Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj zet išao privatnim kolima, vratio se besan kao ris. Kaže, kompletno rasulo.
A st nije seo u auto i sklonio se sa kise dok ne dodju uputstva. Uostalom, nije ga zvao gradonacelnik nego Vucic. Rekao je da Sapcu hitno treba 10,000 ljudi ili ce ga voda momentalno progutati. Onda kad su ljudi poceli da se skupljaju kod SC, nekolicinu je poslao, a ostalima rekao da dodju sutradan u 8:45. Pa koji ce moj sutra ako je te noci pretio potop?
Cista predstava da se skrene paznja sa Obrenovca. Kao Sabac su odbranili po svaku cenu. O Boze, nek' se vrate i Turci, samo da nije ova napredna gamad.

Ево како је то изгледало, рецимо, априла 1924...

10373752_10203939790399488_1161523272410409970_n.jpg.pagespeed.ce.lwcBjyeq9l.jpg

A st nije seo u auto i sklonio se sa kise dok ne dodju uputstva. Uostalom, nije ga zvao gradonacelnik nego Vucic. Rekao je da Sapcu hitno treba 10,000 ljudi ili ce ga voda momentalno progutati. Onda kad su ljudi poceli da se skupljaju kod SC, nekolicinu je poslao, a ostalima rekao da dodju sutradan u 8:45. Pa koji ce moj sutra ako je te noci pretio potop?
Cista predstava da se skrene paznja sa Obrenovca. Kao Sabac su odbranili po svaku cenu. O Boze, nek' se vrate i Turci, samo da nije ova napredna gamad.

Naravno da je poenta skretanje pažnje, već se na sednici kriznog štaba videlo šta se sprema vlasti u Šapcu.

Ta Pink tehnologija je iskopala njdublju mentalnu raku srpskog društva. Niko Mitrović ne juri za ogroman porez koji duguje. Ta patetična mrcina zahvaljujući ovoj nesreći gradi sebi kult novog Broza, iako mu, što se kvaliteta tiče , teško može parirati.

Ma ok, ja coveka i mogu da razumem- on kopa, grebe i uvlaci se da bi spasao svoje du.pe. Ali ove koji su iskreno zaljubljeni u Vucica i SNS-ovsku vlast, e ti ce mi ostati vecita misterija...

ako bi se desilo da Nišava preti da poplavi moj Niš ja bih očekivao da gradska vlast obezbedi lopate, pesak i ljude...ne bih očekivao da mi Vučić brani grad
Tu lezi zec! Niko nije znao da Sapcu preti KATASTROFA i da se mora hitno EVAKUISATI dok to u kasnim popodnevnim casovima nisu objavili Antic i PV. Digla se panika, ljudi izvrsili automobilizaciju, poceli da obijaju pragove u potrazi za naredjenjima. Sve se desilo bas posto je Obrenovac otisao u majcinu. Slucajnost?

Izgleda da je ovaj Čučković bio kooperativan. 14. maja su evakuisali delove Bariča, neke ljude su smestili u Obrenovac.
U toku je evakuacija stanovništva iz poplavom ugroženog područja Bariča, dela Male Moštanice i Mislođina, a u pomoć ugroženom stanovništvu stiglo je 50 pripadnika žandarmerije.

Šef Štaba za vanredne situacije opštine Obrenovac je dao nalog da se građani ponašaju u skladu sa uputstvima za ponašanje u datoj situaciji. Pripadnici Žandarmerije su najpre evakuisali majke sa malom decom, stare i nepokretne osobe i oni će biti smešteni u osnovne škole Jefimija i Posavski partizani u Obrenovcu, 14. oktobar u Bariču, a opština Obrenovac, Crveni krst i Štab za vanredne situacije obezbedili su im tople obroke, rekao je Čučković.
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/46...e-u-Obrenovcu-Grockoj-naselju-Veljko-Vlahovic

ako bi se desilo da Nišava preti da poplavi moj Niš ja bih očekivao da gradska vlast obezbedi lopate, pesak i ljude...ne bih očekivao da mi Vučić brani grad

Mislim da je najveća greška većine Srba logika neće mene, davno smo izgubili smisao za preventivu ili svest o mogućoj katastrofi, nisu samo u pitanju poplave , već i bilo koja druga nesreća ili neočekivana promena, teško da bi se i Niš mogao brzo organizovati, videli smo kako je prošlo Kraljevo posle zemljotresa.

