Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja posao imam vec deset godina, nti me je bilo koja stranka zaposlila niti mi moze oduzeti radno mesto.
No,sta li ti cekas i drezdis danima i nocima, mesecima, godinama (valjda) u toj četničkoj guberniji, ne zanm,osima da karedes Bogu dane, a ako ti nije tesko, izvesti nas kako je stanju tu kod tebe, u "četničkoj guberniji"? Super, je li tako, cim imas stalno struju, internet i stolicu da sedis, ja bdim nocas i cekam ako sta jave, sve sam pripremila. Milo mi je zbog tebe sto si tako bezbedan, besposlen i dzabalebaros, ocigledno!
Nismo svi takve srece!

Eeee, nekada si bila baš cool lik, a sada si samo SNS zombi.
Šta vam bre rade u tom SNS-u? Vade mozak i stavljaju Vučićevu sliku?

Za kritiku?? Koji deo nekome nije jasan od toga da se o ovome pricalo nedelju dana ranije, da su strucnjaci upozoravali i da su ljudi ostali bez svega?? Kakva kitika zeno aman. Ovde treba da se odseku glave onima koji nisu puskom isterali ljude iz kuca na vreme i objasnili situaciju jasno i glasno da i pas razume a ne covek.

Ako si mislila na poziv gradonacelnika da obrenovcani ostanu u kucama dala sam link gde se vidi da je covek mislio da cuce na krovu i cekaju spasioce a ne da se sami spasavaju plivajuci ..opasno je u takvoj situaciji i u plitkoj vodi hodati jer nikad ne znas sta je ispod mulja. Pricala sam sa jednom zenom iz Obrenovca. Kaze otisla u bastu da ubere paradajz, bilo malo vode a kad se okrenula kuca poplavljena... ni naocare nije uspela da uzme iz kuce a ima visoku dioptriju, ni lk, ni lekove

Prvo, mnogi su odbijali da napuste kuce, zena u jednom beogradskom prihvatilistu je rekla: Moj muz (njen) nije dosao!
Zasto?
Nije hteo da napusti kucu, ima ih dosta koji su odbijali evakuaciju.
Onda je nahrupila voda, da su neki trcali i bezali, ima vest da je jedna trudnica dotrcala do Vatrogasnog doma i tu se porodila. Decak je dobio ime po vatrogascu koji ju je porodio. Neka je sa srecom, nek je ziv i zdrav!
pisao sam o tome par stranica ranije ali me napraviše budalom. Evo, neka pođe svako od sebe...da li bi napustio kuću i pošao u evakuaciju a da mu je u dvorištu par centimetara vode i da zna da je njegovo mesto milion puta plavljeno ali da voda nikad nije ozbiljno narasla...ja prvi ne bih...eventualno bih stvari iz prizemlja podigao na sprat. svi smo generali posle bitke

Nije bitno da li su oni seljaci ili ne, bitno je da rade danonocno i da sve cine da spasu ovaj narod od poplava . I da su sve ucinili.

To dal' je neko seljak i dal'je simpatican ili ne, sada je sporedna stvar.

Kada je neko drcna seljacina koja se lakta i grebe, to nikada nije sporedna stvar, i to je pokazano i u ovoj situaciji. Ej bre, umesto da rade zajedno sa svim vlastima u svim opstinama, oni resili sistemski da instruiraju vojsku i policiju da sabotira lokalnu vlast u Sapcu, i jos ih posle javno prozivaju...Pa to je takva bolest, takva drcnost i takvo grebanje, da jedino sto zasluzuje je tesko zapisavanje. I jos spinuju ovde kako je lokalna vlast u Sapcu nesposobna, a sposobnom Sinisi Malom se udavilo ko zna koliko ljudi u Obrenovcu...Ko je bre ovde lud? :dontunderstand:

