Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nensi, pare ce da se nadju, ovo je idealna stvar za muljanje sa istim, ovo je Vucicu doslo kao kec na 10. Bice tu ponekih nekih volontiranja SNS omladine koju ce ovi koji pokupe kajmak da organizuju, ali Vucic ce sada da da ogromne kolicine para svojim trange-frange SNS-ovcima.

Tacno tako. Cak razmisljam da namerno nista nije spreceno da bi doslo do ovoga i da bi stigle donacije i pomoc u parama. :think:

Najblizi saradnik šeika Muhameda bin Zajeda obavestio je danas popodne predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Ujedinjeni Arapski Emirati uputiti Srbiji pomoć u iznosu od 10 miliona dolara za saniranje štete izazvane katastrofalnim poplavama, izjavila je večeras savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković.

Pak Stanković je Tanjugu rekla da će predsednik Nikolić uputiti konvoj humanitarne pomoći u najugrozenija mesta opštine Krupanj. Pomoć su obezbedile kompanije koje su se odazvale apelu predsednika. Nikolić će uručiti pomoć građanima i obići će lokacije na području opštine Krupanj.

10389423_10203297937063063_2861354570790525443_n.jpg

https://www.facebook.com/photo.php?...697413428420.136139.1049154433&type=1&theater

Može, samo nam je kuća malo neuredna, ali sredićemo mi to, pa izvolite.:)

- - - - - - - - - -

E kad si već tu, šta se kod vas dešava s ovim poplavama, nisam pratila, gledam samo ovu našu nevolju.

frka je ali ne kao kod vas..kaj se tiče Osijeka..Dravulja mirna ko cura...nekoliko sela potopljeno..uspoređujuci s vašim morem nase je baruština..drži te se..susjed je rođeniji od brata..uz Vas smo..

Pa od poplava se u ravnici na branis nasipima, vec izgradnjom i odrzavanjem kanala od Save kroz Srem i Macvu. To je bre cak i razvojna sansa, kada imas takvu kolicinu prirodne vode u ravnicama i kotlinama. Ali samo kada si organizovan. Stari Egipcani su izgradili civilizaciju zbog poplava, a Srbi u 21-om veku dozivljavaju potapanje gradova koji nisu na nekim planincugama. Jadno.
Opet taj Vučić.
Jeli, jesi li ti onaj što je u Utisku nedelje nudio Goranu Miliću da se kandiduje za mesto direktora RTS-a?

malopre sam napisao to isto što i Kami ali ne tako detaljno. čovek koji je juče to rekao na TV deluje dosta stručno
Da ali ti si napisao da se ona vratila, ne, Kolubara je krenula da plavi od Valjeva i da pravi haos, pa je još dodatno ojačala kada je podivljala Tamnava ušla u nju - pa je ona krenula da plavi i pre Obrenovca, a da se vratila, ona bi na samom ulivanju u Savu, napravila najveću poplavu, međutim tamo se nije izlila.

Najblizi saradnik šeika Muhameda bin Zajeda obavestio je danas popodne predsednika Srbije Tomislava Nikolića da će Ujedinjeni Arapski Emirati uputiti Srbiji pomoć u iznosu od 10 miliona dolara za saniranje štete izazvane katastrofalnim poplavama, izjavila je večeras savetnica predsednika Srbije Stanislava Pak Stanković.

Pak Stanković je Tanjugu rekla da će predsednik Nikolić uputiti konvoj humanitarne pomoći u najugrozenija mesta opštine Krupanj. Pomoć su obezbedile kompanije koje su se odazvale apelu predsednika. Nikolić će uručiti pomoć građanima i obići će lokacije na području opštine Krupanj.

Vučićev prijatelj se baš otvorio.

Jeste ga čuli danas na sednici Vlade: "Moj prijatelj, arapski šeik će poslati veliku pomoć...da se to raspodeli....." kao da raspolaže dedovinom, seljačina jedna.

frka je ali ne kao kod vas..kaj se tiče Osijeka..Dravulja mirna ko cura...nekoliko sela potopljeno..uspoređujuci s vašim morem nase je baruština..drži te se..susjed je rođeniji od brata..uz Vas smo..

