Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
http://info.poplave.rs/novosti/

00:08
Prihvatilištu u hotelu Bristol potreban veš i čarape za starije žene,trenerke, papuće za sve i dečija obuća

00:06
DIF-u u Košutnjaku potrebni veterinari zbog velikog broja pasa i mačaka.

00:03
Najviše hrane za bebe, mleka, pelena, toalet papir, vlažnih maramica i šampona ima u studentskom domu „4. april“. Potrebno ih je kontaktirati ukoliko nekome nedostaju ova sredstva.

00:01

Presek sajta nestali.poplave.rs u ponoć – Prijavljeno je 271 nestale osobe. U toku dana pronađeno ih je 11.

23:54
Žrtve dolaze ujutru u Beogradsku Arenu, volonteri potrebni od 9.

23.40

Kako da donirate lekove?

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da se ne mogu prihvatati donacije od fizičkih lica u vidu lekova i medicinskih sredstava koje lično donose, a radi zaštite zdravlja pacijenata.
Sva pravna i fizička lica, koja žele da doniraju lekove, medicinska i druga sredstva koja su registrovana u Republici Srbiji, mogu preko proizvođača ili veleprodaja da izvrše donaciju centralnoj apoteci Kliničkog centra Srbije, koja onda dalje radi distribuciju svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Republike Srbije, na osnovu njihovih iskazanih potreba.

Ako se doniraju neregistrovani lekovi uvoz donacije vrši se na osnovu odobrenja Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, a na osnovu sledeće dokumentacije: Sertifikat Dobre proizvođačke prakse (izdat od nadležnog organa EU) i sertifikat analize proizvođača tog leka.

Uvoz neregistrovanih medicinskih sredstava vrši se na osnovu odobrenja Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije, a na osnovu sledeće dokumentacije: Izjava o usklađenosti, CE sertifikat i dokaz da se medicinsko sredstvo nalazi u prometu u zemlji proizvođača.
Agencija će uvoz neregistrovanih lekova i medicinskih sredstava u cilju donacije odobravati po hitnom postupku u roku od 24 časa.

Spisak Najneophodnijih lekova medicinskih i drugih sredstava za potrebe zdravstvenih ustanova i građana.

Obeveštavamo sve potencijalne davaoce donacije da dodatne informacije mogu dobiti na telefone 011/3614-666 i 011/3616-257, kao i putem mejl adrese: lekovi@zdravlje.gov.rs,

23.37

Ako je potrebno za džakove, pesak može da se uzme izmedju 28.-og i 38.-og bloka kod FDU-a.Postoji započeto gradilište koje je na pesku.

23:28
DIFu na Košutnjaku potrebna je velika količina jastučnica.

Prilozi

Poslednja izmena:
Moja prijateljica iz Šapca kaže isto. Ljude su istraumirali da više jednostavno nisu znali šta da misle. Bilo je raznih podmetačina, doveli su te neke pijane klince da prave buku, a svaki predlog štaba za odbranu su odbacivali i u stvari dobijali na vremenu da se narod pobuni i napravi haos da bi za to optužili šabačku vlast.

I u toj situaciji su mislili na politiku, ološ jedan.
Da se nadovezem, mada u Sapcu nije bilo poplava i oluje, u petak popodne (ne bih da gresim dusu, ali cini mi se ciljano i namerno nestalo je signala na mobilnim mrezama), bas nakon objave Antica da Sabac ocekuje katastrofa i Vucicevog zahteva za evakuaciju.
Imala sam obaveze i bila van kuce, kad su pocele da mi pristizu poruke od Telekoma o propustenim pozivima (redom od roditelja i bake). Nisam mogla da primam i saljem pozive, niti sms poruke. Prvo sam mislila da se nekome od mojih slosilo ili je neko umro. Oduzela sam se od straha i pozurila kuci, gde sam zatekla preplasene roditelje, a moj otac je inace flegman i krokodil. Zamislite kako je tek bilo labilnim ljudima, i onima koji imaju decu i tesko bolesne clanove porodice.

Mozda Milunka sa foruma treba da nam pokaze neke Pasiceve govore, pa da uporedimo ko je bio veca seljacina, Pasicevi radikali u ono vreme, ili SNS-ovci u ovo danasnje vreme...Ovo je cirkus.
Тешки демагози, а богме и лопине били су неки и онда, но, данас је општи контекст такав да је сада ствар у целини тежа...

