Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mozemo da pricamo sta hocemo da nije bilo Vucica i brze reakcije slanja dobrovoljaca sada bi Sabac bio kao Obrenovac. Svaka kuca ,steta bar 5000 evra.Nema tu filozofiranja ,uradio je dobru i brzu procenu.Dobar i onaj general Dikovic,zna posao oko organizovanja ,Zao mi je Obrenovca bio sam skoro tamo ,overavao neke ugovore,grad kao bombona.
Lupas k'o otvoren prozor. Sve je samo predstava.
Gradjani Sapca su zaplaseni, istraumirani i uspaniceni nastupima PV i Antica. Izmanipulisani su da bi se oborila lokalna vlast.
Navukli su na Sabac i Sapcane gnev ostalih delova Srbije koji su potonuli kao Atlantida, sto se da primetiti iz komentara na portalima i forumima. Mada nismo mi krivi sto je u nas mali grad dosao cirkus.
Danas su dosli u Sabac helikopterima da se slikaju, umesto da su ti helikopetri bili na terenu i spasavali ljude.

10309660_701921499867260_4145706993163905898_n.jpg

Sava u beogradskim blokovima.

Mene je ova kataklizma veoma pogodila i osecam se tuznom i saosecam sa tim ljudima koji su za bezmalo 2 sata izgubili sve i to je jedini osecaj koji sada imam bez da trazim krivce u svemu tome.

To bi bilo Ok, i niko sada ni rec ne bi rekao raspalom SNS-u, da oni prvi nisu poceli sa politickim razracunavanjem po drzavi. Kada raspali Vucic javno pred kamerama sere nesto po nekim ljudima, on onda otvara mogucnost da mu se ljudi nahebu keve. E sad, to sto su srpski novinari prejadni i niko ne sme nista da mu kaze, to je posebna prica.

Нема потребе да банализујеш овако ствари...

Данас се Европа све више приближава неморалу и сваком другом безакоњу, очигледно се ругају Богу и закону живљења, пропагирају настраност итд и зато је ово дошло као опомена.

То је став Цркве, а то не значи да неко сад треба да убије Кончиту, човек указује да је савремена ,,Европа" напустила све изворне духовне и моралне вредности које је и сама баштинила, и зато сада долазе поплаве као опомена. И то је то. Али Црква није одустала од помоћи свом народу и остала је уз њега, за разлику од неких који нон-стоп пљују по Цркви, а ништа не предузимају да помогну угроженима..

:ok: Tačno.

Ako ova tragedija (od koje se nećemo oporaviti ko zna koliko) koja nas je zadesila nije dovoljna da se urazumimo, ne znam šta još treba da se dogodi.
Opomena je svakako jer udeo u svemu sigurno da ima i ljudski faktor. Mnogi su još na tom nivou svesti da ni svoje đubre ne bacaju tamo gde mu je mesto već frk kroz prozor, terasu nekome na glavu.
O bacanju svega i svačega u potoke i reke da i ne govorim.
Ne shvatam ni ljude koji ne veruju, a uzrečica im je psovanje Boga i majke. Bar da ćute bolje bi bilo nego što hule na Boga :( , a mnogi nisu ni svesni toga da svaka naša misao, neizgovorena reč ima jednak učinak kao da smo je na glas izgovorili i da svaka reč odlazi odlazi u Kosmos.

Poslednja izmena:
Опасан је чак и Љиг, кад набуја. Један мој прадеда се, сад већ врло давно, тридесетих година прошлога века, удавио у набујаломе Љигу, са све коњем...

I Topciderka zna da nabuja....a ko bi pomislio kada je gleda ovako....

Lupas k'o otvoren prozor. Sve je samo predstava.
Gradjani Sapca su zaplaseni, istraumirani i uspaniceni nastupima PV i Antica. Izmanipulisani su da bi se oborila lokalna vlast.
Navukli su na Sabac i Sapcane gnev ostalih delova Srbije koji su potonuli kao Atlantida, sto se da primetiti iz komentara na portalima i forumima. Mada nismo mi krivi sto je u nas mali grad dosao cirkus.
Danas su dosli u Sabac helikopterima da se slikaju, umesto da su ti helikopetri bili na terenu i spasavali ljude.

Pomahnitali i pateticni Vucic u Sabac poslao 10 puta vise ljudi nego sto je potrebno, i to sada kao neko treba da organizuje :dash: To samo u africkim plemenima ima tako organizacija- sakupis ljude sa koca i konopca, i posaljes ih negde, nemas ni ti pojma gde. Dobro da nema mrtvih u svoj toj Vucicevoj organizaciji odbrane Sapca... Ne trebaju Vucicu poplave...

