Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://www.telegraf.rs/vesti/1068422-opasnost-od-poplava-sirom-srbije-pada-jaka-kisa Ово нико за озбиљно је узео е ту је проблем. Да се схватило можда неби избјегли поплаве али би имали времена да се евакуише Обреновац и да се поставе насипи.

Da ali pogledaj datum vesti. To je bukvalno na dan ili 2 pre poplava. Tu se malo moglo uciniti, osim da se osmisli neki okvirni plan.

Ali se ipak niko nije nadao ovakvoj brzini i obimu poplava, pa ni samo stanovnistvo koje, poneko, nije ni zelelo da se evakuise.

Kako objasnjavas isto ovo u Republici Srpskoj, gde je i bilo nekih najava nedelju dana unapred (mada ne za ovolike polave)?

Ne znam da li su mogli da predvide da ce se u Obrenovcu desiti to sto se desilo (bukvalno u minuti je grad bio pod vodom). U Americi znaju po nekoliko dana unapred gde ce biti uragan pa imaju hiljade mrtvih. Ko se kod nas uopste bavi tim predvidjanjima?
Ne mesaj babe i zabe.
I da ne ulazim u detalje oko razlike izmedju poplave i uragana, skoncentrisacu se na materijalnu stetu. Tamo su kuce od cokolade i marmelade, kartona. Ne vrede pisljivog boba, lako se pociste kad se poruse i jos lakse se namontiraju nove. Kod nas kucu pocne jedan covek, pa je dovrsavaju, sinovi, unuci... Generacije ive u jednoj istoj kuci i njeni su vlasnici sto u Americi nije slucaj, tamo skorto niko ne poseduje kucu. Automobili, privatne firme i ljudski zivoti su osigurani...

Priznajem, zato ste sve odavde i proterali, ja se javih sad pa ko zna opet kad, mozda nikad.
Vi, PAMETNI ste ovde, ja nemam nista protiv, ovo je vase utociste, i daleko se čujete, veruj mi, postade Krsta nesto sto nikad nije bila, no to nije moj problem, ima ko o tome treba da brine.
P.S. Ne bojte se, ovde vlast niakda nece pasti, samo ovde, ovde vladate vi koji nemate nikakvu podrsku u narodu!

:bye:

Jasno. Bas Vuciic vise nego ikad sada ima podrsku i zahvalnost u narodu (pa cak i moju), ko sisa forume i ljude koji ne znaju na cemu se "hleb radja" i sta je muka i koji pisu iz fotelje, niti zive u realnosti.

Pozdrav!

A da nece nikada "pasti" malo je preterano, ali dobro, nebitno sada.

Poslednja izmena:
pogledaj ovaj snimak
kako je moguće da jedna Švajcarska dozvoli ovako nešto? a imaš ovakvih snimaka koliko hoćeš iz skoro svake zemlje zapadne Evrope, Australije, SAD...

Objektivno, protiv poplava u planinskim krajevima ljudi mogu malo sta da ucine. Ali poplava u velikim kotlinama i ravnicama, to je samo i jedino ljudska greska. Postoji sustinska razlika, po planincinama ne mozes da kopas ogromne kanale, po ravnicama mozes.

Ne mesaj babe i zabe.
I da ne ulazim u detalje oko razlike izmedju poplave i uragana, skoncentrisacu se na materijalnu stetu. Tamo su kuce od cokolade i marmelade, kartona. Ne vrede pisljivog boba, lako se pociste kad se poruse i jos lakse se namontiraju nove. Kod nas kucu pocne jedan covek, pa je dovrsavaju, sinovi, unuci... Generacije ive u jednoj istoj kuci i njeni su vlasnici sto u Americi nije slucaj, tamo skorto niko ne poseduje kucu. Automobili, privatne firme i ljudski zivoti su osigurani...

Ako su im kuce od cokolade sto sede u njima i cekaju uragan?