Auuu, slušala sam ovog jednom. Pa to je strašno. I gde je sad taj mamlaz? Niko ga ne pominje u medijima.​

a naravno da ga ne pominju po medijima
-------------------------------------

"BEOGRAĐANI, ŠIRITE - HITNO JE,SELO SKELA NADOMAK BEOGRADA JE POTPUNO ZANEMARENO I IZOLOVANO I NIJE EVAKUISANO,BRANA IM POPUŠTA,A NALAZI SE IZMEDJU OBRENOVCA I SAPCA,ZAROBLJENI SU I NEMAJU POMOC,POLICIJA JE SA OBE STRANE ZATVORILA PUTEVE I NEMOCNI SU,IZBACUJU VODU SAMOSTALNO KAKO ZNAJU,AKO BISTE MOGLI DA RAŠIRITE OVU VEST I DA APELUJETE BIO BIH VAM DO NEBA ZAHVALAN U PITANJU SU MNOGE PORODICE SA DECOM, UKLJUCUJUCI I MOJU HVALA!!"

copy-paste s FB.

oce li iko od ovih lopuza odgovarati za smrt onolikog broja ljudi u Obrenovcu:neutral:

Naravno da nece..par dana galame po drustvenim mrezama, forumima i trecerazrednim medijima i nikom nista
Imaju oni debela ledja , sprege i shemse u tuzilastvu,sudovima,strankama i bezbednosti
To su zasticena vrsta belih medveda SNS/DS/SPS/URS i ostala partijsko-stranacke gnjide

Aman covece, sta bulaznis? Nije bilo nikakvog izlivanja niti plavljenja, osim u bolesnim glavama Vucica i Antica. Valjda znam bolje od tebe, zivim tek nekoliko stotina metara od Save. Podigli su laznu uzbunu, napujdali budale koje su (zamisli, strahujuci za svoje zivote) radije galamile ispred zgrade opstine spremni na linc gradonacelnika, nego da odu na reku i urade nesto samoinicijativno.

Sve da si i u pravu,tu nema zezanja , Mozda hoce a mozda nece da poplavi. Vanredno stanje .Vojska preuzela kontrolu. Kratkotrajno je ukinuta demokratija.Zemlja se odbranila ,vraca se demokratija i mozes da optuzujes za zaveru koga hoces.

Тешки демагози, а богме и лопине били су неки и онда, но, данас је општи контекст такав да је сада ствар у целини тежа...

Ma dobro da su lopine, svako ko dodje na vlast je manje-vise lopina. Nego ovako seljacke lopine, pa to mislim samo da je bilo u ono prvo doba kada su Pasicevi radikali prvi put dosli na vlast, posle su se i oni kultivisali malo. Ovi SNS- ovci vec trecu godinu nisu u stanju da se kultivisu, nego svoju seljacku logiku i dalje furaju...

Da nisu trebali su da puste da poplavi Zorku da se potruje milion ljudi nizvodno? Šabac ide pod privremenu upravu koliko sutra.

Ne sumnjam.

I Krupanj ce.

A i u S. Palanci isto, i tamo su vas istisnuli iz vlasti krajem 2012. Zato nema vode i leba za njih cetiri dana, kao u Krupnju, je l` tako, matori?

Interesantno. SNS nije na vlasti ni u Paracinu koji je takodje ignorisan danima. A u Svilajncu?

Samo napredno, tako rekuc, fasisticki :)

Da se nadovezem, mada u Sapcu nije bilo poplava i oluje, u petak popodne (ne bih da gresim dusu, ali cini mi se ciljano i namerno nestalo je signala na mobilnim mrezama), bas nakon objave Antica da Sabac ocekuje katastrofa i Vucicevog zahteva za evakuaciju.
Imala sam obaveze i bila van kuce, kad su pocele da mi pristizu poruke od Telekoma o propustenim pozivima (redom od roditelja i bake). Nisam mogla da primam i saljem pozive, niti sms poruke. Prvo sam mislila da se nekome od mojih slosilo ili je neko umro. Oduzela sam se od straha i pozurila kuci, gde sam zatekla preplasene roditelje, a moj otac je inace flegman i krokodil. Zamislite kako je tek bilo labilnim ljudima, i onima koji imaju decu i tesko bolesne clanove porodice.

posto imas informacije iz prve ruke kolika je voda sada jer na dzakovima??

da li je noćas voda bila na džakovima ili ne?

Back