Ne sporim da bi rekla prelila korito, ali ne bi bilo nikakve ''biblijske'' poplave. Tesko da bi dosla do naselja, sem mozda do zgrada kod kvantaske pijace, ali ne bujica od nekoliko metara,, vec u najgorem slucaju negde izmedju clanka i kolena. I to samo zato sto je izmedju reke i naselja poljana na koju se iz Save izvlaci pesak i vazda je natopljena kao neko mini jezero.
Na kraju krajeva, Obrenovac nije potopila Sava.

Pa za poplavu ti ne treba bujica, Dovoljno je i polako da nadolazi. Ovi sto su se podavili u Obrenovcu ,mahom su bili nepokretni i bolesni ,nemocni da se spasu a nikog nije ni bilo blizu da im pomogne. Dovojno je da ti voda udje u prizemlje i sav pod ,parket ti je propao ,sve od drveta,kuhinje,tehnika ,tepisi,namestaj a to je skupo.

Tu lezi zec! Niko nije znao da Sapcu preti KATASTROFA i da se mora hitno EVAKUISATI dok to u kasnim popodnevnim casovima nisu objavili Antic i PV. Digla se panika, ljudi izvrsili automobilizaciju, poceli da obijaju pragove u potrazi za naredjenjima. Sve se desilo bas posto je Obrenovac otisao u majcinu. Slucajnost?

Данас је био стручњак из Хидрометеоролошког гост на РТС1 у оквиру праћења ситуације натерену..... и каже човек да су они НЕДЕЉУ ДАНА РАНИЈЕ ПРОГНОЗИРАЛИ СВЕ ОВЕ ДОГАЂАЈЕ И ОБАВЕСТИЛИ НАДЛЕЖНЕ ....... ето ти одговора.......

Zna li neko koliko ima utopljenika u obrenovcu?
gledajuci one prizemne kuce i poznajuci mentalitet naseg coveka plasi me pomisao
da ce biti mnogo zrtava

Vučić upravo kuva žabu. Podavilo se dosta ljudi, ali on mozga kako da od njihove smrti i svoje odgovornosti, napravi politički kapital. Otprilike biće ono "Uf, dobro je. Mislio sam da se udavilo 10000, a udavilo se "samo" par stotina." A SNS stoka će da mu stojeći aplaudira, kao, eto, njegov genije, harizma, sposobnosti, su "zaslužni" za te "nikakve" gubitke.
Šta mislite, što se Toma, Dačić, Velja itd, kriju ko vampiri? Slute da će se možda Vučić gadno slupati oko Obrenovca, pa uzmiču na vreme, u fazonu "trtio si se, oćeš svu vlast, evo ti pa vladaj".
Obrenovac će biti konačni test za blentave Srbe. Ako i ovaj zločin progutaju kao Vučićeve "zasluge", onda ništa nije nezasluženo.

Mislim da je najveća greška većine Srba logika neće mene, davno smo izgubili smisao za preventivu ili svest o mogućoj katastrofi, nisu samo u pitanju poplave , već i bilo koja druga nesreća ili neočekivana promena, teško da bi se i Niš mogao brzo organizovati, videli smo kako je prošlo Kraljevo posle zemljotresa.
Niš je 1948. doživeo poplavu malo manjeg intenziteta nego ovo u Obrenovcu. Kažu da više ne može da se ponovi zbog jezera Zavoj ali sećam se kad je Gabrovačka reka (koja je u stvari potok) jedne godine poplavila Niš. Nikad ne reci nikad

Au brate, kad malo razmisliš nakon ovoga, shvatiš i zašto toliko potenciraju sa Šapcom, iako je u drugim, manjim gradovima, mnogo ozbiljnija situacija (jer tamo ne preti poplava, već se desila), da li je zaista moguće da se i u ovim danima velike katastrofe za našu zemlju gleda pre svega preuzimanje što većeg dela vlasti i ubiranje što više političkih poena?!?