Objektivno, protiv poplava u planinskim krajevima ljudi mogu malo sta da ucine. Ali poplava u velikim kotlinama i ravnicama, to je samo i jedino ljudska greska. Postoji sustinska razlika, po planincinama ne mozes da kopas ogromne kanale, po ravnicama mozes.
ljudi kažu da se ova ogromna količina vode slila niz Rudnik. hoćeš snimke iz zapadne Evrope gde su poplavljene ravnice? nije problem...ima ih koliko hoćeš

Kako komentarises Vucicevu pljuvacinu po vlastima u Spacu u sred krize, i retardirano ponasanje njegovog dezurnog dupeuvlakaca Gasica??

Ne komentarisem. Za sve, pa i svaku ostru rec ima moju podrsku, jer su bitna dela a ne reci.

Bitnije je sada pomoci, nego kritikovati, a on pomaze iz svog ugla koliko je god to u njegovoj moci i jos jednom da ponovim, ne samo on.

Hvala svim ljudima dobre volje, pa i njemu.

Ово мене највише нервира од је задесила ова катастрофа: 1. Вучић иде са чамцима по Обреновцу и буквално смета спасиоцима, ко зна колико се људи могло спасити док се он возао. 2. Држање коференције за новинаре гдје показује као неку љутњу и задаје наређења, а то се не ради на камерама. 3. Умјесто да се организује све како треба Вучић и министри раде све што не треба умјесто за оно што су плаћени.4 Позван је народ да се иде у Шабац без икакве организације и за то је крив Вучић, не може се само власт у Шапцу за то окривити. 5. Од када премијер има врховну комадну, и од кад он комадује војском? Колико знам то је посао предсједника.

ljudi kažu da se ova ogromna količina vode slila niz Rudnik. hoćeš snimke iz zapadne Evrope gde su poplavljene ravnice? nije problem...ima ih koliko hoćeš

Moze sa planincine da se slije ogromna kolicina vode, ali ne postoji ta kubikaza vode koja moze da nadmasi kubikazu kanala koje je moguce prokopati oko Save kada ova tece kroz ravan prostor, i time omoguciti Savu da prihvati vodu iz svih svojih pritoka relativno brzo. Nije problem, niko ne kaze da su svi na zapadu super- sposobni.

- - - - - - - - - -

Ne komentarisem. Za sve, pa i svaku ostru rec ima moju podrsku, jer su bitna dela a ne reci.

Bitnije je sada pomoci, nego kritikovati, a on pomaze iz svog ugla koliko je god to u njegovoj moci i jos jednom da ponovim, ne samo on.

Hvala svim ljudima dobre volje, pa i njemu.

Znaci ok je kada Vucic ima ostru rec i kritikuje druge, ali nije kada neko njemu uputi ostru rec i kritikuje ga?

Ako su im kuce od cokolade sto sede u njima i cekaju uragan?
Americki gradovi su milionski. Ne mozes evakuisati toliki narod. Mislim da nije moguce bas pogoditi tacan intenzitet uragana (niti sat i minut), samim tim ni njegov domet. Ljudi moraju i da rade, neki se zateknu u tranzitu (i nisu ni obavesteni), ne mogu svi da dzedze u podrumu. Uostalom, stradaju uglavnom oni koji su se nasli napolju ili imaju kucu na cistini. Neki i prezive sam uragan ali ostanu zarobljeni ispod srusene kuce, bez kiseonika itd.

Jasno. Bas Vuciic vise nego ikad sada ima podrsku i zahvalnost u narodu (pa cak i moju), ko sisa forume i ljude koji ne znaju na cemu se "hleb radja" i sta je muka i koji pisu iz fotelje, niti zive u realnosti.

Pozdrav!

A da nece nikada "pasti" malo je preterano, ali dobro, nebitno sada.

A šta misliš, da li ima zahvalnost i podršku onih jadnika sa dna Obrenovačkog jezera? Evo na NSPM-u kažu da ima najmanje 100 utopljenika http://www.nspm.rs/hronika/opao-nivo-vode-u-obrenovcu-evakuacija-kamionima-termoelektrane-za-sada-bezbedne.html. Verovatno i više.
I sama kažeš da je bilo dan, ili dva da se nešto uradi. Malo li je? Naročito jer se znalo i jer su upozoreni na tisućljetnje kiše.

Back