Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa dobro, nije se blamirala preko twittera, pa je narod oterao, nego je dala izjavu kao visoki funkcioner svoje partije i to samo kao uvod u neku dalju priču u vezi sa poslom kojim se bavi...sigurno da će afirmativno da govori i ja ne vidim šta je loše rekla pomenuvši.

Da uopšte ništa ne potežu zvanično, a moraće jer su nam putevi otiši u očin, svi ćemo da pomognemo, a ako nezaposleni budu imali i korist od toga - odlično.

Od cega bre, brate, od kojih para. Pa tek sad nece da bude love ni za lek, a kamoli da akcijasima das platu i doprinose. U sustini, jedini nacin da to urade je da poisteruju na akcije sve koji su vec zaposleni u drzavnim sluzbama i firmama i nisu potrebni, a vec im dajes platu, citaj: stranacki bolidi. To je, bogme, armija od 350 000 ljudi. Samo se plasim, nesposobnih da mace s popare oteraju. Nece putevi posle njihovih akcija izgledati nista bolje nego sad.

Ne piši ono što ne znaš. Ceo Obrenovac je poplavljen u noći između četvrtka, i petka u 3-4 ujutru, niko nije ni predvideo poplavu tolike razmere, pa samim tim ni evakuaciju celog Obrenovca. Evakuisani su neki manji delovi u četvrtak, koji su bili predviđeni za evakuaciju jer se smatralo da će se Obrenovac odbraniti, koliko mi se čini,tj. ako sam dobro zapamtio kritičan je bio nasip Veliko polje, i deo kod obrenovačkog komunalnog preduzeća. Međutim Kolubara je probila na mnogim mestima i ceo Obrenovac je stradao.

Sve je to moglo da se spreči ili mnogo ublaži da se ranije reagovalo, kada je jedan deo Obrenovca poplavljen pre dve nedelje isto od Kolubare, kada su bile isto one kiše, tada je trebalo krenuti sa radovima na nasipu i to ojačati.

Tu treba da se traži odgovornost.

Pa dobro, nije se blamirala preko twittera, pa je narod oterao, nego je dala izjavu kao visoki funkcioner svoje partije i to samo kao uvod u neku dalju priču u vezi sa poslom kojim se bavi...sigurno da će afirmativno da govori i ja ne vidim šta je loše rekla pomenuvši.

Da uopšte ništa ne potežu zvanično, a moraće jer su nam putevi otiši u očin, svi ćemo da pomognemo, a ako nezaposleni budu imali i korist od toga - odlično.

Problem i jeste u tome što se oni u zvaničnim izjavama ponašaju kao da daju izjave na ličnim profilima na Twiteru ili FB.

Od cega bre, brate, od kojih para. Pa tek sad nece da bude love ni za lek, a kamoli da akcijasima das platu i doprinose. U sustini, jedini nacin da to urade je da poisteruju na akcije sve koji su vec zaposleni u drzavnim sluzbama i firmama i nisu potrebni, a vec im dajes platu, citaj: stranacki bolidi. To je, bogme, armija od 350 000 ljudi. Samo se plasim, nesposobnih da mace s popare oteraju. Nece putevi posle njihovih akcija izgledati nista bolje nego sad.

Има да узму теби и мени по 10%.

Mozemo da pricamo sta hocemo da nije bilo Vucica i brze reakcije slanja dobrovoljaca sada bi Sabac bio kao Obrenovac. Svaka kuca ,steta bar 5000 evra.Nema tu filozofiranja ,uradio je dobru i brzu procenu.Dobar i onaj general Dikovic,zna posao oko organizovanja ,Zao mi je Obrenovca bio sam skoro tamo ,overavao neke ugovore,grad kao bombona.

Bot-Alert-Warning-Message-Background-638606.jpg

Odmah ima da vrate solidarni porez, pa onda da dignu obican porez, pa da izmisle porez na nesto i tako...

. . .

Ne piši ono što ne znaš. Ceo Obrenovac je poplavljen u noći između četvrtka, i petka u 3-4 ujutru, niko nije ni predvideo poplavu tolike razmere, pa samim tim ni evakuaciju celog Obrenovca. Evakuisani su neki manji delovi u četvrtak, koji su bili predviđeni za evakuaciju jer se smatralo da će se Obrenovac odbraniti, koliko mi se čini,tj. ako sam dobro zapamtio kritičan je bio nasip Veliko polje, i deo kod obrenovačkog komunalnog preduzeća. Međutim Kolubara je probila na mnogim mestima i ceo Obrenovac je stradao.

Sve je to moglo da se spreči ili mnogo ublaži da se ranije reagovalo, kada je jedan deo Obrenovca poplavljen pre dve nedelje isto od Kolubare, kada su bile isto one kiše, tada je trebalo krenuti sa radovima na nasipu i to ojačati.
juče je jedan stručnjak govorio da nikakvi nasipi nisu mogli da spasu Obrenovac jer je nivo Save toliko porastao da se kompletna Kolubara vratila nazad

Mozemo da pricamo sta hocemo da nije bilo Vucica i brze reakcije slanja dobrovoljaca sada bi Sabac bio kao Obrenovac. Svaka kuca ,steta bar 5000 evra.Nema tu filozofiranja ,uradio je dobru i brzu procenu.Dobar i onaj general Dikovic,zna posao oko organizovanja ,Zao mi je Obrenovca bio sam skoro tamo ,overavao neke ugovore,grad kao bombona.

opet stigla komanda za angazovanje? ovako kasno?

1016767_616312705101831_1618285091_n.jpg

Tebi je bar lako, znas ko je krivac i mozes da resis problem.
Sto ga ne resavas?
Mi ostali ne znamo krivca, znamo samo za krivce koji nisu na vreme spasavali narod.

