. Jedino sto sam ja cuo o brani kod Valjeva je da je pomocu nje umanjena steta u gradu.

Ali evo jedno bolje pitanje... odakle 220 miliona kubika vode u Crljenima, najmodernijem polju ugljenokopa? Cak to nije jedino polje koje je poplavljeno. Uzmi da Dunav sada ima 4000 kubika u sekundi a Sava 6000.

A ne bi se zacudio da je od Crkve dobijena dozvola da se stari hram potopi, a da je novi izgradjen?

Da nije rekao kakav je cep bio na brani, tj. od cega? Kolubara je pravila haos, ko zna koliko krupnih stvari je bilo tu. Jedino sto sam ja cuo o brani kod Valjeva je da je pomocu nje umanjena steta u gradu.

Ali evo jedno bolje pitanje... odakle 220 miliona kubika vode u Crljenima, najmodernijem polju ugljenokopa? Cak to nije jedino polje koje je poplavljeno. Uzmi da Dunav sada ima 4000 kubika u sekundi a Sava 6000.

da bi se predupredile ovakve price vlast mora da izadje sa tacnim podacima sta se desilo i koliko je ljudi stradalo. zasto ne izlaze ne znam, ali znam da su onaj zvanican izvestaj o 9/11 pisali mesecima i mesecima.... pa kad je izaslo u javnost, ljude nagonilo na smeh, od strucnjaka pa do amatera svedoka koji su gutali shut.

i kolko se secam onda su ekspres pretopili sve dokaze za tri ili cetiri noci a kad ih je u senatu jedan nadrndani priupitao sto su to uradili i da li je to delikt predumisljaja, oni prozvani rekli samo.... ybg naredjeno nam je ....

Poslednja izmena:

Back