Ja sam zaista mislio da oni imaju i zrno ljudskosti, i da se ono u njima iskazalo, kada su videli šta je snašlo ovu plodnu i divnu zemlju, od koje oni toliko godina kradu i uništavaju...

Ali...

http://www.drugastrana.net/svakodnevica/drzavo-ne-bismo-te-vise-zadrzavali/

P.S. Da se ne zaboravi, ko je kriv za sve ovo?

http://www.rts.rs/page/stories/sr/s.../Sa+manjim+budžetom+protiv+požara+i+leda.html

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/35...-za-poplave-molimo-Boga-da-ne-padne-jaca-kisa

Vlasti različite, krivica jednaka.

Pa za poplavu ti ne treba bujica, Dovoljno je i polako da nadolazi. Ovi sto su se podavili u Obrenovcu ,mahom su bili nepokretni i bolesni ,nemocni da se spasu a nikog nije ni bilo blizu da im pomogne. Dovojno je da ti voda udje u prizemlje i sav pod ,parket ti je propao ,sve od drveta,kuhinje,tehnika ,tepisi,namestaj a to je skupo.
Da se ne lazemo, Sava jeste nadosla ali o potopu nema ni reci. Pre svega, uz samu reku imas Silos, Motel (Piramida 72), Farmakom MB, Elixir (ex Victoria), sve u vlasnistvu sabackih mudonja. Mislis li da bi gradonacelnik njima precutao takvu informaciju? Naravno da ne, a oni bi odmah upregli zaposlene da zastite imovinu.
Nastradala je samo kompanija Galeb, ali od posledica kise (sreda/cetvrtak).

a da ste poplavljeni sada bi ovde horski pljuvali po Vladi Srbije što je dozvolila da pored Obrenovca strada i Šabac? Ne kapiram koga pokušavaš da odbraniš sem ako nisi žuti kadar?

Obraća Ješić i nekako mi je lakše zato što se o tome pitaju Marić i on, u njih imam više poverenja od ovih sns-ovskih manekena. Onom Mariću dati orden i stan pride. Čovek ne spava danima, izgleda kao duh, ali tera dalje.

Ješića nešto nisam gotivio, ali posle njegovog istupanja oko afere "aflatoksin" i sada oko njegovog komandovanja odbranom SM-a, imam utisak da se radi o vrlo visprenom čoveku. Krade i on, ali može da bude i koristan, za razliku od Vučića koji laže ko lud, bezobrazan je, poremećen, krade i bezkoristan je.

Niš je 1948. doživeo poplavu malo manjeg intenziteta nego ovo u Obrenovcu. Kažu da više ne može da se ponovi zbog jezera Zavoj ali sećam se kad je Gabrovačka reka (koja je u stvari potok) jedne godine poplavila Niš. Nikad ne reci nikad

Što se Niša tiče,1948 :

Разлика у висини водостаја између коте најниже воде и воде овог поплавног таласа је била 5,5 метара. Београдмалски мост, с пропусном моћи од 1096 кубних метара воде у секунди преузео је улогу бране, чиме је димензија поплаве добила још веће размере. У поплави се нашла цела лева обала Нишаве до Светониколског брега и Горице. Висина речног муља у околини школе „Учитељ Таса“, 900 метара далеко од Нишаве, је била 1,55 метара... У задњих 150 година, катратофални водостаји са поплавама су забележени 1897., 1926 и 23. јуна 1948. године.
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=760406&page=107

Da citiram Lazanskog..
Да ли се знају токови, односно корита наших река и речица? Претпостављам да се знају, јер то нису речна корита на Јупитеру. Постоји ли на државном и локалном нивоу икакав дугорочни, или средњорочни план уређења тих корита, или водотокова, уређења тако да не би дошло до изливања и катастрофе? Ако постоји, зашто тај план није и приоритет у буџету? Ако немамо планова, зашто их немамо и ко је за то крив?
Ко је крив што су својевремено послушана наређења из иностранства како преуредити војску? Па сада имамо тактичке радионице и компјутерске симулације са НАТО снагама како се борити против побуњеника у држави Икс, а овамо не можемо да обуздамо ни обичну поплаву.
http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav-Lazanski/Kako-nam-se-dogodio-Potop.sr.html

Poslednja izmena:

Back