Не знам о чему причаш, нити желим да улазим у расправу са вама којима у овој ситуацији највише смета став Цркве и њених Архијереја.

Црква много више од свих нас, учествује у акцији помоћи угроженима.

http://info.poplave.rs/novosti/

22:38
Sugrađani, molimo vas da plastičan pribor odnesete u toku sutrašnjeg dana u prihvatni centar na Sajmu, hala 11! Neophodan je! Hvala!

22:25
Info sa terena za Krupanj je da je situacija daleko gora nego u medijima. Potrebno im je sve – pomoć, volonteri

Krupnju ne treba više garderoba! Nemaju gde da je skladište! I nema nikakvog virusa

22:23
Potrebno 200 dobrovoljaca sa lopatama.PONEDELjAK 19.05.2014. u 08:00 parking ispred SMEDEREVSKE TVRĐAVE.Za informacije 026 4621917

22:06
Kod Brankovog i Železničkog mosta potrebni džakovi i ljudi koji će ih puniti. Sava nadolazi.

22:04
Potrebno 50ak momaka kod splava ‘Asterix’ na Dunavskom keju(od hotela Jugoslavija desno-ka Uscu)… Bilo kakvo osvetljenje bi bilo od pomoci…

21:58

Bojana Boka Andrić @slatkoblebetalo
Follow

Hala Pionir - potrebni volonteri za treću smenu! #Poplave2014
9:55 PM - 18 May 2014 Serbia, Serbia

21:35
POTREBNI VOLONTERI – UŠĆE

21.18

Paraćin bez struje i u teškoj situaciji, najpotrebnija sredstva za higijenu, voda i konzervirana hrana!

Poslednja izmena:

Koštaće ih "kazan" (hrana, a tu će opet privatnici da ulete) i minimum za nabrojanu socijalnu zaštitu, socijalno, zdravstveno...neuporedivo manje nego što bi koštalo angažovanje radnika na ugovor, ali neuporedivo.
Ali interesantno da su svu poverovali na prvu da će tih radnih akcija u tom smislu i biti.

Не знам о чему причаш, нити желим да улазим у расправу са вама којима у овој ситуацији највише смета став Цркве и њених Архијереја.

Црква много више од свих нас, учествује у акцији помоћи угроженима.

Ma kome smeta, samo se smejem.
Idite pravo po Koncitu, o tome pricam.

- - - - - - - - - -

I? Da li si se prekrstila? Živo me zanima:D
Ne trudi se...to je viša matematika za tebe;)

Imas li nesto na temu?
Nemas, znala sam.

- - - - - - - - - -

Zasto nema sms pomoci iz inostranstva? Zar je to toliko tesko osposobiti?

Mislim da sam videla negde, sad cu da pogledam.
...
Greska, samo ovo
http://www.telegraf.rs/vesti/1076476-dijasporo-evo-kako-da-pomognete-srbiji-preko-paypala

Јел може Амфилохије да објасни зашто Холандија није поплављена,
а дрога на трафику се продаје
а мушкарац мушкарцу и жена жени у по бела дана се подаје.

Tebi je bar lako, znas ko je krivac i mozes da resis problem.
Sto ga ne resavas?
Mi ostali ne znamo krivca, znamo samo za krivce koji nisu na vreme spasavali narod.

Црква природу зове Бог. Људи уништавају природу што би значило да уништавају Бога. Мењају природне законе и обичаје ( транџа на евровизији, на пример, поменуо га је Амфилохије). Природа се буни и онда се дешавају поплаве, ерупције вулкана, цунами, торнада.
Ценим да ти је занимљиво црквено учење али имаш неки отпор. Опусти се. :)

А шта, заправо, није тачно од онога што је рекао?

Pa nije tačno baš ništa, jednostavno poplave nisu posledica Evrovizije i pederske parade , već su posledica kiše , dakle čovek je očigledno bolestan(mator ,izlapeo ...) kada može takve budalaštine da mrtav ozbiljan izvaljuje .
Nema tu mnogo mudrosti , jednostavno samo teško retardiran, zatucan i glup čovek može da veruje da kiša pada zbog Evrovizije .

. . .

Ono sto meni nije jasno, iskreno, jeste da li je moguce da Kolubara, u mirno vreme najobicniji veci potok, prebaci visinu drugog sprata u roku od, koliko, par sati? Deluje mi neverovatno.

Govorimo o ovoj recici. Dakle, nadosla je u roku od par sati skoro do drugog sprata i poplavila citav grad povrsine 42 km kvadratna. I opet - zvuci neverovatno.

Kolubara.JPG

"Za manje od jednog i po dana 14 naših zemalja članica - polovina Evropske unije - odazvalo se pozivima za pomoć iz Srbije i Bosne i Hercegovine, šaljući helikoptere, čamce, pumpe i ekspertske timove. Ovo je zadivljujuće ispoljavanje evropske solidarnosti i nastavićemo da podržavamo naše susede sve dok im naša pomoć bude potrebna", rekla je Georgieva, navedeno je u saopštenju Info EU.

Podsetimo, Euleks je takođe poslao jedan helikopter za evakuaciju građana i dva vozila pomoći sa 5,000 gotovih obroka, 7,000 litara flaširane vode, 200 poljskih kreveta i 200 vreća za spavanje, koji su odmah isporučeni Crvenom krstu Srbije, sabirnom centru u Mladenovcu.

A ovi nicim izazvani se uvlace musavim ruljama :hahaha:

paz da nije ....ko je prvi poslao i koga je pioslao.....kenjaš ko foka....

Back