То не знам. Данас сам чуо причу од једне Обреновчанке да су у четвртак, дан пред поплаву, тражили евакуацију Мислођина јер су хтели на ту страну да пробију насип. Вода би отекла поред Обреновца и ТЕНТ-а. Мештани су се побунили и одустало се од евакуације. Та жена каже да је вода за свега пет минута надошла преко метар висине, једва се извукла са својом породицом. Многи, на жалост, нису у томе успели.

Bar od troje ljudi sam čuo priču da su odgovorni oklevali da potope Vreoce i levu stranu reke veliko polje, da su na vreme reagovali šteta bi bila neverovatno manja.

Radi podsecanja: Upozorenja RHMZ zvanicno objavljena u dnevnim novinama u utorak, 13. maja. A propo price ``da niko nije mogao da predvidi da ce ovo biti ovako`` :(

Obilne padavine i porast vodostaja
Tanjug | 13. 05. 2014.

U Srbiji su u naredna dva dana prognozirane obilne padavine kao i porast vodostaja na više reka.

Na Savi kod Šapca vodostaj se nalazi iznad granice redovne odbrane od poplava sa tendencijom porasta od 15. maja, upozorio je danas Republički hiodrometeorloški zavod (RHMZ).

Na Kolubari, vodostaji će granicu redovne odbrane od poplava preći sutra, a granicu vanredne odbrane tokom 15. maja, naveo je RHMZ na svom sajtu.

Na Ljigu, Tamnavi i Ubu kao i na Jadru takođe se očekuje porast vodostaja dok će "na slivu Toplice tokom 15. maja vodostaj prevazići granicu redovne odbrane od poplava".

Na gornjem toku Zapadne Morave, na Moravici, Bjelici i donjem toku Ibra vodostaji će sutra i prekosutra prevazići upozoravajuće nivoe.

Na Jasenici tokom sutrašnjeg dana vodostaj će prevazići granicu redovne odbrane od poplava, a granicu vanredne odbrane tokom 15. maja.

Na Kubršnici, Resavi i Lugomiru sutra će biti prevaziđeni upozoravajući nivoi vodostaja dok će na Mlavi i Peku vodostaji pravazići granice redovne odbrane od poplava u naredna dva dana.

Na Belom Timoku kod Zaječara i na Crnom Timoku kod Gamzigrada u naredna dva dana vodostaji će pravazići upozoravajuće nivoe. Na Neri, Brzavi i Moravici vodostaji će, u naredna dva dana prevazići upozoravajuće nivoe, naveo je RHMZ.

Nije Jorgobanka jedina lupetala na temu ORA. I Vulin je istovetnu "romantičarsku" priču pričao. E, sad da se prisetimo i Šešeljevih ideja o javnim radovima...
Meni uopšte nije nezamisliv scenario za tako nešto. Prvo, nema se para, drugo - to je odličan način da se suzbiju socijalni nemiri.

Vučić je danas izjavio da je uspeo da dogovori sa Kinezima da dozvole učešće naših gradjevinskih i putarskih firmi da bi naši ljudi radili.

:ok: Tačno.

Ako ova tragedija (od koje se nećemo oporaviti ko zna koliko) koja nas je zadesila nije dovoljna da se urazumimo, ne znam šta još treba da se dogodi.
Opomena je svakako jer udeo u svemu sigurno da ima i ljudski faktor. Mnogi su još na tom nivou svesti da ni svoje đubre ne bacaju tamo gde mu je mesto već frk kroz prozo, terasu nekome na glavu.
O bacanju svega i svačega u potoke i reke da i ne govorim.
Ne shvatam ni ljude koji ne veruju, a uzrečica im je psovanje Boga i majke. Bar da ćute bolje bi bilo :( , a mnogi nisu ni svesni toga da svaka naša misao, neizgovorena reč ima jednak učinak kao da smo je na glas izgovorili i da svaka reč odlazi odlazi u Kosmos.

Ја сам оптимиста и искрено верујем да се наш народ полако враћа на исправан пут.

И верујем да се онај истински српски дух (дух љубави, Вере и солидарности,) сада поново буди...

И то је врло добро, даће Бог да се ситуација среди, у то сам дубоко убеђен...

Sad sam odgledao dokumentarac o poplavama u Obrenovcu i video sam da je obrenovac plavljen regularno svakih 10-20 godina.

Tako da je ovaj period od 30 godina bez poplave uspavao ljude

Kaze direktor vodovoda bivsi u Obrenovcu, da u jednom kraju u koritu tamnave, nekada bila samo jedna kucau kojoj je zivela jedna baba a onda su ljudi krenuli tu da masovno prave kuce i zato je nemoguce da se se te kuce zastite.

Nije dobro nekom zlo željeti jer lako se dogodi da ti se to vratio kao bumerang
Непријатељ мог непријатеља ми је пријатељ... ако се још и природа побрине за део тога...:super:
Узгред Мрхуле да је рецимо 1942. метеорит пречника од 500метара звекнуо посред Немачке и решио рат сви би се радовали.

Back