Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a da ste poplavljeni sada bi ovde horski pljuvali po Vladi Srbije što je dozvolila da pored Obrenovca strada i Šabac? Ne kapiram koga pokušavaš da odbraniš sem ako nisi žuti kadar?
Pokusavam da odbranim logiku i zdrav razum. Sapcu nije pretio obrenovacki scenario. Digla se frka radi skretanja paznje sa Obrenovca i preuzimanja vlasti u Sapcu, jer bez ove podvale i ujdurme SNS bi zavladao Sapcem o Qrcevdanu.
Milosevic nije savrsen, ali je bio dobar gradonacelnik. DS je uradio dosta za Sabac, moglo je i vise, al' sta sad. Sabacki SNS kadar je gori od onih calova iz Urnebesne tragedije sto jure Tasu Ticu, sa Tomicem na celu Crno nam se pise.

Ješića nešto nisam gotivio, ali posle njegovog istupanja oko afere "aflatoksin" i sada oko njegovog komandovanja odbranom SM-a, imam utisak da se radi o vrlo visprenom čoveku. Krade i on, ali može da bude i koristan, za razliku od Vučića koji laže ko lud, bezobrazan je, poremećen, krade i bezkoristan je.
Ko j, sta je i kakav je videli smo posle onog fijaska sa RHCP u indjijskom kukuruzistu.

ovo isto mi je rekao prijatelj iz Bg koji se ukrcao u jedan od poslednjih autobusa...3 sata su bili na kiši ispred opštine a onda ih poslali u neko selo bez alata i džakova
Pisala sam o tome danas, ali bolje znaju oni koji nisu iz Šapca:roll:
Dočekani su kao drzavni neprijatelji...
Posto je Dikovic prezeo Krizni štab, sve se stabilizovalo u najkracem mogucem roku.
Dikovic je naredio evakuaciju dela sela (prigradskih naselja): Drenovac, Ševarice, Tabanović, Pričinović, Majur, Mišar, Mrjdenovac, Orašac, Dragojevac, Miokus i Provo.
Ljudi su evakuisani i smešteni u prihvatne centre...

Da li je iko zivi svestan od ovih koji kriitikuju sta bi značilo da potopi *Zorku" ili bar delimično potopi?
Ne, zato i pričaju, dakle prilog "Zorka" ne sme pasti:

Какво је стање са електраном у Обреновцу? Јел зна неко шта се дешава? Видех сада тридесетак шлепера са џаковима пуним песка прођоше, зауставих саобраћајце, кажу не требају им добровољци.Хоћемо ли остајати без струје или ће успети да одбране електрану?

Posto je Dikovic prezeo Krizni štab, sve se stabilizovalo u najkracem mogucem roku.
Dikovic je naredio evakuaciju dela sela (prigradskih naselja): Drenovac, Ševarice, Tabanović, Pričinović, Majur, Mišar, Mrjdenovac, Orašac, Dragojevac, Miokus i Provo.

Da li je iko zivi svestan od ovih koji kriitikuju sta bi značilo da potopi *Zorku" ili bar delimično potopi?

A vojska kao ne treba da pomaze lokalne vlasti Spaca, nego je bas bilo potrebno da postave Dikovica za sefa kriznog Staba Grada?:lol:

Da se ne lazemo, Sava jeste nadosla ali o potopu nema ni reci. Pre svega, uz samu reku imas Silos, Motel (Piramida 72), Farmakom MB, Elixir (ex Victoria), sve u vlasnistvu sabackih mudonja. Mislis li da bi gradonacelnik njima precutao takvu informaciju? Naravno da ne, a oni bi odmah upregli zaposlene da zastite imovinu.
Nastradala je samo kompanija Galeb, ali od posledica kise (sreda/cetvrtak).

Mico sad sam i ja postao paranoican, Sve sto si pomenula ,firme Farmakom mb i slicno najbolja stvar na svetu sto moze da im se dogodi je da potonu ili izgore .Sve je to duzno i ruzno ovaj Bogicevic duguje jedno 300 miliona evra sta drzavi sto Rusima.