Opet, to bi bilo ok stav koga se treba pridrzavati, da SNS-ovci ne udaraju nisko prvi, i koriste ovu situaciju za politicke poene. Cak i javno prvi covek drzave lupeta neke gluposti o politickim protivnicima, a dezurne jajare i takojevici iz Vlade mu sufliraju u tome. Sve bi bilo ok, da SNS-ovci nisu krenuli drcno, seljacki i agresivno da se laktaju i grebu za jos vecu vlast, u sred ove situacije. To je ono sto je bljutavo, i u toj situaciji ta bljutava stvar treba javno da se prozove, jer ako je ne prozoves javno, seljoberi ce da osete slabost, i jos vise ce da se laktaju. Pa da je i Hitler licno vlast u Sapcu, a ovi ga napali u ovoj situaciji, svaki pristojan covek bi stao na stranu Hitlera.

Izvini, ja uopste ne vidim kako to koriste za politicke poene, osim sto su DUZNI da izvestavaju i upozoravaju narod, da organizuju pomoc, sto i cine.

Nije valjda da se i to nekom 'iskrivilo", sto se pojavljuju na TV?

Pa to im je posao. I obaveza.

Znas sta, stvarno ste vi SNS-ovci najgluplji i najpateticniji ljudi. Pa je li tebi normalno da se vojska aktivira tek kada generala stave za sefa kriznog staba? Sta su do tada radili, cekali da smene dotadasnjeg sefa Staba?:dontunderstand:
Priznajem, zato ste sve odavde i proterali, ja se javih sad pa ko zna opet kad, mozda nikad.
Vi, PAMETNI ste ovde, ja nemam nista protiv, ovo je vase utociste, i daleko se čujete, veruj mi, postade Krsta nesto sto nikad nije bila, no to nije moj problem, ima ko o tome treba da brine.
P.S. Ne bojte se, ovde vlast niakda nece pasti, samo ovde, ovde vladate vi koji nemate nikakvu podrsku u narodu!

:bye:

Kada je neko drcna seljacina koja se lakta i grebe, to nikada nije sporedna stvar, i to je pokazano i u ovoj situaciji. Ej bre, umesto da rade zajedno sa svim vlastima u svim opstinama, oni resili sistemski da instruiraju vojsku i policiju da sabotira lokalnu vlast u Sapcu, i jos ih posle javno prozivaju...Pa to je takva bolest, takva drcnost i takvo grebanje, da jedino sto zasluzuje je tesko zapisavanje. I jos spinuju ovde kako je lokalna vlast u Sapcu nesposobna, a sposobnom Sinisi Malom se udavilo ko zna koliko ljudi u Obrenovcu...Ko je bre ovde lud? :dontunderstand:

Lokalna vlast u Sapcu ionako nije valjala i podbacila je. Zato su morali da je smene, sto je i opravdano, a od tad je sve krenulo na bolje ( u smislu organizacije), mada jos opasnost nije prosla..

Neki pogoni jos rade, veoma malo ih je, ali su neka SKLADISTA jos uvke puna i opasna!
Kad si zadnji put bila u Sapcu? Prestani da lupetas i siris dezinformacije!!!
Elixir proizvodi mineralna djubriva. Odnosno to im je delatnost, ali proizvodnja nije jos pokrenuta (sem eksperimentalno, da se isprobaju nove masine). Stignu katkad gotovi proizvodi u kontejnerima, pa se samo pakuju.

O Elixir Zorka:
Svakodnevne proizvodne i poslovne aktivnosti Elixir Grupe nose određeni rizik po okruženje, i zato nam je, kao odgovornoj kompaniji, jedan od prioriteta racionalno korišćenje prirodnih resursa i smanjenje negativnog uticaja na zdravlje ljudi i životnu sredinu. Strateške aktivnosti u cilju zaštite životne sredine obuhvataju praćenje svih propisanih izvora emisije, preventivno održavanje postrojenja i kontinualno procenjivanje procesnih operacija kako bi se identifikovali negativni uticaji i izvršile modifikacije procesa u cilju smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu.

