Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ostavih prilog gde UPRAVO VOJSKA brani "Zorku", i nije za smejanje, JA znam sta bi znacilo da padne "Zorka", a vi sto se segacite sa svim i svacim, niti znate niti brenujete a sve bi nas kostalo. Mnogi i u stampi, narocito ovi koji znaju sta je HEMIJSKA INDSTRIJA, to nazivaju mogucim "srpskim Černobilom". Vojska je rasporedjena po celoj Srbiji, vojska nije svemoguca!

Vojska je duzna da pomaze svakom kriznom Stabu u svakoj opstini, a ne samo kada pomahnitali Vucic postavi vojnog generala za sefa lokalnog kriznog Staba. Mislim, samo zbog toga sto su se aktivirali tek kada je Dikovic stavljen na celo Staba, trebalo bi isamarati svo vojno rukovodstvo, jer su se tako uvukli Vucicu u bulju cak vise i od SNS aktivista.

Zasto ne objvis celu vest nego tako sakrivas?

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/465391/Obrenovac-Jedna-osoba-se-vodi-kao-nestala

U kom je kontekstu to receno i kad?

Inace, u Obrenovcu je za toliko kratko vreme nabujala voda, da se nije moglo mnogo uciniti. Ljudi su dali sve od sebe da spasu stanovnike, i organizuju evakuaciju, a to sto su neki odbijali da udju u camce, a posle ih trazili, nije nicija krivica.

Pa cak im je i to udovoljeno.

Prema tome, mesta za kritiku nema, organizacija je (kako su poplave stihija koja ne pita i kako ih nikad ovakvih nije bilo) jos i odlicna u odnosu na to kako smo kao zemlja vec vise decenija propali.

Zasto postavljas dezinformacije i poluinformacije?
Тако сам је нашао на нету, и само је пренио и извањавам се свима на дезинформацији.
Друго мјеста за критику итекако има.

види се по теби ниси добила "посао " на буџету(јавна предузећа и сл)--"штета"
Ja posao imam vec deset godina, nti me je bilo koja stranka zaposlila niti mi moze oduzeti radno mesto.
No,sta li ti cekas i drezdis danima i nocima, mesecima, godinama (valjda) u toj četničkoj guberniji, ne zanm,osima da karedes Bogu dane, a ako ti nije tesko, izvesti nas kako je stanju tu kod tebe, u "četničkoj guberniji"? Super, je li tako, cim imas stalno struju, internet i stolicu da sedis, ja bdim nocas i cekam ako sta jave, sve sam pripremila. Milo mi je zbog tebe sto si tako bezbedan, besposlen i dzabalebaros, ocigledno!
Nismo svi takve srece!

Zasto ne objvis celu vest nego tako sakrivas?

http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/465391/Obrenovac-Jedna-osoba-se-vodi-kao-nestala

U kom je kontekstu to receno i kad?

Inace, u Obrenovcu je za toliko kratko vreme nabujala voda, da se nije moglo mnogo uciniti. Ljudi su dali sve od sebe da spasu stanovnike, i organizuju evakuaciju, a to sto su neki odbijali da udju u camce, a posle ih trazili, nije nicija krivica.

Pa cak im je i to udovoljeno.

Prema tome, mesta za kritiku nema, organizacija je (kako su poplave stihija koja ne pita i kako ih nikad ovakvih nije bilo) jos i odlicna u odnosu na to kako smo kao zemlja vec vise decenija propali.

Zasto postavljas dezinformacije i poluinformacije?

Normalna evakuacija se ne sprovodi camcima kada reka prelije nasip, nego dan-dva pre toga, sa vozilima koja imaju tockove. Ali hajde i da im to progledamo kroz prste, posto je stvarno glupo traziti krivce dok kriza traje. Ali posto SNS seljoberi udaraju odmah nisko i po politickoj liniji u sred krize, onda im ne treba ocutati, vec ih popljuvati onako najgore. Ja stvarno vece drcne seljacine od ovih SNS-ovca ne vidoh. Cak i SPS-ovci nisu toliki seljaci.

Тако сам је нашао на нету, и само је пренио и извањавам се свима на дезинформацији.

Pa gledajte malo pre nego sto postavite, nije tesko. Dodatne dezinformacije ionako samo jos vise "sludjuju" narod.

Mesta za kritiku uvek ima, ko zeli da trazi dlaku u jajetu i ko posmatra sa strane. Teze je raditi u ovakvim okolnostima, i ja nemam zamerku, skoro nijednu na celokupan rad stanovnistva, vlasti, spasilaca i sviih koji su nam pomogli (osim onih koji sede i kritikuju), jer je situacija vanredna, ozbiljna i ne desava se svaki dan.