Znas kako, ovo nam se desilo jer se sakupila sva voda iz Hrvatske i Bosne u Savu, a posto je Sava kod nas najveca, mislim da bi to srpske patriote mogle da proglase kao jos jedan ustaski plan protiv Srba.:evil::mrgreen:

Goran Ješić izjavio da je osnovni cilj da se obezbedi odbrana od poplave na potezu Kuzmin-Bosut, u suprotnom će biti srušena odbrana Sremske Mitrovice.
Savi kod Jamene probila, bedemi kod Sremske Mitrovice i Šapca izdržavaju. Vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom porasta do 19. maja.

Da ali ti si napisao da se ona vratila, ne, Kolubara je krenula da plavi od Valjeva i da pravi haos, pa je još dodatno ojačala kada je podivljala Tamnava ušla u nju - pa je ona krenula da plavi i pre Obrenovca, a da se vratila, ona bi na samom ulivanju u Savu, napravila najveću poplavu, međutim tamo se nije izlila.
možda sam se loše izrazio...čovek je rekao da je Sava zbog svog vodostaja bila bukvalno kao zid za Kolubaru...možda je i moja mašta to za vraćanje...nisam baš stručan za tu oblast

šta tačno zameraš vlasti u vezi Obrenovca? a ubeđen sam da je tačno to što je pričao taj tip na TV-u, a malopre objasnio Kami...da nikakvi nasipi nisu mogli da spreče potop u Obrenovcu...

Mogli su da se evakuišu ljudi na vreme, ako već nasipi nisu mogli da pomognu. Od očevica sam čula, od čoveka koji je to jutro bežao iz Obrenovca, da su sirene za uzbunu uključili kad je voda bila visoka metar. Šta da rade ljudi s decom i starcima u vodi od metar osim da se popnu na sprat ako ga imaju, a ako nemaju, na krov? Je l to bilo toliko teško? Pritisnuti dugme i uzbuniti narod 2 sata ranije?

Hm, da rekao je kratkog toka i kratkog daha, šta li je mislio ne znam, Kolubara izvire kod Valjeva i uliva se u Savu, mrzi me da tražim ali ubeđen sam 100% da je duga preko 100km. Možda je mislio na tok kroz Obrenovac.

Oko 123 km.

Reka Kolubara je reka u zapadnoj Srbiji, desna pritoka Save, duga oko 123 km.
Nastaje od Obnice i Jablanice u Valjevu. Veće pritoke su: Gradac i Ljig , desne pritoke, i Tamnava, leva pritoka. Uliva se u Savu kod Obrenovca.

A FB je merodavan za ovakve stvari ..?

Смета ти извор или ти смета информација? Мислиш да је лажна? Ја ипак мислим да је лажно оно што је на РТС и ПИНК телевизији и зато се трудим да информације добијам преко друштвених мрежа, форума и преко осталих незваничних извора информација.

Да, меродавнији је од медијских кућа у Србији.

Mogli su da se evakuišu ljudi na vreme, ako već nasipi nisu mogli da pomognu. Od očevica sam čula, od čoveka koji je to jutro bežao iz Obrenovca, da su sirene za uzbunu uključili kad je voda bila visoka metar. Šta da rade ljudi s decom i starcima u vodi od metar osim da se popnu na sprat ako ga imaju, a ako nemaju, na krov? Je l to bilo toliko teško? Pritisnuti dugme i uzbuniti narod 2 sata ranije?
smem da se kladim da su naredili evakuaciju a da je voda bila par centimetara da niko ne bi mrdnuo iz kuće a još bi dobili psovanje. garant da niko od ljudi iz Obrenovca do zadnjeg trenutka nije verovao da voda može toliko da poraste

I ja sam nestranačka ličnost, ali mi se povraća od samopromocije funkcionera SNS. Namanje su zaslužni za bilo kakav uspeh, ako se u ovoj situaciji uopšte moglo govoriti o uspeuo. Najviše su se slikali najnesposobniji - premijer i Neša slina.

Meni se u ovom trenutku vise povraca na katastrofu koja je zadesila te ljude od samopromocije funkcionera SNS (da nije SNS bio bi neko drugi),to mi je potpuno nebitno sve dok se nesto preduzima i draze mi je da istrpim malo kurcenja naseg premijera nego da par meseci posle izbora ulazimo u nove posebno u ovakvoj situaciji, i potpuno sam ubedjen da izbori u ovom trenutku mogu da nanesu vise stete nego koristi...

Back