Какво је стање са електраном у Обреновцу? Јел зна неко шта се дешава? Видех сада тридесетак шлепера са џаковима пуним песка прођоше, зауставих саобраћајце, кажу не требају им добровољци.Хоћемо ли остајати без струје или ће успети да одбране електрану?

TENT se brani slovenackim pumpama.

Sele ovo su ti podzemne vode. Zorka je mrtva, ihaj! Delimicno je rasprodata. Prvi na udaru je Tansport (pruga, vozovi, vage, dizalice - nista toksicno), Farmakom MB (firma je stala, inace proizvodili su ambalazu), Elixir (proizvodnja mineralnih djubriva - nikog ne bi ubilo). Cinkara je pukla i zakantacena, etc, etc.
Sela su evakuisana prevntivno. Ako su kanali i recno korito zatrpani djubretom, a riba pomorena (a jeste, samo kecigu niko u Savi nije video jedno 10 godina) krivi su ti isti seljaci sa cijim sam mrtvim kravama plivala na svakom letnjem raspustu.

Vučić upravo kuva žabu. Podavilo se dosta ljudi, ali on mozga kako da od njihove smrti i svoje odgovornosti, napravi politički kapital. Otprilike biće ono "Uf, dobro je. Mislio sam da se udavilo 10000, a udavilo se "samo" par stotina." A SNS stoka će da mu stojeći aplaudira, kao, eto, njegov genije, harizma, sposobnosti, su "zaslužni" za te "nikakve" gubitke.
Šta mislite, što se Toma, Dačić, Velja itd, kriju ko vampiri? Slute da će se možda Vučić gadno slupati oko Obrenovca, pa uzmiču na vreme, u fazonu "trtio si se, oćeš svu vlast, evo ti pa vladaj".
Obrenovac će biti konačni test za blentave Srbe. Ako i ovaj zločin progutaju kao Vučićeve "zasluge", onda ništa nije nezasluženo.

Odlicna procena! Samo proci ce i ovo kod ludog naroda.

A vojska kao ne treba da pomaze lokalne vlasti Spaca, nego je bas bilo potrebno da postave Dikovica za sefa kriznog Staba Grada?:lol:
Ostavih prilog gde UPRAVO VOJSKA brani "Zorku", i nije za smejanje, JA znam sta bi znacilo da padne "Zorka", a vi sto se segacite sa svim i svacim, niti znate niti brenujete a sve bi nas kostalo. Mnogi i u stampi, narocito ovi koji znaju sta je HEMIJSKA INDSTRIJA, to nazivaju mogucim "srpskim Černobilom". Vojska je rasporedjena po celoj Srbiji, vojska nije svemoguca!

Ko je na lokalu vlast u Smederevskoj Palanci?

Između 200 i 400 ljudi pogođenih poplavama je smešteno kod prijatelja. Grad dva dana nije imalo struju, trenutno je imaju, ali su pet dana bez vode.

Milojčić kaže da, na sreću, za sada u Smederevskoj Palanci nema žrtava, ali dodaje da je sitaucija u gradu jako teška i da im do sada niko nije došao u pomoć.

Sve evakuacije su uradili sami uz pomoć lokalne policije i vatrogasne jedinice. Kako je dodao poplavljeno je 8.000 hiljada hetkara obradive površine.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=19&nav_category=16&nav_id=849781

https://pbs.twimg.com/media/Bn8_mSmCAAAfefl.png "Моле се грађани Обреновца да не напуштају своје домове" 16.05.2014, погледајте ово.

Zasto ne objvis celu vest nego tako sakrivas?

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/465391/Obrenovac-Jedna-osoba-se-vodi-kao-nestala

U kom je kontekstu to receno i kad?

Inace, u Obrenovcu je za toliko kratko vreme nabujala voda, da se nije moglo mnogo uciniti. Ljudi su dali sve od sebe da spasu stanovnike, i organizuju evakuaciju, a to sto su neki odbijali da udju u camce, a posle ih trazili, nije nicija krivica.

Pa cak im je i to udovoljeno.

Prema tome, mesta za kritiku nema, organizacija je (kako su poplave stihija koja ne pita i kako ih nikad ovakvih nije bilo) jos i odlicna u odnosu na to kako smo kao zemlja vec vise decenija propali.

Zasto postavljas dezinformacije i poluinformacije?

Back