Zahvaljujući investicijama u napredna tehnološka rešenja rad naših proizvodnih postrojenja ne utiče bitno na činioce životne sredine. Postrojenja ne stvaraju čvrsti niti tečni otpad, nema emisije tehnoloških otpadnih voda, a emisija štetnih zagađujućih materija u vazduh garantovana je u granicama propisanim za ove vrste tehnologije i uskladu je sa zakonskom regulativom.

Ako si mislila na poziv gradonacelnika da obrenovcani ostanu u kucama dala sam link gde se vidi da je covek mislio da cuce na krovu i cekaju spasioce a ne da se sami spasavaju plivajuci ..opasno je u takvoj situaciji i u plitkoj vodi hodati jer nikad ne znas sta je ispod mulja. Pricala sam sa jednom zenom iz Obrenovca. Kaze otisla u bastu da ubere paradajz, bilo malo vode a kad se okrenula kuca poplavljena... ni naocare nije uspela da uzme iz kuce a ima visoku dioptriju, ni lk, ni lekove

Obrenovac potpuno poplavljen, a ljudi nisu evakuisani pre toga, i jos Vucic patetise javno na sednici kriznog Staba koju prenose nacionalne televizije, po gradskim vlastima u Sapcu...Zasto na toj sednici, kada je vec bio u tom fazonu, nija napusio opstinske i gradske vlasti Obrenovca i Beograda? Ma jok, prvi covek Bg-a sedi odmah desno od njega, i lupeta kako je grad Beograd obezbedio 3000 mesta za one koje ce po Obrenovcu da pokupljaju camcima:dash: I to je bas onako super, svaka ti cast Sinisa sto si tako organizovan, ali ovaj gradonacelnik Sapca, e on ce da upropasti narod, nemoj Gasicu da se toliko nerviras, sredicemo mi te u Sapcu:dash::dash: Ejjj bre, pa kome je bre to normalno i logicno, neka odmah sada skoci u Savu.

- - - - - - - - - -

Lokalna vlast u Sapcu ionako nije valjala i podbacila je. Zato su morali da je smene, sto je i opravdano, a od tad je sve krenulo na bolje ( u smislu organizacije), mada jos opasnost nije prosla..

Sva sreca pa je lokalna vlast u Obrenovcu mnogo sposobnija od one u Sapcu.

Izvini, ja uopste ne vidim kako to koriste za politicke poene, osim sto su DUZNI da izvestavaju i upozoravaju narod, da organizuju pomoc, sto i cine.

Nije valjda da se i to nekom 'iskrivilo", sto se pojavljuju na TV?

Pa to im je posao. I obaveza.

Ma neka se pojavljuje na TV-u koliko god hoce. Jeste malo samoreklamerstvo, ali hajde, svi politicari to rade. Ali ovo sto je pateticni Vucic i njegova pajserska SNS ekipa uradila oko cele price sa Sapcom, i paralele toga sa Obrenovcem, pa to je za otvoreno javno napusavanje SNS-a od strane cele srpske javnosti. To sto je ona izostala i sto ce izostati, pokazuje da je Srbija stvarno na tankoj liniji sa autokratijom, nisu toliko ludi ovi koji Vucica uporedjuju sa Putinom.

Ja ne znam kako ti ne znas, ili ne razumes, sta je stihija?

Cudi me to od tebe, "sveznajuceg".Pa jedni ljudi koje znam iako su ih u 5 probudile sirene, morali su sa prozora na 1. spratu zgrade da uskacu u camac, niti im je u prvi mah bilo jasno sta ce sirene i sta se dogadja.

Na stranu prica onog momka sa TV-a koji kaze da je za sat vremena narasla voda toliko da iako se okrenuo da spava, bukvalno se u zadnjem casu evakuisao.