Poslednja izmena:
Ja posao imam vec deset godina, nti me je bilo koja stranka zaposlila niti mi moze oduzeti radno mesto.
No,sta li ti cekas i drezdis danima i nocima, mesecima, godinama (valjda) u toj četničkoj guberniji, ne zanm,osima da karedes Bogu dane, a ako ti nije tesko, izvesti nas kako je stanju tu kod tebe, u "četničkoj guberniji"? Super, je li tako, cim imas stalno struju, internet i stolicu da sedis, ja bdim nocas i cekam ako sta jave, sve sam pripremila. Milo mi je zbog tebe sto si tako bezbedan, besposlen i dzabalebaros, ocigledno!
Nismo svi takve srece!
видишј а сам у србији тек 20дана;)

Ostavih prilog gde UPRAVO VOJSKA brani "Zorku", i nije za smejanje, JA znam sta bi znacilo da padne "Zorka", a vi sto se segacite sa svim i svacim, niti znate niti brenujete a sve bi nas kostalo. Mnogi i u stampi, narocito ovi koji znaju sta je HEMIJSKA INDSTRIJA, to nazivaju mogucim "srpskim Černobilom". Vojska je rasporedjena po celoj Srbiji, vojska nije svemoguca!
Zorka Holding NE POSTOJI! Mozes li to da shvatis? Privatnici su kupovali pogone (zatvorene) i otvarali sopstvene fabrike. Pojedini su u naziv svoji firmi ubacili ono ''Zorka'' (Elixir Zorka, Zorka Keramika).
Nema vise sumpora, azota, plavog kamena niti iceg slicnog. Teras ovde po svom. Valjda znam bolje od tebe, odrasla sam na par stotina metara odatle. Ceo zivot sam udisala Zorkine izduvne gasove i tabala po piritu pa dolazila kuci crvena od stopala do struka. To je davna proslost. Cak je i taj pirit iskopan i prodat Kinezima. Nema ni traga od stare Zorke.

Неко мора имати одговорност, немогуће је да нико није примијетио да ће доћи огромна вода у Обреновац.
pa evo po fejsu kruži ta prepiska iz obrenovca iz koje se vidi da se znalo 5 sati unapred a da je opštinska vlast odlučila da ne uključi sirene i ne evakuiše narod...naravno uz komentare da je to SNS kadar iako to nije tačno. jesam ranije kritikovao Vučića i SNS ali sada mi se čini da je ovo bio pokušaj podmetanja Vučiću a koji se prelomio na narodu

Vojska je duzna da pomaze svakom kriznom Stabu u svakoj opstini, a ne samo kada pomahnitali Vucic postavi vojnog generala za sefa lokalnog kriznog Staba. Mislim, samo zbog toga sto su se aktivirali tek kada je Dikovic stavljen na celo Staba, trebalo bi isamarati svo vojno rukovodstvo, jer su se tako uvukli Vucicu u bulju cak vise i od SNS aktivista.

Izvoli, samaraj, ako mozes da se dignes i stignes do njih i svih koji danonocno dezuraju, rade, bore se, ali tesko dici dupe sa stolice!
Ko bi se "borio" na Krsti, mada imas dosta drugara i istomisljenika, ocekujem da javis jesi li isaamaro, vojnike:roll:

Za kritiku?? Koji deo nekome nije jasan od toga da se o ovome pricalo nedelju dana ranije, da su strucnjaci upozoravali i da su ljudi ostali bez svega?? Kakva kitika zeno aman. Ovde treba da se odseku glave onima koji nisu puskom isterali ljude iz kuca na vreme i objasnili situaciju jasno i glasno da i pas razume a ne covek.

Izvoli, samaraj, ako mozes da se dignes i stigne do njih i svih koji danonocno dezuraju, rade, bore se, ali teskol.
Ko bi se "borio" na Krsti, mada imas dosta drugara i istomisljenika, ocekujem da javis jesi li koga isamamaro, vojnike:roll:

Znas sta, stvarno ste vi SNS-ovci najgluplji i najpateticniji ljudi. Pa je li tebi normalno da se vojska aktivira tek kada generala stave za sefa kriznog staba? Sta su do tada radili, cekali da smene dotadasnjeg sefa Staba?:dontunderstand:

pa evo po fejsu kruži ta prepiska iz obrenovca iz koje se vidi da se znalo 5 sati unapred a da je opštinska vlast odlučila da ne uključi sirene i ne evakuiše narod...naravno uz komentare da je to SNS kadar iako to nije tačno. jesam ranije kritikovao Vučića i SNS ali sada mi se čini da je ovo bio pokušaj podmetanja Vučiću a koji se prelomio na narodu

Зашто се није реагоавало иако је данима унапријед било познато да може доћи до поплава?

Zorka Holding NE POSTOJI! Mozes li to da shvatis? Privatnici su kupovali pogone (zatvorene) i otvarali sopstvene fabrike. Pojedini su u naziv svoji firmi ubacili ono ''Zorka'' (Elixir Zorka, Zorka Keramika).
Nema vise sumpora, azota, plavog kamena niti iceg slicnog. Teras ovde po svom. Valjda znam bolje od tebe, odrasla sam na par stotina metara odatle. Ceo zivot sam udisala Zorkine izduvne gasove i tabala po piritu pa dolazila kuci crvena od stopala do struka. To je davna proslost. Cak je i taj pirit iskopan i prodat Kinezima. Nema ni traga od stare Zorke.

Ovo je istina. Ne znam ni da li djubrivo vise rade. Sto nije prodato napusteno je i razvaljeno, zaraslo u korov. Kad sam cula da brane 'Zorku' nista mi nije bilo jasno.

Kad smo vec kod vojske Sabac ima Pontoneriju (recna flotila). Valjda je ta qrceva vojska upucena u vodostaj reke i njeno stanje uopste. Trebalo je da oni pokrenu inicijativu ako je postojala ikakva opsanost.

Normalna evakuacija se ne sprovodi camcima kada reka prelije nasip, nego dan-dva pre toga, sa vozilima koja imaju tockove. Ali hajde i da im to progledamo kroz prste, posto je stvarno glupo traziti krivce dok kriza traje. Ali posto SNS seljoberi udaraju odmah nisko i po politickoj liniji u sred krize, onda im ne treba ocutati, vec ih popljuvati onako najgore. Ja stvarno vece drcne seljacine od ovih SNS-ovca ne vidoh. Cak i SPS-ovci nisu toliki seljaci.

Nije bitno da li su oni seljaci ili ne, bitno je da rade danonocno i da sve cine da spasu ovaj narod od poplava . I da su sve ucinili.

To dal' je neko seljak i dal'je simpatican ili ne, sada je sporedna stvar.

Nemaš razloga da se izvinjavaš. Evo ti komentar ispod članka

Branko
Petak, 16. 05. 2014. 11:40h
neregistrovan korisnik
Vlast u Obrenovcu i krizni stab su jos sinoc znali da ce do ovoga doci i obavestavali su gradjane za koje su smatrali da su na udarnom talasu da se evakuisu . Ostale nisu nasli za shodno da obaveste , niti je to objavljeno da se ne bi sirila panika !? Ko ce i na koji nacin da odgovara za traume i stres koji su dozivela moja deca kad je jutros pocela da ulazi voda u kucu i da nas plavi ? Da je ovo normalna drzava ne bi ni trebali da nude svoje ostavke vec bi trebali sami sebi da stave lisice na ruke !!!

Prvo, mnogi su odbijali da napuste kuce, zena u jednom beogradskom prihvatilistu je rekla: Moj muz (njen) nije dosao!
Zasto?
Nije hteo da napusti kucu, ima ih dosta koji su odbijali evakuaciju.
Onda je nahrupila voda, da su neki trcali i bezali, ima vest da je jedna trudnica dotrcala do Vatrogasnog doma i tu se porodila. Decak je dobio ime po vatrogascu koji ju je porodio. Neka je sa srecom, nek je ziv i zdrav!

Pa gledajte malo pre nego sto postavite, nije tesko. Dodatne dezinformacije ionako samo jos vise "sludjuju" narod.

Mesta za kritiku uvek ima, ko zeli da trazi dlaku u jajetu i ko posmatra sa strane. Teze je raditi u ovakvim okolnostima, i ja nemam zamerku, skoro nijednu na celokupan rad stanovnistva, vlasti, spasilaca i sviih koji su nam pomogli (osim onih koji sede i kritikuju), jer je situacija vanredna, ozbiljna i ne desava se svaki dan.

Opet, to bi bilo ok stav koga se treba pridrzavati, da SNS-ovci ne udaraju nisko prvi, i koriste ovu situaciju za politicke poene. Cak i javno prvi covek drzave lupeta neke gluposti o politickim protivnicima, a dezurne jajare i takojevici iz Vlade mu sufliraju u tome. Sve bi bilo ok, da SNS-ovci nisu krenuli drcno, seljacki i agresivno da se laktaju i grebu za jos vecu vlast, u sred ove situacije. To je ono sto je bljutavo, i u toj situaciji ta bljutava stvar treba javno da se prozove, jer ako je ne prozoves javno, seljoberi ce da osete slabost, i jos vise ce da se laktaju. Pa da je i Hitler licno vlast u Sapcu, a ovi ga napali u ovoj situaciji, svaki pristojan covek bi stao na stranu Hitlera.

Jesmo li zakljucili da treba obesiti Vucica i ceo sns zbog elementarne nepogode sa katastrofalnim posledicama?

Vicica samo treba pohvaliti, zaista. I ne samo njega.

Ne moze nijedan covek, pa ni on, da bude kriv za poplave.

A ranije se nije unapred znalo, jedine TV koje su upozoravale na poplave (ali tim recima) bile su one iz BiH. Uostalom, istih problema ima i u RS, pa da li i Dodika treba "obesiti"?

Oni se isto tako jedva bore sa stihijom kao i mi, i tamo ima poginulih.

Back