Jednostavno, takva je stvar sa poplavama i to ovakvim velikim.

I zato, meni ne pada na pamet da nikog krivim (ili bar ne sada) vec da pomognem sta mogu, ako ne mogu da cutim i ne ometam ljude dobre volje da rade svoj posao ili nesto dobro, a i vlast i sve sluzbe takodje.

Postoje situacije kad se to ne sme, i to je ova.

I nakraju, ne znam sta bih dalje pricala sa ljudima narocito muskarcima koji sede i kritikuju, a nisu negde otisli da pomognu. Izvini.

Poslednja izmena:
Obrenovac potpuno poplavljen, a ljudi nisu evakuisani pre toga, i jos Vucic patetise javno na sednici kriznog Staba koju prenose nacionalne televizije, po gradskim vlastima u Sapcu...Zasto na toj sednici, kada je vec bio u tom fazonu, nija napusio opstinske i gradske vlasti Obrenovca i Beograda? Ma jok, prvi covek Bg-a sedi odmah desno od njega, i lupeta kako je grad Beograd obezbedio 3000 mesta za one koje ce po Obrenovcu da pokupljaju camcima:dash: I to je bas onako super, svaka ti cast Sinisa sto si tako organizovan, ali ovaj gradonacelnik Sapca, e on ce da upropasti narod, nemoj Gasicu da se toliko nerviras, sredicemo mi te u Sapcu:dash::dash: Ejjj bre, pa kome je bre to normalno i logicno, neka odmah sada skoci u Savu.

- - - - - - - - - -

u Obrenovcu je lokalna vlast SNS????

Na neprikladan recnik ne odgovaram.

Ako je neko kritikovao tog Vucica to sam ja, ali ovde i sada samo vidim jedno pozrtvovanje i reakciju onako kako se najbolje moglo u ovim okolnostima, jer ko ne zna sta je stihija, ko nije pitao makar svoje strare kako ju je nemoguce izbeci (moja prababa se udavila u jednoj takvoj poplavi 60-tih), on i ne znana cemu se "hleba radja" pa samo moze da kritikuje.

I svaka mu cast.

Ma da mu pogine i 10 puta vise ljudi, pa i da progutamo nekako. Nesposobna vlast, ali Boze moj, masa vlasti je nesposobno. Ali to sto pokusavaju da ubiraju politicke pojene u jos vise ucvrscuju vlast, pa jos javno patetisu oko toga po medijima, e to je ono sto je bljutavo i smrdljivo, i za sta ih treba polivati govnima od sada, pa nadalje, i ubuduce.

Ja ne znam kako ti ne znas, ili ne razumes, sta je stihija?

Cudi me to od tebe, "sveznajuceg".Pa jedni ljudi koje znam iako su ih u 5 probudile sirene, morali su sa prozora na 1. spratu zgrade da uskacu u camac, niti im je u prvi mah bilo jasno sta ce sirene i sta se dogadja.

Na stranu prica onog momka sa TV-a koji kaze da je za sat vremena narasla voda toliko da iako se okrenuo da spava, bukvalno se u zadnjem casu evakuisao.

Jednostavno, takva je stvar sa poplavama i to ovakvim velikim.

Prvo, od poplava se branis na razlicite nacine, ali nije to poenta. Poenta je da im niko ni rec ne bi rekao za Obrenovac, da nisu prvi poceli da udaraju nisko i po politickoj liniji. Ovako, pajseri pljuju po lokalnim vlastima u Sapcu, a Vucic Sinisu Malog javno hvali. Pa da li je to tebi normalno? Pa za to sto rade im sada trebati kevu kevinu za Obrenovac, treba ih po medijima zapisati gvnima, a ako Vucic krene da onako patetise i indirektno preti, kao sto to obicno radi, svi novinari treba da ga fizicki prebiju, jer je smrdljivi, pateticni dvolicni lazov.

Back